.

Mamselamsen

fredag, december 22, 2006

På begäran.

Pepparkakstryffel (recept från DN.se)Ca 20 st.

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1/2 tsk malen ingefärakakao

Gör såhär:Koka upp grädde & florsocker i en kastrull. Lägg i smör & choklad i bitar och låt smälta på svag värme. Rör i kanel, kardemumma, nejlikor & ingerfära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.

För att göra det lite enklare, köpte Jessica en påse med pepparkakekryddor, istället för att hålla på att drittla med de olika kryddorna.

Och.... de är skitgoda. Jag vet, för jag har provat... en gång... två gånger.... tre gånger.... fyra gånger, för att vara riktigt säker på att de var OK.

Over and out/Mamselamsen, som bara tittar på.

6 Kommentarer:

Blogger CV tycker...

Wow, jag tror jag blev inspirerad nu. NU stänger jag datorn och går och handlar dessa ingredienser och gör lite julstämning för mina pojkar.
De kan behöva lite avbrott från elgitarrerna.
God jul på dig
RS
kulturbloggen.com

3:41 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Tack för tipset! Det ska provas, låter så gott. Men ingefärskakao har jag aldrig sett. Finns det i vanliga mataffärer?

5:27 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

LG: Va? Vanlig blockchoklad och en påse pepparkakskryddor körde Jessica med.

5:49 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Och vanlig kakao.

5:50 em  
Blogger Bambi tycker...

Mums, det lät gott! *går och kollar om allt finns hemma*

6:17 em  
Anonymous Anonym tycker...

TACK för det eminenta receptet. Nu skall jag upp till köket och stöka lite med detta.."Morskan"

6:50 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka