.

Mamselamsen

måndag, september 25, 2006

När sjutton ska de lägga ned skitprogrammet Big Brother?

Jag kan villigt erkänna att jag tittade på det för några år sedan, men slutade när jag tyckte det började gå överstyr emellanåt.

Många unga människor blir med i programmet för att få uppmärksamhet och bli "kändisar".... till varje pris. Den enda som lyckats på ett hyfsat positivt sätt, är väl hon som nu är programledare på Femman. (Hm... kommer varken ihåg vad hon eller programmet heter) Annars är det bara "figurer" som jag skrattar lite nedlåtande åt.

Jag tror att att dessa ungdomar kommer att göra "värre och värre" grejor framöver. Jag menar sex framför kamerorna, är ju redan gjort. Spy är ju gjort. Springa runt nakna, är redan gjort. Spruta in silikon i läpparna, är redan gjort. Slåss, är redan gjort. Stoppa in saker i trosorna, är redan gjort.

Sexövergrepp är ju nu redan gjort i Finland.

Vad ska komma härnäst, för att dessa ungdomar ska få bli extra uppmärksammade och tittarna ska sitta hemma och "gotta" sig, när de förnedrar sig offentligt? Det måste ju eskalera... för de gamla grejorna blir man ju inte upphetsad av längre.

Hetsa en muslim att äta fläskkött?
Masturbering utan täcke?
Skita på golvet?
Kissa på någon?
Alkoholförgiftning?
Självmordsförsök?

Ja, jag vet inte. Det enda jag vet, är att när det drar igång i Sverige igen, så är jag definitivt inte en av åskådarna av denna undomsförnedring.

Förresten, när jag ändå snackar TV, så tycker jag att det finns så jäkla mycket skitprogram att jag nästan slutat titta på TV.

Over and out/Mamselamsen, som även på den fronten tar nya steg

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Instämmer!
Läser hellre en bok eller en blogg istället för att se på tv,ändå har jag inte "betalkanalerna"..

8:51 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Håller fullständigt med dig när det gäller Big Brother. Förnedrings-tv som får mig att må illa. Stackars ungdomar - vilka förebilder vi ger dem.

8:58 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Exakt!

Vi ville bara ha kanal 1 till 5. på köpet fick vi femtioelva kanaler till.

Jag läser också hellre.. eller gör helt andra saker.

8:59 fm  
Anonymous Anonym tycker...

För ett par år sedan läste jag en bok av Ben Elton (Dead Famous), som parodierade Big Brother. I den boken begicks ett mord i programmet, som fick rekordhöga tittarsiffror efter dådet. Då skrattade jag gott åt det - mord på bästa sändningstid, såå skruvat! - men nu vete fan om det inte det som är kvar för dem (dokusåpisarna) att göra... hu!

11:08 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Kitty Jutbrink heter hon som var med i den enda sevärda säsongen av BB. Det är faktiskt skrämmande, verkar inte finnas några spärrar över huvud taget längre. Hoppas hoppas att även kanal 5 inser detta och låter det bli slut på eländet...

3:11 em  
Blogger Vonkis tycker...

Det borde ha slutat med eländet efter den första (och bästa) säsongen. Fast egentligen kan jag inte säga att det var den bästa säsongen eftersom jag inte sett så mycket av de andra säsongerna, men av skriverierna kan jag ju dra mina egna slutsatser.

3:43 em  
Anonymous Anonym tycker...

Åsså jag? Älskar BB, missar inte ett avsnitt! Å andra sidan är jag ju en dockusåpafreak!

4:12 em  
Blogger Vivvi tycker...

Jag minns när jag blev chockad över att en kille (Ole?) blev filmad då han satt på toaletten och drog en handtralla under ett täcke. Det var första säsongen det.

10:43 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ja, det är riktig dynga. Har inte sett det sedan de första avsnitten och det av samma skäl som jag inte heller går och tömmer en latrintunna över mig.
Har också övertalat dottern att inte se det. Vi hade en lång diskussion om dokusåpor och vad det är för skillnad på film/teater och dem, varför samma "händelser" är okay i det ena men inte i det andra.

12:27 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka