.

Mamselamsen

onsdag, augusti 06, 2008

Nämen nämen... där ser man.

Forskaren som "tillsammans" med Al Gore fick Nobels fredspris förra året, för det där "laffset" om att människan är orsak till klimatförändringen, har ändrat åsikt. http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.569150&renderingdepartment=2.4034

För ojojoj hur isen på Nordpolen har smält.... men den har ökat på Sydpolen.... och det är det ingen som skriver om. Isen på jorden är större/mer idag än för tio år sedan.

Och... att det är fel att prata om temperaturhöjningen på jorden, när det är i de övre skikten som är de avgörande.

Det är inte människan som med koldioxidutsläpp gör klimatförändringen! (Och Ni som har trott på det.... så jäkla lurade Ni har blivit.... och så vansinnigt mycket pengar som har hamnat på fel ställe... miljarders miljarder som hade kunnat läggas på de människor som nu är drabbade av klimatförändring som trots allt vandrar över jorden)

Jag bara undrar... hur många gånger har jag skrivit om det de sista fyra åren?

Over and out/Mamselamsen, som fick sig ännu en lektion om detta av min far (kemi- matte- metereolog- och fysikläraren när jag var hemma nyss.

4 Kommentarer:

Blogger gila tycker...

Ibland undrar man om den ensidiga rapportering om miljön...
Skulle nog välkomna lite fler undersökningar som inte verkar vara beställda av - vem?

11:30 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Bergatorparen: Ska fundera lite på det. Verkar som jag, att vart efter tiden går avslöjar mer och mer om mig här.

Gila: Japp... men man kan hitta dem lite på egen hand också. Det finns många tankar om vad klimatförändringen beror på. Solfläckar, förändring av havsbotten och lutningen av jordaxeln. Jag är övertygad om att det är de två sistnämnda i och med att de är på just Nordpolen som det smälter just nu.

9:17 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Om man på ca 100 år frigör den samlande energin som lagrats under ett par hundra miljoner år vore det väl inte konstigt om det händer något. Koldioxidmängden är högre nu än någonsin tidigare, det är ett faktum. Varför ska vi då släppa ut mer?

10:20 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Fk-tanten: Om man tänker på hur ofattbart lite koldioxid det finns i vår luft och betänker att den varit OFANTLIGT mycket högre genom tiden, ska vi nog inte hetsa upp oss särskilt mycket. Haven tar hand om överskottet på olika sätt... bl.a. algerna.

Men visst... vi ska ju inte skita ner vår jord i onödan... och då tänker jag på en massa andra äckliga utsläpp.

3:44 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka