.

Mamselamsen

söndag, december 21, 2008

Inredningsprogram och inredningsbloggar.

Jag pratar med ungarna... jag tittar på TV... jag läser inredningsbloggar... om inredning i hemmet... och det verkar som att allt som är äldre än fem år, alltid måste rivas ut och slängas. Hux flux verkar alla vara miljonärer utan egen smak... allt ska vara som "det är sagts" av dessa hippa inredare.

Jag gråter blod,när jag ser att de slår sönder ett underbart kök från 70-talet... med köksluckor i mörkbetsad ek och vågkant på nederdelan av skåpen... grönt kylskåp... grön spis, stora kakelplattor över diskbänken med ett stiliserat blommönster i orange och brunt. Eller ett badrum med plastmatta på väggarna... med sirliga, klättrande blommor... gärna i persikofärgat. Det är ju underbart... har liksom själ. Dock, kommer jag aldrig att kunna förlika mig det "sjuttiotaliga" som är på väg tillbaka... medaljongtapeter! Det var gräsligt redan då.

Men det är ju inte min smak som jag skulle skriva om.... för den är ju som de flesta redan vet, mycket speciell. :-)

Utan att jag ser på bloggar, TV och bland ungarnas bekanta som köpt hus... att "allt" måste göras om... och det kostar hundratusentals kronor innan det anses beboligt... förutom vad de gett för ett helt OK hus/lägenhet. Galet... tokgalet! De uppträder som om de vore mångmiljonärer. Nu vet jag inte om detta är ett vanligt fenomen bland folk i Sverige... men om det det är så, är jag inte ett dugg förvånad över att många människor nu för tiden går på de ekonomiska knäna.

För att sedan inte tala om alla hippa möbler, som direkt måste in i det nystylade boendet... ofta köpt på kredit. Jag fattar inte.... nää, det gör jag inte... förmodligen för gammal... men jag har ett talesätt och det är det som räddat mig i kristider.

"Aldrig handla/konsumera för pengar jag inte har!"

Spara först... handla sen. Trist... jag vet.... man måste ju vänta.... men absolut det bästa sättet... för det går ju fortare att spara till en grej, än att ha en ännu längre avbetalning med alla dess avgifter och räntor.

Jag veeeeet.... skittrist att läsa i juletider.

Nu drar jag.... Jessica kommer om ett par timmar och då måste det vara julemysigt. Här vankas kaffe med saffransbullar.... och sedan vid klockan sex, ska vi iväg och lyssna på Nybros svar på "Familjen von Trapp".

Förresten... har Ni missat att Camilla äntligen fick håret tillfixat... här hos Guldsaxen... förståss. Alla frisörerna samlades runt henne, nästan förstummade: "Något sånt här har vi aldrig sett förut. Har du försökt klippa dig själv?" Men nu är det jättebra och tydligen tycker även hon själv att det är skitsnyggt. Så hååååårdesignerna på Sure baby yes i Hornstull... kan slänga sig i väggen... i Nybro finns det "bara" frisörer... men de kan f*n klippa!
Camilla under fläkten

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad: Vi räknade lite på det. Om Camilla tar Silverlinjen till Nybro, klipper sig hos Guldsaxen.... så är det tillsammans inte mycket dyrare än en klippning hos hååååårdesigners i Stockholm.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

Du har så rätt med alla extrem-renoveringar med pengar man inte har. Och det som är mest konstigt, så sätter man upp svart betsada ekluckor igen efter har rivet ut dom från 70-talet. Hur klokt är detta? Nej, ibland tror man att några människor inte kan använda sig av hjärnan ... Tyvärr. Men hur som helst , jag säljer själv inom köksbranschen och mitt levebröd få jag av alla dessa renoveringar, så jag ska väl egentligen hålla tyst. Har en bra tid med dina flickor / ela

11:16 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Betr frissan i Nybro........håller med de och så får ju ni ju njuta av varandras trevliga sällskap också:-)

1:37 em  
Anonymous Anonym tycker...

Alltså...jag fattar piken! Det var ett j**vla tjat om hur billiga klippningar dom har i Nybro. HAHAHA...Mamsen, fråga Millan om den här diskussionen. Det är nog enda gången jag verkligen velat slå ihjäl henne...förutom i florida, då var hon nära en hängning också...hårklippningar och kostnader höll på att knäcka hela vår vänskap! /Shaniqua

5:51 em  
Blogger Carin tycker...

Precis sådana aprikosfärgade "plastmattetapeter" med slingrande blommor hade vi i vårt badrum när jag växte upp. De är kanske inte det vackraste jag nånsin skådat, men de var charmiga, och de kommer alltid kännas som hemma för mig :)

12:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka