.

Mamselamsen

torsdag, juni 05, 2008

Gated community... som jag har väntat!

Sverige har alltså fått sitt första stängda och bevakade bostadsområde och direkt blir det kritik i Expressen. "Tragiskt, segregation, klyftor mellan människor" o.s.v.

Ja, det är tragiskt att samhällsutvecklingen är så att man/jag hela tiden tänker på att skydda sig mot inbrott och om någon har stulit eller gjort inbrott i bilen. Men nu är det ju så och jag skulle gladeligen flytta till en sådan "community".

Nu kan jag tycka att det är ovanligt överdrivet med eget bibliotek, spa, bio, bar, restaurang och vinkällare. Men ett övervakat boende med pool på området, skulle locka mig kolossalt. Jag har varit på flera sådana "communitys" i USA... både lyxiga och på medelklassområden. Millans kompisar Heather och Eric bodde på ett sådant område med hyreslägenheter... och hyran var inte mycket högre än på "vanliga" lägenheter. Dock kom man inte in som gäst om man inte var väntad eller att vakten efter ett telefonsamtal konstaterade att vännerna inte var hemma. På området fanns både pool och tennis/basketbana. Barnen kunde springa fritt utan någon större risk för att något kunde hända.
Stängt1
Ja, det är tragiskt att man måste vakta sina grejor och barn till tänderna, men efter att ha råkat ut för fem inbrott i hus och företag... tre inbrott i bil och en mordbrand... kan jag lätt säga att jag skiter högaktningsfullt i om jag segregerar mig eller inte... hade jag haft pengarna och ville bo i Malmö, hade jag varit den första att köpa en lägenhet där".

Jag vill känna mig säker!

Over and out/Mamselamsen, realist

5 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

Hear Hear!!! JAG också..

Såklart har vi haft inbrott i bilen nu i helgen!
Och det "försvinner" saker från våra altaner med jämna mellanrum

Folk som går förbi och "råkar" få med sej några ljuslyktor

Skitsamma om det är lägenhet,radhus,villa...Folk tar ändå...

*morrar*

9:44 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cian: Där ser man. Fast det är nog galet politiskt inkorrekt att säga att det finns människor som stjäl.

Och här i Nybban finns det ovanligt många.

10:18 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag också...............jag skriver genast på intresselistan.

Sen kan man ju se det ur en annan synpunkt - att det är minst sagt sorgligt att samhället inte kan skydda sin medborgare. Detta borde ju vara det allra viktigaste.

12:36 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonym: Vistt är det så... men det handlar om att "fejsa" verkligheten. Vi blir INTE skyddade.

1:56 em  
Anonymous Anonym tycker...

Så länge folk inte utestängs p.g.a hudfärg, sexuell läggning eller religon så förstår inte jag problemet med "communitie"! Och det borde ju logiskt sett bli billigare för samhället. Färre brott= färre polisutredningar = mer pengar till omsorg och annat viktigt!
/Magga

11:42 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka