.

Mamselamsen

onsdag, augusti 30, 2006

Dagens nyheter!

Nyhet 1.
Korna i sydöstra Sverige snackar på dialekt !

Nybrokossa säger: "Myyy"
Kronobergskossa säger: "Muuu"
Blekingekossa säger: "Mööö"

Kan man säga att kronobergskossan snackar rikssvenska?

Och vad händer om bönderna importerar kossor från utlandet? Får de kossorna då svenskundervisning?


Nyhet 2.
Det är rent genetiskt att kvinnor vill bli försörjda av en man!

Jag tror att han har helt rätt. Men jag tror också att vilken karl som helst skulle vilja ha denna genestiska defekt, så vi alla kan ligga på soffan och käka praliner. Fly mig vad som helst... man, kvinna, häst eller varför inte en ko från Kronobergs län. Försörj mig och jag ställer upp på vad skit som helst. :-)

Nä, fy fan vilket korkat påstående. Att bli försörjd, betyder beroende, och människor i beroendeställning ligger risigt till.


Nyhet 3. (Direkt från S.N-gatan.)
Det är höst och det regnar och regnar och regnar.... och ingen hör mig klaga!


Over and out/Mamselamsen, som aldrig slutar att förvånas.

9 Kommentarer:

Blogger Unknown tycker...

Muu ( på Ståckhålmska då ) :)
Men jag tror att kossorna från Liiiidingö pratar annorlunda

Ja visst är det skönt med höst...Så friskt i luften....

Och det börjar bli mörkt om kvällarna så att man får tända ljus...

Så skönt...

Ja jag läste det där *S*

även om jag gärna skulle vilja vara lyxhustru ibland...men sen kommer jag på att jag är alldeles för rastlös för att "bara" gå hemma)
Maken är ju lyxmake varannan vecka när han är ledig och han hade så tråkigt så han har börjat jobba extra ( vilket jag tycker är lite synd för han hade middagen klar när jag kom hem)

Ha det :)

8:03 fm  
Blogger PGW tycker...

Lille Qviberg har gjort nån slgas halv pudel i DN idag, ungefär "lösryckta citat men ...". Samt att hans fru tyckte att han hade klantat sig. Han har väl sovit på soffan i natt.

Ang. korna, LRF skickar lingaphonkurser till kossorna några månader före själva importen. De bryter lite när de kommer (myyyiii, möööåå) från början men anpassar sig snabbt till den nya flocken. Kor är helt enkelt språkbegåvningar, och den snabba övergången hjälps även av den logiska och enkla grammatiken i mu-iska.

8:04 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Människan är av naturen lat.... så jag tror att alla skulle vilja vara hemma. (Nu snackar jag inte småbarnsföräldrar... för det är ett jäkla slit)

PGW: Ja, soffan var det nog!

8:50 fm  
Blogger Lillasnuttan tycker...

Svamparna de växer!

9:16 fm  
Blogger Lillasnuttan tycker...

Skånekossorna säger väl nog "Maöuu"

9:19 fm  
Blogger Veronika tycker...

Usch. Att gå hemma är ju trist. Okej om man var superduperrik och hade nån annan som tog hand om städningen. Men att ha som mål och mening med dagen att diska kaffekoppar och skura toastolen och ha middagen på bordet klockan 17, nej inte för mig.
Blev skvatt galen av att vara hemma i drygt fyra månader med lilla bebisen. Denna vecka tog karlsloken min över. Nu kan jag gå på gym och fika och sitta på biblioteket och och och. Ja,, fast hushållsarbetet finns ju kvar.
(Gosh - vilken osammanhängande kommentar.)

9:39 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Tina: Jag veeet!

veronica: Jag skulle vilja vara hemma... men inte förrän JAG har råd med det.

5:21 em  
Anonymous Anonym tycker...

Vadå försörjd av sin man??? Oftast ingår väl lite förplikterser (hemmajobb) i den klyschan? Det förväntas att man ska, laga mat som är klar när mannen kommer hem, springa fram med tofflorna, städa, damma, putsa fönster,passa barn, tvätta, vara älskarinna mm inget välbetalt jobb tycker jag. Nej om han Mats Qviberg hade frågat sin fru (om han nu har någon sådan)så hade hon säkert gått med på ombytta roller. Undrar just hur det hade sett ut då hemma hos dom?? hihihi....


Ang kossor, så berättade min finska vänninna en gång att i Finland sa kossorna Amuuuu. (översatt på svenska blir det nog muu lr mööö)

5:38 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag skrattar så jag nästan ramlar av stolen när jag läser ditt inlägg och artikeln! Och bestämmer mig för att det är GENETISKT rätt att skicka mina CSN avier till honom!!!TACK Mamselamsen för att du är så upplysande!"Morskan"

5:41 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka