.

Mamselamsen

fredag, mars 07, 2008

Massor med människor sover inte tillsammans.

9% av alla sover inte tillsammans, Och detta skulle beror på att vi håller på att tala i telefon, SMS:a och spelar TV-spel i sängen.

Vet Ni.... jag tror inte ett skit på det!

Folk har skilda sovrum för att någon snarkar som en gris. Och ska jag vara ärlig tror jag att summan 9% skulle vara ofantligt mycket högre om folk skippade myten om att äktenskaplig lycka beror på om man sover (försöker sova) tillsammans i en dubbelsäng.... och självklart har plats.

Stephan och jag har haft skilda sovrum i över tio år. Om vi inte hade flyttat isär, hade vi förmodligen inte vart gifta idag.... eller ännu värre.... Stephan skulle inte ha levt. Jag höll förmligen på att slå ihjäl honom om nätterna.

Vi flyttade isär och i och med att han snarkar, gnissar tänder, grymtar, stönar och pratar i sömnen så väggarna bågnar, har jag förlagt mitt sovrum i andra änden av lägenheten. Underbart tycker vi båda. Jag får min sömn och Stephan slipper vakna blåslagen = Vi får båda vår sömn!

Sen en annan sak. Vi har väldigt olika smak på inredning. Stephans rum ser ut som en viltjägares rum, fullt med uppstoppade djur och horn på väggarna. Och jag har alla (de flesta) mina böcker inne hos mig. Bara en sån sak!

Vi är ett par som varit gifta i... hm, hur länge blir det nu.... 32 år i år och vi är så gräsligt gamla så vi vågar att skippa myten om hur ett lyckligt äktenskap ser ut. Vi gör som vi vill... och det funkar tydligen. :-)

Over and out/Mamselamsen, som inte snarkar.... allt annat snack är ont förtal. :-)

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Min man snarkar oxå grymt mycket. Så mycket att han fått en CPAP apparat för att rädda hälsan för egen del. Något för din man kanske så han vaknar ÄNNU mer utvilad? (Man får den hos Öron läkaren efter utredning.)"Morskan"

12:24 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka