.

Mamselamsen

måndag, oktober 05, 2009

Dagens bästa inlägg på Facebook.

Fac

Over and out/Mamselamsen

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Det enda som har varit bra med det här är ju att folk har blivit lite noggrannare med hygienen.

Inte minst handhygienen - det finns alldeles för många snuskpellar och snuskmajor som nysser och hostar i handen, inte tvättar händerna efter toalettbesök etc.

Vi ska inte heller glömma matlagare som smakar på maten och så stoppar tillbaka sleven i grytan.BUUUUUUUU

4:41 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

Lagar mat just nu... och jag använder samma sked HELA tiden. Döda mig! (Om jag inte tar helt fel, så dör de flesta bakterier och virus vi strax under 60 grader.) Så jag tror mest att det handlar om att du är lite "äckelmagad".

Och ska jag vara ärlig.... så tror jag ingen dör av att ta någon i handen som har hostat... eller missat tvätta händerna efter toabesök. Om man inte jobbar med livsmedel förståss... för då är det väldigt viktigt. Fast inte ens då "spritar" man händerna... det är ju skitlöjligt... tvål och vatten funkar perfekt.

5:52 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag hade inte velat äta på din restaurang

12:05 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

Haha... SOM jag visste att den kommentaren skulle komma.

Som jag skrev... "om man inte jobbar på med livsmedel"

BTW.... det är inte jag som är kock. :-)

9:11 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det går väl inte att komma ifrån tanken på att du skulle smaka maten som Stephan håller på att laga f.ö. så tänkte jag på alla matlagare som står och grisar i tv-program.

9:18 fm  
Blogger Mamselamsen tycker...

Anonym: Jag lägger mig ALDRIG i maten som lagas i ett restaurangkök. Jag lagar bara mat hemma.

Och när de lagar mat på TV... ja, då finns det en och annan slafsig... han som har det där fenomenala köket hemma. Men även där, lagas det inte "restaurangmat"... han är hemma.

Det är liksom en jäkla skillnad. I restaurangkök har man för de mesta gummihandskar på sig... och det finns otroliga regler och lagar om hur saker och ting ska skötas.

Att jämföra att laga mat hemma i jämförelse med ett restaurangkök, är ungefär som att jämföra en operationssal med omplåstring av ett skrubbsår hemma.

Jag anser fortfarande att handsprit endast hör hemma på sjukhus och liknande inrättningar... där, där det verkligen florerar farligheter. Har använt det rätt mycket i yngre dar.

12:56 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka