.

Mamselamsen

måndag, december 10, 2007

Jag har varit en dålig förälder. UPPDATERAD!

"Nallen är en smitthärd" . Så skriver de i Expressen iallafall.

Jag har aldrig någonsin tvättat ungarnas gosedjur... och de överlevde!

De hade, vad jag minns, en runda med kräkerier under sin uppväxt... och det var sommaren 1984.

När jag tänker på att gosedjur skulle vara smittohärdar fattar jag inte mycket. Låter föräldrar andra barn nysa, och snora i barnens gosedjur? För inte är det väl de egna "baceluskerna" de menar.... de som de redan har/haft och är immuna mot.

Jag har ingen bacillskräck på något vis, men är det något som jag kan tycka är äckligt och som förmodligen är en ännu värre bacillhärd, så måste det väl ändå vara ledstänger. Både i trappor och rulltrappor. Iiii..... jag undviker alla hålla i sådana äckliga grejor. Alltså, bara tänk var folk haft händerna innan de lade sin hand där.... i rumpan.... i näsan... på andra ledstänger... torkat spyor.... snutit en unge... bytt blöjor... kletat i en oljedrypande kebab o.s.v. Örk... är det något som är äckligt så är det ledstänger!

När jag skriver detta kommer jag att tänka på alla braskande "headlines" för några år sedan om hur mycket bakterier det var i vårt smink. Jag tog även det med ro, då mitt smink innehåller mina bakterier och är fullkomligt ofarliga för mig.

Nä, jag tar detta som ännu ett sätt att skrämma skiten ur människor... vad det nu ska vara bra för.

Over and out/Mamselamsen, som tycker att lite skit rensar magen.


Uppdaterad.
Kan verkligen bakterier och virus växa sig till giganter i en torr miljö? Kan någon svara på det?

Uppdaterad igen!
Jag har läst runt på lite bloggar om detta fenomen. En skriver att: Javisst är det så.... mitt barn har ju med sig sitt gosedjur överallt. Då undrar jag hur ofta hon decinficerar barnvagnen, som är med överallt.... den ev. fårskinnsfällen som ligger i den. Jösses.... hur ofta decinficerar hon barnets tandborste? Öh... den har ju varit i munnen (som kryllar av bakterier) flera gånger om dagen... och den sköljs väl bara av i lite kallt vatten. Barnstolen i bilen? För att inte snacka om alla höga barnstolar som man får låna på kaféer och restauranger... fatta hur många kräksjukeaktiga barn som suttit i dem.

Jag vet inte riktigt, men jag tror att bästa sättet att slippa komma i beröring med andra "pestsmittade" människor, är nog heltäckande och engångs plastöverdragskläder (som någon annan iklädd gummihandskar hlälper till och ta av innan man går in i hemmet) och gasmask..... självklart gasmask... med eget syre. Du håller dig med all säkerhet frisk från kräksjukan... men ditt egna immunsystem dalar nog rätt snart.

Men lycka till!

8 Kommentarer:

Blogger Rexxie tycker...

Äsch, det är (som vanligt) inget att bry sig om när Expressen/Aftonbladet kommer med braskande varningsrapporter!

Rent generellt verkar folk vara alldeles för bacillrädda!

11:15 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Rexxie: Jag vet och jag kan se framför mig hur många osäkra föräldrar proppar hela tvättmaskinen full av nallar och andra gosedjur.

11:24 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Faran är större med antibakteriella saker än med bakteriella.

Bakterier dör vid torra ytor, och det är därför toaltettsitsen är en av de renaste ytorna i ett hus.
Undantag finns. Exempel mjältbrand som kapslar in sig och kan överleva länge. Dock förökar de sig inte.

En undersökning på rumänska gatubarn visade att de hade bättre motståndskraft mot sjukdomar än svenska barn. Detta för att de ständigt utsätts för angreppen.

1:37 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

Stilbild: EXAKT!

/Mamselamsen

4:59 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vi var 12 barn i mitt hem ett rum och kök helt omodärnt.Friska barn Mina systrar är 97 år o 99 år själv yngst 74 år. Där i mellan finns ett antal friska gubbar.

11:50 em  
Blogger Tutte i blåbärsskogen tycker...

anonym: Och jag... jag hade gatans skitigaste ungar.... jämt! :-)

/Mamselamsen

7:04 em  
Anonymous Anonym tycker...

Tror dig inte min älsta var och är som en levande sophög .Men förkyld är han aldrig Därimot min yngsta som alltid är ren och välvårdad är för det mesta förkyld. Vad är slutsatsen?

11:08 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anonym: Det är väl ganska solklart, eller hur. "Lite skit rensar magen"!

12:28 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka