.

Mamselamsen

fredag, juli 31, 2009

Ojoj.. nu är de på gång igen!

I Aftonbladet: Så enkelt sänker du kolesterolhalten.

Jag tänker inte orda om det igen... jag bara länkar till Kolesterolbluffen.
kol
Over and out/Mamselamsen

Snart gräsänka!

Det är ju VM i kubb på Gotland nu... så Stephan åker snart tillsammans med de andra "gubbsen". De börjar inte spela förrän imorgon, då de inte behöver kvala. Ja, så ofattbart duktiga är de på att slänga träpinnar omkring sig.
VM i Kubb 20042

Så vad gör en gammal käring i Nybban då? Festar och super skallen av sig... ringer in alla sina hemliga älskare?

Nä!

Jag ska gå runt och äga!

Underbart... det är ju inte ofta som Stephan och jag är ifrån varandra. Vi umgås ju dygnet runt... även när vi jobbar. Ibland undrar jag vad det är för "fel" på oss, som umgås jämt... och aldrig grälar eller bråkar.

Men nu när han åker bort ett par dagar... är det jättehärligt, även om jag inte gör något särskilt... bara äger.... och hinner börja längta.

Over and out/Mamseänkan

Köp det inte!

Som väldigt mycket annat har jag även (för många år sedan) testat dessa "skitpiller" som de skriver om på bloggar och nu i kvällspressen. Fast jag testade de receptbelagda Xenical. Jag imoprterade dem från Nya Zeeland... idiotiska jag!

Visst hjälpte de lite grand... men som de skrev... man får diarréer... fettiga, orangea, stinkande diarréer. Härligt.... så fort man fes... vilket hände ovanligt ofta... blev byxan full av någon illaluktande orange smet. Inte särskilt kul, när sådant händer på ett stort köpcenter, utomlands.... för det gjorde det.

Jag slutade ganska snabbt med dem... för vem vill bajsa på sig tio gånger om dagen. Och när jag sedan fick reda på att dessa piller, med dess biverkningar även ökade risken för tjocktarmscancer.... slängde jag allihop.

Ja... jag har provat mycket. Köpte även dessa i Las Vegas för många år sedan.
Bantpiller
De står här som en påminnelse om mina idiotiska tilltag. Piller med effidrinliknande innehåll.... vilket gjorde mig stirrig... stirrigare än normalt... det kröp i kroppen och jag kunde inte sova. Jag slutade direkt med dem... för så klok var jag iallafall så att jag begrep att det inte var bra. Och när jag sedan fick reda på att många hade fått hjärtinfarkt av dem... och dött... bl.a. en kvinna här i Nybban... står nu dessa bantningspiller på en hylla, som en påminnelse om:

Det finns inga genvägar till att gå ner i vikt!

Det enda som gäller om man vill gå ner i vikt är att intaget ska vara mindre än uttaget.

Så nu när jag har några kilo kvar till 60, är det endast motion och hyfsat hälsosam kost som gäller. Och motion är ju toppen... inte bara för att gå ner i vikt... man mår ju så mycket bättre... blir både piggare och gladare.

Och kan jag sedan sluta röka... kommer jag nog så småningom kunna skriva här på bloggen.... +100.

Motionstips för lata.
Köp ett träningsgummiband.... 120 cm och ligg i soffan framför TV:n och träna lite allt möjligt, Bara att läsa instruktionerna.... och modifiera lite. Vi håller på varje kväll.... förutom powerwalkarna.

Over and out/Mamselamsen

Det kanske börjar dra ihop sig.

Kanske.... kanske har vi en spekulant som har tillräckligt med kontantinsats. Bankerna är jäkligt rädda nu för tiden och ratat flera stycken.... men som sagt... nu har vi en som nog kan hosta upp det som behövs. Och om det går i lås, står vi inför nästa steg.

Vart ska vi flytta?

Vi har absolut ingenting som längre binder oss till Nybban.... så vi är öppna för det mesta. Dock måste det finnas ett hotell eller restaurang till salu på orten. Allra helst skulle vi vilja flytta uppåt landet... men det finns inte så himla mycket till salu där, som passar oss... för vi har krav!

Det ska vara ett ställe som inte har öppet "7-11" året runt... då vi med årens rätt inte orkar det. Så....

1. Ett ställe som har öppet vardagar... typ en lunchrestaurang.
2 Ett ställe där det är "säsong". Ett ställe som har fullt öppet 4-6 månader om året.... och då är det rusning. För att jobba skiten ur oss under dessa månader är inga problem... då har man liksom ett slut att se fram emot.
3. Helst i Södermanland eller Norra Östergötland.

Det finns flera mycket intressanta objekt här omkring... som vi har varit och tittat på. Men vi vill ju allra helst uppåt landet... nära till ungarna, min far och brorsan.

Så vet du något ställe (ej för stort) som är till salu eller kommer att bli till salu.... som inte ligger på Hemnet, skulle jag jättegärna vilja att du tipsar oss.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, juli 30, 2009

Någon som har märkt den ändrade tonen.... på ûbergulliga Mamselamsebloggen?

Jupp... jag har tänkt att inte gömma mig bakom det gulliga och roliga.... även om även det finns där. Jag har så galet mycket åsikter om det mesta... och jag kommer att skriva om den.

Ibland är jag inte nådig, men jag står för varje ord jag skriver. Mitt måtto: TÄNK själv, för h*lv*te!

Det finns så mycket skit på nätet... särskilt hos media... särskilt kvällspressen, som vill sälja lösnummer med braskiga rubriker.

Vad var det igår? Hm... solning är lika farligt som arsenik?

Lägg av... är det enda som jag har att säga om det. Skräm inte skiten ur folk som inte tänker själva eller har lite sunt förnuft.

Såååå... den positiva, glada och "smurfiga" Mamselamsen finns inte mer.... jag tänker vara mig själv! En "bijatch" emellanåt. Och det kommer att finnas folk som tycker att jag är helt ute och seglar... men jag kan ta det... det liksom inte stör mig. Det finns åt helsike för många korkade människor "out there", som sväljer allt med hull och hår.

Take it or leave it.... jag krusar ingen.

Over and out/Mamselamsen

Powerwalkfrisyr... efteråt.

Frisyr
Spontant!

Over and out/Mamselamsen

Fortsättning på det nedanför.

Reklam på radio. "Lånar du 3000:- i trettio dagar, betalar du bara 400:- i ränta!"

Fattar någon hur mycket ränta det är på ett år?

160% !!

Jag hoppas vid Gud att ingen är så j*vla korkad så de går på det!

Over and out/Mamselamsen

Fattiga barn?


Har under några dagar läst artiklar i Expressen om "fattiga barn". Och jag reagerar!
Fattig för mig är att inte ha mat för dagen eller tak över huvudet, men i artikeln och i de artiklar som varit handlar det om att inte detta... utan om att inte kunna köpa en massa mode- och designkläder... samt att inte kunna åka utomlands på semester.... och för mig handlar det inte om att vara fattig. På sin höjd kan jag säga att de har det knapert.
För om de är fattiga, så kan jag berätta att Camilla och Jessica växte upp under oerhört "fattiga förhållanden". De gick i ärvda kläder tills de var 7-8 år. Inget nytt köptes, för vi hade inte råd. De kunde inte få en glass.... spontant... inte ens den allra minsta som kostade två kronor, för jag vände på varenda krona vi hade, för att få det hela att gå ihop. Semester? Jag tror inte att ungarna visste vad det ordet betydde när de var små. Vi var alltid hemma.
Vi fick ingen stabil ekonomi förrän vi tog tag i vår egen situation och startade ett företag tillsammans med en kompanjon (vi hade ju inga pengar)... en kompanjon som för övrigt lurade arselet av oss. Men det var en god läxa, som förberedde oss för vårt kommande liv som egna företagare.
När jag idag pratar med ungarna om deras barndom, hade de ingen aning om hur "fattiga" vi var.
Det som var positivt med att vara "fattig" var att vi alla lärde oss enormt mycket om ekonomi och att handskas med pengar. De takterna sitter fortfarande i, trots att vi inte behöver.
Mitt viktigaste råd till ungarna var/är: "Konsumera aldrig för pengar du inte har!"
Kreditkort är en styggelse... och jag kan inte för mitt liv förstå att människor har det... och använder sig av krediten med skyhög ränta. Folk har så jäkla bråttom.... istället för att exempelvis spara till nya soffan, köps den på kredit... och huxflux är soffan skitdyr om man räknar in alla avgifter och räntor. För tänk om människor skulle kunna och tagga ner och sätta undan de pengarna som krediten skulle ha kostat istället för att handla direkt... och sedan köpa den kontant!
Mitt andra ekonomitips är: Det är väldigt enkelt att hålla i pengarna om man låter bli att gå in i affärer över huvud taget. Dock är mataffär OK, om man har en lista med sig på exakt vad man ska handla... och Apotek.
Och så finns det ett uttryck som jag ofta hör och hatar. "Man måste unna sig!" Blä... säger jag bara. Har man inte pengar så får man låta bli att unna sig en j*vla massa. Och har man pengar och säger flera gånger i veckan att man ska unna sig.... är det inte att unna sig... det är en vana!
Ja..... vi har varit j*vligt "fattiga".... och jobbat oss till det vi har idag. Men så har vi inte hållit på att unnat oss hela tiden... utan sparat och sedan investerat... ibland bara en femtiolapp i månaden.
Så min slutledning är: Det finns inga riktigt fattiga människor i Sverige.... alla har mat på bordet och tak över huvudet. Det har vi ett samhällssystem som ser till... inget överflöd... men ingen är riktigt fattig. (Dock räknar jag inte in de som är uteliggare, de har på något vis misskött sitt boende.)
Over and out/Mamselamsen

onsdag, juli 29, 2009

Jag och min cykel.

Vi har ett mycket starkt själsligt band till varandra. Vi har nämligen genomlevt och överlevt Tjejvätternrundan.... trots att ingen av oss hade mer än tre kilometer i benen/tramporna. Det är nog en av de största bragder jag gjort i hela mitt liv... jag nästan dog på kuppen. Servicebilarna körde fram och tillbaka och ville plocka upp mig... men jag var så jäkla tjurig, så jag bara snäste till dem att "Har jag tagit fan i båten, ska jag ro honom iland."

Jag kom i mål... som nästnäst sista kvinna.... inget att skämmas över, för jag startade även bland de sista.

Men hur som helst.... min själsfrände som har stått utomhus de sista fem åren fick lite nog idag. Alla växlarna började hoppa lite som de tyckte. Så nu... för första gången på 13 år är hon på service... och förhoppningsvis gnider de även bort en del av det gröna möglet som har börjat gro på skärmarna. Tror att jag t.o.m. ska drämma till med ett sadelskydd. Fåglarna har under årens gång fattat tycke för innehållet i sadeln... hackat hål och plockat ut ganska ansenliga mängder av det till sina bon.

Ja, nu ska hon... för cykeln är en hon... minsann få bli rejält omhändertagen... känns lite som att hon är på Spa.

Over and out/Mamselamsen

Vilket gnäll!

Nu gnäller de svenska odlarna över att andra länder tar mindre betalt för grönsakerna och att de svenska odlarna inte får sina sålda. Buhuhuhuuuu....

Jag undrar om de hört talas om EU (Europeiska gemenskapen) och konkurrens över gränserna?

För min del finns det ingen tvekan om vad jag skulle köpa. Det billigare från Holland... förståss. Sen kan ingen komma och snacka om transportsträckorna. Det är inte längre till Holland än till mitten på Sverige för mig. Och då är det ju självklart vad jag handlar.

Då "bönder" är företagare, så får väl de som alla andra företagare byta bransch eller hitta sin nisch. Varför ska de bäras under armarna som små bebisar?

Dock har "bönder" en stor fördel framför andra företagare. Låter de åkrarna ligga i träda, får de ändå "betalt" från EU:s jordbruksstöd..... och skulle de ha en och annan stengärdesgård på sina ägor får de även pengar för det. Och det finns ännu mer bidrag som dessa bönder kan "kapa" åt sig... om de är lite om sig och kring sig.

Vi har haft Skånegårdar inom släkten... som var utarrenderade.... och där fick vi se vilka stora summor som dessa bönder kunde dra in från EU. Så nä, det gnället som de nu skriver om, att sallad plöjs ner..... nä, det får inte mitt hjärta att brista.

"Bönder!"
Se Er som företagare och inte som "Månskensbönder" som alla ska tycka synd om så fort det går Er emot. (För vilken t.ex. campingägare får helsidor i de stora kvällstidningarna om hela säsongen regnat bort och ingen ville ha deras campingplatser? Men om det skulle skrivas om det... skulle man då försöka ge folk dåligt samvete för att det inte campat där?) Vill ingen ha Era varor, så får Ni tänka om. Det är så den fria konkurrensen fungerar i ett kapitalistiskt samhälle.

That´s it!

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad.
Kollade i kylskåpet... och hittade ett ruttnande salladshuvud längst in. Köpte nog det innan jag åkte till Stockholm.... och döm till min förvåning... en svensk odlare har hittat ett sätt att producera billig sallad.... för annars hade jag inte köpt den. Hm.... undrar vilka mirakelmetoder han/hon har?
Sallad

Uppdaterad igen.
Jag sitter och tänker på dessa heliga kor, bönderna. Varför är just de heliga kor som vi alla ska visa vördnand för? Varför kan vi då inte dra in en massa andra branscher där folk är så galet "osolidariska" så de handlar varor från andra länder. Förstår Ni hur synd det är om alla hotell, restauranger, "sommarland" när svenskarna åker utomlands. De tar sina svenska pengar och spenderar dem i ett annat land, så vår egna turistnäring går miste om dem. För att sedan inte tala om den svenska textilindustrin, som i princip inte längre finns.... hur taskiga var inte alla vi, när vi började handla kläder som producerades i utlandet. Jag kan dra upp massor med olika expempel på svenskarna osolidaritet... men lite kan Ni ju tänka själva.

Men frågan för mig är fortfarande: Varför är just bönder/lantbrukare heliga kor?

Samt en fråga till. Hur kommer det sig att bönderna tjänar på att plöja ner salladen (och inte få ett öre för den) än att sälja den billigare (och få lite grand) Det är en ekvation som då inte jag kan få ihop. Ungefär som att klädaffärer skulle bränna upp alla kläder som de inte får sålda under högsäsong... bränner upp dem under hösten, istället för att ha rea.

tisdag, juli 28, 2009

Det negativa med att gå ner i vikt.

Mina välfyllda valkar på magen har börjat tömmas.... lite sakta men säkert.

Detta har resulterat i att huden är lika stor som förut.... men innehållet mindre. Mina valkar är numera som brylépudding... jag liksom skvalpar när jag rör på mig.

Over and out/Mamselamsen

Utsikt från tredje våningen.

För en och en halv månad sedan kom det en en lastbil och tippade av en jäkla massa matjord nedanför vår balkong... och vi undrade så vad den skulle vara till. Inte förrän nu... fattar vi.
Grönhögen
Det blev ingen Körsbärsdal på andra sidan järnvägen.... det blev Grönhögen istället. Så nu finns det två... en på Öland och en här.

Funderar starkt på att placera ett stort plakat på toppen, om detta... så att folk begriper att de kommit till Grönhögen... en filial till Öland.

Over and out/Mamselamsen

Intet nytt under solen!

Outfit1

Over and out/Mamselamsen, as usual

J*vla prick!

Under en vecka har jag haft ont på en "prick" på mitt vänstra skulderblad. Millan säger att det är en låsning och kommer att gå över av sig självt.

Nu har det gått en vecka och jag sitter här och undrar vem som har nyckeln till mitt lås. Jag har visserligen en galet hög smärttolerans, men detta är mycket irriterande.

Over and out/Mamselamsen, skulderkappad

Ibland skrattar jag så gott på morgonen.

Särskilt efter att ha läst artikeln om den stenrike konstnären som ville låna pengar på en bank... en skitsumma...men inte fick det. Som hämnd tog han ut ca en mille... i småsedlar. Hahaha.... snacka om att det då blev fart på bankpersonalen, för de kan ju inte neka honom det han har på ett konto. Det blev visst en hel väska full. Han tog väskan och gick därifrån.... förmodligen fnissande.
peng
Nu hade inte jag slutat där. Jag hade tagit en ny nummerlapp... om de nu hade sådana....satt mig ner för att vänta på min tur.... gått till nästa kassa och satt in dem igen. När pengarna sedan väl var räknade... vilket nog tog ett tag. För de kan ju inte vara säkra på att jag inte hade nallat en sedel eller två medan jag väntade.... och sedan hade jag begärt en bankcheck.... och gått till en annan bank.

Hahahaha.... snacka om hämnd!

Personligen "fjäskar" jag inte med banker... jag byter hej vilt. Om jag blir illa bemött.... vilket har hänt, har jag direkt begärt ut en bankcheck och gått till en annan bank. Sist jag förde över pengar, stod de jäklar i mig på tå... det var när det var riktig kris på den banken... OK, det var Swedbank. De började fråga varför jag gjorde som jag gjorde.... och de ville ha reda på om jag hade fått bättre villkor på en annan bank och vilka.... för i så fall skulle de kunna "toppa" det.

Man ska inte fjäska eller vara solidarisk med banker.... oavsett hur lite eller mycket man har på konton, fonder eller liknande. För oavsett, är de bara intresserad av att tjäna så mycket pengar de kan på en. Börjar de smöra för en.... vilket IOFS är rätt trevligt, så gör de aldrig det för att de gillar en... det handlar bara om att de vill tjäna pengar på oss. Och endast det!

Over and out/Mamselamsen, en häxa som förmodligen kommer att självantända en dag. (citat från en annan blogg) :-D

söndag, juli 26, 2009

Som om inte jag visste!

Ni som har följt mig, vet ju att jag hållit på med powerwalk... lite från och till under många år. Nu är det någon typ av sensation i Aftonbladet.

Jösses.... de hade ju bara behövt fråga mig, så hade jag kunnat berätta hur galet effektivt det är. Flåset blir bättre för varje dag som går... och kombinerar man sen det hela med "Turbodieten" de tre första veckorna, rasar även kilona och ämnesomsättningen skjuter i topp.

Nu har jag bara kört med Turbodieten i knappt två veckor.... som avslutades med att Camilla kom hem och allt sket sig. Kolhydraterna har nu skyfflats i stora lass in i munnen under en veckas tid.

Men jag har fortsatt att "powra" mig... så jag har väl inte fallit helt. Imorgon åker jag hem igen... och maten ska väl komma till en sansad nivå igen. Ansenliga mängder vin och skumpa under en veckas tid är ju inte riktigt bra.... särskilt inte för min stackars lever.

Men som sagt... nu är sötebrödsdagarna över. Tillbaka till verkligheten i Nybban med allt vad det betyder av blomkål, spenat, kyckling, lax och frukost /proteinsmoothisar (det enda som vi kan få ner på morgonen). Och vägarna ner till Svartbäcksmåla, ska börjas trampas igen.... en alldeles lagom runda på ca. 6 km.... och den klaras av på ca 50 minuter. Snacka om att "powra".

För Stephan och jag ska nu komma i form igen... efter en ganska lång tid av svullande... och den enda friska luft vi fick, var när vi vevade ner bilrutorna.

Fast jag får inte bli för frisk och hälsosam... så nu ska jag gå ut på balkongen och ta mig ett bloss.

Over and out/Mamselamsen


Jäkla 08:or!

Gamla käringar från bystan ska inte lita på vad storstadsbor säger. "Vi tar en liten runda runt Djurgården." Liten runda för mig är ungefär 4-5 kilometer... inte milatal. Fast det gick superduper ändå... trots att jag (som vanligt) svettades som en liten överhettad griskulting. Om det är något som fungerar helt perfekt på mig, så är det mina svettkörtlar... särskilt de i ansiktet och i hårbottnen. Det killar så härligt när svetten rinner in i öronen och nerför ryggen.

Faktum är att jag ibland tror att mina svettkörtlar lider av ADHD.... eftersom de är överaktiva.

Vi är tillbaka i Björkhagen.... alla är helt slut... ingen vill göra ett skit mer idag.

BTW. Vi har inte sett skymten av Camilla idag. Sist vi pratade med henne.... så där runt fyra... hade hon inte stigit upp än. Vekling! :-)

Nu ska jag sitta här i soffan och invänta kantarellmackor.... och inte ett skit mer. Benen ligger redan högt. "Fotblodet" behöver göra en mer jämn fördelning i kroppen... typ upp till hjärnan. Det verkar vara ett visst undertryck där, eftersom det enda som kommer över mina läppar är...

.... Öhhhh....

Over and out/Mamselamsen, en välmotionerad spillra

Ledsen för att jag har granskade kommentarer.

Men som vissa kanske minns, var jag tvungen att börja med det.... för några månader sedan. Vissa bloggare som bara länkar hit och dit, vill inte jag ha på min blogg. Fast på något vis verkar det ha blivit lite lugnt på den fronten... Ni förstår säkert vad jag menar.

Kan berätta att det inte kommer att bli något Skansen idag. Vissa (K och C) behöver återhämta sig från gårdagkvällens bravader. Det blir Djurgården... men bara lite lugna "spankulationer" med tillhörande fika.... som förmodligen endast kommer att bestå av mineralvatten.

Jag förstår inte vilka veka ungdomar det finns i släkten. Ungdomar som inte pallar för ett antal flaskor skumpa.

Over and out/Mamselamsen, stålhårding.

En flaska champagne för mycket!

Här har vi vaknat och vissa mår inte så himla bra. Men kul hade vi!

Själv mår jag som en prinsessa... och idag vankas Skansen. K. och jag har inte varit där sedan vi var pyttesmå.

Ingen mer uppdatering.... nu är frukosten framdukad och här ska käkas!

Over and out/Mamselamsen

lördag, juli 25, 2009

Hänt sedan sist.

Lite resor och trippar hit och dit. Många roliga och otroligt skruvade upplevelser som skulle ta alldeles för lång tid att skriva om. Men vansinnigt roligt har det varit.... särskilt en, där en bartender skulle "hämnas" på Camilla genom att ta upp henne på scenen. Han trodde väl att hon var en blyg viol som skulle skämmas arselet av sig genom att få alla blickar på sig. Skämdes hon? Hahaha... nä, hon var ju i sitt rätta element och tog över hela klabbet.... och bartendern fick se sig förflyttad åt sidan. Jag har det på video.. får se om hon eller jag lägger upp det på bloggen någon gång.

Vi har inte flyttat... men hux flux har vi flera som är intresserade av att köpa huset. Men i och med att det är semestertider har allt lagts på is till mitten av augusti.

Jag håller på att hurtbulla mig igen.... måste ju vara vältrimmad till bröllopet. Kläderna hänger redan hemma... en storlek för små!

Har varit på en inte allt för sorglig begravning... fast om allt hade varit rätt, borde den ha varit det. Men tyvärr... rätt likgiltigt kändes det.

Jag får skriva mer sedan.... har en överfylld blåsa... så pass att jag har börjat se gula ubåtar. (Måste passa på nu när det är ledigt i badrummet här.)

Over and out/Mamselamsen

fredag, juli 24, 2009

Jaha.... knappt tre månader höll det.

Tebaks!

Och är det någon som letar efter en massa hemligheter, så har jag ägnat en massa tid med att deleta och fixa på denna bloggen. Jag tror nog att jag har tagit bort ca 500 inlägg och 200 foton.

Jag har öppnat upp bloggen, men kommer inte att blogga lika infernaliskt som innan. Jag har ju liksom blivit ganska avvand nu... och det har varit ljuvligt. Proffsbloggare? Nä, skulle inte tro det... skulle aldrig stå ut med det.

Är i Stockholm nu.... och har inte ens kameran med mig. Snacka om avvand!

Men nu skiter jag i det här.... för här ska drickas vin! Det är ju fredag för fasen.

Over and out/Mamselamsen