.

Mamselamsen

söndag, augusti 31, 2008

Vill också... vill också... ha!

Dagens Nyheter skriver om att TCO vill att barnfamiljer ska få 90% skattesubvention på hushållsnära tjänster... så där, ett par timmar i veckan... för 150 kronor.

Jag vill också ha! *stampar i golvet*

Jag skulle fullkomligt älska att få veckostädningen gjord för 150 pix.... och låta någon annan betala resten via skattsedeln. Typ.... du!

Over and out/Mamselamsen

8 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Ja det låter helt underbart. Jag jobbar 60-70 timmar i veckan och sedan ska jag sköta städningen därutöver. Men det lär väl inte vara några större odds för att jag ska få det.

11:39 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Barnfamiljer och föräldrar är samhällets mest bortskämda individer. De får barnbidrag, betald föräldraledighet, subvenstionerat dagis, betald VAB, osv.

Vem betalar? Jo, alla som inte har barn! De får jobba fler år för att få samma pension, de får inga extra bidrag, de får bara betala och får INGET tillbaka av samhället.

1:41 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

genusvetarn: Måste nästan skratta nu. Jag håller precis på att fila på ett inlägg som har rubriken "Varför är det så förbannat synd om barnfamiljer?"

1:46 em  
Anonymous Anonym tycker...

ja det är bara att hålla med, en veckostädning för 150 bagare verkar minst sagt billigt. Såvida man inte är en man av den gamla skolan, då är det ju dyrt. För då städar ju frun och det är inget han behöver bry sig om.

3:45 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Peter: :-D

3:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tycker förslaget är otroligt roligt. Barnfamiljer ska kunna få nästan gratis hushållshjälp för att komma ifrån städandet hemma. Men VEM och VILKA ska städa alla dessa hem? Ska man gå hemifrån på morgonen och städa andras hem för att komma hem och slippa städa sitt eget...
Lägg pengarna på nått annat...Och jo, jag har barn. 4 st. Städar helst själv.../Linda

5:20 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Linda: Det blir "städerskan som har en städerska, som har en städerska, som har en städerska...."

6:35 em  
Anonymous Anonym tycker...

anonym: Det blir väl samma sak som för alla bidragen som barnfamiljer får... Det blir de utan barn som ska städa åt dem också (förutom att betala för bidragen åt dem)!

8:16 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka