.

Mamselamsen

fredag, juni 13, 2008

De planerar att säga upp sig.

Jag pratade med I-K igår efter att hon hade varit på återträff med sina gamla kurskamrater på högskolan. Flera av dem jobbar idag på Försäkringskassan... och alla söker nya jobb. De pallar inte längre. Och de sa att det vankas ännu mer neddragningar av personal... risken för sjukskrivning är överhängande... de är helt slut!

Rätt "lustig" situation... eller egentligen inte alls. För försäkringskassemänniskor är ju... tro det eller ej... faktiskt människor de också.

Over and out/Mamselamsen

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag säger samma sak, jag tycker också synd om de på FK. Visst finns det idioter där också, utan nån som helst empati. Men de allra flesta är faktiskt människor med känslor de också. Så även om jag sagt upp bekantskapen med Förskingringskassan så lider jag med de som jobbar där.

8:46 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

tess: Ja, de här HELT slut! Jag har sagt upp bekantskapen med alla dylika myndigheter.... fack och A-kassa.

11:50 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Tyvärr måste jag hålla kontakten med både a-kassa och AF, men de har hittills iaf inte satt krokben för mig utan gör mer. Mycket mer än FK! AF är de som har hjälpt mig när jag mått sk*t. Faktiskt =) Det finns hopp om dem också.

1:28 em  
Blogger Bantartant tycker...

Och jag slutade på Försäkringskassan den 28 oktober 2007 och har inte ångrat mig EN SEKUND. Men jag lider med mina gamla kollegor som vill men inte har möjlighet att falla tillbaka på någon annan utbildning...
Och ja,d et är människor på FK också..

2:16 em  
Anonymous Anonym tycker...

Och här har du en till anställd på FK som känner sig rätt dyster inför de nya reglerna som ska införas fr o m 1 juli. Om 1½ år kommer massor av människor att få fötterna undanslagna när de inte längre kan få sjukpenning - trots att de är sjuka. Och om ytterligare lite tid är det dags för yxan att falla över alla dem som har tidsbegränsad sjukersättning. Fy fan för att jobba kvar på FK då! Kan jag ska jag försöka hitta ett annat arbete tills dess. När jag började jobba på FK 2003 tyckte jag det var ett roligt jobb. Idag? Not so much.

8:32 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tess: Så bra! Jag har ju bara dåliga refarenheter av AF.

Bantartant: Lyckliga du!

Anonym: Fy fan, vad jag känner med dig. Många klagar på FK, men jag har BARA goda erfarenheter av dem... då när jag "brände ut" mig. Jag hade nästan daglig kontakt med min handläggare och blev otroligt förvånad av det stöd jag fick.

Ja... Ni är människor med ett hjärta, som tvingas att följa en massa konstiga lagar.

10:20 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka