.

Mamselamsen

torsdag, juni 14, 2007

Hittade en artikel, som många tydligen har reagerat på.

Inga nakna ben på jobbet

Jag har läst några bloggar, som förkastat det hela och påstår att när det är svinvarmt måste man få gå i shorts. Jag tycker faktiskt inte det! De gånger jag har varit på IDG, har jag ett starkt minne av att det finns en fullt fungerande aircondition där = nästan lika varmt inomhus på sommaren som på vintern.

Jag tycker faktiskt inte att man ska förkasta dresscode, bara för att det är sommar. Framför allt inte på restauranger och liknande. Jag reagerar jättestarkt på om jag ser restaurangpersonal som bär ärmlöst och har nakna fötter... jag vänder i dörren och går någon annanstans.

Lika så reagerar jag skitmycket på karlar som går och handlar mat med bar överkropp... har sett det fler gånger här i Nybban. Så jäkla äckligt, när de svettiga lutar sig över grönsaker och frukt.
armhåla
När jag ändå reagerar kan jag berätta att när vi drev vandrarhemmet här i Nybro, fick ingen stå i receptionen med bar överkropp och checka in. De blev utskickade för att först sätta på sig en T-shirt eller liknande.

Kalla mig gärna petig, men jag tycker att det finns gränser för vad som är "tillåtet" när det är varmt.

Over and out/Mamselamsen

11 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Killar/gubbar i bar överkropp går så bort om de inte befinner sej på stranden..
Samma med kvinnor som går in på Ica i kroken och handlar iförd endast bikini..*jo det händer..OFTA*

Njaaa...mina gubbar har shorts ibland..Jag reagerar inte nämvärt på det..det är ju inte så att vi jobbar på bank eller nåt liknande..
Och jag går ju i kjol och visar benen...

Har vi inbokade besök är de såklart lite mer representativt klädda...

Kramen...

8:59 fm  
Blogger Ilva tycker...

Om man skulle slänga av sig alla kläder när det är varmt så skulle ju alla gå nakna här nere i Italien men som tur är finns det dress code här. Fast linne och shorts när man handlar är ju ok.

10:25 fm  
Blogger Humlan tycker...

Visst finns det gränser, jag tycker inte att kvinnor behöver ha strumpbyxor på sommaren, men det ska inte se för fritidsklätt ut på kontor och liknande ställen. Däremot kan man handla i linne och shorts, men bar överkropp eller bikini är inte trevligt.

10:37 fm  
Blogger Strumpstickan tycker...

Tjusig armhåla *skrattar*

10:48 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jaaaaaa!!!! Äntligen någon som tycker som jag! Mamselamsen for president!!

12:46 em  
Blogger Elca tycker...

Jag håller med dig jag!

1:29 em  
Anonymous Anonym tycker...

http://vardagligtkryp.blogspot.com/

2:13 em  
Blogger ullis tycker...

När jag började jobba på banken 1998 jobbade jag i en liten, liten håla i norra Västmanland. Där tyckte de inte det var särskilt konstigt att gå på banken i minimala speedos (badbrallor) och träskor. Gissa om jag tyckte det var roligt att be om leg! Jag som var utböling kände ju inte en kotte och frågade om leg hela tiden till allas förtvivlan. :) *hehe*

9:14 em  
Anonymous Anonym tycker...

Japp, någon ordning ska det vara!

10:28 em  
Blogger Vonkis tycker...

Jag håller helt med dig. Det är så jämarns äckligt med bar överkropp på killar och gubbar när man går på stan. Sånt h ör hemma på stranden eller i trädgården. Inte på stan. basta.

6:04 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag är ju lite besviken att du inte länkar till oss som faktiskt drog loss storyn och fick hela mediesverige att sikta in sig på IDG för en dag!

//O.

2:05 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka