Kvällens "skapande".. redan klarrrrt!
Det blir dagens "Dagens". Kycklingfilé med potatisgratäng och så toppar jag det hela med lite grönpepparsås. Fredagsvinet är redan öppnat.
Idag har både Stephan och jag lärt oss massor om hur lattar och annat kaffe ska vara. Först hade vi en Barrista från Norge som gäst... och hon lärde mig att göra en Americano. Och hur jäkla svårt var det? Esspresso och så sprutade man i lite varmt vatten i.
Sen kom en kille från ett kaffebolag och trimmade maskinen och kaffekvarnen. Så nu är kaffet om möjligt ännu mer mjöllikt.... det är viktiga grejor det!!! Det får inte rinna för fort, när det ska ut och sen ska det bli en tjusig "crema. Sen är det skitviktigt hur man värmer mjölken.... det är olika för latte och Cappuchini. Och innan man stoppar ner det där röret i mjölken, ska man spruta lite vid sidan om.
Vad fasen, det är ju en hel vetenskap!
Men vi ska nog få till de godaste "kaffearna" i Nybban till slut. Macciato (stavning)... ungefär som de andra, fast lite mindre mjölk... och så var det något speciellt med hur mjölken skulle vara värmd. Shit pommes frites... finns det lexikon?
Over and out/Mamselmasen, som lär sig nya saker hela tiden.
Idag har både Stephan och jag lärt oss massor om hur lattar och annat kaffe ska vara. Först hade vi en Barrista från Norge som gäst... och hon lärde mig att göra en Americano. Och hur jäkla svårt var det? Esspresso och så sprutade man i lite varmt vatten i.
Sen kom en kille från ett kaffebolag och trimmade maskinen och kaffekvarnen. Så nu är kaffet om möjligt ännu mer mjöllikt.... det är viktiga grejor det!!! Det får inte rinna för fort, när det ska ut och sen ska det bli en tjusig "crema. Sen är det skitviktigt hur man värmer mjölken.... det är olika för latte och Cappuchini. Och innan man stoppar ner det där röret i mjölken, ska man spruta lite vid sidan om.
Vad fasen, det är ju en hel vetenskap!
Men vi ska nog få till de godaste "kaffearna" i Nybban till slut. Macciato (stavning)... ungefär som de andra, fast lite mindre mjölk... och så var det något speciellt med hur mjölken skulle vara värmd. Shit pommes frites... finns det lexikon?
Over and out/Mamselmasen, som lär sig nya saker hela tiden.
1 Kommentarer:
Very pretty site! Keep working. thnx!
»
Skicka en kommentar
<< Tillbaka