.

Mamselamsen

onsdag, december 19, 2007

Jag tänker tillbaka på hur det var för ett år sedan.

Samtidigt läser jag på Aftonbladets sida om "Sjukt duktig flicka"...... och jag mår nästan illa av att tänka på att jag var en av dem.... ända tills det sa "kapoff" runt den 19:e förra året. Ett "kapoff" som på mindre än tre sekunder gjorde att hjärnan slutade funka, jag fick människoskräck, jag fick andnöd, jag fick tunnelseende, jag kallsvettades.... jag var livrädd för att svara i telefon.... jag gick inte ut, på jag vet inte hur länge. Det absolut mest hemska jag varit med om.... Jag som var så vansinnigt duktig, trevlig, hjälpsam och sist men inte minst jävligt effektiv.

Jag ser tillbaka på den tiden och den långa vägen tillbaka där jag fick all hjälp och stöd en människa kan önska sig från alla myndigheter... ett "tillbaka" som inte alls är som förr. Jag klarar inte längre av det förhatliga uttrycket "många bollar i luften", utan gör en sak i taget. Jag behöver, som Bodil Jönsson skrev i sin bok om den "Den annorlunda plånboken", ställtid. Jag behöver tid att mentalt ställa om mig till nya sysslor.

Det tar lite tid, men om alternativet är som den skräckfyllda förra vintern, tar jag detta så gärna och går och lägger mig på soffan igen.

Over and out/Mamselamsen, en annorlunda människa fast i samma kropp.

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Jag önskar dig all lycka på din väg tillbaka. Även jag råkade ganska illa ut pga min "duktighet" även om det inte blev på samma sätt som för dig. Nu känner jag mina gränser bättre och tar det iaf LITE lugnare. Sköt om dig!

9:56 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Tack! Jag är tillbaka, men jag kommer aldrig mer att utsätta mig för den pressen som jag satte på mig själv. Och att göra en sak i taget är jätteskönt. Jag har en lista som jag betar av en efter en.... och ibland gör jag inte ens hela.... och tänk, världen går inte under. :-)

/Mamselamsen, som inte orkar logga om.

10:53 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka