.

Mamselamsen

torsdag, september 03, 2009

Aldrig får man vara inkognito.

SJ ska införa personliga biljetter med namn och grejor på. De skyller på att det finns människor som köper upp dessa "95-kronorsbiljetter" i rent spekulationssyfte. De säljs på Blocket eller Tradera för mer än nittiofen kronor.... och sådan huligani får inte förekomma i Sverige... men nu ska det bli stopp på det. Biljetterna ska bli personliga.... med namn och fan vet, om det inte ska bli personnummer också... fast det vet jag inte... och ska visas upp på tåget tillsammans med legitimation.

Kanon! Ännu ett sätt att kunna kartlägga våra liv. "Jaha, där ser man att Mamselamsen ska åka till Stockholm den 4:e oktober klockan 08.36... undrar vad hon ska göra där? Fast det kan vi ju kolla på alla kameror som satts upp lite här och där... och genom att kolla hennes Visakortsköp... och genom att kolla upp hennes mobilsamtal... och genom attt kolla.... Gud vet vad."

De här "billigbiljetterna" har ju varit en hjälp för ungarna när de åkt hem hit. Men ska de i sann Stasianda behöva visa legitimation på tåget för att biljetterna är bokade med namn och grejor... tja, då är det inte värt det längre.

Hur vore det om SJ istället kunde sänka sina priser... lite rent generellt... då kanske vi skulle slippa "spekuleringen" på Blocket och Tradera... en spekulering som egentligen inte stör mig ett skit.

Så fortsättningsvis, när jag ska åka kollektivt till Stockholm... kommer det att bli Silverlinjen. Det är mycket billigare.... och man kan ju faktiskt stå ut med att det tar lite längre tid.. och att man måste stanna i Ringarum. Visst, man ska uppge namn när man beställer biljetten.... men man behöver iallafall inte visa leg.... så jag kan beställa biljetten i namnet Greta Garbo... om jag vill.... bara jag uppger rätt namn när jag stiger på.

Så... Sj har här tappat en kund.

Over and out/Mamselamsen

2 Kommentarer:

Anonymous Cian tycker...

Jag skulle vara mycket vänligare inställd till Silverlinjen om de bytte rastställe :)

Läste du inte om den förvirrade tanten som blev efterlyst i Sthlm och hittades i Byxelkrok? *för typ 2 år sen..hon hade rymt från ett äldreboende*
Hon hade bara satt sej på bussen och åkt ner..ingen bokning eller nåt..

Idag ska jag smyga upp en asti :)
Kram på dej!

9:37 fm  
Blogger Vi på Kantarellen tycker...

Cian: Man kanske skulle ta kontakt med om detta med raststället. :-)

10:01 fm  

Skicka en kommentar

<< Tillbaka