.

Mamselamsen

fredag, maj 26, 2006

Ebba von Sydow "rocks"!

Det trodde Ni inte att jag skulle skriva vá? Men jag måste säga att i detta fallet, håller jag med henne till punkt och pricka.

Vad är det för häftigt med silikonpumpade tjejer som som super sig plakat, har en gräslig volkabolär och fyllehånglar med vem-som-helst... om det nu stannar vid det. Skulle de vara någon form av förebild för yngre tjejer.

Jag har visserligen inte läst Ebbas bok, vilken många säger är lite "gammeldags". Men f..n vet om jag inte skulle vilja att mina tjejer var lite gammeldags, om det andra alternativet är "silikonstinn slampa". Fast nu är ju inte allt svart och vitt... men jag skulle nog vilja att de var väldigt väldigt ljusgrå i alla fall.

Over and out/Mamsan, mammig

10 Kommentarer:

Blogger Jubbe tycker...

Håller med henne där...dessutom har hon dragit upp VR som attans...har förnyat min prenumeration. Trodde aldrig att jag skulle tänka ngt positivt om henne, men tji fick jag. Jag är väl bara avis att hon är lika gammal som jag och drar in mer stålar i månaden än vad jag gör per år.

//J

9:56 em  
Blogger LipglossHeaven tycker...

Jag lovar. Jag locar ocksa att aldrig lata nagon spruta in silikon pa mig fran en bygg-arbetsplats!!

10:00 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Jubbe: Jag gillar också hennes stil... nu för tiden.

Calua: Tack! Hoppas du lägger det jag nyss berättade på minnet.

10:22 em  
Blogger Humlan tycker...

Vettigt skrivet! Hon har växt i mina ögon (och detta är ju dessutom viktiga frågor, innan har jag mest läst/hört henne prata mode.)

10:45 em  
Blogger schmut tycker...

..kanske det dära har lite med samhällsklass att göra. ebba är en von-flicka och har haft nog så mycket stöd hemifrån och har vetat att om hon faller eller misslyckas, så finns familjen och pengarna där.
ebba snackar alltid om klass, stil och är allmänt bling-bling.

tar vi det senaste exemplet på blonderat, sjövilt och helgalet, så är hon ju så ensamstående man kan tänka sig. ingen familj, ingen bra bakgrund. det är inte så konstigt att hon fallit i den typiska fällan för hur tjejer i de lägre samhällsklasserna gör för att synas om de inte har utbildningen eller uppbackningen. att ha någon som stöttar en vad som än händer och gärna driver på är av stor betydelse och det går inte att förneka.
plus, skulle denna tjej försöka snacka om klass, stil och försöka vara bling-bling så skulle alla skratta.

11:16 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Schmut: Det jag vill säga är: Vem av dem ska vara någon form av förebild för unga. Båda tjejerna är ytterligheter (jag ju skrev att allt inte är svart eller vitt), men om jag fick välja, skulle jag vilja att mina tjejer var lite grå-vita.
Jag kan ha förståelse för att t.ex. BB-vinnaren uppför sig som hon gör... men det är ingen ursäkt.

Det kanske ligger något i hennes uppförande, som gör att hennes familj tagit avstånd från henne.. fast det vet ju inte jag.. jag går ju bara på vad tidningara skriver.

Så av två ytterligheter (om vi bortser från det här med kläder och bling-bling) så tycker jag, oavsett sociala klasser att Ebbas önskan om uppförande, väger tyngre. Särskilt om man vill att det ska gå bra för unga tjejer, när de blir äldre.

BB-vinnaren, kan jag tycka lite synd om, som desperat kämpar för att få uppmärksamhet. Men förebild... Nä.

7:26 fm  
Blogger PGW tycker...

Ibland undrar jag hur viktiga förbilder egentligen är.

Hm. Tror jag fortsätter tankarna som inlägg i min blogg. invecklat det här.

9:48 fm  
Blogger Emi tycker...

Jag håller med. Jag är också förjävla trött på att allt fläks ut till höger och vänster.

7:31 em  
Blogger schmut tycker...

jag tycker inte det behöver vara antingen eller. en bra blandning.
däremot ogillar jag Ebbas 'fafafa' sätt. Bjurmans krönika var ingen höjdare men i min ögon verkar Ebba verkligen försöka sälja sig som förebild på andras bekostnad...och det komiska är att dokusåpeblondinerna har knappast kallat sig förebilder, de har bara försökt ha skoj och tjäna en snabb hacka.

vinnaren av big brother kommer från en bakgrund i jehovas vittnen. personligen är jag inte så förvånad över hur hon väljer att revoltera och på sätt och vis är det nog vad de flesta av oss hade gjort om våra föräldrar tvingat oss vara med i ett sådant samfund (sekt..) där all traditionell underhållning, nöje och samvaro är förbjuden.

11:17 em  
Blogger schmut tycker...

..och, ja, jehovas vittnen uppmuntrar inte till vidare studier och kvinnan har mest bara ett syfte.

11:19 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka