.

Mamselamsen

tisdag, september 09, 2008

Kom och tänka på en sak.

För trettio år sedan jobbade människor heltid
För tjugo år sedan jobbade människor heltid.
För tio år sedan jobbade människor heltid.
I dag jobbar människor heltid.

Men jag har aldrig hört så mycket snack om stress, som nu för tiden.

Vad är skillnaden för trettio år sedan och idag? Jag tror mig veta, men det skulle vara intressant att höra vad någon annan tror.

Over and out/Mamselamsen

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Tja, stress har det alltid varit, men det var först efter andra världskriget som stresset nådde gemene man, så att säga. På 60 talet hade norske Odd Börre en hit med en låt som het just "stress". Stress är när man inte längre har glädje av vad man gör. När arbetsglädjen är borta, familjelivet enbart är ett evigt tjat om pengar och allt som skall betalas och hinnas med, och som det står i en sång: "... livet har nu idag mist sitt forna behag...", så finns det inget som kontrar stresset. Jag känner människor som är i pensionsåldern som lever i ett förrykande tempo. De har alltid bråttom. Det är alltid något som man har att "pyssla med" som är deras omskrivning av lögnen. Jag ser bara att folk lever som om de hade "Hin Onde" efter sig. Det är inte hur mycket eller lite man arbetar som skapar stresset - det är när man inte längre har tid med vänner och familj som det börjar bli farligt. Förr i världen, när man arbetade 12 timmars dag, hade man ändå tid över att ta en fika med vänner, när man nu snart är nere i 1/2 så hinner man inte. Jag förstår mycket väl varför folk är mer stressade idag än tidigare, men törs man skriva det?

12:02 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Att många förväntas prestera 80 timmars jobb på 40 timmar kanske? Av det blir i alla fall jag stressad. :)

12:36 fm  
Blogger Humlan tycker...

När du aldrig hinner göra det du förväntas göra (på jobbet) eller det du måste göra i hemmet för att det ska fungera acceptabelt, då kommer stressen.

Sedan stämmer det Jessica skriver, jag känner många (anställda) som vill gå ner till 40 timmars (och 5 dagars) arbetsvecka, vilket dessutom är det dom får betalt för.

7:03 fm  
Blogger LipglossHeaven tycker...

Man jobbar heltid..plus 40 timmar till som man ska kunna flexa ut..men det kan man inte...för vem ska göra ens jobb då?

8:35 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jamen idag ska man ju göra kaaaaarriääääär, förveeeeerkliga sig själv och dessutom ska ungarna på femtielva aktiviteter för att aktiveeeeeras...

Lägg till detta att alla föder barn efter 30 och rent fysiskt är för gamla för nattvak och trots så har du en härdsmälta som heter duga...

9:35 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Bergatorparen: Tänkvärt.... mycket tänkvärt.

Jessica: Jamen du jobbar under extrema förhållanden... just nu. Jag ska minsann se till att du får en låååång semester, när allt är iland. Jag gör så gott JAG kan i alla fall.

Humlan: Tänkvärt även det.

Calua: Jag veeet! Teamwork, du vet. :-)

Ninnibeth: Börjar luta lite åt det som jag tänker på. :-)

11:03 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jaa ....och så ska man hålla koll på omvärlden också (internet m.m.), bevaka att man har lägsta räntan på lånen, lägsta elpris, lägsta pris på tele- och internetabonnemang, bästa försäkringarna...........man kan nog bli stressad för mindre. plus alla inköp av olika slag som kanske måste göras på helgerna (de flesta affärer har ju öppet.

F.ö så tror jag att många tror att alla nadra har såndan underbara liv där de har fått ihop det s.k. livspusslet. Sanningen är förmodligen en helt annan.

11:45 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonym: Jupp... något åt det hållet jag tänker.

1:33 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka