.

Mamselamsen

fredag, maj 14, 2010

Lite om staden Eskilstuna.

För många är Eskilstuna, Sméstan... men det känns väldigt förlegat. Jag har kommit på ett annat unikum för staden... som den förmodligen har chans att hamna i Guinness rekordbok för. Antalet rondeller! (små som stora) När vi kört igenom stan från norr till söder, har vi slutat räkna vid tjugo. Den minsta rondellen ligger förmodligen ute vid Tuna park.... tror att cirkeln i mitten inte har en större diameter än typ 150 centimeter. Där jäklar vill det till att vara snabb på ratten.

Så ett tips till alla som av någon anledning måste köra i Eskilstuna.... plutta Er fulla av åksjuketabletter! Jag lider inte av åksjuka, men Millan var grön i ansiktet och fick gå och lägga sig en stund, när vi till slut stannade bilen... och som många andra, döpte hon snabbt om staden till "Äckeltuna". :-)

Men det finns fördelar med rondeller... det har Liv Blomberg skrivit om i Eskilstunakuriren. Fast då gäller det som sagt var, att inte lida av åksjuka. :-)

Over and out/Mamselamsen, på väg in i duschen

4 Kommentarer:

Blogger Lilith tycker...

Haha du har så rätt. Ännu mer kul är det att först gör de rondeller, sen bygger de om dem till korsningar med rödljus för att sedan göra rondeller igen.

8:44 fm  
Blogger Monica Hansen tycker...

Grattis!

9:26 fm  
Blogger Bloggblad tycker...

Jag begick Eskilstuna i onsdags, hade bara varit i nån enda affär vid torget för 25 år sen, men nu vet jag nog mer om staden än många andra efter att först ha läst på och sen sett en massa. Riktigt trevlig stad, tyckte jag! Sporthotellet, som var det enda med plats över, var ingen höjdare, men å andra sidan var resten av besöket det.

Jättemysig restaurang på en brygga vid ån... och fina små butiker i Rademachersmedjorna!

7:33 em  
Blogger Mamselamsen tycker...

Det finns två restauranger vid ån. Den mitt emot Stadshotellet... där började jag min "karriär" som sångerska. Uppträdde minst en gång i veckan, när det begav sig.

11:45 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka