.

Mamselamsen

fredag, juli 07, 2006

Bloggeriet är en lustig värld.

Det drog igång ordentligt för sådär ett och ett halvt år sedan. Och det har varit väldigt kul att ha varit med, både att skriva, läsa och träffa andra bloggare.

Många bloggar har försvunnit, andra tillkommit. Vissa av de "gamla" bloggarna kämpar desperat att hålla sina besökssiffror uppe. I och med att jag var bland de, känner jag igen fenomenet, när jag går in på vissa bloggar. Att de orkar!!!

Jag tog bort mig själv från alla topplistor och slutade kommentera på väl valda bloggar... inte för att de var bra, utan för att sno åt mig läsare via kommentarer.

För att inte tala om att uppdatera femton gånger om dagen... om skit. Nu har jag dragit ner till... lite mindre. :-)

Och jag kan, som en numera motiverad bloggare berätta att mitt besökstal sjunkit till nästan hälften och det stör mig inte ett skit.

Over and out/Mamselamsen. Med, tro det eller ej, ett liv utanför bloggen. (Som jag inte alltid berättar om här)

16 Kommentarer:

Blogger Ilva tycker...

skall man tro pa det? det dar med ett liv pa RIKTIGT????

8:13 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Ilva: Nu ska inte du vara sån... för då kanske jag avslöjar en grej. :-)

8:16 em  
Blogger Humlan tycker...

Det är väl tur att du har ett liv på riktigt också, annars finns du ju inte och då kan du ju inte blogga om ditt liv... på riktigt!
...eller???

8:23 em  
Blogger Bantartant tycker...

Skönt med ett riktigt liv, bloggen är ju bara på kul!!

8:29 em  
Blogger Bloggblad tycker...

Ja, nu har du ju dragit ner med åtminstone hälften...

9:33 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Visst är jag duktig? :-)

10:16 em  
Blogger Lilla B tycker...

ja, en rätt lustig värld är det. Rätt nyöppnad för mig, tack vare dig som "bloggfadder". Har läst din och andra bloggar länge utan att ge mig tillkänna. Tror att fenomenet Blogg består men att det kanske inte blir så hektiskt som tidigare. Allt brukar ju normaliseras.

10:19 em  
Anonymous Anonym tycker...

Mina besökare har oxå sjunkit, precis som mitt bloggande. Kvalité går före allt annat, innan bloggade jag för mycket strunt, det vill ingen läsa, då försvinner folk för det. Nu får jag dessutom inte ångest för alla jag måste behaga.

10:58 em  
Blogger Batbut tycker...

Du har karaktär Du *S*. Tror att det är som med allt nytt - i början rycks alla med, nyhetens behag och allt det där. Sedan sållas det och leden tunnas ut. Märker själv att jag ibland inte har ett endaste dugg att säga. Fast ibland säger jag det ändå....Fast så är det å andra sidan IRL också *s*

11:16 em  
Blogger Thérèse tycker...

Funderar också på att ta bort mig från diverse listor , ger bara prestationsångest och på bloggtoppen har någon idag skrivit något riktigt elakt om mig och min blogg. Inte kul

11:21 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag har registrerat mig på bloggtoppen och nyligen.se för att få lite fler besökare - om det går. Men det är inte så att jag bloggar MER för det. Jag skriver när jag känner för det. Ibland har jag kanske inget att säga och det är blaha-inlägg - men det spelar ingen roll för jag ville skriva dem. :)

För mig är bloggen både nöje och terapi för mig. Det är kul om många läser - och därför har jag gått med där (innan bara några veckor sedan visste jag inte ens om att dessa fanns... jag hade min blogg på bloggportalen bara.)

Men det är inte huvudsaken. Huvudsaken är att jag skriver för att jag tycker det är kul och det ger mig någonting. :)

Men om ingen vet om att bloggen finns så är det ju ingen som läser den.

Sedan har jag några favoritbloggar (inklusive din dårå. :) ) som jag läser varje dag och kommenterar ibland när jag känner för det. Det är allt.

Så antar att vi har liknande inställning till bloggandet nu. :)

11:28 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jag bloggade som en vansinnig i början, men har äntligen hittat "lagom"... hm.. tycker jag i allafall. :-)

Bloggtoppar är bra om man inte blir stressad, som jag blev. Låg jag inte ovanför 17:e plats på "alla bloggar" höll jag nästan på att bryta ihop och bloggade desperat. Jag undrar om jag är/var ensam om det?

7:17 fm  
Anonymous Anonym tycker...

LOL! Jag ligger stadigt och tryggt runt 600:e plats på bloggtoppen.

Lysande va? Hehe.

Det är en lite konstig filosofi dock de har. "En blogg med många besökare måste vara bra"... De borde ha mer fokus på nya bloggar som registreras t.ex. Så att de får en chans.

För det är inte alls sant att antalet besökare är ett säkert betyg på en bra blogg! Det finns många bloggar som inte har fullt med besökare och kommentarer som är alldeles lysande och inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Man borde hitta på något för att fånga upp dem...

Linda Skugge t.ex har en populär blogg - men det beror inte främst på att den är så bra - utan för att det är hon och den får mycket exponering osv.

10:12 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Mia: Jag brukar ofta kolla på nya bloggar på nyligen.se. Hur skulle man annars hitta dem?

1:42 em  
Anonymous Anonym tycker...

precis - antal - vad säger det?
Det är när man kan mejla och få svar, skicka strumpor m.m. (bara för att det är en så galet kul grej) eller få ett inspelat video-band, kommunikation via kommentarer mellan varandras bloggar - DET är kul! siffror säger inte mycket, all statistik ljuger.

8:41 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Josephine: japp... och jag blir vansinnigt överrsakad varje gång. Nu ska bara jag ta mig i ktagen också.

7:56 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka