.

Mamselamsen

onsdag, oktober 18, 2006

Vår "Kines i Kalmar" är riktigt spännande.

Ska inte folk som investerar några miljoner i Sverige, få både hus i Kalmar och i Kina, permanent uppehållstillstånd och 13.000:- i månaden (socialbidrag), så berättas det om en stad i Kina som fick dit en kinesisk utställningslokal... den växte från 60 000 till 600 000 invånare på några år.

Jösses... Nybban kommer att bli förort om Kalmar kommer att växa på det viset.

Mycket okunnighet om Sverige finns i Kina (se det översta). Journalisten som skrev om detta, efter en telefonförfrågning om etablering i Kalmar blev hotad med utvisning och Fanderums group ville stämma tidningen i Sverige. Snabbt som ögat var de ledande i Kalmar tvungna att skicka över grundlagen om yttrandefrihet på kinesiska för att de skulle förstå att man faktiskt får skriva obekväma saker i Sverige utan att bli straffad.

Nu var det en "underhuggare" som hade uttalat detta om pengar och automatiskt uppehållstillstånd till journalisten. Jag undrar vad som hänt med henne?

Jag följer denna etablering med mycket stort intresse (om än avvaktande) och undrar vad det kommer att bli i slutänden. Än så länge har detta gigantiska företag bara satsat 12,5 miljoner i Kalmar, vilket är en "fis i rymden" för dem. Men vad jag förstått har de redan börjat gräva.

Men vi får se... vi får se.

Over and out/Mamselamsen, med grus i ögonen

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Låter som DragonGate utanför Gävle...
http://www.gd.se/Article.jsp?article=88581

Hmmm....

9:27 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Exakt!

5:16 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka