.

Mamselamsen

fredag, maj 25, 2007

"Nix!"

Jag läst nyss om att telefonsäljarföretagen skiter i att folk anmält sig till Nix-telefon.

Och jag är inte förvånad... efter en mycket snabb sejour på ett sånt företag för några år sedan. Telefonnumrena hämtades då direkt från Eniro.... inget jäkla "Nixande" där inte.

Och många utskällningar fick vi stackars säljare.

Men som sagt... det var en mycket snabb "visit" på det företaget.... och aldrig mer!

Over and out/Mamselamsen, vars säljartid är för evigt över.

11 Kommentarer:

Blogger Vonkis tycker...

Telefonförsäljare brukar jag klara av att vara trevlig mot. Värre är det med försäljare som dyker på mig på stan och som hela tiden ska veta varför jag är nöjd med abonnemanget jag har nu och varför jag inte vill byta till deras...

6:37 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vonkis: De brukar jag klara av genom att berätta för dem att jag ringer för cirka 9 kronor i månaden på min mobil.

6:44 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag hade en sådan "visit" förra året. Jag blev kvar i tre dagar, sen gick jag på lunch och kom aldrig mer tillbaka.
Och glad för det är väl jag - för nu jobbar jag med inredning på ett av världens mest igenkända företag =)

7:11 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag jobbar som telesäljare och det händer att vi ringer nixade personer. Grejen är bara att vi ringer våra befintliga kunder. Tex Volvia, som är If´s dotterbolag. Så bara för att man är nixad betyder det inte att man slipper telefonsamtal, önskar att folk kunde fatta det och inte vara så jävla otrevliga.

10:59 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Andreas: Jag vet, jag klarade inte det.

Kajsa: Jag det också. Men när vi ringde, var det inte till några sådana samtal. Vi fick bara listor som företaget tagit rakt av ur Eniro till privatpersoner. Och ja, folk var verkligen otrevliga ibland.... och fattade inte att vi som ringde bara gjorde vårt jobb.

7:41 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Här är en annan bubblare; eftersom man bara kan nixa sig som privatperson, så blir jag allt oftare uppringd som "företagare" (jag har en enskild firma som varit vilande i fem år). Den senaste som ringde tyckte -- när jag vänligt men bestämt bad att få bli struken från hans lista -- att jag borde ta mig tid med honom för "han var ju så himla trevlig!" Öhhh...? Ja, jistanes. Det kan inte vara lätt.

11:05 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

MS nnika: Ja men så är det.Sådana samtal varken kan eller vill vi/man göra oss av med. Ibland är det ju faktiskt bra grejor.

Fast i ditt läge räcker det nog med att säga att företaget är vilande, för att få vara ifred.

5:40 em  
Blogger Jerry tycker...

Jag verkligen avskyr telefonförsäljare. Ringa och pracka på mig grejor som jag inte vill ha... jag är givetvis med i NIX och ringer någon nu och försöker så är jag inte nådig...

9:12 em  
Blogger Petra tycker...

Jag börjar seriöst överväga att skaffa hemligt telefonnummer för att slippa alla försäljare som ringer. Att skaffa Nix gjorde ju saken bättre, men det ringer ju ändå femtioelva människor och ska pracka på en saker. Och jag blir så trött! Det spelar ingen roll hur bra erbjudande det är. Jag VILL INTE ha reklam i telefonen. Dessutom jobbar min man skift och är måttligt road när det ringer "skyddat nummer" 4-5 gånger under en dag när han försöker sova. Jag fattar inte att telefonförsäljarföretagen går runt? Vem köper av dem? Inse att du bidrar till att de fortsätter ringa om du handlar av dem! Hehe, märks det hur mycket jag avskyr otyget? Tilläggas bör väl att vi helt slutat svara när "skyddat nummer" ringer. Vill de något kan de prata med vår telefonsvarare. Den skäller åtminstone inte ut dem. ;-)

11:43 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det brukar räcka att säga vänligt men bestämt att man är med i NIX-registret. Ju trevligare man är, desto mindre känner sig försäljaren sig sugen att tränga sig på. Dessutom är det så att för det företag som faktiskt köper in seriösa register så finns det inte ekonomisk möjlighet att uppdatera dem så ofta, vilket innebär att det kan ta ett tag innan en ny-nixad slipper samtal. Och, som någon sa, om man beställt en proodukt från exempelvis Bonniers så godkänner man att Bonniers och deras dottarbolag (som ju är många) får kontakta en i fortsättningen. Är det sådan företag som ringer kan det stoppas genom att man ringer till företaget i fråga och ber dom stryka ens nummer.

3:31 em  
Anonymous Anonym tycker...

JAg kan stå ut med att de ringer hem till mig då och då, jag brukar mest säga att jag inte är intresserad. Har dock NIXat mig så jag brukar upplysa dem med det också. Men efter att jag NIXade mig så började de ringa på MOBILEN istället, och det gör mig vansinning! Som om man gör allt för att komma runt NIX! Hem är en sak, men min MOBIL får de låta vara ifred! Ringer man dit, då kan man räkna med att jag är otrevlig. Sorry, men så är det. OCH jag har också varit försäljare

9:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka