.

Mamselamsen

fredag, december 03, 2004

Min äldsta blog/dagbok på nätet.

Tv-reklam....blääää!
Tis 25 maj 2004 20:06
Jag är så fördömt trött på denna tv-reklam, och det skit som sägs. T.ex. Persil Megapearls. Vad är det som gör tvätten så ren, bara för att de har klumpat ihop tvättmedlet till något som kallas pärlor. Pytt....jag går inte på det! Mitt tvättmedel är av märket Eldorado (skitbilligt!) och min tvätt är precis så bra som jag vill ha den.För att inte prata om: "Because I´m worth it" Dyrt skit som inte hjälper ett dugg! Man ska tillföra huden fukt! Har någon tänkt på vad fukt är? Vatten!!!!! Nä jag kör med Nivea och är siden-mjuk trots min ålder! Det var förut reklam om något hårmedel där man enl. studier kunde få upp till 80% med glans. Va´ då "upp till"? Betyder det att bland hundra personer fick 99 personer ingen effekt och 1 person fick 80% mer glans? Jag skulle vilja ha någon form av vetenskaplig förklaring på hur man mäter glans i %. Nä fy tusan. Jag bojkottar alla produkter som är med i TV-reklam. Så det så!


Karlar och toaletter
Ons 26 maj 2004 21:54
Nu har vi drivit hotell och Vandrarhem i måååååånga år, och jag fattar fotfarande inte vissa saker. Varför kan inte män sitta ner och kissa. Dom gör inte det, utan står och viftar med sin lille pillevink, så man får städa golv och väggar. Har det nått med manlighet att göra?Sen en annan företeelse. Vilka är dessa "spegelspottare"? Hur kan man "airbrusha" en hel spegel med tandkräm? Ohhhh....vad jag är trött på att serva folk. Men snart är det slut.....35 dagar kvar!


Mina "flickor"
Lör 19 jun 2004 08:42
Hur har jag och Stephan lyckats " föda upp" sådana otroliga döttrar som vi har. De är så starka och går sina egna vägar, och kommer att lyckas med allt de tar sig för.Jag skulle kunna skryta över dem hur länge som helst, men jag vet att de blir så generade. Men en sak vill jag säga:INGEN HAR SÅ FANTASTISKA BARN SOM STEPHAN OCH JAG!!!!


Alla gnälliga människor!
Sön 29 aug 2004 09:42
Ohhhh...vad jag är trött på alla människor som gnäller på allt och alla.Ett gott råd från mig: SLUTA GNÄLLA OCH KLAGA!!! Gör nått åt det istället så blir livet så mycket roligare och lättare.Hur gör man?1. Säg till!2. Dra dig undan.3. Eller acceptera att människor faktiskt är annorlunda än du själv.4. Är situationen jobbig? Gör nått!!!!Ska nu ut i den underbara nyvaknade hösten och inandas den höga luften och förhoppningsvis inte gå vilse i skogen EN GÅNG TILL!


Höst...äntligen!
Mån 13 sep 2004 18:23
Vaknar-sätter på kaffe-tar en macka-går ut och tar dagens första cig.Genom alla rökmoln känner jag hur underbar luften är nu. Sommar, med en touch av höst. UNDERBART!!!Skogarna kryllar av svamp, fästingarna har lugnat ner sig, även om nu Stephan fick en på handen igår. Inget tvång att vara på stranden och steka sig, eller ha tvångstankar om att man ska ha kul, bara för att det är semester.Nä, nu är det ylletröjornas tid, brasor i kaminen och massor med tända ljus.HURRAAAAAA!

Väskor och skor
Ons 15 sep 2004 22:20
Jag är så lyyyyycklig! Jag har blivit med en ny väska idag, En portfölj av ett märke som jag alltid önskat mig! Jag svävar på moln och bär på min väska fram och tillbaka framför hallspegeln. Är man knäpp eller? Förmodligen!Men det struntar jag i. Jag formligen älskar skor och handväskor. Min älskade make påstår att det är något kvinnligt genetiskt, och förmodligen har han rätt!Mitt nästa kap måste bli en portfölj i GUUUUUUUULD!


En dotter i hamn!
Ons 29 sep 2004 22:25
Söka jobb....vänta på svar....intervju....vänta en timme....jobbet är ditt!Och vad jag är lycklig för min lilla "Skata"


STOLT!
Mån 4 okt 2004 07:15
Kan en mamma önska sig mer än att känna att ens barn.....nja,barn och barn. Men i alla fall, dessa vuxna starka kvinnor sysslar med det roligaste dom vet.Jag och S. måste ju ha gjort nånting rätt i vår uppfostran. Vi har alltid sagt att de ska gå för det dom brinner för. Och det gör dom! Jag är så oerhört stolt över dom!Jag blir glad varje stund jag tänker på dom. Ohhh...vad jag älskar min famij!!!

Ännu mer stolt!
Tis 5 okt 2004 20:46
Samtal från Millan.......och hon slår Music Institute med häpnad! Jag vet att hon är bra.......släng dig i väggen Bert Karlsson. Hon har redan bestämta att dissa dig, om du skulle bli intresserad!Uiiiiiii.....vilka ungar jag har!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Susanne...jag är så besciken på dig!
Lör 23 okt 2004 17:11
Ja, du Susanne! Jag duger att träffa när du behöver låna pengar.Det tar jag, för jag är medveten om att det är de enda gånger du hör av dig! Men att du inte höll löftet om att betala tillbaka efter två veckor, höll du inte. Vet du att det är snart två månader sen. Jag såg dig och din dotter på stan igår, och hoppades att du skulle komma fram och förklara. Men Nej!Har du haft ont om pengar, hade jag kunnat förstå, om du bara hade ringt och förklarat. Men att bara hålla sig undan är så lågt.Jag ger dig chansen att betala fram till den sista oktober. Sen kommer jag att behöva ringa dig och kräva pengarna tillbaka.Och DU! Det är inte pengarna i sig detta handlar om, utan att det verkar som att du tycker att det är OK att göra så här. Jag är så besviken!Du vet var jag finns!

Gråtit massor!
Sön 24 okt 2004 22:00
Fick lyssna på Millans och Nicks rå-demo med egen musik via telefon. *snörvlar och snyftar* Fy tusan vad bra det var. Ballad med mycket gitarrer. Jag fattar inte att det är den lilla Skatan som gjort det.Vilka ungar jag/vi har!!!!!!!!!!!!!!Jag undrar om jag nånsin kommer att lära mig att inte alltid gråta när det händer roliga saker!Hmm...måste nog sluta skryta över dom...dom tycker det är pinsamt ibland.Men det skiter jag i! Dom är BÄST!!!!!! (säger en mor helt objektivt) :D


Vi har tagit död på våra "husdjur"!
Tis 26 okt 2004 18:56
Idag fick vi tummen ur r.....och tog tag i dammsugare, Ajax och fönsterputs. Detta var helt tvunget, för jag tyckte att det var nått som morrade i hörnen. Men det var ingen fara, det vara bara dammstussarna som fått liv. Hade dom fått växa ett par veckor till hade dom nog gått till attack!Men nu är våra "husdjur" borta. Känns lite ensamt, men man kan ju alltid glädjas åt att de kommer tillbaka.

På torsdag ska pengarna betalas tillbaka??????????
Tis 2 nov 2004 12:20
Inte hörde Susanne av sig! Jag var tvungen att ringa. Hon tog det som helt naturligt att hon inte betalat. Inte en ursäkt eller nått över att det gått mer än två månader.Hon sa att hon skulle komma med pengarna på torsdag. Vi får se.....vi får se.????

Inga pengar!
Tors 4 nov 2004 14:54
Som jag trodde....jag får inte mina pengar idag! Däremot ska jag få dem den 26:e.Nu handlar det "bara" om 500:-, men det är inte det det handlar om. Utan nonchalansen mot mig. Men nu vet jag i alla fall det.

Hemma!!!!
Tors 25 nov 2004 18:27
Gud vad skönt det är att komma hem efter att varit borta i några veckor.Nu har jag varit i Californien ett antal gånger och vi har bestämt oss. Vi ska inte flytta dit. Det är helt OK att åka dit och hälsa på, men bo där.........Nä! Trots att Camilla har blivit helt L.A. och stortrivs i Hollywood, så kan jag inte tänka mig att bo i detta ytliga samhälle.Men det viktigaste är att Millan trivs och verkar ha träffat "The love of her life", och gör det enda som hon velat göra i hela sitt liv. Sjunga och komponera.Vi fick vara med i skivstudion när hon gjorde det första sångpålägget på sin låt "I want to grow old with you". Det kommer att bli en kanonlåt när körpåläggen är på plats. Icke att förglömma att Nick är en rackare på gitarr.Hur som helst vi är hemma och konstaterar att vi nog aldrig kommer att bli amerikaniserade. Vi är svenskar med allt vad ordning och reda betyder!!Första "staken" står i fönstret och fler ska upp. Men det gör vi i morgon. *gäspar stort*

Nu är det helt förkylt
Fre 26 nov 2004 08:47
Mr NICK Thomson!!!!!!!!!!! Du har satt spår hos oss. Nu är det min tur att bli jätteförkyld. Men som vanligt plockar jag fram min positiva sida. "Det som inte dödar, det härdar" Så för tusan vad stark jag kommer att bli.Var uppe halva natten och satte upp ljusstakar i fönstren. Ohh..vad mysigt det blir. Jag vill ha det så hela året!Jag älskar julen, och kan inte förstå att det finns folk som avskyr den. Att köpa julklappar är urkul. För att inte prata om hur trevligt det är att få stå i köket och laga maten och ha julmusik i CD-spelaren. Den 18:e kommer Camilla hem från Hollywood och 22:a kommer Jessica från S-holm. Ohhhhhh....vad jag längtar.Nä, nu ska jag på börja min specialkur mot förkylningen. Cola, närdroppar och Alvedon. Sen framåt kvällen en gigantisk cognac. Ja, det sistnämnda hjälper kanske inte, men gör det hela lite roligare i alla fall.-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -Jag glömde att berätta att jag köpte sju väskor i LA. Och en är i guuuuuuld!!! Lyckan total!!-------------------------------------------------- --------------------------------------------------

Pengar in!
Sön 28 nov 2004 08:30
Jag trodde inte det var sant när jag fick tillbaka mina pengar igår! Men som sagt, inte en ursäkt utan endast: "bättre sent än aldrig". Vi är alla olika. Men det betyder inte att man accepterar allas beteende. Jag väljer vilka jag vill ha som bekanta. Och tyvärr har jag valt bort dig nu.Men livet går vidare, och min förkylning har stabiliserat sig till hals och näshåla. Det enda som hjälper då, är frisk luft. Vilken tur att det är skyltsöndag idag då! Undrar om jag får ut min älskade make på tips-promenad (vilket jag anser hör till 1:a advent)


Julköttbullar och renar
Mån 29 nov 2004 17:36
Stått i köket och stekt 100-120 köttbullar ackompanjerad av ett gammalt kassetband med Elvis, där han sjunger "Silent night". Underbart! I detta grå-väder sprider sig trots allt en begynnande känsla av jul.Vi har testat det två-dimensionella tåget vi köpte i USA. Vackert (med viss självdistans) med alla blinkande lampor. Nu ska vi bara ordna en två meter lång hylla ute på terassen, så vi kan ställa upp det.I morgon ska alla tusentals lampor och ljusnät upp. Det ska bli ännu mer/värre än förra året. Är vi barnsliga? Ja, självklart!!!Oh....jag glömde berätta om renarna och den nya granen som ska upp på garagetaket.Häääärligt........jag formligen älskar julen!



Belysning på gång.
Tis 30 nov 2004 19:23
Asch, vi fick inte upp allt idag. Men i morgon ska det bli klart. På kvällen hoppas jag hela trädgården ska bada i ljus. Det nya tåget är monterat och klart, och jag längtar tills vi tänder det. Jag ska nog ta ett kort och lägga ut det här. Annars har dagen gått i julklappsinslagningens (det var ett långt ord) tecken.

Lampor och avundsjuka grannar.
Tors 2 dec 2004 08:22
Igår kom belysningen upp. Ohhhh...så vackert det blev. (Tycker vi i alla fall). Jag fick serva min man med glögg och hett kaffe, då han emellanåt kom in med fingrar bortdomnade av kyla. Självklart kom "f-grannen" över och gav sina vanliga sina kommentarer om det hela. Det handlade om allt från dyra el-räkningar till att det fanns folk som retade sig på våra belysningar. Stackars honom! Jag tolkar det som den gamla vanliga "svenska avundsjukan". Det är alltid likadant med honom.När ska människor egentligen begripa att jag/vi skiter fullständigt i vad folk tycker. Jag vägrar att leva enligt "Jante-lagen"! Jag vill: göra-se ut-tycka-tänka som jag vill, och inte efter vad omgivningen anser. Jag har inte många bekanta då jag vägrar att umgås med (vad jag anser) inskränkta och korkade människor. Men jag har 6-7 vänner!! Observera! Det är stor skillnad på bekanta och vänner. Dessa vänner kan jag lita på i alla väder. Och de kan lita på mig. Vi skulle aldrig svika varandra, även om vi inte träffas dagligen. Ja, inte ens månatligen!Men jag älskar dom!!Måste idag att hitta nätkabeln till video-kameran. Batteriet räckte bara till en "titt" på Camillas uppträdande med låt nummer 2. Som f.d. musiker kan jag påstå att den låten "Taken for......" är otroligt bra. Faktiskt mycket bättre än "Over and over again" (F´låt Nick.) Camilla!!!! Få tummen ur r.....n och få ner den på CD innan du kommer hem!Idag ska jag ha en bra dag, och jag hoppas alla vänner och okända får det också!

Ni på Lunar.......driv på Camilla!!!!
Lör 4 dec 2004 16:53
Spanade runt lite på dagböcker här och många verkade så stressade inför julen. Varför? Man väljer faktiskt själv hur mycket som ska fixas. Allt behöver inte vara alldeles perfekt.Jag satte upp mina adventsljusstakar innanför oputsade fönster. Och tänk, det blev advent ändå!Jag tänker inte vända upp och ner på hela huset och städa varje skrymsle och vrå. Det har jag inte gjort på många år. Och likt fördömt blir det jul varje gång.Jag säger NEJ till desinficering av mitt hem! Jag gör bara de roliga sakerna!! Så iväg till Kalmar......några julklappar fattas till mina små duvor och presumtiva svärsöner.-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -Japp, nu är julklapparna klara!!!! Härligt!Sitter här och lyssnar på Camillas skiva/demo. Utan att försöka vara en partisk mamma: SKIVAN OCH LÅTARNA ÄR SUVERÄNA!!!! Vem kunde tro att hon kunde skriva och göra något sånt. Men jag tycker att hon "segar" på MI i Los Angeles. Kan inte någon driva på henne. Jag lägger ut dagboken till allmän läsning, och Ni som kollar....skriv och peppa på henne!!!! Sök på: calua

Iiiiiiajajaja.........
Sön 5 dec 2004 11:51
Ajajaj....ryggskott på G! Inte kul, men man är ju proffs på det, även om det är några år sen sist. Finns bara en kur som hjälper. Stå-gå-strecha-hänga! Bara hålla igång!! Jag har bestämt att i övermorgon ska det vara helt borta. Men inte gnälla! "Det som inte dödar, det härdar!". Så med ett mycket, mycket ansträngt leende reser jag mig nu ur soffan och går och "hänger mig".


Varför gnäller alla hela tiden?
Mån 6 dec 2004 17:43
Jag kan inte förstå varför det finns så många människor som gnäller om samma saker år ut och år in, utan att göra något åt det.Mitt liv har inte alltid varit en "dans på rosor". Men jag har undanröjt problemen på ett eller annat sätt. Och jag måste säga, att jag har ett mycket bra liv nu. Det kan bli ännu bättre. Men var sak har sin tid .Det viktigaste för mig är att inte hänga upp mig på småsaker samt att låta människor få vara som de vill. Alla kan inte älska mig, men det betyder också att jag faktiskt inte behöver älska alla heller.Jag är nöjd med mitt liv, och det är jag väldigt glad över!!!!!!!!


En ovanligt seg dag.
Tis 7 dec 2004 20:59
Ibland verkar vissa dagar aldrig ta slut. Meningen med sådana dagar, är nog att man kan uppskatta de roliga så mycket mer. Och en sådan kommer i morgon, då vi ska på konsert. Hurra!!.--------------------------------------------20.57.Glömde berätta en sak. Ryggskottet är borta!!! Kanske inte en så seg dag trots allt:

Jag är ledsen Tommy Körberg.
Ons 8 dec 2004 22:50
Ja, jag är ledsen å´dina vägnar, men det var faktiskt ingen Jul-konsert som du framförde på Kalmar-salen ikväll. En truddelutt i början, ett par minuter i mitten och avsluta med O helga natt. Julmusik i ungefär 12 minuter av en konsert på en och en halv timme. Resten var jazz- och Jaques Brel- liknande musik. Inte ett uns av glädje eller julstämning, I alla fall inte det jag hade förväntat mig av en jul-konsert. Inget ont om jazz och liknande. Men var sak har sin tid, anser jagÄrligt talat Tommy K.: Stoppade du in de här fåtal julsångerna bara för att få kalla det Jul-konsert, så att sådana som jag skulle komma och känna mig lurad?Jag kallar detta falsk marknadsföring!Dock kan man aldrig ta ifrån Tommy Körberg att han har en av de bästa rösterna i Sverige.Men för att lätta upp mitt humör nu, ska jag ta en mugg glögg och sätta på en CD med Carolas julsånger, och vara hur konservativ och o-kulturell som helst. =)

Jag är tydligen inte "helt ute och seglar"!
Tors 9 dec 2004 18:30
Kl: 10.10Jag visste väl att jag prenumurerade på rätt tidning. Tack Barometern, för att Ni också fattade konserten igår, inte hade med julen att göra. Men precis som jag ansåg i gårdagens dagbok, tyckte dom att Körberg är en "rackare" på att sjunga. Så än en gång "Barran": Tack Fortsättning följer.......eventuellt.

Mysbyxor på! Här ska det bakas! Jag har aldrig varit någon "bull-mamma", men en gång om året får jag "tupp-juck". Nu jädrans ska det bli vackrar kransar med saffran, syltkakor och mandelformar. Jag är så imponerad över mig själv. Kan knappt tro att det är jag som står här med jästpaketen i handen.Vem vet, det kanske blir en följetong idag.

12.59Nu jäser det.........hoppas jag i alla fall.

14.40Ja, dom jäste! Faktiskt till oigenkännlighet. Men goda blev dom. Det finns en sak jag ändå inte kan förstå. När jag tittar i kokböcker som har recept och bilder på Lussekatter (Jag gjorde trots allt några, som vi ska ha till kaffet om en stund) så är dom så typiskt lussekatte-aktiga i formen. Jag har aldrig lyckats med detta. Mina ser alltid ut som små feta griskultingar när jag tar ut dom ur ugnen. Vad gör jag för fel?.

15.52Nä, det blir nog ingen middag idag. Vi har tryckt i oss hur många "små feta griskultingar" som helst. *rapar*.

Jag säger bara: "Over and over again" Kryptiskt..ja, helt klart.




Fre 10 dec 2004 17:19
11.27Ett gott råd till Er alla. Ät inte 8 "lusse-grisar" och en halv saffrans-krans på kvällen. Man sover ganska illa, med det i magen. Denna "icke-sovandes" natt resulterade i flera blodiga mord i min säng. Nä, det var inte jag som genomförde dem. Det var Carolina, en av huvudpersonerna i Unni Lindells bok "Rödluvan" som jag plöjde igenom medan magen mullrade hög-ljutt!Så, jag kan lova att med magen full av saffran och blodiga mord i hjärnan sover man ganska illa. Men det gör inget! Idag är en ny dag och jag ska handla ingredienserna till fudge. Hmmm....huslig idag också? Kan detta vara möjligt? Jag som trodde att jag bara var en "buisness-woman", med hausse och baisse på hjärnanDet är rätt bra att inte känna sig själv.....jag ger mig själv överraskningar hela tiden. *ler med dagens bredaste leende*.

13.08Posten har kommit! Vet Ni,att jag är först i hela världen som har nya tidningen M3 i min hand. *skit-mallig* Men vissa fördelar ska väl en mamma ha, även om jag inte begriper ett skit av de saker de skriver om. Jag gillar faktiskt inte saker som är digitala och har sladd. Ska jag ha elektrska prylar, vill jag inte trycka på en knapp för att söka efter det jag vill ha fram. Jag vill skruva, som man gjorde på de gamla TV-apparaterna. Men mallig är jag!!.

15.43Jag tror fudgen blir bra. Jag hoppas det i alla fall. Den står på avsvalning ute på verandan just nu.Det ska öppna en ny restaurang här i stan som ska servera INNOVATIV mat!!!Vad tusan är det? Hmmm......kan kanske vara något liknande, som när jag "skapar" i köket. Aprikosmarmelad i kalopsen, krossad röd-peppar på konserverade päron.......Ibland blir det väldigt gott, men ibland blir slutresultatet faktiskt ganska äckligt. Men min luttrade make här lärt sig att hantera detta, genom att med en förstående min säga: "Mmm...det här var ju annorlunda". Vilket egentligen betyder synnerligen oätligt!Så, när denna nya restaurang tydligen har för avsikt att laga mat på samma sätt som jag, får jag vissa betänkligheter om jag verkligen vågar mig dit. ;)


Första julbordet på 20 år.
Lör 11 dec 2004 19:55
10.08Ahhh...det är skönt att sova länge ibland. Framför allt om detta sker utan "rummel" i magen och mord i hjärnan. Dagen idag, går åt att förbereda mig för julbord på Lergöken. Det betyder: ingen mat, mycket vatten (allt för att töja ut min stackars magsäck) Idag ska den proppas full med lutfisk, skinka, jansson och ett okänt antal köttbullar och prinskorvar. Undrar hur näst-kommande natt blir?Jag kan berätta att min fudge från gårdagen, stelnade INTE!!!! Efter fyra timmar på verandan hade den fortfarande konsistens av.......något som hundar trycker ur sina bakre regioner, efter att ha ätit mycket mat med fett. Ja, Ni hundägare vet vad jag pratar om. Så nu blir det till att inköpa nya råvaror och återgå till det receptet jag använde förra året. En varning till Er alla: Gå inte på receptet där man ska klippa ner marsh-maloows i kastrullen!! Det blir smaskig sörja, men dock inte fudge.

12.06Har nu städat gäst-rummet för att göra det trevlig tills "hönsen" kommer hem. Jag sträcker dock upp en varningens finger! Är Ni damm-allergiker? Kom då för tusan hakar inte hit! Om Ni än- dock inte kan motstå att göra en visit i detta hem, kan Ni se fram emot en allergisk reaktion av sällan skådat slag.Uppdatering? Förmodligen. =).

12.59Övervåningen klar! Hm.....på så när dammsugningen, men det är faktiskt min makes jobb. Det är bara att vänta, tills han kan slita sig från sitt Play Station. Det är någon form av kristall som han inte kan hitta. =)Beväpnad med kökshandduk och fönsterputsmedel går allt som en dans. (När jag väl får tummen ur r.....) Fönsterputs är toppen till all städning. Allt från polerade trä-ytor till ganska "sunkiga" toalett-stolar. Ajax har jag bara till golven, för att det luktar gott. Hade fönsterputs doftat något annat än ammoniak, hade det det dugt till golven också.Nog städat för idag! En och en halv timme räcker för mig. Jag tycker faktiskt att det är outhärdligt tråkigt att städa. Se gärna dagboks-anteckning om "Döda husdjur".Uppdatering?.............. *ler pillemariskt*.

13.20Jessica Simpson! Känn dig "blåst". Camilla vill inte!.

18.30Blöööörp! Jag säger bara en sak........julbord är nog inte så hälsosamt. Ja, nu menar jag det som befinner sig ovanpå själva bordet. Ska nog bara äta kokt fisk de närmaste dagarna, så mitt nu tämligen illa tilltygade matsmältningssystem får hitta tillbaka till någon form av balans.


Jag är så exalterad!!
Sön 12 dec 2004 18:10
10.43Ohhh....jag vill berätta för alla, vad jag fick reda på igår-kväll. Men jag kan/får inte. Jag är så sprallig och hyperaktiv över detta, så idag blir det nog inte mycket vettigt gjort. Ja, jag vet Helén jag ska maila dig och berätta. Men nog om det. Idag är det ju fudge som gäller..........IGEN!!! Den andra sörjan ligger sedan länge i soporna. Jag hoppas att eventuella möss ger sig på den. Dom kommer att få ett sånt kolossalt magknip, så att tanken på att fastna i en musfälla skulle kännas som "heaven" för dom.För tusan...jag har inte tid med detta!!! *rusar runt som en ovanligt yr höna*

12.34Han dammsuger!!! Då gäller det att inte störa. Jag undrar om mina strumpor med amerikanska flaggan på dyker upp? De försvann spårlöst för några månader sen. Men som alla vet, finns det hur många skrymslen som helst, under byråar, fåtöljer och sängar. Så jag håller tummarna för ett plötsligt "slörp" i dammsugaren!

13.28Inget "slörp"!!! Camilla....har du snott mina strumpor? Det var ju en ständig brist på dessa ting, när vi var över. När Nick snodde dina polkagrisrandiga knästrumpor, var gränsen nådd för mig. En vuxen karl kan bara inte gå runt i röd och vitrandiga knästrumpor. Så, som den ytterst empatiska medmänniska som jag är (om jag får säga det själv) drog jag iväg till Ross och inköpte ett par svarta.Och du, Nick! Du kommer att få ännu ett par i julklapp av oss. Med en tomte på!! (Tur att han inte förstår svenska, för då hade inte dessa, så ytterst behövliga fotbeklädnader blivit någon överraskning.)

16.38Jag säger bara en sak. FUDGE! Nu äntligen fick jag till det.

17.07Lyss upp gott folk! "Taken for granted" Lägg de orden på minnet, för Ni kommer att få höra dom orden till leda i framtiden. Va´så säker!!!

En perfekt Lucia-morgon! Uppdaterad
Mån 13 dec 2004 17:12
9.42Ljuv musik! "Staffan var en Stalledräng, han vattnade sina fålar fem".....brickan dignar av perfekta lussekatter. Kaffedoften sprider sig över rummet. I bakgrunden hör jag spraket från brasan. Öppnar ögonen och ser genom fönstret att det singlar stora mjuka flingor ner mot vår jord. Min make står vid sängen med ett ljuvt leende, iklädd mitt gamla lucia-nattlinne och ljus i håret och säger: "Min lilla duva, det är Lucia idag." Oh vilken underbar känsla!!..............Och så vaknar jag!!!! Klär på mig morgonrocken. Går ner för trappan och hittar min kära make "influgen" under köksfläken med en cigarett i mungipan. "Öhhh....god morgon!"Nu är jag kanske lite tacksam över att slippa se honom i lucia-utstyrsel. Jag tror att en två meter lång man, med nattgammal skäggstubb iklädd lucia-nattlinne och ljus i håret kan te sig tämligen skrämmande.

Så, tack för att jag fick vakna i lugn och ro och ta mig ner för trappan som den zombie jag alltid är på morgnarna. Brasan var igång, kaffet var klart och jul-musik kom från TV:n. Visserligen inga stora snöflingor, men jag nöjer mig med frosten på bilrutan, Alltså, en perfekt Lucia-morgon!

15.01Hon är DÖD!! Jätte-död! *snyftar högljutt* Och denna gången handlar det inte om en rollfigur i någon deckare jag läst. Nä, det är min älskade Mitsubishi! Jag tror hon fick hjärtstillestånd, för hon dog på en sekund. Inga upplivningsförsök hjälpte! Dock efter bärgning till Statoil-lasarettet och lite handpåläggning, konstaterades det att det var kamremmen. Så nu väntar vi på en donator som gör min bil levande igen.Men som den oerhört positiva person som jag är, kan jag bara konstatera: "Jag är glad att detta hände här och inte halvvägs till Stockholm på lördag!"

16.22Ohhh...vad roligt vi har! Vi har redan börjat att juldekorera inne. Har plockat upp alla mina trä-tomtar. Dom är 1-2-3-4....................57 st. Jag önskar mig alltid en varje jul. Och, i och med att kommunikationen mellan pappa och barn kan anses som lite bristfällig runt jul, har jag vissa julaftnar begåvats med både fyra och fem nya tomtar. James, vår fullskalige betjänt i trä, har fått kubben utbytt mot tomteluva. Även en ny julfluga är på plats under hans haka. Trots sin buttra min, ser han faktiskt ganska välkomnande ut. (Han finns under mina prylar!) Älgen Sven (ett tämligen maskätet älghuvud) har fått sin sedvanliga ljusslinga lindad runt hornen. (Även Sven finns under prylar) Nu har jag inte tid att skriva mer (Även om det är kolossalt roligt!) Nu ska vårt grishuvud på plats i köket. Nej, det är inget äkta grishuvud, utan ett i keramik. Jag lovar!!!!!Ha det gott, medan jag "barnslar" till mig ännu mer! *fnissar*


Innovativ mat m.m.
Igår 16:36
9.18Jag testade den så omskrivna Innovativa maten här i Nybban igår. Men jag fattar ingenting. Jag åt FÄRDIGKÖPT panerad spätta! Lokalen var mycket modern med mycket ek-inredning. Inte så pjåkigt......kanske lite för modernt för mig. Jag är så genuint konservativ om hur jag vill att en restaurang ska vara. Den ska vara varm, välkomnande och mysig! Ja, Ni kommer att få se det när vi väl har hittat ett nytt företag. Vi letar och letar och letar....... Vi ska titta på ännu ett ställe innan jul.Och vem vet??Det enda vi vet om nästa ställe är att någon innovativ mat kommer det inte att bli. Vad är det för fel på hederlig Svensk biffstek?Nä, nu ska jag ta mig ut på vår väl inrökta veranda och trycka i mig ett antal milligram dödliga gifter.

9.58Ahhhh! Vet Ni vad det handlar om att stå ute att röka på vintern, när det viner om anklarna och frost-skadorna inte är långt borta? Jo, det handlar om att få i sig mesta möjliga nikotin, på kortast möjliga tid och sen fort som ögat in. Lyfta på morgonrocken och värma rumpan framför brasan. Vi har det inte lätt, vi fallna människor!

Läste i tidningen igår att det planeras att öka våra trafik-ljus med 33%. Så nu kommer det att bli TRE stycken i stan. Jag tycker att det börjar likna Los Angeles. Snart får vi döpa om Grönvägen till Hollywood boulevard. Dom som bor där har säkert inte något emot det. För kan man säga att man bor på Grönvägen då tillhör man "gräddan" här i Nybro. Grönvägen är således Nybbans svar på Beverly Hills. *fnissar*Stackars mig som bor i Hanemåla! Ett getto för oss medelålders halv-mesyrer.

Nu, drar jag igen! Ska hämta min reikarnerade Mitsubishi. Donationen av kamremmen är genomförd och nu ska hon på konvalescens på garageuppfarten. Hon ska få vila under uppsikt ända till fredag, då vi drar till Arlanda för att hembringa ett stycken "förlorad" dotter från Hollywood.16.35Hade tänkt att uppdatera....men Nej! Inspirationen tryter idag.

Camilla ska ha egen show!!!!!!!!!
Idag 16:29
8.22Camilla ringde igår och berättade världens nyhet. Och denna nyhet får jag berätta!!Den lilla "Skatan" blev uttagen på MI att få fixa en egen show på Stora scenen och uppträda inför a&r-folk!!!!! Jag är så fruktansvärt stolt.......som vanligt när det gäller ungarna. Nu måste hon bara få färdigt sin "upptakt-låt" och sen är musiken klar. Därefter ska hon få ihop ett band, styling, scen-tema o.s.v. Hon kommer att få en jädrans stressig vår...men hon fixar det säkert, även om hon säkert säckar ihop när allt är klart. Min lilla "drama-queen." *ler*

Millan!! Fattar du nu när jag säger att låtarna ÄR skitbra!!!Inte bara Millan som gör stor-dåd. Jessica har farit Stockholm runt för att fixa jul-klappen till Stephan. Special-special! (Jag kan inte skriva här vad det är, för min lilla gubbe går in här ibland och "tjuv-läser") Men nu står den i Vällingby och väntar på transport till Nybban.Som vanligt gör jag en paus då "nikotin-tarmen" gör sig påmind.

16.24Vet Ni var Sveriges....nä världens godaste kebab finns? Nybro Kebab!!!! Ska snart dit! Jag måste ju ladda kolhydrater och proteiner då jag har en lång resa framför mig i morgon. Det om godaste kebaben, är inte bara min mening. Alla som smakat den, har starkt övervägt att flytta till Nybban enkom för den. Så. nu har jag inte tid mer med detta. Måste sätta på mig "ansiktet". See you!

Onsdagen den 9 februari. 21.15
Ojojoj……det var länge sen!
Förstår inte var tiden tagit vägen. Jag har inte fått ner ett ord sen innan jul. Undrar varför? Jag kan ju inte skylla på stress, för jag gör ju faktiskt inte ett vettigt handtag nu för tiden. Jag behöver press, för att för att få något ur händerna. Mitt största projekt idag var att hämta posten. Nä, det gjorde nog min älskade make. Hmmm…jag har tagit in en korg ved och stekt kycklingfilé. Det var riktigt jobbigt, så jag behövde vila en tre fyra timmar efter det. Ärligt talat: Frun/Birgitta! Du behöver ta dig i kragen och inte bli helt försoffad.
Jag gör det i morgon. Nu måste jag skriva om vad som hänt sen sist.
Jag var tvungen att hämta Millan på Arlanda den tjugonde. Och kan Ni tro att en bil hoppade på mig….framifrån! vid ett rödljus i Vällingby. Den hade dragkrok, så min "fina" bil fick en stor buckla fram. Vet Ni vad det värsta var? Han med dragkroken påstod att det var mitt fel! Jag kan väl inte rå för att det fanns så mycket annat att titta på, så jag missade att han hade stannat. Men som den oerhört mjuka och snälla människa som jag är, sa jag ingenting om det. Han kunde ju bli ledsen. Och det ville jag självklart inte, ett par dagar innan jul.
Men Millan kom och hon höll på att frysa ihjäl. När hon lämnade L.A. var det 26 grader varmt och när hon kom hit var det decembers kallaste dag. Innan vi kunde åka till Nybban, var vi tvungna att åka till Jessica, så vi fick med alla hennes julklappar i bilen. Jag undrar när den ungen ska skaffa körkort och bil? Hon påstår att man inte kan ha bil i Stockholm. Skitsnack!….säger hon vars bil är demolerad. Förresten skulle man inte kunna stämma han som hoppade på min bil för överfall eller olaga intrång? Jag ska ta mig en riktigt allvarlig funderare på det.
Hemresan gick bra. Det enda Camilla tyckte var viktigt, var att vi stannade på varenda McDonalds på vägen. Får hon aldrig nog av hamburgare och? Vi försökte förresten få tag på något att dricka när vi passerade Västervik. Våra strupar var som öknar. Klockan var väl halv tolv när vi svängde in till stan. Vi körde runt över allt och staden var stendöd. Inte ens en bensinmack var öppen. Så det slutade med att vi stannade på ett ställe i stan och kissade i ren protest bakom en container. Vi var så desperat törstiga så vi käkade snö. Självklart inte snön bakom comtainern!!!
Anlände till Nybban någon gång vid två tiden på natten och alla våra renar, granar, slingor, tomtar och tåg lyste upp hela gatan. Ohh…vad Camilla tyckte det var vackert. Av någon anlednig kände jag en antydan av sarkasm i hennes superlativ. Men förmodligen hade jag fel, med tanke på hur alldeles kolossalt smakfullt det hela var.
När jag kom upp på morgonen var Camilla redan uppe. Hon hade varit uppe sedan halv fem. Hon påstod att jet-laggen sprutade ur öronen på henne. Men hon hade under natten funnit tröst i en trave "glada" Skogaholms-mackor, julmust och Internet. Tänk att man kan längta efter Skogaholmslimpa när man bor utomlands. Det finns en massa andra konstiga saker hon absolut måste äta när hon kommer hem. På hennes önskelista står alltid: Bullens korv, fiskbullar i hummersås, falukorv, mammas kalops och äkta svenskt Gevaliakaffe. Kaffet kan jag till fullo förstå. För i USA har de bara "ängla-pink" som inte smakar ett dugg. Massor av folk där, dricker koffeinfritt kaffe. Jag kan inte inse att det är någon skillnad mellan vanligt kaffe och koffeinfritt, med tanke på att båda är som taskigt diskvatten.
Nu orkar jag inte skriva mer idag, men jag lovar mig själv att ta mig i polokragen i morgon och fortsätta skriva fram till dags dato. Nu flyger jag in under köksfläkten och tar mig ett bloss.