.

Mamselamsen

fredag, maj 05, 2006

Här har det varit snabba fötter, kreativitet och ett glatt humör hela dagen

Kreativiteten börjar vi med.
Den förre ägarne hade lovat att ställa upp och leda oss in i ritualerna på Vickans under två dagar... och särskilt idag, under marknaden. Men Nä... han dök inte upp! Förmodligen fick han inte för sin fru, som liksom inte hade en blekaste aning om att han hade sålt Vickans. Taskigt gjort av honom, men det var ju bara att sätta igång... va fan, föda skulle ju fram till hungriga gäster. Som tur var, hade vi två superduktiga tjejer som hjälpte oss. Eloge till dem, för de behövdes verkligen idag när det öste in folk hela tiden. (Till Er tjejer, varav en är här i "Bloggeriet": Fy fasen, vad Ni var duktiga idag!) Så om du, Orreforsaren/Nybro radio har varit på Vickans idag, har jag inte en susning om det. och skulle du ha klappat mig på axlen, hade jag förmodligen inte märkt det... jag hade förmodligen inte ens märkt om han slagit till mig med slägga. Snacka om att jag var "speedad" idag. Var du där?

Snabba fötter.
Det var fullpackat med folk nästan hela dagen , men det fanns bara porslin till så där trettio personer. Snacka om att vi har dukat av och diskat snabbt idag. :-) Ojojojoj...... den där jäkla Växjö diskmaskin skiftade i rött på slutet och började knorra betänkligt.

Det glada humöret.
Vad tusan, kan man bli annat än glad när varenda gäst är på gott humör och tycker allt är toppen, trots mer eller mindre kaos bakom kulisserna. Var inte kycklingen slut så tog den bakade potatisen slut.... men det gick och alla fick sitt.


Nu vet vi i alla fall vad som ska ändras på. Ombyggnation börjar i det pyttelilla köket redan imorgon. Och nytt porslin ska inköpas... jag vägrar ha små puttefnuttiga glastalltikar med.. fan vet om det inte var rosetter på dem. Höganäs... "here we come"!

Jag har konstigt nog inte ont i fötterna... det liksom bara kliar lite under dem. Men det går säkert över med lite fotmassage, som jag får göra på mig själv då Stephan vägrar peta på någon annans fötter än sina egna.!

Så vi överlevde dagen, trots att jag vid klockan tolv-ett, var var väldigt betänksam. :-) Och jag är övertygad om att kommer att drömma mardrömmar i natt om blåbärspajer, cheesecake, mangosås och dubbel latte i natt.

Over and out/Mamselamsen, på väg in i duschen, för hon luktar!!

19 Kommentarer:

Anonymous Anonym tycker...

haha, jag lovar att de kommer vifta förbi några blåbärspajer i dina drömmar ;) Imon ska vi va lika duktiga tycker jag, med samma humor så blir arbetet tusen gånger lättare! Härligt med glada människor!

7:50 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Amila: I morgon ska vi städa!!!

8:02 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

och... fika! :-)

8:19 em  
Blogger Lyckliga Grodan tycker...

det låter som ni haft att göra i dag.. och kul..
bra kombination...

8:27 em  
Anonymous Anonym tycker...

*vinkevink* Förstår om du e trött idag. De e jag med.*ler* E ett slit å ta sig fram på marknaden med rullstol. Men de var skönt å vila benen en stund på Vickans. :)

8:42 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Grodan: Japp... massor!
Fia: Jäkla skitroligt när Ni kommer!

8:53 em  
Blogger The Female Dinousaur tycker...

Kul att höra att det går bra. Keep up the good work, brudar! Passa er, en vacker dag tittar jag förbi! :-)

8:54 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Biggis: Jag vet vad jag ska leta efter.,,, En SÖT liten brud i sin bästa ålder!

9:04 em  
Blogger Humlan tycker...

Vilken dag!

Om man blir trevligt bemött så är man trevlig (oftast) och dessutom kommer man tillbaka! Jag är säker på att ditt glada humör och glada skratt gör susen för kundtillströmningen! Jag skulle absolut komma om det bara låg lite närmare!
...och som Amilia skriver; Arbetet blir tusen gånger lättare!

9:14 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Humlan: Amila var en klippa idag!

9:16 em  
Blogger Efva tycker...

Åh man överlever alltid! Man ska bara inte se hela lasset på en gång utan bara en fot i taget så går det. :)

Köp bara inte dom största tallrikarna från Höganäs. Dom är så in i helvete tunga att bära mat på! Har man dessutom dom här besticken som är tunga som bly är man helt trasig i vänsterhanden efter ett par dar...

9:34 em  
Anonymous Anonym tycker...

De blir fler gånger. Var så säker! :)

9:39 em  
Anonymous Anonym tycker...

Jag har drömt att våran mjukglassmaskin har gått sönder jag. Och inte bara en gång utan flera... Så jag vet hur det kan vara ;o)

Önskar Er lycka till med det hela. Tror säkert ni kommer greja det alldeles galant =)

9:40 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Freja: De stora har vi bara som uppläggningsffat.
Fia: As-kals!
Tess: "Pepper peppar".

9:47 em  
Anonymous Anonym tycker...

Behöver ni bullar finns dom på min blogg nu:-)
Härligt att läsa att ni överlevt dagen och haft skojigt också!

9:54 em  
Blogger Visionary soul tycker...

Det låter som... något man gärna skulle göra en film av, en "dream come true"-film! :-) Kanonkul för er!

10:09 em  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Visionary soul: Vi får se... pepper pepper. :-D

6:09 fm  
Anonymous Anonym tycker...

Jag känner de förra ägarna väl. Tror inte på ett enda ord av det du skrivit om dem för redan i mars månad talade hans sambo om för mig att Vickans skulle säljas. Anledningen till att han inte kom som han lovat var att det inträffade ett dödsfall i hans familj. Sambon kom och skulle jobba istället för honom men din man var mkt otrevlig mot henne så hon vände och gick. Där har du hela sanningen.

7:05 em  
Anonymous Restaurang stolar tycker...

Vi erbjuder ett brett utbud av restaurangmöbler: trä- och metallstolar, barstolar, bordsskivor och baser och mycket mer! Handla restaurangmöbler till överkomliga priser. För mer detaljer besök vår hemsida.

1:46 em  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka