.

Mamselamsen

onsdag, april 19, 2006

Drömmar!

När jag var liten, kanske något år äldre än på kortet bestämde jag vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag minns exakt var och när. Det var midsommarafton 1961, när jag satt och gungade utanför vedboden, som jag bestämde mig för att bli sångerska.
Jag fyra liten
Och jag blev det! Ingen stor världsberömd sångerska, utan en dansbandssångerska som med nöd och näppe fick det hela att gå runt. Ja, det köptes en del kläder förståss... det var ju tvunget... för att vara cool. :-)

Idag finns det en annan i familjen som vi bevisligen vet att hon bestämde sig för att bli "Lotta Engberg" när hon blev stor.

Sen finns det ännu en annan i familjen som nu äntligen har börjat sjunga. Ska jag vara ärlig, hade hon den bättre rösten av dem, när de var små.

Men drömmar var det. Vad skulle livet vara utan drömmar? Så trist... så trist!

Men mina drömmar idag, handlar mest om andra... för själv tycker jag att jag har allt jag jag drömma om, förutom det nästa företaget och det ekonomiska oberoendet om åtta år. Men det ska jag/vi nog fixa... på nått sätt.

Så alla jag pratar med som har drömmar... mer eller mindre vansinniga, säger jag bara: GO FOR IT!!! Vad har du att förlora, om du inte har provat.

För är det inte så när man är gammal... vilket jag inte är än :-), att man ångrar det man aldrig gjorde och inte det man gjorde?

Over and out/Mamselamsen, som nu drömmer om att komma ur den lilla leopardmönstrade morgonrocken.... och det drömmen ska jag väl kunna fixa lite snabbt. *gone*

10 Kommentarer:

Blogger PGW tycker...

Ekonomiskt oberende Mamsen om åtta år låter bra. Så kan du turnera lite med dansband när det känns skoj på sommaren, guldkläder har du ju redan att ta till :-) Jag lovar att komma och dansa!

11:18 fm  
Blogger mikebike tycker...

du har nog alldeles rätt. visst kan man ångra saker man gjort men hålet efter det man inte gjort eller inte vågade prova värker nog mycket värre. kan jag tänka mig... vaffan jag är ju bara en pojkvasker så jag vet ju inte det än men det låter som visdom mamse;)

11:33 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

pgw: Japp... och jag kommer att nå allt. Tron kan försätta berg. .-)

Mikebike: Om du är en pojkvakser, är det ju så mycket lättare att gå för sin drömmar. F..n, hela livet är ju ett smörgåsbord.... bara att vraka och välja... och sen Go for it! För drömmar har du väl?

11:37 fm  
Blogger anna tycker...

Men om man nu börjar tröttna på att det är så sjukt jobbigt att komma vidare med sin dröm, hur sjutton orkar man då gå vidare? Jag hittar inte drivkraften just nu.....

11:38 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

anna: Då vilar man från den en stund eller överväger om det verkligen är DRÖMMEN.

11:46 fm  
Blogger Jubbe tycker...

Jag har alltid drömt om att kunna sjunga...HAr en far som är musiker och jag har alltid varit fängslad kring all musik jag är uppvuxen med.

Dock är min röst ej som jag önskat att den borde vara. Var med i skolkörer (kom med endast för det ej var intagningsprov) och sjunger på ett å annat lägerbål med scouterna...bästa kritiken jag får är när åhörarna inte håller för öronen. Då är jag nöjd nog!

Enjoy the day of sunshine!
//Jubbe, inne på sin andra kanna med läskande saft innan det är dax att gå å jobba.

12:36 em  
Anonymous Anonym tycker...

Det är alltid postivt att höra att det finns folk vars drömmar går i uppfyllelse. Det ger en ju hopp om livet på nått sätt. Alla mina drömmar brukar nämligen gå i kras och bytas ut mot mardrömmar men om andras drömmar faktikst KAN gå i uppfyllese borde ju nån av mina kunna göra det NÅN gång i alla fall, i alla fall sett rent teoretiskt.

1:02 em  
Blogger Tankevågor tycker...

Ja du har så otroligt rätt! Jag har alltid haft drömmar....en del har jag förverkligat, även såna som jag fått kämpa för att få till. En del har jag släppt för det var inte som du skriver den "rätta drömmen". Det man verkligen vill brukar man klara av bara man ger sig den. Att inte bara se hinder utan möjligheter och lösningar är viktigt.

3:55 em  
Blogger LipglossHeaven tycker...

Haha..var hon battre pa att sjunga an mig?? Det visste jag aldrig..Jag tyckte ju jag var varldsbast!!!

5:22 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Millan: Det har du alltid trott. Fast du sjöng som en skata när du var liten. :-)

11:07 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka