.

Mamselamsen

torsdag, augusti 14, 2008

Vad gäller det där "gratisjobbet".

Fler tyckte att det var korkat att skriva att jobbet på TV-kanalen var ett "gratisjobb", när lönen är ungefär detsamma som inom vården och handels. De enda jag kan säga är: Det är en skitlön i och med att det inte gäller 40 timmars arbetsvecka. Det handlar om att jobba tills saker är klara, vilket betyder långt mer än 40 timmar.... ingen övertidsersättning.... faktiskt inget extra alls. För så är livet... väldigt ofta, inom media. Så att jämföra med vårdlöner/handelslöner funkar inte, även om det också är skitlöner.

Men nu har i alla fall Millan vänligt tackat nej. Och om det hade med musik att göra, får Millan i så fall skriva om själv.

Däremot kan jag berätta att hon älskar sitt jobb på SATS. Hon ska, p.g.a. sjukdom, hoppa in extra idag... och hon tycker inte att det är ett dugg jobbigt, då atmosfären där är väldigt kärleksfull och det är en ren glädje att gå till arbetet. (Jösses, det lät konstigt, men det är så Millan tycker att det är.)

Och vad händer här? Försöker att minimera tiden vid datorn... vilket går så där, eftersom jag har lite jobb att göra idag. Men när det är klart stänger jag av datorn, så att jag inte av gammal vana går och sätter mig framför skärmen. Vill testa på hur livet var innan man hade bredband och datorn var avstängd mest hela tiden.

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Blogger Meeri tycker...

Du ska faktiskt inte ens behöva försvara det du skriver...

Man väljer ju utbildning utifrån en mängd kriterier. vad man är intresserad av, vad man kan komma in på och för vissa... hur mycket pengar man vill tjäna i framtiden.

Jag tycker att det är underbart att människor vill jobba inom vården, men de som gör det har nog inte valt sin yrkeskarriär i hopp om att bli miljonärer.

Var och en har sina grunder och varje yrkeskategori har sin skala med vad som är högt och lågt.

Sånt vet man ju liksom i förväg...

6:03 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

meeri: Nä, det behöver jag inte, men jag vill inte på något vis chikanera någon yrkesgrupp som sliter skjortan av sig för en låg lön.

Men lönen för jobbet på TV-kanalen i förhållande till kunskapen och ansvaret, så var det en skitlön. Och skulle hon ha klantat sig, skulle jag inte haft något att titta på.

Men som sagt, hon tackade nej. Visserligen är hon rätt centrumk*t.... men inte så mycket. :-)

9:48 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka