.

Mamselamsen

onsdag, november 29, 2006

Hallå, nu är det tävling på gång!

Nu går det inte att länka till Östra Småland (de måste omedelbart gör något åt det), så jag tar lite citat ut artikeln om den stundande tävlingen.
Östran
"Det "nya arbetarpartiet" har slagit till igen och utlyst en tävling om Sveriges bästa arbetare. Det hägrande förstapriset är en lunch med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin".

Herre Gud, det måste jag bara anmäla mig till. Jag arbetar och arbetar och arbetar och arbetar... Fan, jag måste ju ligga bra till för att få det priset.

Jag tyckte ju allt lät toppen, tills jag kom till sista meningen.

Förstapriset är en lunch med Littorin!!!!

Littorin153
Lånad från DN

Vá fan är det för ett jäkla pris?

Jag hade mer tänkt mig en prissumma på ett par mille, eller i allafall skattefrihet under resten av mitt liv, för att jag är så vansinnigt duktig arbetare och bidrar till Sverigens BNP.

Och jag kan ge mig fanken på att den här förbannade lunchen ska gå av stapeln i Stockholm, så jag får punga ut med en tusenlapp eller två till SJ och att jag får löneavdrag för att jag inte är på jobbet. Och tänk om inte karlsloken ens är trevlig och propsar på att vi ska äta sushi... då är det ju rena bestraffningen.

Nä, jag tror jag avstår och arbetar vidare i det fördolda, utan att bli förnedrad i denna tävling.

PS: En annan väldigt berömd vinnare var Stachanov i Sovjet, som på egen hand bröt 102 ton kol på fem timmar och 45 minuter och blev "Arbetets hjälte". Det Ni... det är något att tänka på innan ni anmäler Er till tävlingen. DS.

Over and out/Mamselamsen, arbetare med lite stolthet


Uppdaterad.
Jag har hittat en arbetare som verkligen borde ligga bra till för förstapriset. Det är den kommunalanställde som just nu går utanför fönstret med en "lövblås". Han jobbar och jobbar och jobbar och blåser... på löv som inte finns. Inte ett löv så långt ögat kan skåda... men blåser gör han. En lydig slav som gör jobbet utan att ifrågasätta.... det måste ju vara en bra arbetare.

10 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

men det fattar du väl, vi på golvet ska tacka våran lyckliga stjärna att vi får äta i närvaron av det fina folket.


det känns lite dålig hollywood-komedi över det; lilla arbetarpojken ska förvandlas till prins men först ska alla få skratta åt hans bordsskick och naivitet.

8:17 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Blåser han på Ek-löv??? Då är han min granne,,, på distans!

8:29 fm  
Blogger PGW tycker...

De måste ju ha fått totalt hjärnsläpp när de utlyste den tävlingen! Men det klart det är säkert nyttigt för Littorin att träffa vanligt folk emellanåt, vore bra för de andra politikerna också. Kan vi inte införa medborgarlunch, politikerna måste äta lunch med vanliga människor en gång i veckan, alla som är intresserade får anmäla sig. Tänk vad politikerna skulle lära sig mycket!

8:30 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Atir: Jag vet inte säkert, men killen med aggregatet blir blås i allafall.

PGW: Tror du det skulle hjälpa?

8:33 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Gör tvärt om! Du har ju resturang. Bjud ner Littorin på middag och berätta för honom vad du tycker om honom och hans politik. Då blir det du i Östran i morgon!

Han kan väl få önska mat till och med!

9:48 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Lite knäpp pris.....En veckas semester skulle vara bättre. Eller lönepåslag!

10:34 fm  
Blogger Mette tycker...

Hahahahah, vilket otäckt pris!!

12:18 em  
Anonymous Anonym tycker...

Varför skulle man vilja äta lunch med Littorin? Jag har faktiskt aldrig förstått såna priser. Det är som när radiostationer lottar ut luncher med "kändisar". Jaha. Ska man gå dit och käka och småprata med någon man inte känner. Vad ska man prata om? Med Littorin måste det ju bli politik men hur kul är det. Man vet ju att han bara lider sig igenom den där lunchen och sen går tillbaka till kontoret och skakar av sig hela upplevelsen... Stackars vinnare, säger jag!

3:44 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Nån som anmält sig än?

4:12 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Orreforsaren: Det går ju inte.. jag är ju opolitisk. .-)

4:13 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka