.

Mamselamsen

torsdag, februari 05, 2009

Vem har Sveriges godaste pizza?

Enligt DN är det Pizzahuset i Kalmar. Och jag gratulerar honom och ber honom även betänka att han ska vara glad över att Stephan inte gör pizzor längre.

Stephan var känd för sina pizzor en gång i tiden. De smakade något. Hemligheten i en djävulskt god pizza ligger i degen... men framför allt i tomatsåsen. Tyvärr lämnar han inte ut det receptet... för man vet ju aldrig vad vi tar oss för i framtiden. Fast att ha pizzor på menyn är kanske inte så stor chans... det är ju faktiskt ganska tråkigt att göra pizzor. Jupp, jag kan också snurra deg... lägga på... och få upp på spaden. Det trodde Ni inte va? :-)

När vi för många år sedan hade en pizzeria, fanns ju chansen att experimentera lite med ingredienser. Jag hävde på de mest omöjliga grejor på min pizza.... och favoriten blev till slut... räkor, lök och gorgonzola. Låter äckligt, men är skitgott... i alla fall i min mun.

Hm.... sitter här och funderar... man kanske trots allt skulle ha en pizzeria igen. Trist, javisst.... men pizzorna här i stan är, vad jag tycker, otroligt smaklösa... och de flesta har slutat att lägga oregano ovanpå, som slutkläm.

Hmmm.... det tål att tänkas på. Vi vill ju trots allt göra något, innan vi kan flytta till Eskilstuna.

Fast den godaste pizzan i hela världen hittar man på California pizza kitchen i Los Angeles. Särskilt den med scampi, mozzarella, rostad vitlök, färsk oregano, lime- och vitlöksås.... naturligtvis på tunn botten. Herre Gud, jag vet inte hur många jag har ätit genom åren.

Fast de har även en annan favorit... Tequila Fettuccine. Oh... jag dreglar vi blotta tanken.
Pasta

Nä... nu har jag inte tid mer med denna bloggen... måste hänga tvätt... tvätt som är jätteren. Har kört samma maskin tre gånger, p.g.a. av glömska.

Over and out/Mamselamsen

6 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Godaste pizzorna finns i Umeå på Roberto's. Det är superpopulärt, de har bara take-away och ringer du typ 16.20 en vardag så får du hämta den kl. 18.45 :) Dock väl värt väntan. Åt en jättegod som hette "Svennem" Oxfilé, västerbottensost(ist för vanlig pizza ost), champinjoner, casewnötter mm. Supergott!

11:50 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Linda: Mums Västerbottenost.... låter skitgott.

11:53 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Det där på bilden..........är det verkligen en pizza? Med såå mycket fyllning? Iså fall så är den ju ljusår ifrån vad vi kan köpa härhemma

12:06 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Anonym: Nä, det är pastan jag skriver om. Det fanns ingen bild på pizzan.

12:28 em  
Anonymous Anonym tycker...

Har också märkt att de tagit bort oreganon från pizzan, en del brukade lägga på sidan av i kartongen men inte ens det gör de nu för tiden, fick köpa hem en burk att ha hemma.

11:48 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Visst är det konstigt.

4:05 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka