.

Mamselamsen

lördag, juli 22, 2006

Konstiga AF.

Vi har en bekants dotter som av olika anledningar skulle vilja praktisera hos oss på Mamsan. Bl.a. för att få arbetslivsrefarenhet och komma ut bland folk. Men på hennes möte på AF sa de bara: "Ja men, det kan väl inte leda till något jobb där". Nää, det kan det kanske inte... vi är ju ganska nystartade och vågar inte anställa än. Men vi hade kunnat ge henne en massa nya kunskaper och erfarenheter.

Stackars tjej... bara för att hon inte har fyllt 20, har hon tydligen inte rätt till någonting. Trots att de flesta arbetsgivare kräver arbetslivserfarenhet.

Och vi hade kunnat lära henne detta jobbet... det är inte första gången som vi lärt ungdomar att hantera en kassaapparat, bära massa tallrikar på en gång.... och bli "serviceminded".

Men tydligen tycker AF att det är bättre att hon håller sig helt inaktiv två år till. Snacka om att uppmuntra egna initiativ!???

Over and out/Mamselamsen, ger inte ett skit för AF... och har aldrig gjort.

11 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Arma unge. Blir så arg! Men det är väl vanliga metoden på AF, om någon visar något slags eget initiativ och egen kraft så ska det slås ner omedelbart. In i fållan och mallen med dig bara.

8:54 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Min yngsta lillebror är i samma sits, arbetslös och inte fyllda 20. Verkar helt hopplöst! Sist fick han gå en sökajobbkurs som höll på i typ 2 månader! Stackarna. Nä AF är totalt värdelösa. Tror dessutom inte jag känner ågon som fått sitt jobb via dem...

8:55 fm  
Blogger Humlan tycker...

Stackarn! Tänk att dom (på AF) ska få förstöra så mycket!

9:17 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Lägg ner det där verket. Omgående.

10:43 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

AF hittar alltid nåt "fel" hos den arbetslöse. Min son har missat jobb pga för dålig erfarenhet - men eftersom han har utbildning får han inte de praktikjobb som finns - de går till dem som INTE har utbildning. Alltså lönar det sig inte alltid att utbilda sig för att få jobb...

Fast nu har han ett friårsvikariat som ger bra praktik.

10:51 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Man blir ju förbannad!
Och ledsen, när ungdomar motarbetas!
Initiativ att vilja GÖRA något måste uppmuntras, risken finns att hon ger upp annars.
ALL arbetslivserfarenhet är bra, kan de inte inse det, vad kan då AF överhuvud taget?
Hoppas det löser sig. Hon kanske kan praktisera utan AF:s tillåtelse?

11:42 fm  
Blogger Lilla B tycker...

Läste ett referat av en utredning tidigare i år. En AF-förmedlare förmedlar i genomsnitt ETT arbete per år till arbetssökande.
Att det kallas Arbetsförmedlingen är ju direkt missvisande. Har också erfarenheten att eget engagemang inte tas tillvara om det på något sätt går utöver mallen. Och då kväser man ju all slags entreprenörsanda som finns.

11:51 fm  
Anonymous Anonym tycker...

AF är hopplös. De finns inte till för de arbetssökande utan jobbar på uppdrag av regeringen. Vad jag vill med min karriär och mitt yrkesliv betyder inte ett dyft - det är därför egna initiativ inte uppmuntras. Deras uppdrag är att fylla tomrum där de finns på regeringens uppdrag - inte att hjälpa dig få ett jobb som DU vill ha som passar DINA intressen och önskemål.

Det sa de rent ut till mig. Jag kommer aldrig använda mig av AF igen. Vänder mig hellre till bemannigsföretag och karriärcoacher nästa år när jag blir arbetslös.

1:05 em  
Blogger Jubbe tycker...

AF å AMS är äkta exempel på att Svea Rike är i bland är helt ofunktionell. Men däremot är de jävligt bra på att stänga ute människor ur systemet...hmmm

1:21 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja, vad ska vi med AF till?

3:10 em  
Anonymous Anonym tycker...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

2:27 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka