.

Mamselamsen

torsdag, november 24, 2005

Apropå kommenatarer på förra inlägget.

Lennart skrev att dom slutade fira jul tidigt hemma hos honom. Och det var exakt vad som hände när jag var tio år. Mina föräldrar tyckte att det var dags att sluta med allt vad julklappar hette. Det kändes helt OK, tills jag pratade min min bästa vän dagen efter och hon berättade om allt hon hade fått i julklapp. Det sved ordentligt i hjärtat, men jag höll god min och sa: "Asch, julklappar, sicket skit".

Men under min tonårstid bestämde jag att när jag får ett eget hem, då ska det firas jul på ett alldeles hysteriskt sätt. OCH det gör jag/vi. Julklappar.... julklappar... julklappar.... och jag skiter fullständigt i att det är grundat på kommersialismen. Jag gör det ändå!!!!!!!!!

Vad gäller mina köttbullar, som Polly skrev. VARFÖR blir de aldrig runda? Jag har aldrig någonsin lyckats göra runda köttbullar. Hur gör man?

Over and out/Mamselamsen, lite julhysterisk.

10 Kommentarer:

Blogger Polly tycker...

Jag har heller aldrig lyckats, men min mamma får alltid perfekta runda små klot. Jag ska ta reda på det magiska knepet...

8:24 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja. gör det!

8:31 em  
Anonymous Anonym tycker...

Man kan ju fuska och ta en sån där köttbulleformare till hjälp. Några andra tips har jag tyvärr inte!

Frågan är, om man nu använder en sådan: skall man tala om det eller skall man låtsas att man är ovanligt talangfull när det gäller köttbullar?

8:46 em  
Blogger Humlan tycker...

Du /ni firar för att ni vill fira, ni tycker att det är roligt att fira och känner det inte som ett måste. Det är det som är det viktiga.
Dom som stressar runt och bara tycker att dom måste, det är ju dom som mår dåligt av julen (/helgerna).

8:47 em  
Blogger ninni tycker...

Att rulla köttbullar är väldigt avstressande, lite av meditation tycker jag. Minns fortfarande när jag skulle fixa köttbullar till en väninnas julfest. Tillbringade en hel lördag i köket, och tänkte många djupa tankar samtidigt som de runda små köttbullarna blev till. För jag lyckas faktiskt bra med runda köttbullar. Men fråga mig inte hur det går till, jag har ingen aning - det bara blir så.

9:22 em  
Anonymous Anonym tycker...

Den stora anledningen till att vi slutade fira var våra stressade/hysteriska släktingar som krävde bl a att alla skulle köpa lika många julklappar till varandra, åka till varandra efter en viss ordning genom åren och om man inte kunde/missade nån jul blev det en massa misstänksamma frågor om varför.
Vi bestämde då att i vår familj tänder vi adventstakarna, dricker glögg och glühwein, (min mage tål inte glögg) skickar vykort och presenter till de vi vill och åker dit vi har lust. Kan ingen av oss åka så är det så ingen som behöver det.
Julen ska vara en lugn och stilla helg, så man ska kunna njuta av den.

9:41 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

lennart! Precis så har vi det. Bara, bara familjen.... möjligtvis kommer min pappa. Lugnt och skönt och vi går och såsar i morgonrocken halva dan och dricker glögg och gör inget särskilt mer än är tillsammans. Fast SEN... klockan fem.... då ÖPPNAR vi julklappar... massor... och tomten kommer alltid när Stephan är ute och köper kvällstidning... hur barnsliga är inte vi vuxna människor. *fnissar*

9:54 em  
Anonymous Anonym tycker...

Exakt så ser mina köttbullar också ut!! "För lös smet och för hög värme på plattan" säger sambon. Ja,ja men goda är dom... MEN jag vill ju kunna göra runda, fina...

10:01 em  
Blogger Humlan tycker...

Stackars Stephan! Som alltid missar tomten! (Tur att ni inte läser tidningarna på nätet...*fniss*)
Låter som om ni har en skön helg, så ska man fira jul!

10:26 em  
Blogger Trollsländan tycker...

Jag kan knepet för runda köttbullar!!!
Koka upp vatten i en stor kastrull och forma kött bullarna runda som vanligt. Stoppa ner dom i det kokande vattnet och vänta några sekunder tills dom har skiftat färg till grå och flyter upp. (Då har alla porerna stängts så dom bli extra saftiga istället för att all köttsaft rinner ut i stekpannan.) Ta upp dom ur vattnet och stek dom som vanligt!

8:36 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka