.

Mamselamsen

måndag, april 14, 2008

Jag skriver om det igen: Nybro är världens renaste stad!

Vaknade i ottan av att jag satt som ett frimärke i taket och trodde att det tredje världskriget brutit ut. Jag ramlade ner och låg länge som förstenad i sängen och väntade på när den stora bomben skulle slå ner i huvudet på mig.... men inget hände. När tankarna till slut klarnade gick jag upp för att se vad det var som dånade så vansinnigt.

Inget krig, men däremot körde det maskiner fram och tillbaka nedanför fönstret.... gatutvättmaskiner! I den här staden sopar de nämligen inte bara gatorna... det tvättar dem. Och med tanke på att det är borstar på maskinerna, skulle man väl kunna säga att gatorna skuras. (Kanske med såpa... men det kan jag inte svära på.)

Så nu när gatorna i centrum är kliniskt rena, behöver caféerna och restaurangerna inte längre använda tallrikar när de serverar käk på uteserveringarna.... de bara lämpar ut kroppkakorna på kullerstenen och folk sitter runt omkring på marken som om de var på picknick... med kniv och gaffel i nävarna. Så rent är det!

Så får jag inte bli världen bäst klädda människa, kan jag i alla fall ståta med att bo i världens renaste stad... totaldecinficerad! (Skugge hade gråtit av glädje.)

Over and out/Mamselamsen, smått chockskadad.