.

Mamselamsen

torsdag, februari 11, 2010

Till alla Er som förfasas över "köttklister"...

... men som sannolikt köper skinka till mackan. Läs : HÄR! och : HÄR!

Listan kan göras väldigt lång på grejor som görs med vår mat... och som i princip har gjorts i evigheter. Jag såg en dokumentär för väldigt många år sedan om hur det gick till att framställa vår "Svenska Bayonneskinka". Den tumlades/klistrades ihop av småbitar.
h
Men nu skriker alla om att det blir legalt. Själv tycker jag att det är skitbra. Först och främst har det blivit officiellt hur maten behandlas, så vi förhoppningsvis kan ha lite kontroll... och sedan... att det inte blir så mycket svinn på slakterierna.

För man ska väl ta till vara på allt som går, på ett slaktat djur?

Over and out/Mamselamsen

6 Kommentarer:

Anonymous Tina Sötsyster tycker...

Kom att fundera på hur mycket skit det kan finnas i hård- resp mjukostar. På hårdostar deklareras nog inget, men mjukostar kan ha upp till 24 olika E-tillsatser!

11:39 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Javisst.

11:47 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

Roligast var i alla fall Morgondimma som ville köpa klister för att göra om köttfärsen i kylen till oxfilé.

5:44 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Vilken genial idé. Hm... undrar var man kan köpa det?

5:57 em  
Anonymous Anonym tycker...

Ica har en korv som innehåller bambufibrer = B A M B U!!!!!

7:18 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Man vet inte om man ska skratta eller gråta.

9:38 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka