.

Mamselamsen

torsdag, juli 27, 2006

"Gruppresa per Permobil"!

Detta hände sig på den tiden, innan renovering och innan vi hade kodlås på vårt Vandrarhem.

Detta, som mycket annat hände förståss under värsta högsäsongen. Och det värsta/bästa av allt, är att det är dagsens sanning.

Stephan fick ett samtal från Kalmar av en tämligen virrig kvinna. Men till slut förstod Stephan att de ville ha ett hotellrum (vi hade det också), men att de skulle bli sena. Stephan tyckte det var lite konstig, då det bara är tre mil från Kalmar till Nybban, men han sa inget, utan berättade var han skulle lägga nyckeln så de kunde komma in på natten. Och så var det inget mer med det... förrän nästa morgon!

Stephan kommer sömndrucken (som alltid) in på vandrarhemmet halv sju på morgonen och snubblar över en kabel som löper över hela hallen och in i korridoren. När han väl fått rätsida på balansen och kommer runt hörnet, står där en Permobil parkerad i korridoren (på laddning)... med ägaren i. En ovanligt stor och rörelsehindrad man sitter där och sover... full som ett svin. När Stephan till slut får liv i honom berättar han att hans assistent ligger inne i hotellrummet... lika pissefull hon också.

Stephan går in... och fy faaaan! Hela rummet stank skit... människoskit! Den pissefulla assistenten hade tydligen försökt byta blöjor på gubben i Permobilen under natten. Och jag kan säga att hon hade fetmissat! Skit över hela rummet! Och som om inte detta var nog, hade någon av dem diabetes, för det låg sådana där nålar som man brukar ha för att kolla blodet, lite här och där.

Vad göra? Jo, in med gubben på rummet och stäng dörren fort som fan, så att inte stanken skulle sprida sig allt för mycket ut i korridoren. Vi hade ju 60-70 gäster som skulle gå förbi till frukostmatsalen.

När alla hade checkat ut, gick Stephan in till det stinkande rummet och berättade att de inte kunde bo en natt till, eftersom det var fullt. (Och det var sant)

Det blev ett jävla liv på dem, men Stephan gav sig inte och hotade med polisen om de inte gav sig av. Jag tror t.o.m. han hotade med att putta gubbfan utför trappan. :-) Men de gav sig ändå inte. Så polisen kom. Och jag kan berätta att jag har aldrig sett poliser tappa hakan förut, men dessa gjorde det så rejält att det blev gropar i marken. Och ögonen stod som råttpickar ur huvudet på dem också

För när fylleparet packat ihop sig, körde det iväg ett ekipage bestående av en styck Permobil, 18-20 plastakassar som hängde i drivor runt om gubben. Mellan benen på honom ställdes det en pall och på den satt assistenten.

På detta ressätt hade paret tagit sig, etappvis från Stockholm till Nybro. Så det tror väl fanken att det tog ett tag att ta sig från Kalmar till Nybro.

Polisen stod bara och skakade på huvudet och undrade om man kunde straffa någon för rattfylla på en Permobil. För paret var långt ifrån nyktra när det drog ut på nya äventyr. Polisen struntade i det, men följde dem länge med polisbil, för att se så de verkligen kunde hålla sig på trottoaren.

Städning av rummet? Ja, det tog ett tag!

Ovwr and out/Mamselamsen, som ibland undrar vad vi håller på med.


När jag får lust nästa gång, ska jag berätta om damen som rymt från en psykklinik i England och kom gående till oss med 15-16 kollin.

15 Kommentarer:

Blogger Bloggblad tycker...

Det är rötmånad nu... och det var det nog då också.... :)

9:37 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jaa, för så mycket rötägg som det finns i juli, har jag aldrig varit med om.

9:39 em  
Blogger Aronson tycker...

Ha ha. Du gav mig dagens garv. Jätteroligt. Vilket du också verkar tycka - nu efteråt...

Och ja, man kan åtala, och straffa, för rattfylleri på en permobil (som jag inte riktigt vet vad det är, men är det vad jag tror, så räknas det som fordon...).

=)

9:49 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ja, nu kan jag skratta åt det. Fast när jag tog hand om rummet skrattade jag inte mycket.

9:55 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag är hysteriskt glad att det inte var jag som skulle städa!!!! Har fortfarande doftminnen kvar sedan min tid på långvården! BLÄ!"Morskan"

10:46 em  
Blogger Cornelia tycker...

Blä, vad äckelkul!
Berätta mera!

10:48 em  
Anonymous Anonym tycker...

Skojar du lr?
Menar du att det verkligen hände IRL? Låter ju helt makabert.
Här försöker man leva ett Svensson liv för att inte störa sej med för många, men tydligen kan man ju göra precis vad som helst utan att trilla dit. hahaha.....
Ps jag fortsätter nog som Svensson iaf Ds

12:04 fm  
Blogger Humlan tycker...

Det är nästan så att jag kan känna stanken, när jag läser... Blää!

12:13 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Morskan: Ungefär som när det var "lavemangsdagar"!

Cornelia: Japp... det finns mycket att berätta om vårt liv i servicebranchen.

Tina: Nä, jag skojar faktiskt inte. Ibland överträffar verkligheten dikten.

Humlan: Äckligt var det alltså.

7:00 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Till mamselamsen:Tänk så hemskt för de stackars patienterna med dessa lavemangsdagar. Resultatet bedömdes sedan som A(stort A) eller a(litet a). Om otillräckligt, fick de ytterligare lavemang!! "Morskan"

2:40 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Moskan: Jag vet! Jaghar hållit på med det när jag var väldigt ung. Funkade inte lavemanget, var det "plockning" som gällde. Stackars satar!

5:32 em  
Blogger crrly tycker...

Åååååååååå fyyyyyyyy faaaaaaaaan!!! :P

6:12 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

crrly: Kan man lugnt säga.

9:02 em  
Anonymous Anonym tycker...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

8:43 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

11:52 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka