.

Mamselamsen

måndag, juni 19, 2006

Pensionsdags!

Alla 65+ var på banken idag. Men lydig som jag är tar jag min lapp och klämmer mig ner mellan två pratglada damer. Och de kunde prata de!!! Framför allt om hur många det var på banken idag. Och jag bara log och nickade... jag hade bråttom!

När så mitt nummer till slut kom upp, gick jag fram till kassan. Men damen före mig var inte riktigt klar, hon skulle bara lämna över sitt prydligt igenslickade bankgirokuvert... efter att hon tagit ut sin pension. Men det var inte nog med det... hon ville betala också! Bankpersonalen försökte både länge och väl förklara för henne att pengarna skulle dras direkt från kontot. Men tanten fattade inte, utan gick mycket förvirrad därifrån, med kuvertet nerknölat i handväskan. Stackars lilla tanten!

Alla "nymodigheter" är nog inte så bra för alla, speciellt inte om de är över 90.

Snälla bankpersonal: "Have mercy"! Jag är snart där och jag har inte ens Internetbank.

Over and out/Mamselamsen, som gick till banken idag, i onödan, visade det sig.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Du måste skaffa internetbank!!! En ungkarl i vår bekantskapskretsen skaffade nyligen och jag fick lära honom betala räkningar i två omgångar. Nu klarar han sig själv:-)

9:53 em  
Anonymous Anonym tycker...

Han är 55+.....!

9:53 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Ja, skäms på dig Mamsen. Jag kör allt via datorn. Sköter nästan hela bekantskapskretsen därifrån. Även fikapausen intas via internet.

9:59 em  
Blogger Gagga tycker...

Trodde du också skötte banken via nätet Mamsan. Inte ska du stå där i bankkö som en annan pensionär

10:16 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Okok... jag ska ta mig i kragen!!!

10:18 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag tänker på min stackars fd.svärmor. Hon är nybliven änka och har vid 73 års ålder aldrig levt ensam och aldrig betalat en endaste räkning. Hon oroar sig välidgt för just räkningarna och andra sånna där praktiska detaljer. Misstänker att hon har vissa likheter med kvinnan du beskrev. Och för långt bort bor hon också för att få hjälp med det hela.

10:48 em  
Blogger Vonkis tycker...

Det är verkligen jättesmidigt att betala ränkningarna hemifrån, speciellt de räkningar som kommer direkt till burken. Bara att verifiera och godkänna, inga papper att håll aordning på.

4:21 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

vonkis: Fastt detta var överföringar till andra konton.

5:02 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka