.

Mamselamsen

tisdag, oktober 11, 2005

På fleras begäran, lägger jag ut mitt "fantastiska" recept på Korv Stroganoff Speciale!

Måste leta lite i bloggen först.

Jag är så avundsjuk på alla tjusiga matbloggar! (från den 21 juli. Bild se nedan)

Har precis lagat mat och känner mig så himla sunkig. Det blev Korv Stroganoff. (Nä Ilva, jag hittade inga färska bönor. =)) Och nu ska jag ge Er receptet:

- Skala en gigantisk lök... hacka den. Ja ja ja, tårarna rinner. Så det gäller att vara himla snabb.
- Ta bort det där röda höljet på falukorven, som är lagom stor. Skär den i hyfsat lika stora kuber.
- Stek!
- I med grädde och crème Fraiche.... rör runt.
- Släng i en burk konserverade tomater.
- Tryck i tomatpuré från tub. En sträng på ca 15 cm.
- Ketchup. Tryck hårt på flaskan i så där 5 sekunder så är det nog lagom
- Viktigast av allt! !/3 dels flaska "Touch of taste", kalvfond. Den har jag till allt.
- Grovmalen svartpeppar... efter behag. Salt behövs inte, fonden är väldigt salt.
- Smaka av. Det fattas nått! Alla kockar på TV säger att det ska vara: "Syra, sälta, hetta och sötma". Hmmm... något fattas. Sötma! *rotar runt i kylskåpet* Aprikosmarmelad... det tar vi. Jag slevar i en tre-fyra matskedar.
- Smaka av igen. Lite för sött. Mer syra... häller i en halv burk med syltlök.
- Smaka av. Hmmm.. det duger.

Nu har vi mat för minst fyra dagar. Variation i kosten? Glöm det.Jag ska minsann ta ett kort på skiten! Inte tusan ser det så där läckert och tjusigt ut som Ilvas mat eller Tantbloggens.

Är alla gourmander tillfreds nu, för det här är en riktig höjdare. *spricker nästan av skratt*

Over and out/Mamselamsen i repris

3 Kommentarer:

Blogger Vi på Kantarellen tycker...

INGEN som gillar mitt recept? Det blir faktiskt skitgott.

8:27 em  
Blogger Bloggblad tycker...

FEL FEL FEL: Det heter inte "lite för sött" - det heter "lite för mycket sötma"
Hälsningar
Språkvårdaren.

9:40 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

bloggblad! F´låt...f´låt...f´låt...

7:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka