.

Mamselamsen

söndag, september 14, 2008

En fråga.

Jag brukar normalt inte äta frukost, men de fyra sista dagarna har jag ätit müsli med sojamjölk... och har fisit något så vansinnigt... och när jag säger vansinnigt, menar jag hela tiden.... och högt... Stephan baxnar. Idag åt jag bara en banan... och magen är OK... inte så mycket som ett litet prutt har det kommit ur mig

Är müsli med torkade hallon och sojamjölk gasframkallande?

Over and out/Mamselamsen

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Allt som har med soja att göra är direkt dödande för magen. Det finns inga som fiser så illa som veganer, vilka lever av soja typ. Håll dig till bananer.;-) / Linda

9:57 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Bra att någon svarade... för jag mådde riktigt dåligt igår. Var som en spärrballong.

Då hoppar jag över sojamjölken i fortsättningen. Köper vanlig mjölk... laktosfri.

/Mamselamsen

10:05 em  
Anonymous Anonym tycker...

Alla kolhydrater är gasbildande, vissa massor, andra mer, vissa mindre. Så skippa spannmål och socker så ska du se att du blir av med det.

Fast du borde väl märkt att det minskade betydligt när du inte åt kolhydrater väl? Eller tänkte du kanske inte på det?

Hälsningar från en som ätit enligt LCHF sen i januari och inte har några problem med magen alls längre =)

11:47 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Teaa: Ja, jag märkte det. Så jag kommer att sluta med både sojamjölk och Müsli. Ska börja köpa läktosfria mejerivaror... inte för att jag har laktosintolerans, utan för min övertygelse om att laktos inte är bra för människor.

Annars äter jag ganska kolhydratfattigt... tänker mig för innan jag stoppar in bröd i munnen. Godis och kakor äter jag i princip aldrig... och har aldrig gjort. (Utom de gånger när Stephan kommer hem med Djm) :-)

/Mamselamsen

9:23 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Att avstå från kolhydrater är bara bra, fler borde prova det egentligen (särskilt de med den 'obotbara' sjukdomen IBS. Jag är frisk från den numera), men det är många som inte törs. Lite synd.

Jag dricker inte mjölk längre jag heller, fast jag inte heller är laktosintolerant. Men magen gillar inte mjölk längre ändå. Vispgrädde och creme fraiche går bra dock, tack och lov ;o) Och ost *mums*

9:29 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mmm... har alltid varit betänksam mot de sockerarter som finns i bl.a. mjölk. Rent evolutionsmässigt är vi människor, inte skapta att dricka mjölk efter spädbarnsåldern. Men någonstans på vägen blev kroppen mer tolerant... dock tror jag fortfarande att laktos inte är bra för kroppen och kan vara grogrunden för en del andra sjukdomar... typ Alzheimers.

11:24 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Håller med till fullo!

Och det som är mest fascinerande är att det i princip bara vi här i Norden som kan dricka mjölk även som vuxna. 90% av resten av världens befolkning tål som sagt inte laktosen. Så, jo, det är en invand tolerans som inte är naturlig. Även om den kanske kan bli det om några 1000 år ;o)

2:54 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

:-)

4:32 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka