.

Mamselamsen

tisdag, maj 31, 2005

Att göra "absolut ingenting".

Fick en förfrågan i en kommentar om "att gör ingenting". Egentligen skulle jag iväg och klippa mig, men jag skiter i det. Det kan jag göra i morgon.

När jag "gör ingenting" ligger jag i soffan och med en mycket tom blick (enligt min man) stirrar i taket. Kan pågå i allt från fem minuter till en timme. Många konstiga men även ibland kluriga tankar far genom huvudet. Exempelvis: Varför avslutas alla telefonsamtal med att man nästan går upp i falsett? "Ja, då säger vi det.....vi hörs...." Eller: "Bajsar drottning Silvia på ett mer sofistikerat sätt än vi dödliga"? Eller "livets mening". Ja, jag har kommit på det. Eller sist men inte minst: "Vad har den handikappade mannen för historia, när han sittande på knä tar sig fram på Hollywood boulevard och putsar stjärna efter stjärna på "Walk of Fame"?

Så för mig är nog "att göra ingeting" att ligga platt på rygg och filosofera. Ingen fysisk aktivitet förekommer. Eller...jo, lite....jag kliar mig i örat emellanåt.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen.
Ebba, läste i din blogg igår att du letar guldskor. Hur ute är inte du? Jag har fyra par....inköpta i USA för flera år sen.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Tack. Just så där charmigt talar människor om sig själva när de ska försöka berätta om "ingenting" eller "bara vara". Jag tycker det är hur fint som helst på det egendomligaste av mänskliga sätt.

8:24 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag vet...men en sak ska du veta. Det är inte lätt att "göra ingenting". Den där produktiva genen i mig gör motstånd ibland.

8:57 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Synd att du ingmar, tydligen befinner dig i något annat blogforum. Skulle ha varit kul att kunna klicka på ditt namn och komma till ditt "allra heligaste"

9:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka