.

Mamselamsen

måndag, juni 30, 2008

Är det höst, eller?

Här blåser full höststorm och jag undrar hur länge den jättehöga kranen på järnvägsområdet orkar hålla sig upprätt?

Over and out/Mamselamsen, som kryper ihop till en liten boll och blåser bort till frissan och beställer tid.

En glad besserwisser

Varje dag kollar jag över hur världens börser går..... och jag är så galet lycklig över att jag lyckades att sälja av min "pensionsförsäkring" på topp.... eller rättare sagt två månader innan topp.

Men fasen vet om det snart inte är dags att börja köpa igen.... det rasar överallt i världen.... och snart anser de stora hajarna att det är köpläge... då gäller det att ligga ett par dagar före. Får se i slutet på juli eller augusti.
Kurs
Hösten brukar ju vara "uppgångsläge".

Ja ja.... jag vet att det är skittrist med sådana här inlägg, men jag anser att fler borde vara intresserade. Har man bara lite sunt förnuft och håller sig hyfsat uppdaterad, är det inte så galet svårt att dra in lite nålpengar på denna konstiga grej.(OBS! Man ska bara investera pengar som man har råd att förlora.... för inget är ju trots allt 100% säkert)

Over and out/Mamselamsen, hometrader

Jag tror jag ska slå ihjäl en groda idag.

Vaknade i ottan av ett nasalt kväkande. Efter tio minuter satte det igång igen.... och efter tio minuter igen. Igen och igen och igen och igen! Till slut slet jag av mig sovmasken och gick upp och frågade Stephan vad fan det var. Då berättade han att tjejen som vi delar innegård med har köpte en sån där trädgårdsgroda som reagerar på när folk går förbi.... och sätter igång att kväka som en galning. (Fast i ärlighetens namn låter det mest som grymtningar)
Groda
Men, jag kommer nog inte att slå ihjäl den, för hon fixar och pyntar så galet mycket på sin del av innergården... och det har ju även vi glädje av när vi passerar ut och in. Vår del..... den är bara skittrist... med en ständigt fuktig bänk, rabatt med en tuja, nått grönt och en jättebalja med en "Paradisblomma". Inte så kul att pynta på vår del, eftersom den ligger i tjugofyratimmars skugga och består till hälften av av soptunnor och ett gäng uppradade cyklar.

Så... fortsätt du att grymta på, lilla groda. En vacker dag vaknar jag säkert och tror att jag befinner mig i tropikerna.

Psst.... vi har ställt ut en trädgårdstomte i en av hennes rabatter och inte ett ord har hon sagt. :-) Nu har vi ett nytt hyss på gång.... återkommer om det.

Over and out/Mamselamsen

söndag, juni 29, 2008

På torsdag kommer Jessica!

Vi har precis via ICQ planerat allt. Jösses, vi kommer att ha häcken full.

Hon plockar med en bok om antikaffärer och loppisar. Det viktigaste på listan som ska bockas av är Lessebo.

Vi ska till 60-talet och Hatterians pinaler Den första ett eldorado för Jessica och den andra ett eldorado för mig.... även om jag inte får köpa något. Bara... bara... titta!

Och på söndag är det dags för auktion igen... halleluja! Älskar auktioner!

Over and out/Mamselamsen

Ibland överraskar han... denna där.... karln. :-)

-Nu sticker vi till Lill-kebabben och äter.
-Jaaaaaaaaa........
Inget smink, inte ens borstat håret... slängde jag på mig jackan och så gick vi. Dock inte till Kebabben, utan till bilen!

Långt, långt in i de Småländska skogarna bar det av... till en restaurang som vi aldrig varit på... och som är till salu.

Tyvärr var det dött på parkeringen och vi var ensamma i hela restaurangen. Och jag kan i och för sig förstå det. Maten var var i förhållande till priset skitdålig. I Småland betalar man inte 150 spänn för en helt vanlig lövbiff, mjuka strips och en jäkla jättehög med majs. De hade försökt att snajsa till det genom att strö en massa svartpeppar på kanten runt tallriken. Servicen var under all kritik. Vi fick nästan be om ursäkt över att vi ville sitta ute. Min dricka tog slut och jag ville ha en till, men ingen servitris i faggorna... på hela tiden... däremot hörde vi att hon hade väldigt trevligt bakom en tygskärm på uteserveringen som avskärmade personalen från oss jobbiga gäster.

Så ja, jag förstår att den strida strömmen av bilar på "storvägen" utanför, bara kör förbi. För det kommer även vi att göra i fortsättningen.

Vi blev trots allt mätta och vi körde små grusiga nostalgivägar tillbaka till Nybro. Och varje gång Stephan drar ut mig i skogen, sitter jag i bilen och stönar över hur ofattbart vackert Småland är. Säkert vackrast i Sverige.

Over and out/Mamselamsen

Förlåt en korkad människa.

Jag upptäckte idag när jag skulle posta en kommentar.... en rullstol!
Verifiering
Jag tryckte flera gånger på den, men inget hände. På något vis hade jag hoppats lite smått på att det skulle fällas ut en ramp på skrivbordet, så jag kunde rulla verifieringsbokstäverna in i rutan.

Vad är det?

Over and out/Mamselamsen

Ändrade planer.

Vi skulle ha åkt till Öland idag, innan den riktiga anstormningen börjar... men det är riktigt "ruggväder", så vi ändrar om lite.

Idag blir det pokerspelande... läsa skvallertidningar... plocka fram mitt "evighetsbroderi".... och så fotboll. Fotboll är skittrist, men i kombination med julbroderi och tända ljus känns det inte så himla hjärndödande.

Massa kaffe.

Over and out/Mamselamsen

Man kan göra en feministfråga av precis vad som helst... bara man vill.

Nu har de hoppat på programmet "Barnmorskorna". Jag har sett programmet någon enstaka gång och har inte sett något kvinnligt förnedrande i det. Jag såg kvinnor som födde barn på BB.... en del mer eller mindre rädda förstagångsföderskor och en del "vana". Det klankas ner på att kvinnan blir behandlad som patient och inte som en fullt frisk kvinna som ska göra något naturligt.

När jag skulle klämma ut Jessica , kan jag berätta att jag var skiträdd... och förbannad. Jag skällde ut Stephan efter noter, över vad han hade gjort med mig. Jag hade läkare hos mig på slutet i och med att jag var så rädd att klämma ut henne den där sista biten... trodde jag skulle spricka hela vägen från ryggslutet och upp till naveln. Jag var arg, rädd och skittrött... så trött att när jag låg med krystvärkar fick jag nog: "Nä vet Ni vad, nu måste jag ut och röka." Alla bara log... jävla människor. Dock blev det fart på mig, när jag såg att läkaren plockade fram en sugklocka och jag tog i av alla krafter.... urkrafter och klämde ut en väldigt rosig Jessica på nästan 4 kilo. Måste säga att det kändes skönt att bli behandlad som en patient... även om jag inte var sjuk... jag hade ju ingen aning om någonting.... ville bara bli omhändertagen och få barn. Tack doktorn och barnmorskan som var min namne och hade gigantiska gröna glasögon!
Jessica

Camilla som var nummer två, var jag inte rädd alls. Vi åkte in vid fem på eftermiddagen... inte särskilt ont... fick dropp för att få igång värkarna. Sen gick det med en jäkla fart. I rummet fanns en elev, som stannade kvar efter sitt skift för att få se sin första förslossning. Det jag då tänkte var: "Jag får inte skrämma slag på människan". Dock gick det så enklet och fort, så fort att jag inte hann få några bedövningar alls. Och under hela krystningsfasen mumlade jag (rätt högt) mitt mantra. "Du ska ut din jävel... du ska ut din jävel.... du ska ut din jävel". :-D Och det gjorde hon! Efter knappt fyra timmar på BB gjorde en ovanligt långhårig Camilla entré med navelsträngen virad två varv runt halsen. Jäklar vad hon skrek... det är nog inte för inte som hon har en sådan pipa idag
Camilla
Ont? Visst fasen gjorde det ont (ett djävulskt magknip som liksom inte vill gå över)... men inte värre än att vi efter Jessica bestämde oss för att försöka skaffa ett barn till.

Och tänk! Inte en endaste gång kände jag att jag inte fick bestämma själv.... hm, det ska i så fall vara det där då att de inte släppte ut mig för att röka under krystvärkarna. (Jag vet.. jag vet, man ska inte röka när man är med barn... man får ju så små barn då. Jessica vägde nästan 4 kilo... vågar inte tänka tanken på hur stor hon skulle ha blivit om jag inte rökt.)

Jag kände mig fullt tillfreds med alla läkare, barnmorskor och elever som fanns i rummet... inte ett dugg förtryckt som kvinna. Vara bara glad över att det fanns folk som visste vad de gjorde... för jag hade "no clue". Men det kanske är något fel på mig... eller så har förlossningar förändrats kolossalt de sista 30 åren.

Over and out/Mamselamsen


Apropå myten om hur man ser ut som nybliven mamma.

Myten!
mamma
Verkligheten i morgonrock!
Nybliven mamma
Observera frottehandduken på det oanvända bröstet. Det rann lika mycket ur båda.

Men trots rinnande bröst, inget smink, skitigt hår och den ständiga outfiten, morgonrock.... var jag garanterat världens lyckligaste människa.

lördag, juni 28, 2008

Jag blir lite irriterad... fast bara lite.

Här har vi en bild en nybliven mamma.
mamma
Fantastiskt!

När jag tänker på min tid som nybliven mamma, tänker jag på plufsig mage, skitigt hår, kroniskt trött och ständigt nerspydd högeraxel. En sunkig men lycklig mamma.

Vad är det för konstiga signaler som sänds ut till unga människor idag? Stackars Er om Ni tror att detta är normalt. Snacka om att Ni kommer att åka på en rejäl käftsmäll en dag.

Over and out/Mamselamsen

Tiden är ur led!

Nu när vi är fullkomligt lösa och lediga, gör vi lite som vi tycker. Exempelvis "Skapar" vi var och varannan dag. Idag blir det dijonfylld lövbiff, Fransk poatissallad, och Västerbottenfyllda champinjoner med en liten fnutt timjan på toppen.
Champinjoner
Ilva... Ilva, nu blev du allt jävligt impad va? :-)

Bubbel?
Självklart.... både idag och igår.
Nu har jag inte tid med det här längre... champinjonerna ska in i ugnen.... och ett glas vin (15 kr/flaska)... till... ska hällas upp. Hoooly Chriiiiiiiiiiist!

Over and out/Mamselamsen, fredagsglad på fel dag.

Jag tror att jag är i en faaaas!

Kom på idag, när jag var på stan, att jag inte har varit på en enda Sommarrea i år. Inte ens tjuvtittat.

Kan möjligtvis bero på detta.
Kläder
Hälften av alla tröjor ligger i tvätten.... *suckar*
Kläder2
Jag får helt enkelt inte plats... trots att klädstången fortsätter en bra bit till, till vänster på nedersta kortet.

Var kommer allt ifrån?

Så för att komma ur denna fas behöver jag en herrgård med gigantiska "walk-in-closets"!

Nån som har en på lut.... lite billigt så där?

Over and out/Mamselamsen

Gräsänka idag.... karln är iväg och tävlar.

Vad ska jag göra då?

Jo... vissla högt och gällt... hela dagen!

Det är sånt jag inte kan ägna mig åt när Stephan är hemma, då han påstår att han vittrar sönder varje gång jag börjar .

Pfuiii..... pfuiiii..... pfuiiiiiiiiii......

Over and out/Mamselamsen, som verkligen hoppas Ni noterar. :-)

Ibland är faktiskt inte så kul att kunna säga det här:

Vad var det jag sa ! (länk)

Skrev ju det för några dagar sedan

Over and out/Mamselamsen

fredag, juni 27, 2008

Nya lagar hela tiden.

Tas det någonsin bort lagar nu för tiden?

Jag tror att Sveriges rikes lag har blivit minst en centimeter tjockare sen jag pluggade.
Lagbok
Och de som kan sin lagbok, kan klart och tydligt se vilka bitar som jag tyckte var mest intressant... och fortfarande tycker. Hm... tror inte jag hann tvätta händerna på den tiden. :-)

Men alltså... har det tagits bort några lagar i år?

Over and out/Mamselamsen, i skapartagen.

Det blev en alldeles underbar Fredagsstädning idag.

I och med att jag fortfarande har gruvligt ont i ryggen, har jag mest ägnat mig åt att peka hela handen på vad som skulle göras.

Sånt gillar jag!

En tvättäkta "Paragraf 32:a" är jag... fenomenal på att leda och delegera. :-)

Over and out/Mamselamsen, mycket nöjd med dagen.

Nu vill det till att min sändning med krämer kommer idag.

Annars kommer jag att bli ett krackelerat pergamentpapper i ansiktet.
Kräm
Som jag skrivit förut, har jag helt slutat att handla smink och krämer i Sverige. Jag handlar ofattbart billigt på Strawberrynet . Helt fraktfritt och åker man på tull, får man pengarna tillbaka.

You may receive a charge for tax/duty on receiptWe will endeavour to assist and cover in cases where duty is charged to the customers in some European countries, but we emphasize this is ONLY on a goodwill, and not on an obligation basis.Shop regularly with www.strawberrynet.com for fantastic savings.

Over and out/Mamselamsen, sjukt ekonomisk


Håll i hatten!

Vi ska Fredagsstäda! *ramlade av stolen*

Inte ha främmande... nä då! Men däremot upptäckte vi igår att vissa hårdvaror genom ett gigantiskt dammlager har blivit mjukvaror. Tog nästan fel på dunkudden och datorskärmen när jag skulle lägga mig igårkväll.

Hela köksgolvet är fullknökad med kattmat. Fattar inte varför Elsa bara äter halva "pulor"....resten spottar hon ut, i vida bågar omkring sig.
Kattmat
Fast visst.... jag känner mig ung på nytt. Lite som när jag förr gick upp på natten och klev på ungarnas kvarglömda legobitar. Samma svordomar... samma hoppande på ett ben, medan man plockar bort grejor som borrat sig in i hålfoten.

Så idag är kanske dagen som vi ska bli stora på. Fast vi betvivlar det starkt.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, juni 26, 2008

Imorgon ska jag bli mjuk och fin.... så där ofattbart kvinnlig som många tycker.

Vad är det för fel på mig... jag lyckas ju aldrig?

Jag är och förblir den bitch som jag alltid har varit, men har lyckats dölja under ett antal bloggår. (Fram till för ett halv år sedan... ungefär.)

Känns rätt bra att komma ut ur garderoben. :-)

Alla tyckte i början av min "bloggkarriär" att jag var så galet positiv.... jämt! Det är jag fortfarande, men jag tar ingen skit och sväljer definitivt inget blajsnack.

Så om någon vill veta vem jag verkligen är, kan jag berätta att jag är en smått vänstervriden kapitalist... puh... hur man nu kan vara det. Med en viss förkärlek för leopardmönstrat och guld... statistik och förnuftiga människor... typ Gagga och Ilva.


Men imorgon ska jag göra ännu ett försök att vara galet positiv, mjuk och fin igen... och förmodligen misslyckas.... som vanligt :-D


Over and out/Mamselamsen, a real daredevil... och som sig ska, halvblind

Har varit på promenad och pratat med..... oj, det har jag glömt. :-)

- Ni vet det där kalhygget som numer finns nedanför mitt fönster ... skulle inte ha blivit så. Underleverantören fick på något vis tuppjuck med sin motorsåg och drog ner allting! Så vår stadsarkitekt gråter blod varje morgon hon tittar ut genom sitt fönster. (Vi har, om jag förstått det hela rätt, samma utsikt) Kan detta vara sant?

- Samt vid ett möte med olika hälsovårdsinspektörer och kommunalråd, lär det ha yttrats om vår övernitiska hälsovårdsinspektör: "Hade hon sökt jobb i vår kommun, hade hon aldrig fått jobbet." Kan detta vara sant?

-Kommunanställda äter subventionerad lunch på "statliga" ställen som Kvarnbacken, vilket lär ha orsakat att Juventus var tvungen att lägga ner sin lunchservering. Kan detta vara sant?

Obs! Detta är hörsägen från........ hm, det har jag glömt. Men om det inte är sant, hoppas jag att det dyker upp motfakta så jag kan ändra i detta inlägg.

Over and out/Mamselamsen, med teflonminne.

Nu ska jag nog ta och sluta vara lite allmänt samhällsfientlig... p.g.a. detta.

Nybro kommun3
Nybro kommun2
Nybro kommun
Jag har inte kollat de sista dagarna.... men någon som inte gillar det jag skriver, smyger här. Du! Jag är i alla fall hygglig och har kladdat över de grejor som kan spåras till dig.

Sååå..... alla Ni andra! Påminn mig om att bara skriva om läppstift, skor, handväskor och kläder i fortsättningen. Fast i lönndom finns en liten pirrande känsla om att göra något olagligt. Typ starta en hembränningsfabrik. Inte för att jag dricker starksprit... och inte för att sälja. Utan bara för att göra... och sen hälla ut.

Kruxet är att jag inte vet hur man gör. :-)

Over and out/Mamselamsen

Japp... jag är arg!

Jag är rätt irriterad på samhället i stort, fast just nu är jag mest förbannad på min uppfuckade rygg och att jag inte kan göra grejor som jag planerat.

Efter att ha legat i råttfällan hos min pappa har den inte återhämtat sig. Att ta sig från sängen till köket tar fortfarande en kvart och jag tar stöd på allt i min väg dit... för att inte tala om att gå på toa.

Dagen idag kommer att gå i självömkans tecken... och en hel del streching.

Over and out/Mamselamsen, svinsur... men envis.

onsdag, juni 25, 2008

Ska ockupera Hälsingland?

Hänger någon på att ockupera... typ Hälsingland och utropar det till ett eget land... Utopia? Vi bygger in hela klabbet i ett tjockt lager aluminiumfolie så ingen kan lyssna på vår kommunikation via datorer (självklart har vi ett eget Internet) och telefoner (vi har egna telefonsystem). Fanatiska och närgångna gränsvakter ska vi ha, som kollar att ingen elektronisk avlyssningsapparatur smugglas in i landet. Och vill vi absolut kommunicera med Sverige, kommer det att finnas speciella grillplatser precis utanför gränserna.... för det är röksignaler som gäller. Möjligtvis kan vi tillhandahålla ett berg så Ni kan stå och vifta med semaforflaggor. Fast det är ju kanske inte helt säkert det heller... det kan ju ligga någon FRA-snubbe i buskarna och videofilma... och sen skvallra för Reinfeldt. Allra allra säkrast är nog krypterade brevduvor.

Hur ska vi försörja oss?

Genom att spela dragspel... förståss.

Over and out/Mamselamsen, som tror att det kommer att bli tjyvtjockt med bloggare där.

Vad säger karln?

"Håll nu käften, för det här begriper Ni inte." Eller?

OK... om vi nu inte begriper oss på ändamålet med FRA-lagen... förklara tack!

Om det nu inte är vi svenskar som ska synas i sömmarna.... kan det då vara så att Sverige på ett helt lagligt sätt ska kunna spionera på Rysslands "kommunikationstrafik", som ofta går via Sverige, för att sedan sälja/byta information med t.ex. USA?

Leka med de stora grabbarna.

Inte illa pinkat Reinfeldt... och helt lagligt också..... undrar vad Putin tycker om det?

Over and out/Mamselamsen, cynisk

Nya tankar... smyger sig på.

Fast bara lite!

Har idag fått reda på att det fullkomligt kryllar av jobb inom hotell och restaurang i Stockholm. Bara att välja och vraka.

Tänk om man skulle börja tänka i helt nya banor? Bara jobba... och slippa ansvaret.

Fast bara lite.... tänka :-)

Over and out/Mamselamsen

Nu ska det vara overall....

för det har Sofi Fahrman sagt!

Men innan Ni går på det, bör Ni tänka på två saker.

1: Galet krångligt när man ska på toa. Man får i princip klä av sig helt, för att kunna låta sitt vatten.
2. Sträcker man sen armarna upp i luften i detta plagg, bildas det ofelbart en mycket intressant "cameltoe".
Camel
Men kan du stå ut med detta, kan du ju alltid dra iväg och shoppa.

Over and out/Mamselamsen, som vet hur det är/var.

När man är lös och ledig... och gör som man vill.

Då är det garanterad soffplats vid TV:n, varje dag klockan 16.00. Project runway!

Jag brukar inte gilla dokusåpor.... men oh, vad jag gillar det programmet. Jag är ganska intresserad av kläder (dock ej mode) och att få se och höra hur deltagarna tänker, ritar och börjar skapa är en ren njutning för mig.... för att inte tala om när man får se de färdiga kreationerna.

När jag var yngre "kreerade" jag en hel del kläder till mig själv och familjen. Toppen av min karriär kröntes av en fenomenalisk flanellpyjamas som jag sydde till Stephan... ljusblå med en massa rosa och gula nallar på (har kort, men hittar inte), samt en byxdress i jeanstyg till mig. På ryggen på jackan satt finfina applikationer... två korslagda brödkavlar... och ovanför stod det HEMMAFRU! (Jag var rätt ensam om att vara det på den tiden och tyckte att det skulle hedras.)

Det kanske är dags att plocka fram symaskinen igen... det är ett tag sedan. Jag har en klänning i huvudet som jag skulle vilja ha.

Vilka fantastiska blogginlägg det skulle kunna bli.... osande av svordomar!

Over and out/Mamselamsen

Allt detta om att vara/bli övervakad.

FRA-lagen är igenom... Socialdemokraterna lovar att riva upp lagen och ändra den om de kommer till makten igen = inte ta bort den. Bloggare ska registrera sig... glöm anonymiteten.

Fast å andra sidan är vi redan övervakade på ett sätt som jag i min vildaste fantasi inte kunde ana. Läs HÄR!

Är det bara hos mig det börjar gro ett enormt politikerförakt... oavsett vilket parti det är?

Over and out/Mamselamsen


Du tänker kanske att det inte spelar någon roll, då du har rent mjöl i påsen. Ja ja, men tänk om nu dessa människor skulle få för sig att kolla just dig.... på kul. Förbjudet, javisst... men de kan säkert komma på någon outgrundlig anledning till att just du ska bli övervakad... för har du varit inne på vissa sidor eller skrivit ordet bomb-ad tillräckligt många gånger, kan det kanske vara anledning nog. Det är ju trots allt vanliga dödliga och nyfikna människor som ska övervaka oss.

Att övervakning/lagring redan sker trots att det är olagligt, kan du läsa om HÄR!

Tjenare... hur känns det nu?

Gått mot mina principer ikväll.

Har kollat på Allsång på Skansen.

Jag är ledsen Biggis..... men Håkan Hellström suger hästba**e! Utan kör på fyra personer som dränker hans röst vore han ingenting.

Han sjunger för jäkligt dåligt.... och ikväll såg han dessutom stenhög ut.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, juni 24, 2008

När jag tittar på TV ser jag att det går utför för den svenska kvinnan.

Reklam för inkontinensskydd.... och tjejerna i reklamen är mellan 17 och 25.

Är hela den yngre kvinnliga generationen ett gigantiskt sprinklersystem?

Jag som trodde att det var vikt för oss 50 plussare.

Over and out/Mamselamsen, not there....yet.

UPPDATERAD!

Det kanske är dags att igen börja plocka fram planerna om en emmigration om fem år.

Nu börjar det ta mig fasen bli riktigt ruskigt!

Over and out/Mamselamsen



Uppdaterad efter lite tänkerier.

Om jag skaffar mig en egen hemsida, som jag uppdaterar (typ några gånger om dagen) med lite tankar och så.... slipper jag då bli registrerad?

Utveckling?

Igår!
Bild1
Idag!
Ej träd
Vad säger man?

Over and out/Mamselamsen

Det låg ett paket i brevlådan idag.

Ingen adressat... ingen avsändare... inget frimärke.... bara ett paket från JC. Spännande!
JC1
Hm..... vem kan det vara ifrån?

Jag lossar tejpen under andakt.... det är ju liksom inte varje dag jag får paket från någon anonym.
JC2
Ahhh.... leopardmönstrat. Det gillar jag!

Tack du anonyme, jag har nog aldrig känt mig så kopiöst och kolossalt glamorös i hela mitt liv! :-)
JC4

Och storlek small! Man tackar... man tackar! En enorm komplimang, i och med att jag egentligen är en large. :-)

Fast på något vis känns det som att denna presenten har något att göra med det här inlägget .

Over and out/Mamselamsen, fnissar hejdlöst i spräckliga ben.

I natt, var natten när Nybro nästan blåste bort.

Jag har inget att tillföra "bloggosfären", mer än att jag måste ta tag i min uppfuckade rygg. Den är alltid helt åt pepparn efter att jag sovit i min pappas "råttfälla". Så streching, hängande och sakta vankandes fram och tillbaka står på agendan idag.

Ut kan man inte gå... för då skulle jag tumla iväg över hustaken, då jag på senare tid blivit ett rätt häftigt vindfång.

Over and out/Mamselamsen

måndag, juni 23, 2008

Vågar man erkänna en sak?

Jag tycker det är skönt med lite skitväder.... så man får lite grejor gjorda inomhus.

Jaa, det vara bara det... så då fortsätter jag igen.

Over and out/Mamselamsen

Tog mig tid idag.

Jag började titta på uppdaterade bloggar på nyligen.se. Det är ju omöjligt att i vissa lägen se vilka bloggar som uppdaterat, då inte bloggnamnet står där....utan rubriken på det publicerade inlägget... typ alla Metrobloggar.

Tur att jag redan har min favoritlista... även om jag är svindålig på att använda mig av den.

Vardagen här igen, vilket betyder "borsta tanden" och ut på en lååång powerwalk.... vilket verkligen behövs efter denna helgen. I förrgår åt vi bl.a. två "kvällsmatar" med tillbehör. Att vi inte dog. Men man vill ju inte vara oartig. :-)

Att komma Hem-hem är alltid en galet härlig känsla.... nostalgin öser över en. Kan bero på att I-K och jag hade världens häftigaste ungdomstid, som vi ofta ventilerar och fnissar hejdlöst åt. Det var vi två, våra mopeder.... och en hoper killar. Ja, jösses! :-D

Nä... leta fram träningskläderna... de ligger säkert längst in i garderoben och skäms.

Over and out/Mamselamsen

söndag, juni 22, 2008

Midsommar Hem-hemma!

Självklart körde vi åt rätt håll!
Midsommar1
När man öppnar ytterdörren på morgonen så kryper det livs levande escargo framför fötterna på en. Hem-hemma... är ett paradis!
Midsommar2
Midsommar5
Och vi var lite överallt.
Midsommar4
Midsommar3
Midsommar7
Åldermännen!
Midsommar8
Brorsan.
Midsommar6
Midsoomar10
Och självklart var karlarna tvungna att tävla.
Midsooar8
Och trots att den här karln har OS-medaljer och grejor... "looosade" han stort mot min man. HA!
Midsommar13
Regn.... självklart!
Midsoomar9
Kunde inte låta bli.
Midsommar12
Och så när vi körde hem...körde vi åt rätt håll....... igen! :-)
Midsommar11
Kör man bara åt rätt håll.... så slipper man alla milslånga bilkörer.

Och vad gör man när man kommer hem? Jo... man målar tånaglarna!
Midsommar14
Även "Nypotatistår" behöver också lite färg. :-)

Over and out/Mamselamsen

torsdag, juni 19, 2008

Ett supersnabbt inlägg.

Kom just på att det kanske inte är så himla bra att önska trevlig Midsommar med en bild på en skrumplever. Det måste ju vara blommor!
Blomklänning

Trevlig midsommar!

Over and out/Mamselamsen, som drar igen.



tisdag, juni 17, 2008

Nu tar jag Midsommarfritt!

Ha nu alla en riktigt trevlig helg.... och sup inte skallen av Er... för då kan det sluta så här.
Skr

Over and out/Mamselamsen, alltid lika mjuk, fin och romantisk

Å hej å hå.... nu ska vi skattebetalare än en gång lätta på plånboken.

Jag har ju förut skrivit om "uppsnyggningen" av stationsområdet, som en anonym kommentator benämnt det, för 70 miljoner. Nu kommer det nya grejor! Vårt kommunalråd Markus Lund vill jämna det gamla fina stationshuset från 1874 med marken, för att därefter bygga upp en helt ny byggnad.... i modern stil. För 10-20-30-40-50 miljoner till? Fast först köpte kommunen denna "rivningsfastighet" för 1,9 miljoner.

Och NÄ..... jag tror inte ett ögonblick på att vi skulle få en enorm tillströmning av människor som vill flytta hit p.g.a. detta. Däremot tror jag att det finns folk som avstår, p.g.a. hög kommunalskatt.

Medelkommunalskatten i Nybro kommun ligger idag på 33,88* kr. Riksgenomsnittet ligger på 31,45*. Inklusive kyrkoskatt.

Där ser man! Jag undrar vad den blir nästa år?

Over and out/Mamselamsen, mycket flyttningsbenägen


*Källa
*Källa

Dagen i dag är en särskilt dag.... den är din!

Fast vi får se, hur det blir med det.

Idag kommer jag att sitta klistrad framför TV:n och kolla in debatterna från riksdagen.
Skrämmande spännande... en riktig thriller!
Lite som filmen Armageddon.... fast kanske utan lyckligt slut.

Over and out/Mamselamsen



BTW: Om det nu skulle finnas NEJ-röstare imorgon, med stor risk för att bli mobbade av "the big leader"... skulle ingen kunna erbjuda dem ett riktigt bra jobb inom näringslivet? För det borde väl vara i deras intresse att se till att inte denna lagen genomförs. (Även om det nu framkommit att avlyssning och avläsning redan görs i lönndom)

Jag kan halvt om halvt lova Federley en servitörsplats framöver... fast jag jag är inte helt övertygad om att det skulle locka tillräckligt. :-)

Eller varför inte göra dem till ambassadörer? Det är väl brukligt att "obekväma" politiker blir det. Eller? :-)

måndag, juni 16, 2008

Som vanligt!

Allt är precis som vanligt... inte ens Elsa förändrar sig.
Elsa 1
Over and out/Mamselamsen, som bara skriver en massa strunt idag. :-)

Vá fan!

Sexigast i Nybro
Och jag dök inte upp förrän som nummer tio.

Nu går det utför!

Over and out/Mamselamsen, med totalhybris.

Frukost, så god som någon.

Frukost
Over and out/Mamselamsen

Vad krävs för att bli politiker?

Jag började fundera på det under andra muggen kaffe på balkongen.

- Måste man kunna något?
- Måste man vara specialicerad?
- Måste man vara inriktad åt något speciellt håll... typ vänster eller höger?

Eller krävs det bara ett välsmort munläder?

I så fall skulle jag vara perfektamento.
Nån som vill ha mig?
Fast Ni måste betala ofattbart bra, för att jag ska göra som de gör i Stockholm.... sälja min själ. :-)

Over and out/Mamselamsen, just nu politisk vilde.

Vaknade med ett jäkla ryck idag.

Upp fort som ögat och ryckte ur alla nödvändiga sladdar, för här har det åskat och ösregnat kan jag lova... fick t.o.m. stänga fönstret så det inte skulle stänka på mig i sängen.

Mycket diskussioner hade vi här igår.... ska vi stanna i Nybban... och att det skrivs på ett nytt kontrakt för "Ni vet vad"... eller ska vi dra så fort det går.

Nybro är en så galet fin liten stad att bo i... men det finns så mycket skit och byråkrati så jag kräks. Typ det jag skrev om för två år sedan. Men å andra sidan är det kanske likadant överallt.

Hur som helst ska vi åka in och smygtitta på ett ställe på vägen upp till Eskilstuna/Västerås på torsdag. Det låter bra... lite för bra till och med... det måste finnas en hake. Och vad det gäller sådana grejor är jag galet misstänksam och snokande... så är det något galet, kommer jag att hitta det.... typ att det inte finns ett fungerande brandlarm som kostar många hundratusen att installera.

Ungefär som när vi tog kontakt med en mäklare och undrade lite om Stavsjö värdshus som är till salu. Det lät lite för bra. Och mycket riktigt... det enda som krävdes för att vi skulle dra öronen åt oss, var en Googling.

Nä, idag har jag en lång nedskriven "att-göra-lista"... måste ha det, annars får jag inte tummen ur rövva att göra något.

Så... en mugg kaffe till och sen igång.

Over and out/Mamselamsen

söndag, juni 15, 2008

Midsommarafton klar....

...då jäklar ska det hoppas över gärdesgårdar, med släkt och vänner.
gärd
Fast först ska Stephan till tandläkaren och börja förbereda för en brygga.... så det blir förmodligen jag vid ratten... Stephan kommer säkert att hänga som en trasa i sätet bredvid... fullproppad med olika "painkillers".

Så se upp gött fölk.... Mamselamsen äntrar E22:an på torsdageftermiddag.... eller om vi tar "inlandet".

Vad ska Ni göra?

Over and out/Mamselamsen

Googlade runt på mitt namn... bara för att se hur mycket som kan hittas om mig.

Då hittade jag som av en händelse en fem år gammal artikel om min far.

Känns som om han släppt iväg en hel del gener till mig.... hahaha.

HÄR!

Litet utdrag:

Den som inte följer gängse mönster anses ofta obekväm.
Det struntar emellertid åsiktsfulle och kompromisslöse Torsten Gervide fullständigt i.
Man skulle kunna tro att Sundbyholmsbon med ålderns rätt - han fyller 80 på tisdag men börjar firandet redan i dag - kunde tänka sig att bli lite smidigare och mindre ivrig i övertygelse, liv och ambition.

Glöm det!
Lusten att debattera, diskutera och försöka övertyga sin omgivning brinner i allra högsta grad.
Synpunkterna på den lärarkår han tidigare tillhörde är synnerligen stränga:
- Hälften av Sveriges lärare borde syssla med något annat.

Torsten Gervide är ingen vanlig man.
- Säkert inte, säger han och skrattar. Men det har heller aldrig varit min avsikt.
- Jag fortsätter att slåss för det jag anser rätt och riktigt.

Over and out/Mamselamsen, skrattar högt.

Nä, nu ska jag försöka att lägga ner att vara politisk... och sluta sparka till höger och vänster.

Nu ska jag bli en sån där go´, rar och medgörlig medborgare som bara skriver om kläder, märken och sånna där viktiga grejor.
Out
-Guldflats med ploppar... väl ingångna. Märke: g.wiz... tror jag. Det är så vansinnigt insvettade, så bokstäverna har flutit ut... liksom.
- Svarta byxor, nytvättade men ändå med 52496 vita katthår på... från Lindex.
- Top från... ? Tja, det kan Ni alltid fundera på.... det är en hund i siluett på den rosa bussen på sidan.
- Trosor.... samma märke som topen.
- BH? En rejält urtvättad sak från..... Lindex... förståss!
- Vigselring och en annan ring..... och ett gäng halsband.
- Och så förståss... min diafragma. Märke: Gervide.

Magtryckaren har fått semester över sommaren och ligger instuvad i någon garderob.

Over and out/Mamselamsen, samhällstillvänd. :-)

En fråga.

Vem... mer än Reinfeldt personligen, vill att FRA-lagen går igenom?

De andra.... vill de det... eller är de bara skiträdda för hans partipiska... och har förvandlats till menlösa Ja-sägare?
P-piska
Kan någon svara mig på det?

Många undrar varför inte politikerna lyssnar på svenska folket.... men det är ju just det som de vill.... juh.
Lyssna
Del av bild lånad av : Piratpartiet ... hope you don´t mind

Kolla även på det här: http://www.youtube.com/watch?v=r_l_JVk5tjI

Over and out/Mamselamsen