.

Mamselamsen

onsdag, september 30, 2009

Väntar....

... på att klockan blir midnatt... så jag kan börja sjunga för Stephan. 2 minuter kvar.

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad

Sjungit och han har öppnat presenten som jag inte fick köpa.... men han blev skitglad. Ännu en vindtröja! Han som alla andra har ju haft fuktskador i garderoben, så allt har krymt.

Vad är det för fel på mig.

Jag ser på Facebook, på bloggar och i tidningar.... alla skriver om Idol. Mig har det gått helt förbi i år... är fullkomligt ointresserad. Kommer förmodligen inte ens titta på det när det är tio kvar och svenska folket röstar. Fattar inte... jag som inte brukar missa en enda sekund.

Är det fler än jag som har tappat intresset i år?

Over and out/Mamselamsen

Till Er som inte följer mig på Facebook.

Jag var ju på banken idag.... och jag hann knappt över tröskeln förrän de skulle pracka på mig deras nya Kapitalförsäkring. Man får ju förstå att de måste... måste ju få ihop till alla bonusar. Men jag var hjärtlös och tackade nej.

Sen var vi bjudna på "Flickan som lekte med elden" ikväll... av samma bank. Och tror Ni inte att det blev stor förevisning innan filmen, om samma j**la Kapitalförsäkringar. Det lät skitbra alltihop... men de "glömde" att berätta en sak.

Att man binder pengarna i 5 år!

Behöver man dem innan. får man betala en återköpsavgift.

Och för att återkomma till filmen. Den var faktiskt inte lika bra som "Män som hatar kvinnor"... men ändå bra.

Nu ska jag ta mig ett glas vin... och fira Stephan lite i förskott... han fyller 17 imorgon... iallafall om man räknar hans psykiska ålder... och jag har köpt present, fast jag inte fick.
Paket
Over and out/Mamselamsen




Skiter i vinet.... känns inte som om det skulle smaka ikväll. Det får bli kaffe, helt enkelt.

Om man är tillräckligt känd....

.... får man sjukt bra betalt för sina gamla grejor.

Bara kolla HÄR! Bläddra lite fram och tillbaka bland de sålda grejorna efter Ingemar Bergman. Man baxnar. Men förmodligen finns det folk som tycker att det gjort ett klipp när de budade hem en helt ordinär 80-tals plyschfåtälj för 30-40 tusen.

Tror jag ska jobba lite på mitt kändisskap... så ungarna får lite lön för mödan, när de en gång ska gå igenom alla våra prylar. När vi är jättedöda!

Undrar vad man då skulle kunna få för en sådan här ful f*n?
Ful
300.000:-.... minst.

Måste bara göra mig lite odödlig först... som död.

Over and out/Mamselamsen

Filofax är bra grejor.

Filo
Särskilt om man skriver upp saker och har rätt år.
Filo2
Tycker att denna Filofaxen funkar bättre... trots att den är lite svår att få ner i handväskan.
Filo3
Over and out/Mamselamsen

Recension av toapapper.

Det är det inte många som håller på med.
Toapapper
När jag köper toapapper går jag bara på en sak. Hårdheten på rullarna! För vem vill betala dyrt för fluffiga "rumpdragare" med vackra mönster.... som bara innehåller en massa luft. Rullarna är lika stora som de hårda... men innehåller 50% luft. Så alltså klämmer jag över alla toarullar innan jag bestämmer mig... och så gjorde jag när vi för ett par veckor sedan var inne på Citygross. En packe stora, hårda rullar följde med hem... och jag tyckte att jag hade gjort ett klipp.

Men!

Det jag inte hade räknat med var att pappret verkar vara insmort med någon form av glidmedel... så varje gång jag nyttjade detta papper... gled handen iväg åt ett helt annat håll än jag hade tänkt mig. Jag sa ingenting... inte förrän Stephan kom ut från toaletten och berättade att han nästan hade fått fartränder upp på ryggen.... när pappret drog iväg på egna upptåg.

Så akta Er för hårda toapapper från Citygross... de lever sitt egna liv.

Over and out/Mamselamsen

För allra första gången....

... deltar jag i en tävling, där jag länkar från min blogg. Men jag gör det så gärna eftersom jag tycker att denna bloggen är välskriven, rolig och intressant. Jag har inte fått riktig kläm på vad vinsten är.... men jag tror att det är en hemlig låda, som kommer att fyllas på med jämna mellanrum.... innan tävlingen är slut

Så här kommer länken till Pupsik Goes Italia.
Pupsik

Over and out/Mamselamsen

Dags att köpa bankaktier?

Räntan som bankern får in på olika konsumtionslån och krediter, är skyhöga i paritet till vad man får på sina insatta pengar.... där är räntan i princip noll = bankerna tjänar massor, som kan rendera i vinster som aktieägarna tar del av.
Bank
Läs lite mer om det HÄR!

Jag har lite cash kvar på Nordnet... ska kolla hur börsen går idag... det kanske blir ett litet köp i Swedbank... som rasade en del efter deras senaste nyemission.

Men som jag har skrivit "miljoner" gånger förut.... det är de med skitdyra krediter och konsumtionslån som får betala.

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad.
Asch.... hade inte tillräckligt med kontanter på Nordnet.... så jag skiter i det. Men det kan ju vara ett tips till någon annan som har lust att gå in på marknaden nu.

Jag är ju inte personen som håller koll på mina köpta grejor.... kollar typ var tredje dag.... och idag blev jag glatt överraskad. Mina fonder har gått skitbra.... särskilt Indienfonden.

tisdag, september 29, 2009

Nostalgi.

Jag var en sen mods eller halvhippie.... läste Maos lilla röda... trots att jag inte begrep nånting. Sen växte jag upp.


Over and out/Mamselamsen

Apropå Idol!

Hur många vill slå vad med mig om att Andreas Karlsson eller någon annan i juryn har nästlat sig in och står som medkompositör till vinnarlåten? Om de inte rent av har skrivit låten själva.

Jag satsar en "tjuga" på det... skulle satsat en "lusentapp"... för så säker är jag... men då hade jag väl åkt dit på olaga spel.

Uuuuuu.... jag är alltså "bombis" på att någon/några står med. Det var väl så förra året... en kille skrev låten... och sedan gick Andreas in och petade lite bland noter och pauseringar.... och vips är han medkompositör... och får del i alla Stimpengarna.

Så.... sätter någon emot?

Och vad tycker jag om det? Inget alls... jag hade gjort exakt likadant. (Här skulle jag ha satt in en smiley, men jag har ju slutat med det... ju. )

Over and out/Mamselamsen

Väska i väskan.

En som man flyttar med när man byter handväska. Nu byter jag ju inte handväska så galet ofta... guldsäcken har jag haft aktiv i snart ett halvår. Den är stoooor och rymmer ofantliga mängder.... som Ni Kan se nedanför. Men jag hittar f*n aldrig det jag behöver. Det är , jag skulle behöva en väska i väskan.... en som har tusen fack.
Väska2
För det tar en stund att hitta den där plasttian till kundvagnen.... som ligger på botten.... nånstans.
Väska
Ja... jag önskar mig en väsk-väska i julklapp. Ungar... notera det!

Over and out/Mamselamsen

Hm... undrar om det finns små väskor till lådor också?
Låda

Höstens "must have".

Jackor! Jag kollar på bilderna och ser att jag inte behöver köpa något i år... heller.

Djurmönstrat och hundtandsmönstrat.
Jacka4
Rutigt.
Jacka3
Rutigt igen.
Jacka1
Fuskpäls.
Jacka2
Rock
Jacka5

Fatta att jag nästan aldrig går in i klädaffärer. Jag har ju redan allt... är liksom alltid het.

Men det roligaste av allt.... när jag sedan går ut på stan, plockar svamp, powerwalkar... så är det ändå min gamla Helly Hansenjacka som åker på.

Over and out/Mamselamsen

måndag, september 28, 2009

Behöver de en ny tränare på Friskis och Svettis, till "stepuppen".......

... så finns det en här som kör järnet.


Over and out/Mamselamsen

På en måndag!

Antingen har jag varit en alldeles fenomenal hustru...
Rosor
... eller så har han gjort nått fanstyg.

Over and out/Mamselamsen

Kalmar idag... igen... usch!

Måste in till Specsavers... ett par av glasögonen som jag hämtade i förra veckan, funkar inte. Skärpefokus sitter helt fel. Ska jag se skarpt, måste jag sätta näsan i vädret och titta i nederkanten av glasögonen... och så kan jag ju inte gå omkring.
N
Faksimil

Over and out/Mamselamsen

Vi hade långa diskussioner igår på telefon...

... och de fortsatte även efter att jag hade lagt på.

Det handlar om ungdomar... framförallt tjejer... och deras klädsel... deras mer eller mindre nakna klädsel.

Det är helt riktigt att en människa ska kunna gå naken genom stan utan att bli antastad... så tjejer som har muskorta kjolar, minimala linnen... skyhöga klackar... hårt "mejkade"... och ett flirtigt sätt.... ska således alltså kunna få vara oantastade när de går ut på nattklubb eller liknande ställen. Jupp det ska de. Men... i mångas ögon har de på sig en uniform... en horuniform... och blir behandlade efter det. Fel.... naturligtvis... men alla människor har inte alla "hästar hemma"... särskilt inte när de får sprit i kroppen. Fok som inte kan/vill skilja på rätt och fel... folk som inte har några spärrar.

Ungefär som att jag aldrig ska behöva låsa ytterdörren, när jag åker bort... och räkna med att ingen går in och roffar åt sig mina tillhörigheter. Eller att jag inte ska behöva låsa bilen... inte ens behöva ta ur nycklarna... för bilstöld är ju förbjudet. Och jag ska kunna glömma plånboken på en parkbänk... och vara säker på att den finns kvar dagen efter.

Diskussionen kom upp, efter att vi fått reda på att en 16-årig tjej... som vi känner lite på avstånd... har lagt upp en video på Youtube, där hon och en kompis dansar nakna... och ett par hundra slemkommentarer från gubbar har de fått. Nu har det också kommit upp att denna tjejs dröm tydligen är att få flytta in på Hugh Hefners mansion.... hon har skickat brev och fått svar om att hon är välkommen... och brevet har hon med stolthet tydligen lagt upp på sin blogg. Vad tänker hon med? Vad tänker föräldrarna med? Fattar de inte att hon kommer att bli kn***ad sönder och samman.

Eller tror de alla, att det ska bli som det är i Sverige... eller iallafall borde vara... att man är oantastlig oavsett klädsel, uppträdande eller ställe?

Har hört att pappan visst är rätt upprörd... men den ovanligt korkade mamman uppmuntar dottern... föräldrarna är alltså skilda.

Millan jobbade en tid som modell i Californien... men hoppade av... p.g.a av det som jag skrivit här ovanför.... när hon begrep att folk i branschen enbart såg henne som ett stycke kött med ett hål... och ingen människa.

Herre Gud vad jag hoppas på att pappan till den här tjejen sätter ner foten rejält.... för mamman kommer inte att göra det... inte förrän det är för sent.

Ja, det var bara det.... flickor måste lära sig tänka att det finns idioter "out there" som inte har några spärrar.

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och försöka få detta att försvinna ur mitt huvud.

Over and out/Mamselamsen

söndag, september 27, 2009

Det fanns så otroligt bra humor... DÅ!

Over and out/Mamselamsen

Undantag för tecknet nedanför.

Har blivit utmanad av S att svara på en hoper frågor.

1. Hur gammal är du om fem år? Lite drygt 60.
2. Vem var den sista du träffade? Elsa. Hon kom och klev över tangentbordet.
3. Hur lång är du? 1,65.... var jag i allfall för något år sedan.
4. Vilken var den senaste film du sett? Är inte särskilt förtjust i film... men jag tror att det var "Dirty dancing".
5. Vem ringde du senast? Minns inte.... ringer aldrig. Men jag tror att det var till någon inom familjen.
6. Hur löd ditt senaste SMS och till vem? Dito... och det var till Millan.
7. Vad är dagens planer? Att låta bli datorn... plock svamp.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa.... har aldrig riktigt begripit mig på det där med SMS.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De var gifta.
10. När såg du senast din mamma? Den 7:e mars 1991.... dagen hon dog.
11. Vilken ögonfärg har du? Grönblåbruna.
12. När vaknade du idag? Det var nog vid åtta... fruktansvärt kissnödig.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, en ammande katt som gått vilse och som bestämt sig för att vi hade ett passande hus att stanna till vid. Tack o lov fick den komma hem efter att vi satt ut annons i tidningen.
14. Vilken är din favoritplats? I skogen.... såklart.
15. Vilken plats föredrar du minst? Fiiiiiina tillställningar!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen i en ganska stor bostadsrätt i Sörmland... även om längtan efter en röd stuga långt ute i skogen är stor.
17. Vad skrämde dig som barn? Att tappa bort mamma när vi var i stan... vilket också hände en gång.
18. Vem fick dig att skratta senast? Min svägerska... tidigt idag på morgonen.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nope... har massor... både LP och singlar... bl.a. min egen. :-)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och. Fast den bärbra ligger alltid här på bordet... urladdad. Den är skitseg, så den agerar mest underlägg till mina papper.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor..... inget annat... oavsett hur kallt det är.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre. En lång... en att fluffa upp... och en gosekudde.
23. Hur många landskap har du bott i? Blekinge, Sörmland och Småland.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Oh yezz! När jag jobbade på sjön och drack "Saft med kraft".... 96% och äpplejuice. Man ville ju inte vara sämre än grabbarna.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror ju på årstid. På sommaren barfota... och på vintern det andra.
26. Är du social? Faktiskt inte... men kan vara hysteriskt social om nöden kräver.
27. Vilken är din favoritglass? Gillar inte glass.... särskilt inte vanilj. Vanilj är bläää.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ge ungarna en del... och sen skulle jag nog inte göra något särskilt. Allt jag vill göra, kan jag ju göra redan nu... om jag vill.
29. Tycker du om kinamat? Tja, ingen favorit... fast visst går det ner.
30. Tycker du om kaffe? Jupp.... ingen dag utan en massa kaffe på morgonen.... resten av dagen kan kvitta.
31. Vad dricker du till frukost? Se frågan ovanför.
32. Sover du på någon särskild sida? Höger... försöker låta bli... men vaknar ändå på den sidan varje morgon.
33. Kan du spela poker? Jupp.... är en fena på Chicago och Texas holdém.
34. Tycker du om att mysa? Jaaaa.... men inte alltid, för då blir det en vana och därmed tråkigt.
35. Är du en beroendemänniska? Nikotin är jag nog liiiite beroende av. Sen är jag beroende av raka och ärliga människor som inte fjantar till sig och försöker vara någon annan än de är.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Monique och Kaj.
37. Vill du ha barn? Har två underbara "Skator"... det räcker med dem.
38. Kan du några andra språk än svenska? Är hyfsad på engelska... klarar mig på franska. Några andra språk blev det inte, när man gick på Byggnadsteknisk linje på gymnasiet.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej... och glad är jag för det.
40. Föredrar du havet eller en pool? Helt klart pool. Har sett alldeles för många äckliga och farliga maneter i Sydafrika.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Jättelätt... på ungarna.
42. Äger du dyra smycken? Kanske. :-)
43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig... och har aldrig haft lust.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En cig. Skäms på mig.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Förmodligen mig själv... för ibland är jag så korkad att jag fnissar åt mig själv... och tackar Gud för att ingen ser och hör mig.
46. Välj ett ärr på din kropp? Har ett långt är på ena armen. Ett rivsår efter en katt... jag underhöll det såret så länge, genom att ideligen dra bort skorpan... det är ett jätteärr nu... så människor kan tro att jag är en "Skärarflicka".
47. Vad har du för ringsignal? Trumpetfanfarer. En mycket irriterande signal... men jag hör den.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja.
49. Flirtar du mycket? Inte längre... men när jag var yngre flirtade jag så fort jag fick en chans.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På min allra allra första bloggträff. Det är Gagga som har tagit den.
51. Kan du byta olja på bilen? Det kan jag nog... fast jag har aldrig provat.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nix! Tillhör typen som inte har bråttom... och tycker att sådana böter känns väldigt onödiga.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Håller just nu på med "Brännmärkt" av Catharina Ingelman-Sundberg. Skitbra!
54. Läser du dagstidningen? Bara på nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Veckans affärer... fick ett erbjudande som var skrattretande lågt... så jag högg till direkt.
56. Dansar du i bilen? Ja... om jag har gamla slagdängor på. Sjunger rätt högt också.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol... och jag vet inte varför.... förmodligen för att jag inte orkar byta station.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Telefonnumret till ett företag i Stockholm.
59. När var du i kyrkan senast? På midnattsmässa i julas.... och vi höll nästan på att avlida på kuppen av all rökelse. Jag fick huvudvärk och Camilla fick problem med sin astma.
60. Vilka personer utmanar du? Ingen alls... för detta tog nästan en timme att genomföra. Men vill någon.... så gör det.

Nu återgår jag till bilden nedanför.

Over and out/Mamselamsen, som inte orkar korrläsa. F´låt för alla eventuella felstavningar och felsyftningar.

!

t

lördag, september 26, 2009

Middag idag...

... rester!
Pannbiff... och potatismoset gör vi om till potatisbullar, fyllda med knaperstekt bacon och lök.
Rester
Sen kan man ju undra vad det är för en råtta som har varit och knaprat i sig två pannbiffar under natten. Stephan påstår att det måste vara Elsa.
Rester2
Vi har således en katt som kan hoppa upp... öppna kylskåpet och krafsa åt sig två pannbiffar, utan att skita ner någonstans... inte ens på golvet.... och inte ett katthår inne i kylskåpet. Det tycker jag är väldigt händigt... iallafall för en katt.

Over and out/Mamselamsen

Idol igår.

Jag gav det en chans, bara för att de allra första förnedringsuttagningarna var över. Men vet Ni? Det är de inte. Jag satt och blev så vansinnigt irriterad på jurun.... och hur de på ett cirkusaktigt sätt segdrog på det hela. Allt för att tvinga fram tårar och ibland psykbryt hos de sökande.

Det må vara att de gör det, för att göra "bra TV".... men fy f*n för att utsätta dessa ungdomar på dessa helt onödiga påfrestningar... för "bra TV".

Nä... skiter i det hela... tills det är framme vid att svenska folket får rösta.

Jag tyckte att denna juryn verkade lite proffsigare och mer objektiv än den förra... men Nä, de är mycket, mycket elakare.... på ett äckligt sätt... i det fördolda.

Citat:
– Vi tisslar och tasslar och så får hon vara kvar, så knäcker vi henne i morgon, säger Laila Bagge mitt i Durnas framträdande.
Idol
Faksimil fr. Aftonbladet

Fy f*n!

Over and out/Mamselamsen



fredag, september 25, 2009

När det stormar...

... när det blåser kallt runt omkring en.... då spelar det ingen som helst roll hur många bekanta man har. Det är då vännerna spelar roll.

Jag läser ofta på de blonda bloggarna och på Stureplansbloggarna om alla deras "vänner". Vá då vänner? Alla dessa "lilla söta du" och alla "vackra du".... njä, jag tror inte de finns där när det krisar. Då är de bara bekanta... trots alla "söta du"... som drar sig undan.

Jag är välsignad... jag har tre vänner, som jag kan lita på i vått och torrt. Hade varit välsignad om jag "bara" hade haft en... för det krävs bara en vän... en riktig.

Jag har mina... och jag vet att de finns om jag någon gång skulle klappa ihop... eller om något går fel... eller att jag behöver ventilera något och jag får en sanningens ord tillbaka.

Tack alla Ni.... det räcker med att jag vet att Ni finns... trots att det är rätt coolt just nu.

Vänner = Jag ringer från Australien och skriker... "Jag behöver hjälp"... och nästa dag är de där.

Over and out/Mamselamsen

Tittar på Idol....

... nu ramlade jag nästan själv av stolen. Hur gick det för Er?

Over and out/Mamselamsen

Jag och min taskiga humor....

... men jag fnissar hysteriskt åt detta.


Over and out/Mamselamsen

Vaknade av ett brak i natt....

... när Elsa lekte "Inte-nudda-golvet" inne i min garderob.
Garderob
Hela garderoben är som ett bombnedslag... men kul hade hon.... tydligen... och jobbigt var det nog sjutton också... för hon har i princip sovit hela förmiddagen.

Over and out/Mamselamsen.

Skitförbannad är jag.

Nån dum jäkel tvingar mig till att städa.
Jag själv.
Dumma, dumma, elaka!!
Stryk skulle jag ha.
Il
Fasimil

Over and out/Mamselamsen

Lån på Svea Direkt... radioreklam.

Självklart, kan jag inte låta bli att kolla upp. Jag drämde till med att jag ville låna 15.000:- i 10 är.

Jag betalar 248:- /månad +18:-/månad (administrationsavgift)
Uppläggningsavgiften på 495:- är inbakad i avbetalningen.

Men summa utbetalningar på tio år.... alltså ett lån som från början är 15.000:-

266:- * 12 månader * 10 år = 31. 920:-

Tja, det var bara det.... nu ska jag städa... frivilligstäda.

Over and out/Mamselamsen

Världens godaste köttfärssås... enligt Mamselamsen.

Köttfärssås

Mitt recept... igår.

- 7,3 mm smör. Smör alltså... inget jäkla lafsmargarin.
- En dask blandfärs. Skitbilligt på Willys.
- En halv, småtorr purjolök.
- En stor fräsch gul lök.
- En hel vitlök. (Mycket torr)
- 3 dl grädde.... vispgrädde!
- 1/2 dl kalvfond. (Ingen matlagning utan kalvfond)
- Tre rejäla sprut med Felix ketchup
- 10 cm tomatpuré ut tub. Eldorado
- En burk konserverade och krossade tomater på burk. Köptes på extrapris på Citygross... treburkar för under tio spänn. Good Deal!
- Massor med gröna oliver. (Bör hittas längst in i kylskåpet och vara minst ett halvår gamla.)
- Grovmalen svartpeppar. Alltid svartpeppar... vitpeppar är till för pensionärer.
- Som sälta, blev det en konstig kryddblandning som Stephan köpt på ÖB... gul med en massa konstiga pluttar i. Konstig, men smakar bra.
- Och sen avslutar man som alltid... ett sprut med jordgubbssylt ur flaska. Det liksom kalvfond, får aldrig fattas i maten. Basta!

Nu har jag köttfärsssås till ett kompani... men än är inte köttfärsen slut.... köpte ju massor igår. Så idag blir det pannbiff med Västerbottenost.... ochså det till ett helt kompani. Känns fint att kunna fylla på i frysen, till dagar när matlagningsinspirationen är noll.

Over and out/Mamselamsen, en gastronom utan dess like.

torsdag, september 24, 2009

Stina Lee har äntligen fått barn.... och har nu skrivit om det i bloggen.

Jag undrar om hon hinner läsa alla kommentarerna?
Stina lee
Det hade inte jag.

Over and out/Mamselamsen, som gratulerar här.

Vad har hänt med Idol?

Det har helt gått mig förbi.
Är det bra, eller är det ingen som tittar på det längre?

Over and out/Mamselamsen

Dagens "to do".

Inte en susning, men det finns en sak som jag med all säkerhet vet att jag inte ska göra. Skördefesten på Öland.
Skördefesten
Faksimil fr. ostran.se

Jag har aldrig fattat den grejen. Folk vallfärdar till Öland för att sedan ligga i milslånga köer kors och tvärs över ön, för att titta på grejor av folk som kallar sig konstnärer. Öland är nämligen lite som Hollywood... där alla är skådespelare... men jobbar med annat för att kunna försörja sig. Och sen... när man väl trängt sig fram till någon restaurang eller liknande... ska man äta saker, som med allra största sannolikhet innehåller pumpa.

Och vad det gäller den biten, om konstnärsskapet på Öland, är författaren Barbro Lindgren och jag helt överens.

Over and out/Mamselamsen

Facebookberoende.

Jag fattar inte hur man kan bli det. Jag har en Facebook.... som jag förut inte ens gick in på.... fast den senaste tiden har jag börjat använda den... lite. Kollar.... skriver någon gång.... fast inte fasen är jag på Facebook mer än tio minuter om dagen. Förstår inte varför jag skulle tillbringa timmavis där. För hur kul är det att få veta vad folk äter... eller att de ska till jobbet.... eller att de går hem från jobbet... eller att de har en dålig dag... eller en bra dag... eller att de ska tvätta.
Facebook
(Men så har jag inte så många s.k. vänner där heller... och vill inte ha.) Jag ser att många länkar till sina bloggar... det har jag också gjort... men det känns ju skitlarvigt, för nästan alla som är mina Facebookvänner, läser ju ändå här.

Så nä.... någon manisk Facebookare är jag inte... ingen Twittrare heller för den delen. Har liksom lite annat att göra.... i den riktiga världen.

Dock har jag varit bloggberoende... för 4-5 år sedan... men det löste jag genom att helt enkelt lägga bloggen på is ett tag. Och det kommer jag förmodligen att göra fler gånger... så fort jag börjar känna bloggtvång, försvinner jag. För har man en sådan liten skitblogg som jag... där jag inte tjänar en krona... har jag ju inget att behöva leva upp till.

Alltså begriper inte jag hur man kan bli beroende av Facebook... kan någon förklara?

Over and out/Mamselamsen

onsdag, september 23, 2009

OMG! Jag är het!

Har kollat runt lite i modetidningar och modebloggar. Jag gillar ju kläder, även om jag hatar att köpa dem. Men jag har nu fattat... axelvaddar är skithett. Då klappar jag lite fint på min kashmirtröja och så hajfajvar vi lite.... trots att vi har hur många år som helst på nacken.
Nieman Marcus
Axelvaddar är bara förnamnet.

Over and out/Mamselamsen, en modeguru, som köpte denna tröja för fler dekader sedan.

Det här med att ta foton på sig själv.

Hur f*n gör de... de där små otäcka krypen till modebloggare. De blir ju skitsnygga varje gång. Jag har tagit massor med foton. Har jag inte missat mig själv helt.... och halva köket kommer med istället.... så ser jag ut som en komplett idiot.
Glasögon
Eller så ser jag ännu jäkligare ut.... så att jag brutalt måste klippa ner fotona.
Glasögon2
Men så här ser de ut... ett par "intellekktella" och ett par lite spejsigare i lila och orange.

Just nu har jag de lila på mig... då jag känner lite stjärnstatus.... nu när jag har hällt upp en skvätt rödtjut.... onsdagsrödtjut!

Over and out/Mamselamsen.

Och Stephans kommentar var:

"Är det inte lite tantigt?"
Outfit
Sen kom han på att det är ju just det jag är... en gammal käring som är närmre sextio än femtio. Fniss... fniss.

Alltså en svart spetsklänning med lila foder...... mörkare i verkligheten... och för att förskona omvärlden mina "semaforöverarmar", blev det en liten lila sammetsjacka också. Fast känner jag mig rätt.... kommer nog den att ryka under kvällen.... för efter lite vin.... och lite dans, så är jag dööööövarm.... och mina semaforer kommer i dagen iallafall. Ska nog sola lite... för solbrända semaforer är snyggare än vita semaforer.

Sen var det ju de nya glasögonen... vet inte hur jag ska kunna fota dem på egen hand. Stephan är ju på Korpen.... deras inomhuskubb börjar ju i kväll. Gör ett försök.

Over and out/Mamselamsen

Long time no see.

Det beror på alla konstiga trådlösa saker jag har här framför mig. Igår la mitt trådlösa tangentbord av... batterierna putts slut.... och självklart hade jag inga yttepyttebatterier hemma. Men nu har jag... och inte nog med det, jag har nya bröllopsoutfiten i hamn också.... i rätt storlek!

Har varit i Kalmar... och gått igenom varenda klädaffär.... inklusive bröllopsbutiken.... som inte hade ett skit till mig. Deras paroll verkar vara... att ju naknare upptill, desto bättre. Men som sagt.... många affärer blev det.... och den "trasan" jag köpte, fanns i den allra, allra första affären jag var inne i.... såklart.

Sen har jag mina nya glasögon också.... ett par neutrala och ett par lia och orangea... skithäftiga... matchar min bröllopsaoutfit fullt ut.

Får se om jag lägger upp bilder lite senare. Nu måste jag ha en stor mugg kaffe... för detta har varit en pärs.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, september 22, 2009

En släktings hem håller på att tömmas just nu.

Kontakten mellan de olika medlemmarna i den släkten... tack o lov inte min egen... har inte varit den bästa genom åren. Så att träffas för att komma överens, var inte att tänka på... så alla hennes jordiska ägodelar skänks nu bort till RIA.

Jag var med Stephan och packade igår.... de andra hade huxflux en massa utlandsresor att ägna sig åt... eller hur det nu var. Men jag var som sagt med och packade hela hennes "liv" i lådor och det kändes inget vidare. Och när det kom till alla hennes betyg... och hennes läppstift... som bara stoppades i en svart sopsäck.. pallade jag inte längre... jag gick.

Hon och jag hade ingen vidare kontakt de sista åren... och jag hade anledningar ska Ni veta. Men trots det, kändes det för j*vligt att se att på bara några timmar är hela hennes livsverk borta.

I eftermiddag är hon eliminerad... har liksom aldrig funnits. Sorgligt.

Over and out/Mamselamsen

Grattis till vinsten!

rätt den kom.... 30 millar till en ung familj med flera barn! Hoppas de nu inte rusar iväg och blir komplett tokiga och köper det ena konstiga efter det andra, så pengarna är slut på några år... sånt har man ju läst om, ett antal gånger.

Men än en gång.... GRATTIS... jag är verkligen glad å Era vägnar.

Over and out/Mamselamsen

måndag, september 21, 2009

Som jag lovat... tittat på Svenska Hollywoodfruar

Jag kan ta allt de snackar om.... bara de inte försöker pracka på mig det hela, som någon form av ideal.

Har varit alldeles för mycket i Hollywood, Beverly Hills, Bel Air, och i Santa Monica för att gå på det. Stället där man inte kan bli för smal eller för rik. Nope, funkar inte för mig.... och skulle någon påstå att jag säger det av avundsjuka.... skrattar jag bara.

Over and out/Mamselamsen

"Deadline" var inte förrän i morgon.

Vimsiga jag. Men allt är ändå klart.... och vi har kört fram och tillbaka.

När allt detta är helt klart... ja, då ska jag skriva en och annan tanke om det ena och det andra. Bl.a. om hur j**la viktiga vi är när vi lever.... och sen dör.

Detta, tillsammans med en viss del i boken " När barnet lagt sig"... har fått mig att fundera en hel del över mitt egna liv.

Over and out/Mamselamsen, som mitt i detta olustiga... som jag inte har ett skit med att göra. tar ett glas vin.... på en måndag!

Bissibissibissi....

.... skriver mer framåt kvällen. Här är mycket att göra... och det måste vara gjort till klockan ett.

Inget kul göromål... men som sagt, det måste göras.

Over and out/Mamselamsen

lördag, september 19, 2009

En smårörig dag... fast kul.

Känner mig lite så här.
trött

Over and out/Mamselamsen

Jätteskönt....

... att inte blogga.

Ska fortsätta att sköna till det ikväll.

Over and out/Mamselamsen

Korpen här i Nybro går på knäna.

Diskussionerna går höga här just nu. Korpen.... "motion och sport för alla", blev ju av med sitt hyresbidrag på cirka 30.000... och detta gör nu att föreningen kommer att vara konkursmässig runt nyår. Korpen kommer kanske att helt försvinna... om inte komunen vaknar.

Så glöm... cykelbingo, kubb, kubb PRO, kubb SM, VM-kubb, hästsko, stavgång, tipspromenader, badminton, bordtennis, boule, fotboll, PM-gympa, bangolf och trerränglöpning.

Till detta ska läggas att Nybro Vikings , i princip får skulder på hundratusentals kronor avskrivna varje år.... de har fortfarande skulder som de inte har betalt på utsatt datum. Detta ishockeylag som inte ens ligger i topp i Sverige. De ligger inte i Elitserien... de ligger inte i division ett... de ligger i division två.... vilket i min värld egentligen betyder division tre. Och så försöker politiker att köra med att detta B-ishockeylag är ett av de bästa varumärkena som Nybro har. Det är ju bara så otroligt löjligt att höra. Har någon hört vad folk säger utanför kommunen... det vore kanske idé att lyssna på det.... för tro det eller ej... det finns faktiskt en värld utanför ankdammen Nybro

Men som sagt... det är skillnad på folk och folk.

För det är skillnad på folk som vill motionera och hålla sig friska.... och folk, som är mer eller mindre fulla på ishockeymatcher och sitter och skriker på domaren.

Och det är det sistnämnda som vår kommun, tydligen anser ska sponsras.

Over and out/Mamselamsen



"Livskvalité åt alla genom motion, rekreation och friskvård i gemenskap” så lyder Korpens verksamhetsidé.

Jag undrar vilken verksamhetsidé Nybro Vikings har?

Och till sist ett litet råd till Er som älskar Nybro Vikings. Om det nu är så att bolaget går på minus år efter år... skulle det inte då vara idé att fundera på att byta ut styrelsen? För hade det varit ett vanligt företag, hade de fått gå för länge sedan.

Jag gillar udda typer.

Ja, jag dras till dem.... bara för att de är lite udda.

Det är därför som jag är ett stort fan av Leif GW Persson. Man skulle kunna tro att han är lobotomerad när man ser och lyssnar på honom... men han är smart... så smart.... och han vågar säga saker som vanliga människor möjligtvis bara tänker.

Jupp... gillar människor som inte "goes with the flow". Människor som inte alltid håller truten... och som inte bara sitter hemma vid köksbordet och gnäller över allting... utan att göra något åt det.

Jag behöver inte tycka likadant som de udda fåglarna... men jag gillar att de står upp för vad de tycker... utan rädsla för att inte bli älskade av alla.

De känns helt enkelt mer ärliga än alla tysta smilfinkar som det verkar finnas "overload" av i världen. OK... fru Anka har sagt sitt.... och som jag tycker är rent åt h***ete... men hon gör det... och det ska hon ha credit för. (Fast nu tror jag förståss att det ligger mycket mer bakom hennes idiotiska uttalanden. Att få uppmärksamhet... och i slutänden kunna tjäna massa pengar på det.)

Over and out/Mamselamsen

fredag, september 18, 2009

Fredag till trots....

... kommer jag att påstå att släkt suger. Inte min förståss... men Stephans... och han håller med.

Det sägs att blod är tjockare än vatten... en myt av värsta sorten. Bara så Ni vet.

*tar mig för pannan och suckar djupt*

Over and out/Mamselamsen

Nu ska här sys.

Tygerna kom idag... så nu ska här sys vimplar på löpande band... bröllopsvimplar.
Vimplar
Och medan jag hantverkar, ska jag lyssna på denna... som kom i samma paket som tygerna.
När barnet lagt sig
Börjar på söndag... längtar redan.

Fast känner jag mig rätt, kommer jag att tjuvbörja på boken redan nu... inom fem minuter... när jag ska rensa i köket.

Over and out/Mamselamsen
En rar liten stinta från Bjuv,
hon hade en lös liten skruv.
För att få sig att duga
hon började suga.
En avundsvärd kvinna så ljuv.

Inte det smartase draget jag gjort.

Att gå in på Börsen i förrgår.
Den dippar rejält idag.
Men vad gör det, den går snart upp igen.
Och så länge jag inte säljer, har jag ju inte förlorat något.

Jag tror på framtiden!

Man kanske ska göra som en vis man en gång sa om aktier. "Man ska köpa dem... glömma bort dem... och efter tio år plockar man fram dem igem... och då har de garanterat ökat en massa."

Nu ska jag börja fundera på vad vi ska äta för smaskens ikväll... det är ju freeeedag!

Åka till Kalmar? Nä, varför förstöra en sådan underbar dag med shopping.

Over and out/Mamselamsen

Innan jag åker iväg.... ännu ett försvunnet barn.

Att sprida denna video vidare, ökar chansen att Andrew Gosden hittas... precis som det hände med Thor.


Miljoner barn är försvunna... out there.

Over and out/Mamselamsen

Asch... det blir visst ett lite inlägg om hemmafruar... fast främst fru Anka.

Jag läste med skräckblandad förtjusningsfasa hennes inlägg på Newsmills. Inte för att hon är hemmafru och har det himla bra ekonomiskt, för jag var ju själv hemmafru, ända fram tills att ungarna började skolan... om än en ofattbart fattig sådan.

Det jag reagerar på med fru Ankas utspel, är de krav som hon ställer på hemmafruar. I princip att de ska vara vackra och lydiga små slavar och ställa upp på försörjarens alla nycker och behov. Samt att det yttersta målet i livet är att hitta en rik karl.... oavsett om man blir kär i honom eller inte.... bara han har pengar. Att unga tjejer inte ska lägga energi på utbildning, utan mer på utseende... så de kan roffa åt sig en rik karl. Det spelar ingen roll om det är några känslor inblandade... bara han är rik. Och när man sedan roffat åt sig en "Sugardaddy", finns det bara ett sätt att hålla honom kvar... genom att vara snygg och ge honom en avsugning när lusten faller på honom. Sedan gillar jag inte hennes oerhört förnedrande inställning till människor omkring henne... faktiskt känns hon som en riktig häxa.

Det är det jag "slog avigt av".

Men visst... vissa grejor har jag tagit åt mig. Framför allt det där med att alltid vara snygg och attraktiv... så att min man, vars hjärna endast består av en repilhjärna.... inte går ut och vänstrar. För det vet vi ju alla, att män endast är djuriska Alfahannar, som bara tänker på fortplantning.
Hjärn

Så därför ligger jag alltid på topp.
Hemmafru

Over and out/Mamselamsen


Och vad jag förstår är hon väldigt välkommen till KD

Skiter i det där med hemmafrurna... alla får ju göra som de vill.

Men däremot vill jag skriva om mitt Lotto.

Jag vann på både Lotto och Joker i onsdags!

Hade det bara varit lite fler rätt nummer, hade jag roffat åt mig alla 155 millarna. Nu blev det inte riktigt så.... men 180 kronor är inte kattskit det heller.

Over and out/Mamselamsen, glad... fredagsglad

torsdag, september 17, 2009

Imorgon kommer jag att skriva ett inlägg om hemmafruar.

Och Ni, som inte genom åren har lärt känna mig, kommer att bli mycket förvånade.

Fast nu säger jag god natt till alla Er som fortfarande inte kan sova. Suss gott... eller som jag alltid säger till ungarna... Nattipatti!

Over and out/Mamselamsen

WTF!

Jag kollar min räknare en gång varje dag. Vad är det för fel på Er? *fnissar* Nu har jag slagit besöksrekord idag igen. På mindre än en vecka har det fördubblats. Snart springer jag förbi Blondinbella... om tusen år eller nått.
Räknare
Ledsen för de taggiga staplarna... men jag är urusel på att maskera i Paint.

Tack för att Ni kommer hit och läser min skit... skit som jag knappar ut på Internet snabbare än en gris hinner blinka. Och att ingen kommenterar... njä, det gör inget. Fast det är väldigt trevligt när jag ser att det kommit in en kommentar eller två.

Over and out/Mamselamsen,

Tittar på Lyxfällan.

Och folk får ursäkta... men hur jäkla korkade är folk? De närmar sig pension och drar på sig lån... efter lån... efter lån. Inte en tanke på att pensionen kommer att vara nästan hälften av den vanliga inkomsten.

När man går i pension, ska man inte ha några lån alls.

Ja, jag vet... jag tjatar ofta om den personliga ekonomin... och att man måste tänka på den... att man måste spara ihop en liten buffert. Lägga undan till pensionen.... jag uppmuntar verkligen inte IPS... för det är det bara de med marginalskatt som tjänar på... men att på egen hand spara. Det handlar inte om mycket... om man har det lite "snålt om rumpan"... men att man gör det till en vana att spara är det viktigaste.

Jag är uppvuxen i en familj där det ofta diskuterades pengar... och mitt ledord, som min mamma gav mig som tonåring var: Det är inte de stora inkomsterna man blir rik av, utan de små utgifterna. (Jupp, vet att ICA har tagit upp det i sin reklam, fast jag fick lära mig det för 40-45 år sedan)

Jag har bekanta som har riktigt bra inkomster... men likt förbannat har de inga pengar kvar när månaden är slut. Och detta beror på allt slentrianslösande. De köper en j*vla massa grejor utan att tänka efter... och vet Ni... de är inte ett dugg lyckligare för det.

Nu menar jag inte att man ska bli snål... många tror säkert att jag är det... det är jag inte... men jag tänker efter två gånger innan jag langar fram plånboken. Däremot, när jag bestämmer mig för att göra något... typ semester och sådant... tänker jag inte en sekund på vad det kostar... för i och med att jag inte slentrianslösar, kan jag göra det jag vill... om jag vill.

Nu vet jag att det finns en del som suckar... "Ja ja, det kan hon säga som sitter i den situationen som hon gör." Det är sant... men för trettiofem år sedan hade Stephan och jag inte ett skit... vi levde ur hand i mun. Men vi tog de chanser som kom... och med lite tur, en massa sunt förnuft... och framför allt utan en massa prestige, är vi där vi är idag... och vi sparade... och än är vi inte klara.

För när vi går i pension, har vi bestämt att vi ska leva ett gott liv, där vi inte ska behöva skänka en tanke på om pengarna räcker till eller inte... om vi får leva så länge, vill säga.

Och det är sånt här som "ungdomar" borde läsa.... för jag vet folk som säger: "Vi unnar oss detta, för vi vet inte om vi dör imorgon". Då kontrar jag: Tänk om Ni inte gör det.

Och till Er som läst ända hit, kan jag berätta att jag skulle kunna skriva ett par spaltmeter till... men låter bli.

Gónatt... nu har jag spridit min j**la dynga omkring mig igen... för det är det säkert så, som en del tänker.

Over and out/Mamselamsen

Ditt skrivbord säger vem du är.

Det påstår iallafall E24

OK... här är mitt skrivbord just nu. Åh, tur att jag har städat undan alla tusen papper idag. Klicka gärna på bilden och skärskåda... jag har inte vett att skämmas... inte ens över min asfula musmatta.
Skrivbord
Såå... vem kan jag vara? Min tanke: Rätt ospännande.

Over and out/Mamselamsen

Skiter i Kalmar idag.

Pallar inte med shoppingrundor... två dagar i rad.
Shopping är psykiskt nedbrytande.
Försöker imorgon igen... kanske!
Dagen idag ägnas istället åt lite skogsliv.

Over and out/Mamselamsen

Det skickas bröllopsmusik fram och tillbaka.

Verkar som att brudparet skulle vilja att det var något lite livat. Kolla här!

Funderar helt klart på att ta med min serpent.
Inst

Over and out/Mamselamsen

Aktien är i hamn!

Depå
Och sedan jag fick dem för en stund sedan har de redan ökat med 150 pistoler. Men å andra sidan kan de försvinna lika fort... och mer därtill.

Nu väntar jag bara på att mina fonder ska dyka upp på depån på Nordnet... fast det tar nog en dag eller två.... till.

Spännande!

Nu är det dags att lägga upp ett Excelark med tusen ekvationer... så jag har lite koll på vad som sker.

Over and outMamselamsen


Uppdaterad.
Jupp.... där försvann de.... men jag är inte orolig... tror stenhårt på detta bolag.

Jag måste bara göra ett inlägg till om fru Anka.

På något sätt känns hela hennes s.k. artikel på Newsmill som ett PR-trick. Jag kan inte sätta fingret på hur... men något lurt måste det vara. För ingen människa med ett IQ över två, kan väl gå ut med att berätta att hon i princip knu**at sig till ett liv i lyx... och försöker få oss svenska kvinnor till att se henne som en förebild.

Nä... det måste vara ett PR-trick... som på något sätt kommer att rendera i en massa pengar för henne och några andra... typ de som har gjort serien.

För hon har ju en tro på en Gud.... den man verkligen kan se. Mammon! (Det är bara att öppna plånboken, så ligger han där.) Så även om hon ställer upp på allt för att behaga sin man... och att alla tyckor att hon verkar vara en komplett idiot... vill inte ens tänka på vad hennes familj i Sverige känner... så är det pengarna som styr.

Pengarna är allt!

Jag undrar hur mycket lycka som spränger i bröstet... för pengar ger väl lycka?.... när hon ensam går till sängs, med vetskap om att alla hennes anställda hatar henne samt att halva världen har idiotförklarat henne?

Over and out/Mamselamsen

Frisyrstajling.

Jag undrar hur många timmar han måste tillbringa framför spegeln, för att få till denna frisyren?
Bengan
Faksimil

För mig tar det cirka åtta timmar. En god natts sömn.... och sen är frisyren färdig. "Coiffure Spontané".
Spontan
Jag är grundsnygg... helt enkelt.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, september 16, 2009

Vissa tror på horoskop.

Jag tror på det här!
HOROSKÅP
Ser ut som om det kommer att bli rätt hyfsat i mig, den närmaste tiden. Lite glatt och så. Förvänta Er en massa positiva inlägg härifrån

Over and out/Mamselamsen

Jag har gjort om mina val på Nordnet.

Kom på ikväll att jag faktiskt inte kommer att ha tid att hålla koll på en massa olika aktier... så jag bestämde mig för att enbart köpa aktier i ett bolag... och resten spred jag ut på olika fonder.

Fonder är bra... de innehåller ju en massa olika bolag inom olika marknader och på olika ställen i världen... om man inte bestämmer sig för en global fond.

Mitt val ikväll blev:
- Småbolag Sverige
- Småbolag Europa
- Och sedan körde jag en rackarökare.... Indien.

Och aktien.... det berättar jag när den är i hamn. Jag säger bara... förlåt brorsan... men jag kunde inte låta bli. Det har skrivits alldeles för vackert om "ditt" företag i tidningarna.

De andra aktierna som jag hade tänkt köpa... om jag hade haft tid... var... Electrolux och KappAhl. Men som sagt... tiden räcker inte till.

Over and out/Mamselamsen

Vet Ni vad?

Ikväll hatar jag min man bara för att han köper hem sådana här... fyra stycken
Wienerbröd
Hem hit... där det finns en kvinna som helt saknar självkontroll.... som glufsar i sig hälften på mindre än två minuter.

Over and out/Mamselamsen

Varför jag aldrig kommer att handla på Citygross igen.

1. Det är otrolig mycket dyrare än Willys här i Nybban.

2. Inomhustemperaturen! Det är säkert en alldeles perfekt temperatur för alla döda kor, grisar och kycklingar som ligger i sina förpackningar och inte känner ett skit. Men för oss människor är den näst intill dödlig. Jag frågade huttrandes inne på matavdelningen hur kallt det egentligen var.

13-14 grader!

Det tror f*n att vi flydde ut i solen med begynnande frostskador, utan att ens ha köpt hälften av det vi hade på listan... och vi kommer aldrig att handla där igen.

Over and out/Mamselamsen

Etiketter:

Det är inte lätt.

Jag har letat över halva Internet efter en klänning som passar en käring... men nästan inget. Är det inte halvnaket upptill... typ att mina behag skulle ramla ut vid minsta rörelse... för de är ju inte riktigt lika fasta och stunsiga som de en gång var... så är klänningarna muskorta... och det går ju inte. För skulle jag behöva vara BH-lös p.g.a. av nakenheten upptill... skulle förmodligen behagen kika ut nedanför fållen.
Bli gammmal.
Herre Gud att det ska vara så svårt att hitta en finklänning som har tyg upptill och tyg nertill.

Nu skiter jag i detta... blir det kris, får jag väl gå i Sverigedräkten... à la Silvia.

Over and out/Mamselamsen

Redan hemma.

Det var snabbt gjort, att klara av Kosta outlet. Där fanns absolut ingenting!

Fifan, vad jag hatar att shoppa... särskilt när det bara finns fula saker.

Ska ägna eftermiddagen åt att försöka hitta sidor på Internet.. som säljer kläder. Förslag emottages tacksamt... mycket tacksamt.

Hittar jag inget åker jag till Kalmar imorgon... och hittar jag inget där... köper jag tyg och syr själv. F*n!

Over and out/Mamselamsen, svinsur.

Kosta... here I come.

Nu vill jag se att det finns lite snygga paltor till mig.... i allafall en.

Outfiten för denna tripp... gå bara ner ett par inlägg, så ser Ni. Hel och ren var det va?

Det var väl skönt för Er att få slippa sväva i ovisshet om det.

Over and out/Mamselamsen

Hon skojar vá?

Snälla... säg att hon skojar!

Fru Anka på Newsmill. (länk)
Anna Anka
Faksimil

*tar mig för pannan*

Om inte... ja, då verkar det som om hon inte riktigt "har alla indianer i båten".

Over and out/Mamselamsen

Väntar med spänning på att de första rapporterna ska droppa in från Börsen.

Kolla in detta diagrammet över hur börsen har gått under en månad. Ser Ni att det gått upp en jäkla massa den sista tiden? Det är dags för en nedgång nu.... så lågt att jag får de aktier som jag lagt bud på... ett rätt lågt bud..
OMX
Och jag väntar... har all tid i världen.

Många tror att det är skitavancerat med aktier och fonder.... och det kan det säkert vara om man går in på petitesser... fast sådant håller jag inte på med. Jag försöker tänka förnuftigt och läsa runt på lite ekonomisidor... försöka dra egna slutsatser om framtiden. Men framför allt tittar jag på hur marknaden går i USA, för lika säkert som att solen går upp, följer den svenska marknaden i samma spår... dagen efter.

Och proffstyckare litar jag inte på... framför allt inte på banker. Varför?

1. De är bara ute efter att tjäna pengar på en. De ger inga direkta råd... för det vågar de ju inte... men de är väldigt bra på att indirekt försöka styra en. (Råkade ut för det igår... och då gäller det att säga ett rakt nej.)
2. Om nu alla proffstyckare hade varit så himla bra på att sia om aktie- och fondframtiden, kan man ju undra varför inte alla dessa bankanställda är multimiljardärer... utan är anställda.

Over and out/Mamselamsen, en amatör.

Har gett upp "Bröllopskjolen".

Det fattas fortfarande 6 centimeter i midjan.... och det hinns inte fixas till den 10:e oktober... inte ens med min fenomenala magtryckare. Så idag kör jag till Kosta outlet. Någonstans på alla dessa "miljoner" kvadratmeter affärsyta borde det finnas något bröllopsfint för mig. Något som är i min storlek och inte i den storleken som jag i min fantasi önskade att det var.

Så min svajjiga kjol i tjock crepe... storlek pytteliten... får hänga i garderoben och invänta ett mirakel på hurtbulle- och dietfronten.
Kjol

Over and out/Mamselamsen

tisdag, september 15, 2009

Shitt pommfritt.

Jag har lagt tre köpordrar på Nordnet ikväll... och inväntar nu en rejäl dipp på Börsen... så jag får dem till ett vrakpris.

Sedan önskar jag mig en sådan här utveckling.
Stap
Önska är ju gratis.

Over and out/Mamselamsen