.

Mamselamsen

tisdag, oktober 07, 2008

Men oj då.... vilken grej!

"Blondinbella dricker mer än en vuxen". Där fick Aftonbladet till en riktigt smaskig rubrik.

Men jag tror inte att BB, som för övrigt blir 18 om ett par veckor, dricker mer än en vuxen... faktum är att jag tror att hon dricker mindre än de flesta ungdomar. Vi ser henne ibland med ett glas i handen, dock kan det inte bevisas att det är alkohol i glaset... trots att hon skriver det. Är allt man skriver på bloggen bokstavligen och alltid sant? Om jag skriver att jag är adlig, bor i ett chateau i nordvästra Frankrike och omger mig av ett gäng Ulmerdoggar... är då detta sant?

Jag kan med erfarenhet av att vara "Vuxen på stan" när ungarna gick på gymnasiet och det var "hallaballo här i Nybro, säga att 90% av alla ungdomar var mer eller mindre berusade... och jag tror knappast att det blivit bättre sedan dess. Många var de 15-18-åringar som jag tog om hand efter att ha däckat. Många var de slagsmål som jag gick emellan, med risk för att själv åka på däng.

Mer än en gång satte ungarna på sig de röda "Fasan-på stan-jackorna" och nattvandrade tillsammans med mig. Jag tror att det var ganska nyttigt för dem. Millan fick en gång ta hand om en tjej som som var så alkoholförgiftad att Millan fick sitta på golvet i entrén till Folkets hus och hålla upp hennes huvud så hon kunde andas.... tills ambulansen kom. För att inte snacka om den killen som mitt i vintern hade däckat på parkeringen bakom Folkets hus. En av tjejerna fick upp honom på fötter och vallade honom i över en timme, innan han var kapabel att ta sig hem på egen hand.

Ungdomar dricker alkohol... bara så Ni vet! Många föräldrar verkar ha den blinda inställningen: "Ungdomar super, men inte mitt barn!" Åt det skrattar jag ordentligt och undrar om de föräldrarna någonsin nattvandrat.

Jag försvarar inte att BB dricker lite vin ibland... Jessica och Camilla fick aldrig något hemma... det var en principsak. Men de fick tag på sprit ändå och inte förrän nu har jag fått reda på vilka som var langarna. De var lärare!

Jag vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg. Men förmodligen är det att Aftonbladet verkar ha alldeles för lite nyheter och att föräldrar inte borde vara så otroligt naiva.

Over and out/Mamselamsen

3 Kommentarer:

Blogger Béatrice Karjalainen tycker...

Hon dricker mer än mig och jag är vuxen ;-)

10:05 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Bea: "De flesta" :-)

Hon dricker 1000% mer än Stephan också.

10:14 fm  
Blogger Béatrice Karjalainen tycker...

Men du skrev ju "Blondinbella dricker mer än en vuxen" och jag är ju en vuxen ;-) Eller ja åldern i mitt pass påstår i alla fall att jag borde vara vuxen.

3:25 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka