.

Mamselamsen

torsdag, maj 22, 2008

Vad händer här?

Jo. alla de människor som var här i går, var intressenter av huset... och fler kommer tydligen imorgon.

Jag gillar inte när mäklaren vill att man ska vara utflugen när alla dessa människor kommer. För hur många är egentligen spekulanter och hur många är bara nyfikna hyenor? Hur många är presumtiva inbrottstjuvar, som får ett perfekt tillfälle att kolla runt? Lite psykostiskt.. jag vet. :-) Stephan vägrade lämna huset, så han låg på alla fyra på innergården och rensade ogräs. Själv drog jag till simhallen... kunde ju inte ge mig till att skita ner duschen hemma... juh. :-)

Så nu letar vi med ljus och lykta efter ett hus... det perfekta huset, vilket betyder lagom stort (inte under 125 kvadrat), tegel... valmat tak... skitliten tomt (ju mindre desto bättre... gärna asfalterad)... stort badrum... stort kök... bergvärme... Kronspis... bastu... och inte kosta mer än 72.000:-. Hm... undrar om vi hittar det? :-)

Jag har fått kommentar om varför vi inte flyttar härifrån. Jo, det kan vi mycket väl tänka oss och vi har varit runt i halva Sverige och kollat på ställen att driva. Och det finns massor, men man kan ju inte bara hoppa på vad som helst, för att sen stället efter ett år eller två går i konkurs... och så är man utan jobb. Nybro är kanske inte Sveriges roligaste stad, men det har en otroligt lång turistsäsong, till skillnad från Öland. Glasriket är trots allt Glasriket och i och med att det nu finns ett gigantiskt outlet i Kosta, kommer turistströmmen dit att bara öka. För shopping är ju trots allt svenskarnas största semestersysselsättning.

Och sist men inte minst... Stephan och jag har ett hyfsat gott renommé i Nybro. Inbillar vi oss i alla fall. :-)

Nä, nu ska jag ta min kaffekopp och sätta mig på balkongen en stund och fundera på hur vi ska spendera sommaren. Min andra sysselsättning ligger nämligen också i träda.

Over and out/Mamselamsen, direkt från den rosiga morgonrocken.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Läste inlägget lite slarvigt på slutet och tyckte du skrev att din andra sysselsättninga var att RIDA!!! Då kom jag på att du vet säkert massor om turism(=ridning för mig) i Småland. Vet du någon Islandshäst turridningsfirma mellan Östergötlands gräns och ner till er?? Vi bor ju uppåt och vill inte åka så himla långt. TACK på förhand för hjälpen!!

8:27 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ingela: Jag har för mig att det finns här omkring... bortåt Emmaboda till. Kollar imorgon.

11:10 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Där var vi det. Hägnens islandshästar.

http://www.hagnensislandshastar.com/

11:14 em  
Anonymous Anonym tycker...

TACK!! Har kollat nu. Ser riktigt trevligt ut.

3:08 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka