.

Mamselamsen

torsdag, januari 31, 2008

Come on....

Tuva.... jag hör hur du knackar på porten. Vår vindflöjel på tornet gnisslar betänkligt. Ge fan i den! Annars är det OK att du blåser arslet av dig..... jag ska sova i natt och lyssna på den där jävla tomburken på gatan som din kompis lämnade kvar vid förra stormen. Fuck him!

Over and out/Mamselamsen

Tiden är ur led! UPPDATERAD!

Jag Fredagsskapar.... idag!

Började gnola på "Vår bästa tid är nu"... och så tyckte jag det.
Fredag 1
Fredag 2
Allt är Jan Malmsjös fel!

Over and out/Mamselamsen.


OKOKOKOKO.....recept!

- Brasiliansk oxfilé.... måste passa på nu innan den försvinner. Steks i salt och svartpeppar... tills den är lagom. Här, lite rosa.
- Fransk potatissallad. Kokt varm potatis... skivas. Purjolök, rödlök, vinäger, olja, grovmalen svartpeppar.

Klarrrrrt!

Åsså lite grönsaker förståss!

Rätt...IGEN!

Det blir ett gäng HM .... men inte förrän den första eller andra veckan i mars. Och nu skiter jag i alla goda råd jag fått.... jag gör saker efter mitt eget huvud.... det brukar bli bäst då.

Det samma gäller fonder. Jag såg igår programmet om hur vi blir "lurade" av bankerna. Men ärligt talat.... hur... ursäkta!... blåögda är människor? Att bara titta på utveckling de sista åren.... då ringer det en stark varningsklocka på mig..... för bra för att vara sant!

När jag väljer fonder, skiter jag fullständigt i vilken utveckling de haft. Jag försöker tänka förnuftigt... titta på omvärldsutvecklingen, trender och ekonomi i allmänhet... och sen pussla ihop det till något, som i alla fall för mig, verkar förnuftigt. Sen går jag in och kollar vilka företag som varje fond handlar med... och deras avgifter.

Jag försöker tänka själv och inte överlåta det till någon som bara är ute efter mina pengar. Det var väl klart som korvspad att tjejen på banken i förra veckan tyckte att det var köpläge på fonder istället för att sätta in pengarna på ett 4%-konto.... hon/banken vill ju tjäna pengar på mig.

T Ä N K S J Ä L V, är mitt motto !!!

Over and out/Mamselamsen, besserwisser

Och ALLTID har jag rätt!

Tyvärr!

Ibland är det faktiskt inte så himla kul att ha rätt.

Gott råd till Tommy! Lova nu inte guld och gröna skogar.... bevisa istället. "Action speaks louder than words!" Och gör det för din skull.

Over and out/Mamselamsen

Dagens status.

- Storm på väg .... IGEN! Här sitter jag och det är kavlugnt och himlen är nästan blå. För väl ta och få upp ved.... om inte annat för att det är mysigt med lite sprak i brasan.
- Apropå brasan.... rövva känns rätt OK idag... kan t.o.m. sitta. Genom en okulär besiktning av bakvagnen, lär den fortfarande ha samma färg som vanligt. (Tur att man har en karl som är bra på sånt.)
- Apropå okulär besiktning.... kollade jag över den jättefina Orkide som jag fick av syrran.... en orkide som är så vansinnigt lättskött att alla knopparna kommer att slå ut. Man bara ställer den i fönstret... ger den ytterst lite vatten.... sprayar den den... särskilt på luftrötterna.... och det har jag gjort... jag har t.o.m. snackat med den..... men NÄ!
Orkideknopp
Jag är ju jätteglad över att jag inte fick blå skinkor efter fallet igår.... dock hade jag inte varit ett dugg ledsen om jag hade haft den minsta lilla antydan till gröna fingrar. Allt utom Garderobsblommor och Svärmorstungor går en kvalfull död till mötes i det här huset... och det lika säkert som Amen i kyrkan.

Apropå Amen.... så ska a(r)men på höger sida få vila idag.... den gör nämligen rätt ont från gårdagen schlabang.... så här ska inte göras ett skit.

Och apropå skit..... Good Bajs!

Over and out/Mamselamsen

onsdag, januari 30, 2008

Vi och våra behov.

Av någon förunderlig anledning kom jag att tänka på Mette när jag fick se denna underbara snutt på Youtube.

Är det så det är Mette?

Over and out/Mamselamsen

Det där med kattor.

Det är rätt konstiga typer.
Ostress
Elsa kan strosa runt i lägenheten..... kolla lite här... kolla lite där (mest i papperskorgar efter tops). När hon gjort det en bra stund, sätter hon sig ner mitt på golvet... glor in i väggen och börjar spinna. Först lite tyst.... sen högre och högre.... till slut liksom piper det där spinnet så man hör det ända till andra änden av lägenheten. Och hon fortsätter att glo som en idiot rakt rakt in i väggen. Hade hon tagit det till nästa nivå, är jag övertygad om att hon hade börjat sjunga lite smått. Men hon kommer aldrig så långt.... för innan dess vräker hon sig på rygg... mitt på golvet och somnar som en gris.

Detta händer även varje kväll när jag gått och lagt mig. Då hoppar hon upp på klaffbyrån bredvid min säng och börjar vrålglo på mig.... och spinner som en total "maniac"!.

Jag undrar vad som rör sig i den hönshjärnan?

Over and out/Mamselamsen

Gamla käringar SKA inte inbilla sig att de är 26!

Gamla käringar ska inte heller klättra på skrivbordsstolar och skrivbord och med ett ben på var sida om datorn ta ner Adventsstjärnor. Och framför allt ska de inte ha lurviga tofflor på sig när de utan att se sig för kliver ner ner på stolen igen.

Stolar med lurvtofflor på välter nämligen väldigt lätt... och gjorde! Golvet fullkomligt kastade sig över mig.

Jävlar vad jag slog mig!

Så nu ligger jag här i soffan med en mörbultad ändalykt och inväntar två blågröna skinkor.

Käringar är och förblir käringar oavsett vad de inbillar sig. (Känt ordspråk från de Småländska skogarna)

Over and out/Mamselamsen, en idiot.

Nu har jag riktigt dålig samvete.

Jag läser i Aftonbladet att lightläsk kanske kan skada miljön. OK... det har jag inte så himla dåligt samvete över, för det är ganska sällan jag dricker sådan läsk.

Men!

Jag tänker på det jag skrev igårkväll.... att jag dricker en massa dyra kolsyrebubblor för att i nästa sekund rapa upp allihop.

Om man betänker att kolsyra ihop med vatten har den kemiska formeln H2CO3.... borde det rent logiskt.... om man tar bort vattnet H2O..... bli ren koldioxid kvar. Koldioxid som jag på rent nöje rapar ur mig som en hel karl.... rakt ut i luften!

Stryk skulle jag ha..... sannerligen!

Over and out/Mamselamsen, som fiser en massa växthusgaser också.

tisdag, januari 29, 2008

Som att kasta pärlor för svin.

Ibland är det bara för tokigt... och det slog mig för en stund sedan.

Jag sitter här och dricker mitt vatten med kolsyra som kommer från en kolsyrepatron som kostar en hel del. Jag dricker alltså kolsyrevattnet, för att i nästa sekund rapa upp all kolsyran.

Galet!

Nästan som att äta oxfilé för att för sen spy upp den.

Fast å andra sidan är det rätt gött och sitta här och rapa så fönsterrutorna skallrar.

Over and out/Mamselamsen, hon den där med så konstiga tankar.

Ungarna flyttar hemifrån.

Men inte blir man av med dem för det.

Man har dem på ICQ:n hela dagarna.

Och det är faktiskt oerhört trevligt. Man blir liksom uppdaterad.... i nutid.

Ibland skriker datorn hohoooooo.... varannan minut. Så har jag trots allt en hyfsad kondition när jag börjar powergå igen, så beror det på mitt rännande till datorn hela tiden. Man vill ju veta vad som händer... juh! :-)

Over and out/Mamselamsen

Innan jag sätter mig i bilen.

Jag kom att tänka på det jag skrev om igår .... det om att vara övervakad och registrerad. Många som är inne här och läser emellanåt.... och som inte vet hur en räknare funkar... kanske inte tänker på.... jag ser Er!
Räknare
Jag ser hur många som smygsurfar på mina sidor på arbetstid... och var Ni jobbar... jag kan exakt se vad Ni har läst, när och hur länge.

Men eftersom jag är är en riktigt hygglig "storebror" avslöjar jag ju självklart inte det.

Nä, nu gäller halsduk och mössa..... massa grejor på gång.

Bye!

Over and out/Mamselamsen, alltid på G.

Jag LÄNKAR!..... :-D

"Carola är dum i huvudet!" säger Gert Fylking.

I och med att jag har häcken knökafull idag, har jag "inga som helst åsikter" om det

Jag bara ger Er en liten länk.... till!

Over and out/Mamselamsen, slinker ut genom bakvägen.

måndag, januari 28, 2008

Vill Ni ha fler läsare till Era bloggar?

Jag vet idag hur man gör!

Man väljer en lagom spektakulär artikel på Aftonbladets sida om "Familj"..... man länkar och skriver något lite halvtaskigt. Och innan man hunnit säga tjillevippen har man tusentals besökare.

Over and out/Mamselamsen, som inte blev ett dugg lyckligare av det

Jag har läst ner i min blogg.

Jösses, vad jag har börjat tycka en massa saker. Och då ska Ni veta att allt jag tycker... bara en bråkdel hamnar på pränt här.

Scheeeesus..... stackars Stephan.... jag pratar och tycker.... heeela tiden!

Men vad jag förstår, älskar han mig ändå.

Tålig karl det där.

Over and out/Mamselamsen.

När jag ändå håller på att skriva en massa tråkiga inlägg om pensionssparande... kan jag lika gärna fortsätta.

Inte jättemånga unga idag pensionssparar (och då snackar jag eget sparande). Det kan bero på att det inte är särskilt sexigt att planera för sin "ålderdom".

Men en sak är säker.... med bara drygt en handfull år kvar till pension.... ter sig pensionssparandet för mig bara sexigare och sexigare för varje dag som går.

Det är väl konstigt. :-)

Over and out/Mamselamsen.

Jag var på banken i förra veckan.....

för att diskutera vad jag ska göra med mina surt och privat hopsparade pensionspengar, som jag hade i fonder fram till i höstas. Inga miljoner... men ändock ett litet tillskott den dagen jag går i pension.

Hon tyckte att det var köpläge på fonder nu! (I början av förra veckan alltså)

Men jag vägrade..... och se.... börsen rasar även idag.

Jag väntar tills den 10-15 mars.... då jäklar ska jag bl.a. köpa HM. Inte för jag vet hur det går för dem, men jag har lite tankar om konjunktur och så. Konjunkturen går ner, men folk kommer ändå inte att sluta köpa kläder.... de har kanske inte råd att köpa så dyra kläder..... och går därmed till HM.

Eller är jag ute och cyklar?

DN och E24

Over and out/Mamselamsen

Känns... så där.

Läser i Expressen om att mina tänder nu eventuellt ska registreras i en statlig databas. Kan i och för sig kännas som "no big deal". Men när jag tänker på hur många olika "register" det finns om mig, känns det emellanåt lite olustigt. För tänk om någon skulle få tillgång till alla fakta som finns registrerade om mig, då skulle de veta nästan exakt vem jag är, vad jag gör, vad jag har för intressen, vad jag äter, hur jag reser o.s.v.

En väldigt skarp skuggbild av mig alltså!

-Med hjälp av bibliotekskortet kan de se vad jag lånar för böcker.
-Med mitt Visakort kan de se vad jag köper.
-Med mina kort på COOP och ICA kan de se vad jag äter för mat, använder för tvättmedel, om jag har husdjur, barn o.s.v.
-I mina patientjournaler kan de se vad jag har/inte har för sjukdomar.
-Via skattemyndigheten kan det kollas hur mycket lån och pengar jag har.... och vad jag tjänar!
-Via kronofogden, hur många misskötta skulder jag har.
-Via Försäkringskassan, hur mycket jag har varit sjuk och varför.
-Via A-kassa och Arbetsförmedling om jag inte har jobb och hur länge jag varit utan.
-Via bilförsäkringen kan det kollas vad jag har för bil, bilmärke och hur långt jag kör varje år.
-Hemförsäkringen, hur mycket mitt hem är värt.
-Handlar jag på Internet, finns alla mina inköp registrerade lite här och där.
-Köper jag tågbiljetter på Internet, kan det kollas var och när jag reser.
-Vägtullarna i Stockholm, som registrerar när jag kör ut respektive in i Stockholm.
-Alla övervakningskameror som nu börjar finnas lite här och där, som exakt kan registrera när jag gick förbi.
- Alla coockies i datorn

Plus allt annat som jag inte kommer på i skrivandets stund.

Tänk om någon skulle få tag på alla dessa fakta... den personen skulle känna mig bättre än jag själv.

Lite som Orwells bok "1984".... och inte så lite heller.

När detta slår mig... det är då jag vill flytta 14 mil ut i skogen och leva på kottar och kärlek och ge fingret åt hela samhällssystemet.

Over and out/Mamselamsen

söndag, januari 27, 2008

Bootcamp sökes! UPPDATERAD!

Stephan och jag levde kolossalt hälsosamt förra året. Men på något vis kom det av sig efter att jag kom hem från USA. Nu när våren står för dörren och soffvalkarna börjar skava, är det dags att ta tag i saker och ting igen. Men denna gången behöver vi en rejäl spark i röven.

Vi söker ett Bootcamp där man under en vecka eller två får får veta att man lever. Hälsosam mat och en djävul till personal trainer som kör livet ur oss.
trä

Var hittar man ett sånt ställe... helst i Sverige?

Over and out/Mamselamsen, rätt degig.


Uppdaterad!
Alltså! Jag menar allvar.... finns det inget ställe, precis som det finns spa, som får fart på dö´köttet hos folk? Jag har Googlat på allt möjligt, men inte hittat någonting.

Och skulle det inte finnas... vilken kolossalt bra affärsidé!

Boende - hälsosam mat - motionspass på morgonen - styrketräning på eftermiddagen... under ledning av en utbildad Hitlerliknande personlig tränare.

Jäklar, jag hade bokat direkt.... och säkert fler än jag.



Jag har massor med affärsidéer i huvudet. En av dem funderar jag på att undersöka mer och eventuellt ta patent på. Funkar den.... då kan jag snart luta mig tillbaka och bara ägna dagarna åt en massa bloggning och käkandes vindruvor.

Varför vi köpte en Sodastreamer.

De skriver om kolsyrat vatten om i Aftonbladet och vi är så glada över den Soda streamer som står här på bänken.

Varför?

1. För att det verkar vansinnigt att frakta vatten över halva jorden.
2. För att vi nu slipper det mesta av alla tillsatser, som mineralsalter och annat mög.
3. Vi slipper bära alla dessa flaskor fram och tillbaka.
4. Det är så mycket billigare.
5. Vi har alltid bubbelvatten hemma.

Japp, jag förstår att Soda streamern blev årets julklapp. En julklapp som i det här huset används vareviga dag.

Over and out/Mamselamsen.

Hjältemod eller inte?

Jag läser i Aftonbladet om mamman som fick reda på att hon hade cancer när hon var gravid i vecka 23. Hon skulle ha varit tvungen att göra abort för att kunna få behandling mor cancern. Men hon valde att avstå.... och ses nu som en hjälte för att hon offrade sitt liv för den pojke hon födde och som vägde ca 700 gram... tre månader innan hon dog,

Shit, jag fick nästan tårar i ögonen, ända tills jag tittade på bilden bredvid, med pappan och de tre döttrarna. Mamman avstod alltså från abort (om än sent) och behandling, för att medvetet göra tre andra barn moderlösa.
Tre
Jag vet inte om jag nu tycker att det är så himla hjältemodigt längre... snarare fördömt ansvarslöst.

Over and out/Mamselamsen

lördag, januari 26, 2008

Finns det nån vänlig själ där ute?

Om så.... kom då hit och gå ut på gatan här utanför och plocka bort den där jävla tomburken som blåser fram och tillbaka.... heeeela tiden.

Innan jag går ner och slår ihjäl den.

Over and out/Mamselamsen... igen.

Jag anser att.....

Världens minsta hund inte är någon hund, utan en råtta... en råtta som inte dör för en bit ost.
Råtta
På sin höjd kan jag kalla den en Yffe.

Over and out/Mamselamsen

Jag spricker snart.

Jag hoppas att Millan själv skriver om det..... för jag... jag tiger som muren.
Millan svartvit
Man är väl ingen skvallerbytta heller.

Over and out/Mamselamsen

Inte bara jag alltså!

Inte bara jag som irriterat sig på alla dessa tävlingsbloggar som tvingar alla deltagare att länka från sin sida till bloggen där tävlingen håller till, för att få deltaga... allt för att tävlingsbloggen ska hamna på topplistor över mest länkade.

Det tycker jag känns bra.... att även fler har noterat det... alltså.

Over and out/Mamselamsen.

Nu jädrar i min låda stormar det....

och regnet formligen piskar mot rutorna. Men trots det var jag tvungen att ta mig till posten... och det blåste och regnade fasen.... framifrån. Så när jag väl kom hem igen, såg jag ut ....
Hår
... som en stekare!

Over and out/Mamselamsen, som fluffar håret så gott det går.

Nu stormar det igen.

Men jag slipper den, för jag bor nämligen....

...... häääär!
Karta

Over and out/Mamseflamsan

Konsten att gräla.

Jag läste någonstans igår om att det är bra att gräla. Och på det kan jag svara ja och nej. Det handlar om vad man grälar om och hur.

Jag har i början av vår "giftaskarriär" varit vansinnigt på min make och emellanåt skrikit halsen av mig. Hjäpte det? Nä, faktiskt inte... jag blev bara frustrerad och hes.

Efter ett snart 32-årigt äktenskap, har jag/vi lärt oss en hel del om hur vi funkar.

- Att gräla i tid och otid är ju skitlöjligt. Typ... att det ligger strumpor på golvet, någon har inte tagit ut soporna, vem som inte har diskat, vems tur det är att dammsuga, disken är inte placerad på "rätt sätt" i diskmaskinen o.s.v.

- Men när vi bråkar.... vilket händer kanske en gång om året, försöker vi gräla i jagform. "Jag känner"... "jag tycker". Att stå och kasta skit på varandra (Du är så jävla korkad, Du är precis som din mamma, Då är så lat, Du skiter i hur jag känner.....) och dra upp gamla oförrätter som hände för 15 år sedan är ju löser inga problem... vi blev ju bara ännu argare.

- Jag är ingen större fan av Doctor Phil, men en riktigt bra sak har han sagt:

"Man väljer sina fighter"!

Bråkar man om allting alltid, blir det ingen tyngd i det man tycker är fel.

Detta gäller även barn; "Man väljer sin fighter!! Jag har läst så mycket om föräldrar som gör ett jätteproblem av att de inte kan få sina barn att äta, sova, städa sina rum eller ha på sig "rätt" kläder. Herre Gud! Jag har aldrig bråkat med ungarna om det. Åt de inte... tja, då slapp de.... men de fick inget annat heller. Snacka om att de var hungriga vid nästa måltid. Ville de inte sova, då fick de ligga i sina sängar och läsa en bok eller liknande... till slut somnade de. Och många många gånger somnade de i soffan.
Soffan
Och vad gällde städning av rummet. Det var deras rum och de fick ha det som de ville.... jag stängde dörren när jag inte orkade se det längre. Men till slut stod de inte ut själva och började städa frivilligt.... för jag skulle aldrig få för mig göra det åt dem. Däremot, var det förbjudet att sprida och lämna grejorna över resten huset.

Camillas rum, december 1985
Jessicas rum

Jessicas rum, december 1985
Camillas rum
Så var det kapitlet kläder. Ett icke helt fåtal gånger gick Camilla ut i grönrandiga långbyxor, rödrutig kjol, turkosblommig blus, gula USA-sockar, vita "klackskor" och en liten rosa stråhatt med små frukter på. Och tänk vad fin hon tyckte att hon var... och det fick hon, även om en massa vuxna tittade konstigt på mig... vilket jag sket högaktningsfullt i... så länge hon inte frös.

Jag har alltid velat att tjejerna skulle utvecklas inom sina personligheter och intressen... utan allt för stor påverkan av oss föräldrar. Och jag tror att vi har hyfsat lyckats, då de tagit helt olika banor i livet.

Men framför allt är de sociala personer som vet vad ansvar och konsekvenser är... för det var där jag lade krutet.

Jösses, vad jag låter präktig i detta inlägget.... men en sak är säker... även jag har misslyckats en massa gånger... dock är min ledstjärna:

Man väljer sina fighter!

Over and out/Mamselamsen, som kom på det långt före Dr Phil.

fredag, januari 25, 2008

F R E D A G! !

Och klockan är fem! Skål!

Nu ska här skapas och pimplas.
Middag2
Middag
Middag3
Här vankas idag Kycklingfilé med trattkantarellsås... som även ska få sig en shot konjak. Till det Dubbelbakad potatis.... som är fyllda med lite grädde, timjan och en gräslig massa rivenVästerbottenost. Och så... stekt brysselkål... jäkligt gott.

Den lilla kycklingfilén är till mig, för jag tänker lägga min kulinariska energi på potatisarna, som är en riktig höjdare.

Så nu lämnar jag Er med förhoppning om att Ni får uppleva lika höga gastronomisk höjder som vi här.

Förutom att laga mat svinaktigt god mat är jag även en fena på att skryta hämningslöst.

Over and out/Mamselamsen, hungrig som ett grävling

Vad är det som händer?

För några år sedan var jag galet glamorös.... eller i alla fall jobbade på det. Och nu för tiden är allt som bortblåst... det känns liksom inte viktigt längre. Nu åker de grova höga knytskorna på.... på med jeans som sett bättre dagar.... samma jacka ( även om det hänger ett tiotal i garderoben.) Jag har slutat att byta handväska stup i kvarten... även om det ligger bortåt hundra och skräpar lite här och där. Jag kränger på mig en halsduk som verkar bra, även om den är galet illceriseprickig. Och när jag tittar ner på mig nu, upptäcker jag att jag har ett koftset som är illgrönt. Iiiiiii........

Är jag på väg att bli egendomligt excentrisk.... precis som min far?

Eller kan det vara det "nya svarta"? Excentrisitetsmaklöshet.

Inte fasen vet jag.... men skönt är det.

Over and out/Mamselamsen, en färgskräck i tantkropp.

Till alla väderintresserade....

...och det verkar vara många.

"Det blåser som fan här i Nybban.... och spöregnar!"

Jag tänker inte borsta håret idag... verkar rätt lönlöst eftersom jag ska ut om en stund.

Over and out/Mamselamsen, med håret på ända.

Camilla behöver hjälp!

Kan någon hjälpa henne?

Over and out/Mamselamsen

Våra största glaskonstnärer här i Glasriket.

De skriver om våra väldigt berömda glaskonstnärer Bert Wallien och Ulrica Hydman Wallien i DN (jag länkar inte, då jag inte har lust att Twingly hittar mig) Japp, av någon anledning är de berömda och har fått massor med priser. Själv tycker jag att det mesta de gör är ganska fult.... hur nydanade det än är.

Men för att komma till sak....

En gång i tiden var Stephan och jag av någon förunderlig anledning inbjudna på hyttsill, av en sådan där hemlig förening för inbördes beundran. Festen var så galet uppsluppen som man bara kan tänka sig när tanterna sitter och skramlar med juvelerna och gubbarna.... hohoho.... dunkar varandra i ryggen. Jag blev så fnissig när jag såg det och höll på att dö av skratt när en kvinna i kön fram till den där jävla salta sillen, säger till mig: "Ååååh, så uppsluppet det är ikväll... sååå trevligt." Scheezus, tänkte jag.... hur dant är det inte då när det är formellt och tackade min goda stjärna att jag bara var en temporär gäst.

Jaja... hur som helst blev det dags för lotteri och Stephan köpte ett gäng på tio, som han brukade och var beredd på att lämna över den vanliga tian, som lotter normalt kostade på den tiden.... men icke denna gången. De kostade tjugo spänn styck! (Alltså mat för oss i en vecka) Men han betalade och log stelt medan jag höll på att mörda honom med min blickar.

Lotterivinsterna visades upp. Studsmatta, kaffekokare.... kanon, det behövde vi..... och så toppvinsten! En unik, enorm och handgjord skål av Bertil Wallien..... så jävla ful att vi verkligen önskade att vi inte skulle vinna den. Den var av typen snett och vint kojuver med tre svullna spenar som fötter. Blågrå och med en massa sand itryckt i glaset. Verkligen riktigt hemsk. Men självklart:

Vi vann den!

Alla gratulerade oss (fast egentligen tyckte de säkert att det var för jävligt att vi utbölingar drog hem högvinsten) till denna underbara skapelse.... och vi bara loooog!

Vi tog hem skålen och placerade ut den i vardagsrummet..... nä, passade inte. Faktiskt flyttade vi runt den i ett par veckor.... men oavsett var den stod, var den en styggelse mot vårt hem. Så till slut hamnade den under skrivbordet i kontoret. Den blev papperskorg.... och som det var den alldeles utmärkt. Den stod där i ett par år, tills jag såg att Söderköpings auktioner var i Kalmar och vi bestämde oss för att lämna in den.

Inte ens "auktionskillen" kunde påstå att den var snygg, utan fällde kommentaren: "Hm.... jag tror att det här är någon form av måndagsexemplar av Wallien." Trots alla signaturer i botten.

Hur som helst, den såldes och efter alla avdrag fick vi 3500 spänn. Och med hjälp av de pengarna levde vi gott i många månader.

Så tack Bertil Wallien och alla galna konstköpare som köper vad fan som helst, bara för att det är fiiiiint. Själva köpte vi mat och kläder till ungarna då vi faktisk var gruvligt fattiga på den tiden.

Over and out/Mamselamsen, inte så vansinnigt lättimponerad.

torsdag, januari 24, 2008

Tänk vad jag känner igen mig!

Jag läser om Zarah Öberg som rusar från den ena aktiviteten till den andra.... har gärna fler saker på gång... tycker det är skittråkigt att inte göra något.... reser... städar... jobbar... hela tiden.

Aktiviteter... aktiviteter.... aktiviteter.... aktiviteter....aktiviteter.... aktiviteter..... och livet är så hääääärligt!

Japp, precis sådan var jag. Och vad kul allting var och vad mycket grejor jag fick gjorda. Livet liksom flöt ovanpå allt annat i ett underbart rödgult turboskimmer.

Tills pang!

Och jag blev som genom ett handslag fenomenalisk på att "göra ingenting".... faktiskt så fenomenalisk att jag blev sjukskriven i ett halvår. Låg helt passiv på soffan i tre månader... gick inte ut... kognitiv terapi för att våga möta människor igen.... lära mig att inte dö varje gång telefonen ringde.... lära mig att gå och handla.... lära mig att komma in i duschen före klockan tre. Helt enkelt få min "kraschade hårddisk" att "uploada" som den skulle.... och det gör den nu, för jag drog in en ny "software".

Jag är tillbaka... men som en helt annan människa. En som aldrig mer kommer att ha "många bollar i luften"... en som inte är ybersocial och duktig.... en som aktivt försöker ha tråkigt, då det är då de kluriga idéerna och tankarna poppar upp. Den tid när jag verkligen ger mig tid att reflektera över saker och ting.

Så, Sarah (hälsopedagog, kostrådgivare och mental tränare) Det är nyttigt att ha tråkigt ibland... man tänker så bra då.

Och detta gäller även barn! Barn behöver inte ha aktiviteter hela tiden.... de mår inte bra av det.

Over and out/Mamselamsen, som trots allt fick in ett inlägg idag

Grönsaker....

...... det är grejor det.

Jag har inte tid med bloggen imorgon, så jag ger Er ett mycket trevligt pussel att pyssla med på "sparetime" eller när det är skittråkigt på jobbet.

Endast för personer över 18 år! =)

Over and out/Mamselamsen

onsdag, januari 23, 2008

Naturens under.

Här!

Over and out/Mamselamsen

Det hoppar och sprallar i kroppen idag. UPPDATERAD.

Jag tror ta mig tusan att jag redan fått vårkänslor och får verkligen lägga band på mig och inte slita fram alla mina flipflopsare och barbent dra ut på stan.

När jag nu inte kan göra det, så vill jag ju göra något annat för att välkomna de urtidiga vårkänningarna. Jag ska lägga ansiktsmask!

Men!

Jag har bara denna hemma och jag vet inte vad det är. Vågar jag använda den? Jag fick den av Jessica i julklapp och jag minns att hon förklarade vad det var.... men har redan glömt. Är det skäggbortagningsmedel eller ett mirkakelmedel som ska trolla bort rynkor?

Nu är ju jag inte någon fena på japanska, så jag kan ju inte läsa mig till det hela...
DHC
DHC1
men kan någon översätta till mig. Kan Ni inte japanska, så finns det en skvätt "hebreiska" nere i ena hörnet också.

Jag förstår bilderna.... jajamensan det gör jag. Någonting ska sättas fast över överläppen och under underläppen. Men varför?

Jag låter det hoppa och spralla vidare... utan DHC, tills jag får svar på vad det är.

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad.
Jag tror mig nu veta vad det är..... inget skäggborttagningsmedel som Sandra trodde... utan en sådan där gräsligt fenomenalisk mirakelgrej, som kommer att göra mig len som en barnrumpa i ansiktet... i alla fall runt munnen.

Magi alltså!

Nu måste det ske förändringar på alla håll!

Jag har inga direkta åsikter om att skolar, lasarett, apotek och så vidare ska privatiseras. (Eller... rättare sagt...åsikter har jag... men inte över sig jätteoffentliga... och ganska kluvna.)
Men om vi nu ska närma oss den "Amerikanska modellen", anser jag att det inte är mer än rätt att vi gör det på alla fronter.

Jag vill ha de Amerikanska skadestånden... och är beredd att betala försäkringarna, mot att jag får skattelättnader! (Osolidariskt och orättvist.... javisst... fruktansvärt! Men ska det nu gå åt det hållet.... så ska det göras fullt ut..)

För ska jag anlita privata näringsidkare inom dessa områden, vill jag att skadestånden vid en eventuell felbehandling eller liknande ska vara gigantiska, så att de vinstdrivande företagen verkligen fattar allvaret och gör sitt absolut bästa för mig.

Jag vet att det sker felbehandlingar även idag i de staliga företagen, men de inträffar för det mesta inte av vinstdrivande orsaker.

(Och nä, jag är inte direkt emot privatisering... försöker tänka lite längre än näsan räcker.)

Over and out/Mamselamsen, som väntar på motargument.... då jag faktiskt bara slängde ur mig det som kom upp i huvudet.

tisdag, januari 22, 2008

Se där ja.

Fler än jag som har läst boken "”Allen Carr’s Easy Way To Stop Smoking”... till tre fjärdedelar. Jag slutade läsa för jag tyckte att han ville hjärntvätta mig....

(Vänta.... ska bara ut på balkongen och ta ett bloss. BRB)

....... och det var så uppenbart att jag blev förbannad.... tände en cig och stoppade boken i bokhyllan.

Jag ska sluta.... inte idag, för den här dagen är ju ändå nästan slut.... men en dag kommer jag att bli så svinsur över att jag alltid glömmer att ta med mig cigaretterna när jag ska någonstans, att jag kommer att vrida skallen av paketet när jag kommer hem. Stephan säger att jag inte är någon riktig rökare, för en riktig rökare skulle aldrig glömma en sån grej. Så, eftersom jag inte är någon riktig rökare, ska det väl inte vara någon större match att sluta... när den dagen kommer.

Over and out/Mamselamsen

Jag är inte sämre än att jag kan ändra ståndpunkt.

För ett par år sedan skrev jag att jag inte kunde stå ut med att höra Gynning. Men jag har ändrat mig efter att ha tittat på programmet med henne ikväll. Människan är ju galet crazy och bjuder på sig själv.... i den stil som hon har.

Hon må ha "plastbröst" men hon är i alla fall en tjej som kan ta för sig i livet och bjuda på sitt lite galna jag. Sånt gillar jag!

Så.... you go girl.... jag gillar din stajl!

Over and out/Mamselamsen

Allt detta om jämställdehet och stora rubriker.

Karlar ska amma.... kvinnor ska gå med bara bröst... historiska skyltar görs om... o.s.v .... o.s.v... O C H S Å V I D A R E!

Jag är rätt nöjd med att jag har samma lön som min man och att jag inte drar det tunga lasset av hushållsarbete. Jag känner mig inte underlägsen på något vis då jag blivit uppfostrad till att ta för mig i livet... och gör!

Är det bara jag som tycker att jämställdhetsdebatten som florerar i media och bloggar, ibland går bortom idiotins gränser, där ordet jämställdhet ofta sätts i samma betydelse som jämlikhet. Blir det för mycket sådana skriverier, kan jag snart inte ta det på allvar.... utan kör mitt eget race.

Jag vill inte bli jämlik mannen... jag vill behålla alla mina unika hormoner... jag vill vara den kvinna jag är, som lägger krutet på lika lön för lika arbete för alla, som första mål.

Snart är det väl synd om oss kvinnor för att vi inte har skäggväxt och hår på bröstet också.

Tja, så tycker jag.... och det behöver inte du.

Over and out/Mamselamsen

Varför bloggar jag?

Det är inte:

- för att ge ut bloggen som bok... trots erbjudanden.
- för att tjäna pengar på reklam på sidan... trots erbjudanden.
- för att bli krönikör eller författare.
- för att visa upp hur många som länkar till mig.
- för att visa upp hur många resp. få läsare jag har... har räknare, men en dold.
- för att hamna på en massa Bloggtopp-listor.
- för att få en massa kommentarer. Fy fan vad jag ljuger.... jag älskar kommentarer!

Jag bloggar enbart för att jag tycker att det är kul och att jag ser att jag börjar få lite kläm på var man sätter ut kommatecken.... och att jag har chansen här att göra "reklam" för saker som jag tycker ska ha det Men när jag inte tycker att det är kul längre.... ja, då skiter jag i det.... vilket jag gjort ett antal gånger.

Men just nu är det kul, för jag har tid och inspiration. Men den där "obegränsade" tiden har jag förmodligen bara kvar i en högst tidsbegränsad period framöver... och sen får vi se hur det blir med "fjamsskrivandet" här.

Skulle vara intressant att få höra varför Ni bloggar?

Over and out/Mamselamsen


Uppdatera.

Jag glömde att skriva att tack vare bloggen har jag även fått vänner för livet.... och en massa trevliga bekanta.

Uppdaterad IGEN.
Efter att ha läst igenom vad jag skrev här: Gud vilket trist och meningslöst inlägg. Jag undrar varför jag skrev det?

Nån rättvisa får det allt vara.

Om nu män ska amma..... är det då inte dags att vi kvinnor hänger lite tyngder i vår mest känsliga kroppsdel och injicerar lite manliga könshormoner, så vi får en snopp?

I jämlikhetens namn!

För ska karlar amma, då vill jag penetrera.

Over and out/Mamselamsen, snart hermafrodit

måndag, januari 21, 2008

Jag snor bilden rakt av.

Varför barn är meningen med livet.

De är ju så sööööta!
ful beby

Om någon vill se vart jag stulit den ifrån, så är det här... hos Camilla

Over and out/Mamselamsen

Nya vetenskapliga rön.

I DN får vi idag lära oss att även män med lite träning, kan amma..... i teorin.

Jag undrar hur den här pappans bebis ställer sig till det?
Hårig

Over and out/Mamselamsen

Miljöförstörare. UPPDATERAD!

Kor... för de fiser, skiter och sprider all möjlig dynga omkring sig!

Men så gör även kaniner... älgar... gnuer... möss... hundvalpar... grodor... elefanter... lamm... björnar...

.... för att inte tala om människor!

Jag vill härmed be tusen gånger om ursäkt... jag har både bajsat och fisit idag.... jag ska genast ta livet av mig.

Over and out/Mamselamsen, skitfärdig.

Uppdaterad.

Jag vill även delge Er, att jag under mitt liv presterat 2697 kilo bajs. Nära tre ton! Allt uträknat av den norska genialiska "Bajskalkylatorn".

Var är självbevarelsedriften?

Jag läser i Aftonbladet att antalet olyckor har ökat vid övergånsställen sedan "Zebralagen" trädde i kraft.

Det är inte ofta som jag kör bil, men jag ser ovanligt frekvent att folk bara går rakt ut på övergånsställen utan att titta åt varken höger eller vänster...... bara poff..... rakt ut i gatan.... precis som om de i huvudet bara har en tanke. "Vik hädan!"

Det skulle jag aldrig i mitt liv våga! För lika väl som det finns disträa och egensinniga "gångare" så finns det disträa och egensinniga bilister.... även om det är en styggelse i trafiken.

Nä..... ögonkontakt ska det vara... och om sedan "gångaren" bjuder på ett leende och en liten hälsning blir ju dagen så otroligt mycket trevligare och gladare för alla. Och framför allt blir det inga brutna ben.

Over and out/Mamselamsen, den ständige vinkaren

söndag, januari 20, 2008

Korkade människor!

Hur fasen kan någon vara så idiotisk att han lämnar kvar tomma balsamflaskor i duschen? Så många gånger har jag stått med svidande ögon och "fjåtlat" med flaskorna för att hitta en med innehåll. Fan, vad sur jag blir!

-Steeeeephan..... hur kan du vara så korkad att lämna kvar tomma flaskor i duschen? Aldrig hittar jag någon med balsam...... skärp dig!

-Jamen... jag använder ju inte balsam.

*jag blänger på Elsa som ligger och spinner på fönsterbrädan*

-Elsa..... hur kan du vara så jäkla korkad?

Over and out/Mamselamsen, som härmed tiger still

lördag, januari 19, 2008

Läser i Expressen om Tommy Nilsson och hans uttalande om sitt drickande

"I perioder har jag druckit för mycket"

Ärligt talat.... är det inte det som kallas att vara periodare?

Han påstår att han inte är alkoholist, för att han tar ju Gud bevars ingen öl på morgonen.

Försöker han lura någon..... typ sig själv??

Over and out/Mamselamsen

Jag veeeet!

Jag har börjat svära något för djävligt i bloggen.

Det beror på att mina adjektiv tar slut ibland.

Over and out/Mamselamsen

OK, det blåser som fan.....

.....men bara ibland. Det är väl det som kallas byar.

Jag är glad att vi flyttat in till stan, från de s.k. ytterområdena. Jag sitter här i soffan och lyssnar på vindflöjeln på tornet...... den gnäller betänkligt emellanåt. Sen är jag gruvligt glad över våra kakelugnar som nu sprakar förnöjt. Jag behöver i alla fall inte frysa om strömmen mot all förmodan skulle försvinna.

Och sen är jag skitglad över att jag jagade ut Stephan på balkongen igår, så vi fick in alla renar och granar.

Tja, vad ska jag sedan vara glad över? Inte ett skit... jag är bara avundsjuk... faktiskt grön av avund... på Camilla, som nu befinner sig i Rom med en skitsnygg karl. Jag är inte avundsjuk på karl´n..... han är alldeles för ung för mig.... och jag har för den delen redan dragit vinstlotten vad det gäller den saken.... men R O M ! Jag har aldrig varit i R O M. Satan!

Over and out/Mamselamsen, som haft så fördömt mycket att stå i idag att hon inte ens hunnit borsta tänderna.... men ska..... NU!

Det finns bara ett ord.

Osmakligt!

Over and out/Mamselamsen

Det blåser....

.... men inte så värst.

Jag ska, trots varningar i alla media, med fara för mitt liv bege mig ut. Måste till COOP och posta en massa brev och paket. (För tro det eller ej... jag har ett liv utanför bloggen)

Så hörs jag inte av... har jag blivit blåst..... bortblåst.

Over and out/Mamselamsen

Jag tar mig i kragen.

Lilla B undrar var alla min "fantastiska" matbilder och grönsmala recept har tagit vägen. Tja, den äckliga matbloggen försvann med ett snabbt deletetryck och de smala recepten..... tja, det har i ärlighetens namn varit varken smalt eller grönt sen jag kom hem från USA i höstas. Och jag har inte många intentioner till att starta med dem igen. På något vis bygger jag på mitt K-värde under vinter... allt för att inte frysa. (Ljuga för mig själv, är något som jag alltid varit fenomenalisk på.)

Men det jag lagade igår var hyfsat smalt.... även om den kolhydrattyngda potatisen var med.

Då jag vet att det tillkommit en massa nya läsare sedan min matlagningskonst delgavs andra, vill jag bara säga en sak. Jag är lite som Nigella. Inte tillnärmelsevis lika snygg och definitivt inte lika duktig. Utan vi är lika slafsiga när vi lagar mat. Här smakas det med pekfingret till höger och vänster och några decilitermått och vågar används aldrig. Faktum är att jag aldrig kan vara riktigt säker på hur slutprodukten blir, då det inte är ovanligt att jag helt byter inriktning mitt under pågående session i köket.

Men OK.... Saffransgryta under ett "Fredagsskapande"

1. Öppna vinflaskan..... ta en smutt. Välj bra musik att skråla, "headbanga" och dansa till. Igår blev det Chris Daughtry.
2. Kött. Det går i princip bra att använda vilket kött som helst. (Igår blev det ett kilo utskuren biff, då det såldes så vansinnigt billigt på COOP. 49:-/kg... från Brasilien! Iiii... döda mig inte.. döda mig inte!)
3. Man skär ner köttet i "kalopsstora" bitar.... och vips ner i grytan (Igår blev det den största, då vi planerar att äta Saffransgryta även idag)
4. Ett gäng färska campinjoner som skärs ned i vad man tycker är lagom stora bitar.... ner i grytan.
5. Några lökar. Igår två..... ner i grytan. (Jag skar varje "halvlök" i fyra bitar.)
6. Salt och grovmalen svartpeppar.
7. Ännu en smutt på vinet.
8. Allt i grytan ska nu brynas och under tiden tar man en smutt på vinet.
9. På med vatten.... så det täcker.
10. Allt ska nu kokas... eller vad det nu heter i en timme eller så. Köttet ska bli nästan lika mört som kalopskött... fast inte riktigt.
11. Medan allt nu sköter sig självt på spisen, tar man vinglaset med sig och sätter sig vi datorn och bloggar järnet. (Undantagsvis, kan man även hänga tvätt och dammsuga... men bara om det är kris och om man har vinglaset i närheten)
12. När köttet börjar kännas lite mört, skalar man potatis... så där mycket som man vill ha. Skär potatisen i "kalopsstora" bitar.
13. Glöm inte ett sippa på vinet emellanåt.
14. En påse saffran hälls ner i den pågående grytan och efter det, potatisen.
15. Häll upp ett nytt glas vin och smaka av.
15. När potatisen är mjuk, är grytan klar. Man behöver ingen redning eller grädde, för i potatisen finns något "tjolimox" som gör att skyn blir lagom simmig.... alldeles lagom simmig för att man sen ska kunna mosa potatisen på tallriken och i princip suga i sig gottigheterna.
16. Innan du ställer fram grytan på bordet, tar du en djup klunk vin.
17. Och till grytan serveras..... vin! Vad tusan hade Ni väntat Er?

Behöver jag berätta att jag är ovanligt kvittrande och sprudlande när vi sätter oss till bords?

Over and out/Mamselamsen

fredag, januari 18, 2008

Var bara tvungen att få med detta idag!

(Stephan har läst mitt blogginlägg här nedanför)
- Faaaan sluta! Jag vill inte bli påmind om att jag snart blir sextio.
- Jopp, det blir vi...... och vi döööör snart!
- Ta dig i röven!

Så rart har vi det här hemma. :-D

Over and out/Mamselamsen.

Klara färdiga gå... klockan är fem!

"Skål, ta mig fan!
Skumpa1
Jaja..... jag vet! Fel glas.... igen. Men ärligt talat orkar jag bara inte ta fram de riktiga skumpaglasen.... och sen behöva handdiska dem. Nä, det duger gott med ett Campariglas, som inte "dör" i diskmaskinen.

Och tänk att något som ser så äckligt ut, kan bli så gott när det är klart.
Kött
Saffransgryta!

Och sedan, innan jag stänger ner för kvällen. Jag skrev ju förut idag att jag skulle iväg och fota Stephan, när han lär ut Hästskokastarmagin. Här är han, med en mycket intresserad elev! Shit, vilken stilig karl jag har... även om Ni nu bara får se honom bakifrån. Herre Gud.... ibland har jag lite svårt att fatta att han bara har lite drygt fyra år kvar till sextio.... och jag bara lite lite mer. Något är jävligt fel..... för vi känner oss inte mer än som tjugotvå.
Stephan förklarar

Over and out/Mamselamsen, som skapar och dricker skumpa... och skapar... och dricker ännu mer skumpa.

Ni är välkomna hem på fest hos mig. Jag håller med dricka!

Dricka thinner

Over and out/Mamselamsen, i startgroparna för "fredagsskapandet".

Jag har inte mycket att irritera mig på.

(Jag vägrar att länka)
Men faktiskt stör mig dessa tävlingar som florerar i "bloggeriet". Inte för att det är tävlingar... för det är ju trevligt. Men att "tävlingshållaren" tvingar deltagarna att länka till tävlingsbloggen.... allt för att synas. Det är ju så simpelt och genomskinligt så jag baxnar.

Men tydligen är det bara jag som reagerat på det (så vitt jag sett), för hur många som helst ställer upp på att ge gratisreklam åt någon.

Jag skrev ett inlägg om det i förrgår... men jag tror inte att min cynism gick fram.

Men ska jag någonsin ha en tävling på min sida, så kommer det att räcka med att Ni smörar skiten ur Er i mina kommentarer.

Over and out/Mamselamsen, med tillräckligt många läsare som det är.


Uppdaterad!
Innan jag försvinner härifrån, konstaterar jag att väder är jäkligt viktigt. Efter mitt inlägg om den kommande stormen.. och länkning till en kvällstidning... kommer hälften av mina läsare därifrån. Och de mest intresserade av alla.... ja, det är kommunanställda. Intressant.... mycket intressant! :-)

Rättegången mot Tito Beltram.

Bert
Vilken fullkomligt gräslig dokusåpa det har blivit av den..... oavsett om han är skyldig eller inte.

Over and out/Mamselamsen, på väg mot andra göromål än bloggning.

Äntligen är det fastställt!

Clowner är inte roliga!

Jag har alltid tyckt att de har varit hemska och skrämmande.... och som vuxen, urtråkiga. För vad är kul med en vuxen människa som målar ansiktet i alla regnbågens färger, drar på sig gigantiska skor, springer runt och snubblar som en komplett idiot och ofta skvätter vatten omkring sig?

Eller?
clo

Over and out/Mamselamsen

Nu ska vi bli rädda.... igen! Och en eloge till Tove.

S T O R M på väg!

Fast jag måste säga att jag blir lite tveksam. Den eventuella stormen ska dra upp över Göteborg och Svealand. Men lite längre ner står det att den kommer att ta samma bana som Gudrun och Per. "What the fuck"...... Gudrun drog ju fram och orsakade skogsmassaker här! Och jag bor varken i Göteborg eller i Svealand..... jag bor i Götaland..... den södra delen.

*nynnar lite lätt* "Vem ska man tro på, tro på.....*

Nu får det vara hur det vill med den där stormen, som förmodligen bara blir lite mer blåst än vanligt. Idag ska min käre make agera "lärare". Under fyra timmar ska han lära skolbarn magin med hästskokastning och kubbkastning. Jag tror jag ska ta en runda ner till sporthallen och plåta den "pedagogiske" Stephan!


Till Tove!
Det jag skriver nu riktar sig till Tove, som på fritiden fixar "allt" på Korpen och som jag vet är inne här och läser ibland. Stephan och jag satt och pratade om dig igårkväll och vet du...... du är en sådan som borde ha blivit nominerad som "Dagens hjälte". Hur mycket tid lägger du egentligen ner, på bakning, fixandes smörgåstårtor, kaffekokning, inköp, priser, organisering o.s.v? Massor! Men har du egentligen fått någon riktig kredit för det någon gång? Jag tror inte det. Men jag gör ett litet försök här (trots att jag inte ens är med i Korpen)

Tack Tove! Du är en klippa.... utan dig vore det inte mycket bevänt men Korpenaktiviteterna här i Nybro!

Det är väl konstigt.... alla vill ha ett aktivt Korpen, (och här i Nybro är det väldigt aktivt inom många olika sporter och aktiviteter) men inte många ställer upp när det ska göras något. De bara droppar in när allt är fix färdigt.

Over and out/Mamselamsen.

Ett bra sätt att få korta samtal med telefonförsäljare.

En bekant som driver ett ganska stort hotell fick massor med säljarsamtal... varje dag. Han skaffade iskallt ett betaltelefonnummer, där den som ringde upp fick betala runt tjugo kronor i minuten. Så när det ringde en säljare, bad han dem att ringa det numret istället. För skulle han lägga dyrbar arbetstid på att snacka med telefonförsäljare, skulle han ha betalt för det.

Hur det gick? Jag vet inte... har glömt att fråga.

Over and out/Mamselamsen.

torsdag, januari 17, 2008

Om det ringer en gång till, slår jag snart ner någon.

För ett par år sedan anslöt jag mig till NIX-telefon, bara för att jag inte stod ut med alla dessa telefonförsäljare som ringde stup i kvarten. Men nu har det börjat ringa igen. Igår var det en som ville sälja rakhyvlar till karlar som var 40+. Jag blev i och för sig nyfiken på vad det var för särskilt med dem, men blev mest bara irriterad och frågade hur det kom sig att de ringde till oss... vi som har NIX. Då fick jag reda på att man måste uppdatera det hela efter en viss tidsperiod..... och det håller jag på med just nu.

Om någon inte vet hur man gör: Först ringer man 020-277000 och anmäler sig. För att det inte ska bli något fel, ska man ringa tillbaka efter två dygn för att bekräfta det hela.

Ok... jag är på gång med att spärra det hela nu.... för allas skull.... även telefonförsäljarnas, för idag har det redan ringt två. Den första ville att jag skulle köpa de där 40+-rakhyvlarna igen.... sen var det en som ansåg att jag hade världens sämsta telefonabonnemang och verkligen borde byta till det han sålde. Ärligt talat fick han inte tala till punkt..... jag snäste av honom och lade på luren. Stackars honom..... han kan ju inte veta att jag tre minuter innan hade fått ett säljsamtal om de där jävla rakhyvlarna. F´låt, försäljare från "vaddetnuvar".

Men ringer det fler idag och försöker kränga de där rakhyvlarna igen, vet jag inte riktigt vad jag tar mig till. Sparkar på Stephan, för att han är så jävla korkad att han har skäggväxt?

Over and out/Mamselamsen, som kan vara hur otrevlig som helst.

På fyra sekunder.

Telefonsamtal..... "Vi kommer snart på fika"!

Från att sitta nyvaken i morgonrocken vid datorn..... huset är upp och ner.... kattlådan full.... hela matbordet fullt med glasögon. Till att vara fullt påklädd.... sminkad.... städat undan allt.... kaffet står på bordet.

-Välkomna, vad kul att Ni äntligen kommer och hälsar på!

Snacka om att här gick det undan.... bara fyra sekunder!

Gamla takter sitter minsann i.

Over and out/Mamselamsen, alias snabbe Gonzales

onsdag, januari 16, 2008

Det var länge sedan jag skrev om något jag läst.

Men nu har jag hittat en höjdare helt i min smak. "Andras pengar" av Tomas Arvidsson.
Andras p
Som många redan vet, har jag med förkärlek en CD-bok på när jag går och lägger mig..... jag somnar så bra då. Men icke med denna boken på.... jag låg med värsta Trixieögonen och glodde ut i natten! Inte för att kårarna kröp utefter ryggraden, utan för att jag så evinnerlig gärna ville veta hur det skulle gå för dem. Slutet var en höjdare och inte alls vad jag hade räknat med.

Detta är en bok som är så nära Lisbeth Salander man kan komma... om Ni förstår vad jag menar.

Nästa bok (i pappersform) som ligger på nattygsbordet är "Domedagen gryr" av Arto Paasilinna. Jag har älskat hans böcker, men anser att hans tre sista böcker har varit skit och jag iddes inte ens slutläsa dem. Så nu ställer ett stort hopp till att Paasilinna har rätat upp sig och fått tillbaka den forna formen från tider när han bl.a. skrev "I harens år", "Den ljuva giftkokerskan" och " Det kollektiva självmordet".

Over and out/Mamselamsen, som alltså går och lägger sig med Arto ikväll.

Hmm.....

Telefonbolagen smyghöjer och tar betalt för tid som jag inte pratar.

Fy fan, nu är jag förbannad.

Jag brukar pumpa in 100 spänn i min mobiltelefon, en gång var sjätte månad. Nu räcker nog där hundringen bara i 5 månader och 22 dagar.

Stryk skulle de ha!

Over and out/Mamselamsen.... :-D

Arbetsfördelning.

Jag skitar ner och min man diskar efter mig.

Det är vad jag kallar schysssssssst arbetsfördelning.

Over and out/Mamselamsen.

Jag har funderat. UPPDATERAD

Jag har funderat på:

1. Om om inte jag också skulle ha en tävling på min blogg.
2. En tävling där jag tvingar alla deltagare att göra reklam för min tävling/blogg på sina egna sidor genom att länka till min. Detta skulle ju kunna resultera i att jag hamnar på alla topplistor över mest länkade bloggar och få massor med läsare. Asså..... det skulle ju... typ... vara det bästa som kunde hända mig..... nästan som om det var livets mening... typ!
3. Jag skulle ha den här som pris.
Hållare
4. Sen hade jag tänkt att... typ... den som smörar värst för mig ska vinna.

Fast det uppstår ett problem.... jag vill ju behålla priset själv. Så jag tror jag skiter i det.

Over and out/Mamselamsen.

Uppdaterad.
Och vad man använder vinsten till.... vinsten, som inte blev någon vinst. Jo, det är ett lite behändigt och portabelt nagellackningsmålarbord.
Nagelacksbord
Ett absolut måste för dagens moderna kvinna. :-D

BTW....

en "latbloggare" har kommit till skott igen.

Over and out/Mamselamsen

Förklaring.

OK.... varför skrev hon inte det på ett begripligt sätt i sin krönika?

Var det för att provocera eller var det bara ogenomtänkt? Var det det första lyckades hon rejält, för jag gick i taket. :-)

Over and out/Mamselamsen, som mer än gärna godtar förklaringer.

Jösses... jag är riktigt på hugget!

Fan... jag mår bra av det!

Längre ner i min blogg skrev jag ner den där "kvinnosidan" som har en massa väninnor, men nu har det uppdagats ännu mer skräp! Kolla bara in vad Vassa Eggen har hittat.
E
En sida för män och en sida för kvinnor på E24. Och har man väl tryckt på någon av knapparna, skickas en cockie till din dator, så att du senare bara ska få upp artiklar och liknande.... efter kön!! Sveriges nyaste ord: Könscockie!

Jag tänker inte skriva långa haranger om vad jag tycker om detta..... för nu måste jag ägna mig åt annat. Torka bort kaskadspyorna på tangentbordet.

Over and out/Mamselamsen, som har blivit en liten bitsk rackare. :-)

tisdag, januari 15, 2008

Ett inlägg som tog skruv. UPPDATERAD... IGEN!

Jag sade min mening om vad jag tyckte om: En artikel/krönika av någon som heter Lisa tror jag. Den handlar om "äckliga" barn. Det tog så pass skruv att bl.a. författarinnan själv kände sig manad att gå in och kommentera hos mig. Det blev en himla massa snack om att människor som inte vill eller kan få barn anses som skumma. Och tänk! Jag har inte med ett ord skrivit något om det..... och inte tycker jag de är skumma heller. Och varför skulle jag? Jag var själv en gång i situationen när både Stephan och jag fick beskedet om att ingen av oss inte kunde få barn. På något vis måste läkarna haft fel..... för hux flux hade vi två!

Men tillbaks till detta om barn. Jag ska försöka vara lika pedagogisk som Pelle. Jag börjar!

Jag anser:

1."Barn är inte alltings mitt eller meningen med livet! Inte förrän man har dem. Och skit vore det väl annars."

2. Barn blir vad du gör dem till. De är nämligen väldigt formbara.

När jag skriver om alltings mitt, betyder det inte att helt ge upp sig själv. Men när barnen är små/ungdomar anser jag att de ska vara prioritet ETT! (Om inte, borde man nog överväga att skaffa den där bebisliknande dockan som det skrevs om för ett par dagar sedan. En sådan som man kan stoppa in i garderoben, när den inte liksom passar in i livsstilen.... eller varför inte ett gäng Vandrande pinnar?) Det finns alldeles för många barn och ungdomar idag, som kanske inte ens är prioritet FEMTON hos föräldrarna och de mår skit kan jag berätta. Men det är kanske de barnen och undomarna som Lisa skriver om..... de "gapiga, elaka, ohygieniska, oartiga, själviska och manipulerande."

Men vad vet jag? Jag kanske bara är en ovanligt korkad förälder som trädde tillbaka lite efter att jag fick barn.

Och är det så att krönikören försökte sig på att vara rolig i sina skriverier, så verkar det ha gått nästan hela "bloggeriet" förbi.

Over and out/Mamselamsen... igen.

Uppdaterad.
Jag glömde berätta att jag inte gillar gapiga, elaka, oartiga, själviska och manipulerande barn. Inte vuxna heller för den delen.

IGEN!
Jag väntar med spänning på Lisas uppföljning av sin krönika. Jag undrar om hon på något vis kommer att vrida den och ändra inrikting på den.....till något om att människor som inte vill ha eller kan få barn anses som skumma. För det var väl inte det den första krönikan handlade om, va?

Har det gått någon förbi att Jessica och Herr C har flyttat?

De blev med bostadsrätt i höstas och flyttade i strax före jul. Ett klipp enligt deras värderingar... själv höll jag på att baxna. För den summan som de gav, skulle jag ha kunnat köpa upp halva Nybro. Men som sagt... Nybro ligger inte i Stockholm.

Just nu... efter diverse ommålning och tapetsering, är det inredning av denna lya som gäller.

Om någon är intresserad av kunna följa deras jag jakt på femtiotalsgrejor på Tradera, Blocket, Antikaffärer..... och Gud vet var, så är Ni hjärtligt välkomna hem till dem.Var?

Jo, HÄR!

Tretrappor

Over and out/Mamselamsen, stolt moder.

Kan någon förklara, tack!

Jag har min räknare som kan ge mig ganska detaljerad information om vilka som besöker min sida. Jag kollar den inte lika maniskt som jag gjorde i början av min "bloggkarriär"... en eller två gånger i veckan... men idag gjorde jag det och upptäckte att jag har massor med läsare som kommer från DN.

Döm till min förvåning när jag upptäckte att ett av mina inlägg finns med på sidan "Bloggat om artikeln" på DN. Jag pingar aldrig på Twingly... hur kan den då hamna där?

Over and out/Mamselamsen, som nu för tiden inte bryr sig så mycket om hur många läsare hon har.

Det tycker jag absolut!

De skriver i Aftonbladet: ”Homosexuella ska få visa sin kärlek” genom genom att gifta sig i kyrkan. Det tycker jag visst att de ska få göra om de anser att det är viktigt.

Själv har jag gift mig två gånger... med samma "gubbe".... på Tingsrätten i Norrköping och kommunhuset i Kalmar... men så är jag inte så mycket för religion heller. Vi var bara ute efter en stor fest och de juridiska lagarna.

Älskade varandra... tja, det gjorde vi ändå.

Over and out/Mamselamsen, som ska gifta sig en tredje gång.... nästa gång vi kommer till Vegas... av en Elvis.

måndag, januari 14, 2008

Jag fullkomligt älskar dessa översättningsprogram som finns på nätet.

-Eu amo meu blowfish, mas depois que farted transformou-se uma cerveja inglêsa
-Amo il mio blowfish, ma dopo che farted si è transformato in in una birra inglese
-Αγαπώ το blowfish μου, αλλά αφότου έγινε μια αγγλική μπύρα
-Ik houd van mijn blowfish, maar nadat hij farted werd hij een aal
-Я люблю мое blowfish, но после того как он farted он стал элем
-私は私のフグを愛するが、彼がfarted 後彼はエールになった
-나는 나의 복어를 사랑한다, 그러나 그가 방귀를 뀐 후에 그는 에일이 되었다

Häftigt!

Och alltihop betyder: Jag älskar min blåsfisk, men efter att han fes blev han en ål.

Over and out/Mamselamsen, som kanske borde göra något vettigt... typ gå och lägga sig.

Jag måste bara få säga en sak.

Jag tittar på Idrottsgalan.... och jag fullkomligt älskar Johan Rehborg!

Herre Gud vad jag skrattade... och fortfarande gör!

Over and out/Mamselamsen.

Imorgon ryker de flesta julgrejorna.

Jag börjar nämligen bli ganska trött på en utspökad Hälge.
Julälg

Det enda som vi vägrar ta bort är elljusstakarna..... nähä, för de får vara kvar till slutet på januari. Det är ju så myyyyyysigt!

Och när alla belysningar på balkongerna är borta, med allt vad det betyder av sladdar och kablar kors och tvärs i trapphuset, ska vi äntligen kunna gå ut och röka igen.
balkong
Man få ju så vansinnigt fnasiga armbågar när man står och lutar sig in under köksfläkten.

Och när allt är undanpackat ska jag bege mig ut på stan och köpa en jättebukett med tulpaner... för nu är det vår... bara så mycket så Ni vet det.

Over and out/Mamselamsen, med lite vårkänslor i magen.

Börjar jag bli stor eller gammal?

Har varit ute på stan och jag gick förbi skyltfönster efter skyltfönster med en massa REA och SALE och jag var inte ens sugen på att gå in och kolla.... kunde inte hitta en enda anledning till det. Faktum är att all sådan där gammal shoppinglust är som bortblåst. Det enda jag har köpt sedan i höstas är visst bara ett par näbbstövlar och en jättevarm jacka..... behöver liksom inget.

Det här är ju jättekonstigt.... jag som brukar älska att ränna ut och in ur affärer.

Så.... har jag blivit gammal eller vuxen?

Måste nog fundera på det.

Over and out/Mamselamsen

Bara två frågor.

Varmt vatten tinar upp Antarktis is

- Finns det någon som kollat hur havsbotten höjer respektive sänker sig och eventuellt ändrar på flödet av vatten i våra hav?

- Är växthuseffekt och klimatförändring samma sak?

Over and out/Mamselamsen

Nu har jag läst något igen.

En artikel/krönika av någon lite ung snörpa. Hon tycker att man ska sluta se barn som meningen med livet, bara för att de är så gapiga, elaka, ohygieniska, oartiga, själviska och manipulerande.

Om nu barn är så gräsliga, lägger jag faktiskt skulden på föräldrarna. Det är nämligen de som har ansvaret för att barn uppfostras till trevliga och sociala människor.... för barn föds nämligen inte med de egenskaperna som hon skriver om.

Hon, den där Lisa som skrev det hela.... har hon några egna barn?

Over and out/Mamselamsen, som skulle gå i döden för sina barn.

söndag, januari 13, 2008

En kvinnosida..... Herre min jeeee! UPPDATERAD.

De skriver om den i DN . "Ny sajt bara för kvinnor".

Jag citerar lite text.

Sajten ska ha ett redaktionellt innehåll där man bland annat kan få matrecept av journalisten Linda Skugge, läsa sitt horoskop och få tips om hur man kan komma i form.

Jag är definitivt inte intresserad av att få en massa recept av Skugge. Vill jag ha recept så letar jag på nätet... där finns miljoner. Jag läser aldrig någonsin horoskop... vilken smörja! Och komma i form..... ja, inte gör jag det på en sådan sida.... förresten vet jag redan hur man gör... man rör på sig!

- Den här sajten stöder ett sätt som är naturligt för kvinnor att agera på. Vi tjejer tar ju inga beslut utan att fråga våra väninnor.

Vad i helvete säger människan? Att vi kvinnfolk inte skulle ta några beslut utan att fråga vänninor. Det var bland det dummaste och mest korkade som jag hört på länge. Jag frågar aldrig väninnor om råd när jag ska fatta beslut... jag är helt kapabel att veta vad jag vill på egen hand. Om det handlar om affärer, för Stephan och jag en diskussion här.... och bara han och jag. Vill jag ta reda på något, söker jag på Internet efter information, som Malin Stråhle tydligen har något emot.

Malin Stråhle menar att mycket av det som finns på nätet är byggt på "information". Marianova byggs på kvinnors "verklighet".

Jojo..... "Sno stilen - det klassiska modet"... "Så fixar du sotade ögon - fem enkla steg"... "miss Maria observerar stilfullt sin samtid och svarar på dina frågor om stil, relationer och umgänge" (Vem i helsefyr är miss Maria?)... "Dagens horoskop: söndagen 13 januari 2008" (Observera att horoskopen ligger under fliken kultur!)... miss Maria om Zlatans nya baby och glada julbockar (Där är den där miss Maria igen... vem fasen är det? Är det någon bordellmamma?)

Och väninnor ska det finnas gott om, om allt går enligt planerna. Det är så medlemmarna kommer att kallas.

Så en massa okända käringar på nätet skulle vara mina väninnor. Tillåt mig att få kräkas en stund.

Målgruppen är inte tonåringar utan vuxna kvinnor med tid över för att sitta framför datorn.

En sak är fullkomligt klar.... har jag tid över, så inte fan sitter jag vid datorn och chattar eller vad det nu blir... med en massa okända människor, som hon vill att jag ska kalla väninnor.

- Annonsmarknaden ändras hela tiden och vi kommer att hitta sätt för djupare samarbeten. Den som till exempel är inne och söker material om Kroatien ska kunna få erbjudanden med anknytning till en semester där.

OK.... det avgjorde saken! Bara för att jag söker på Kroatien, betyder det inte jag vill ha en jävla massa reklam... eller som hon så vackert skiver, erbjudanden, i min mailbox. Jag kan berätta att jag får erbjudanden stup i kvarten i min mail.... och alla tycker att jag behöver en större snopp. Och fan vet om jag inte vill... om det är så här att vara kvinna.

När satsningen ska gå med vinst vågar hon inte uttala sig om. De pengar som blir över ska plöjas ned i verksamheten, för ambitionerna stannar inte med Sverige.

Gud min skapare... ska en sådan här sajt behöva spridas utanför Sveriges gränser också.

Den syn som Malin Stråhle verkar ha på kvinnor, vill jag då rakt inte bli förknippad med. För jag är stor... jag är stark... jag är självständig... och kan fatta beslut alldeles på egen hand. Har jag förresten berättat att jag aldrig någonsin skulle få för mig att ta med väninnor som smakråd, när jag ska köpa kläder. Jag vet nämligen... på alldeles egen hand, vad jag tycker om och vill ha.

Och skulle jag få reda på att mina döttrar vore på den där "kvinnosidan".... gör jag dem arvslösa. :-)

Over and out/Mamselamsen, förmodligen rätt okvinnlig

Jag har nu varit inne och kollat på sidan. Flikarna upptill var:

-Mode
-Skönhet
-Hälsa
-Mat
-Kultur
-Resor

Var är flikarna med ekonomi, pension, aktier, fonder, sparande, "hemmajuridik", karriär, omvärldsinformation o.s.v.?

Men det kanske är sådant som en riktig kvinna inte behöver veta något om.

Over and out igen/Mamselamsen, helt klart gräsligt okvinnlig

Vackert väder... som gjort för lite svampplockning.

Jag ljuger inte... vi ska bege oss ut i skogen för att se om vi inte kan hitta något. I Östran igår stod det om ett par som dagarna runt jul hade plockat gula kantareller.

Blir det något, lovar jag att lägga upp bild på skörden här.

Oer and out/Mamselamsen, direkt från morgonrocken.


Uppdaterad.
Ingen svampplockning idag. Stephan fryser på ryggen = han är på väg att bli sjuk.

lördag, januari 12, 2008

Vad fyller det för funktion?

Jag har under flera veckor sett rubriker om "Stjärnorna på slottet" , så jag kände mig manad att titta på det ikväll för att se vad det skulle innehålla för skandaler.... och gjorde.

Och min fråga är: Vad fyller programmet för funktion, för mer än deltagarnas ego?

Det var ju så vansinnigt trist så jag ville byta kanal efter en kvart. Men jag hade gett mig tusan på att jag skulle se hela... och gjorde. Att sitta titta på gamla avdankade artister (bortsett från Peter Stormare, som är en hyvens kille... men det visste jag innan!) är ju patetiskt.

Jag fattar inte inte hur detta skittrista program kan rendera så stora rubriker... och förmodligen tittarsiffror.

Behöver jag berätta, att jag aldrig mer kommer att titta på det?

Over and out/Mamselamsen.

Jag vill också ha en tjusig dejt.............

..... som bjuder mig på en tripp till Rom nästa helg.... bara så där.

- Steeeeephan!

Over and out/Mamselamsen, avundsjuk på barnen

Idag har jag tagit mig tid.....

.... och läst runt på lite bloggar. Där har det börjat dyka upp nya ord.

Inspo
och perfa.

Vad fan är det för fel på orden inspirerad och perfekt?

Over and out/Mamselamsen, inspo av perfa

Hemmayoga!

Jag ser att PGW har börjat med Yoga. Och det verkar jäkligt jobbigt. Här kommer istället lite övningar som kan göras hemma i sängen.

Yoga enligt Elsa-san. (en liten repris från 2006)

Vi börjar lite lätt med att mjuka upp låren. Ta stöd med höger hand/tass.
Yoga 11
När du väl kommit i läge gör vi rörelsen "Det himmelska körsbärsträdets rötter" och sträck ut ordentligt.
Yoga 12 Yoga 5
Nu är det ryggen som ska få sig en körare med rörelsen "Den liggande bältan" Och töj och töj och ......
Yoga 7
Magen ska få veta att den lever. Vi gör rörelsen "Den filosofiske Buddah" och så gungar vi enligt vårt mantra sakta upp och ner.
Yoga 3
Det kommer att bränna ordentligt i magmusklerna, men det ska, om man vill hålla sig i trim. Vi fortsätter med rörelsen "Skåda solen" Rumpmusklerna måste få sitt.
Yoga
Båda benen! Inte fuska! Glöm inte att hela tiden rabbla: "Whiskas, whiskas, whiskas......
Yoga 2
Och när du är klar, har du gjort dig förtjänt av en stunds avslappning. En tre-fyra timmar så där.
Yoga 1

Over and out/Elsa-san, Er nye yogainstruktör.

Faran med att duscha när det finns en vaktkatt i huset.

Man får den i huvudet!
Elsas mage
Jag går in i duschen... jag tvålar lite här.... jag skrubbar lite där.... jag börjar sjunga lite smått på "Nattens drottning" medan jag rakar jag mig under armarna... min koleratur stiger till himmelska höjder... allt är ljuvligt... *Rassel rassel kapoff*.... och mitt försök till höga C skiter sig totalt när 5 kilo katt med all klorna utfällda plötsligt landar på mitt huvudet.

Jaa, det är sant, av någon konstiga anledning har Elsa fått för sig att hon alltid ska övervaka mina seanser i duschen, vilket betyder att hon från toalettstolen hoppar upp på duschkabinen och går där och balanserar på den två centimeter breda kanten för att glo på mig.

Igår gick det inte så bra! Hon ramlade ner och för att lindra fallet försökte hon klamra sig fast i min hårbotten med alla klor hon hade. Blodvite uppstod och tusan vet om jag inte fick en släng av hjärnskakning... jag menar fem kilo katt från två meters höjd... det är inte kattskit vill jag lova.

Jag/vi har dock återhämtat mig/oss, men jag är fortfarande förvånad över att en icke helt anorektisk katt kan hoppa så högt.... det är ju trots allt 1,5 m från toastolen och upp till kanten på duschkabinen.
Duschkant

BTW..... Elsa är inte riktigt så vansinnigt korpulent som vi trott, som blöt katt.... mest päls alltså.

Over and out/Mamselamsen, vars katt följer henne som om hon vore en hund.

fredag, januari 11, 2008

Herre Gud.... Ni har väl inte glömt att det är fredag?

Skål.... ta mig fan!
Skumpa1
Här står jag och Fredagsskapar och dricker bubbel..... i fel sorts glas. Men vem bryr sig? :-)

Så mysigt! Stephan är iväg och bygger upp hästskokastarbanan... tävling imorgon... och jag får "äga" huset och göra lite som jag vill... vilket betyder... Fredagsskapa och dricka alkoholhaltiga drycker medan jag lagar mat.

Och som alla kan se, har jag snart klämt halva flaskan... och det känns! :-D

Over and out/Mamselamsen, fredagsglad.

Dags att hetsa upp sig?

Braskande grejor igen i E24 som ligger på Aftonbladets sida .
Urklipp

Global kris!

Japp..... och jag har väntat på detta i ett halvår och sålt av alla aktier och fonder.

Ingen borde bli förvånad över att detta kommer.... det har det ju gjort många gånger förut. Allt går ju i cykler. Ökar konsumtionen... ökar inflationen... ökar räntan.... risker lånemarknaden... poff! (Väldigt enkelt uttryckt)

Jag tycker att detta är en ganska naturlig utveckling. Vi kan ju bara se tillbaka på 1991 eller den 7:e mars 2000... tror jag det var... eller var det 2001? (Den sjunde mars var det i alla fall, för dagen innan på min födelsedag, ringde jag till min man och sa till honom att omedelbart sälja av allt han hade) när rubbet sa poff.

Så jag lutar mig lite tillbaka och funderar på när botten kan vara nådd och det är dags att börja handla igen... kanske i slutet av mars, då det alltid kommer en nedgång i slutet av februari eller början av mars.

Detta skriver jag som amatör och småsparare, så jag kan inte slänga ur mig en massa ekonomiska teorier.... jag har endast mitt bondförnuft... och hittills har det aldrig fallerat.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, januari 10, 2008

Förbjud plastkassen? Uppdaterad.

Varför?

När jag handlar, köper jag min plastkasse för mer än ett ändamål. Först att bära hem varorna och där efter återanvänder jag den till soppåse.

Förbjuds kassarna, kommer jag att köpa soppåsar i plast. Och på något vis känns det som att det går på ett ut.

Eller har jag missat något?

Over and out/Mamselamsen, fattar "nada"


Uppdaterad efter kommentarer om sopsortering.

Jo då... vi sopsorterar och står i.
Sopor klar
I och med att vi bor på översta våningen, kan vi ha vår lilla privata sopsortering i trapphuset. Det finns en lucka på en hylla.... där brukade vi ha en papperskasse för mineralvattensflaskor. Den luckan kommer nu inte att behöva fyllas, då vi numer gör vårt eget bubbelvatten.

Och backarna? Tja, de är från i julas... tiden innan Soda Streamern.

Men vet Ni.... det blir sopor ändå! Matrester, använd kattsand, Melittapåsar med blöt kaffesump o.s.v.

Att använda en hink och tömma rakt ner i soptunnan? Hm... undrar vad hälsovårdsmyndigheten skulle säga om det?

Over and out/Mamselamsen igen.

onsdag, januari 09, 2008

Amanda Jensen!

Holy shit......där skrumpnade mina öron.... och jag har fått allvarliga skador på mina trumhinnor, känsliga mot falska toner.

Som om inte det var nog.... nu har det börjat klia på armarna också.

Snacka om att vara allergisk..... hur ska detta sluta?

Over and out/Mamselamsen.



Jag skulle verkligen inte vilja höra detta utan att de lagt output autotune på henne via PA-systemet..... för att ta bort de värsta tonerna. Japp, så görs det på livespelningar.

Och snacka om att hennes stämband inte mår bra efter det framträdandet.

Jag gillar Amanda, men hon sjunger falskt som fan.

Over and out/Mamselamsen, tyvärr med absolut gehör.

Kollar grammisgalan....

och samtidigt läser jag Aftonbladet.... och hamnade på bilder med folk på Röda mattan. Kan någon vettig människa försöka förklara för mig vad i helvete Carl Bildt har på sig?
Bildt
Man brukar säga att när fan blir gammal blir han religiös. Men på något vis passar det inte här. Bildt har visserligen jobbat med en massa krig i världen.... men är det inte att hugga i lite väl hårt och ha en kavaj som är glittrigt kamouflagemönstrad..... med en dragning åt att se nerspydd ut.

Det vara bara det.... nu ska jag titta vidare.

Over and out/Mamselamsen.

Har funderat vidare på det jag skrev nedanför.

Det är mycket snack om att kvinnor ses som sexualobjekt. Ja, det gör vi..... fast kanske inte jag så mycket längre... förmodligen bara för min man. :-)

Men då kan jag berätta att när jag ser en film med Johnny Depp, tänker jag på att om jag varit 30 år yngre, hade jag gjort både det ena och det andra med honom.

Och jag tror inte att jag är ensam om att tänka så. :-)

Så det är minsann inte bara kvinnor som är sexualobjekt.... utan alla. Och det är väl en jäkla tur för mänskligheten.... för annars hade jordens befolkning förmodligen dött ut för väldigt länge sedan.

Over and out/Mamselamsen, som fick tag på en stor, stark och sexig hanne som hon skaffade barn med.

Bara bröst i badet.

Tänk så lite jag bryr mig.

Jag själv var tonåring på 70-talet och sprang omkring topless på alla badstränder. Jag hade bränt bh:n ..... och brösten svävade alltid fritt, med allt vad det innebar av gloende killar/karlar.

Med åren har dock mina då utskjutande tuttar blivit lite mer av den nedåthängande sorten och bh blev nödvändigt. Inte för "snygghetens" skull, utan för att när jag gick eller sprang sattes de i rejäl rotation.... och det gjorde ont.

Idag kör jag med stabil bh och i badhuset har jag baddräkt..... det sistnämnda har jag alltid haft där, då jag vill känna mig lite mer påklädd än på stranden. (När jag bodde i ett samhälle nära Nybro, fanns det en "äckelbadvakt" i simhallen, som tog alla tillfällen i akt att gå in i damernas duschrum och "smeta" sig mot alla nakna kroppar. Denna snuskgubbe fick tack o lov sparken.)

Men om nu kvinnor vill vara topless i badhuset..... gör det. Jag skiter i det, men räkna med att vissa människor kommer att dras till simhallen för att vrålglo och med all säkerhet bli upphetsade och Ni blir "runkobjekt". Och räkna med "fulgubbar" som... ojsanhoppsan... råkar simma in i Er och och som av en händelse råkar ta Er på brösten.

Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan den första badhusrelaterade våldtäkten kommer. Fel.... javisst..... men det finns många sjuka människor "out there".

Over and out/Mamselamsen

För att göra en jämförelse. Att gå omkring topp-less är ungefär detsamma som att gå omkring med massa tusenlappar i händerna. Risken för att bli rånad stiger gigantiskt, trots att det är olagligt att råna folk. Alla människor lever inte på rätt sida om lagen eller har en normal sexualdrift och kan lägga band på den.

Detta handlar inte om jämställdhet... det handlar om att skydda sig från människor som inte riktigt är som de ska i huvudet, då faktiskt sexualdriften är den starkaste driften hos däggdjuret homo sapiens.... och hos en del spårar den ur.

Men vill Ni till varje pris vara topless.... då ska Ni det... mig stör det inte. Själv lägger jag min energi på att kvinnor och män ska ha lika lön för lika arbete.

måndag, januari 07, 2008

Stackars människa!

Jag är inget större fan av Britney Spears, men jag tycker synd om människan. Nu skrivs det braskande artiklar om att hon flydde från något lasarett.

Det är inte lätt att hitta sig själv.... sitt riktiga jag, efter att ha varit stjärna och stått i rampljuset under i princip hela sitt liv. Hon fick aldrig en chans att vara barn eller tonåring... och det har nu satt sina spår.

Jag tror inte att hon idag vet hur man gör för att vara Britney..... den riktiga Britney... alltså inte stjärnan Britney. Hon vet helt enkelt inte vem hon är. (Som jag propagerat hårt för: "Man är inte det man gör." Om jag arbetade som VD för Ericson, skulle jag aldrig säga att jag är VD för Ericson.... jag är Birgitta som jobbar som VD. Och det är en jävla skillnad. För vad skulle hända om jag blev av med jobbet.... skulle jag inte vara någon alls då?)

Mitt råd (trots att jag är väldigt emot att ge råd) skulle vara att säga till Britney att flytta långt bort från alla kamerablixtar och få rejäl terapi, under lång tid och hitta den genuina Britney.... den lilla Britney som ligger och gråter någonstans inom henne.

Och när jag läser om andra stjärnor... som checkar in på rehab i USA, så förundras jag. De är där i ett par veckor och sen ska de vara redo för ett framtida drogfritt liv. Nänä..... så enkelt är det inte. Det rehab som det skrivs om i tidningarna, liknar mest det gamla "torken" som finns i Sverige. Ett ställe att äta upp sig på och bli fysiskt stark, så att man verkligen har ork nog att dra igång en period att jättefylla eller liknande efter utcheckning. Och tittar man på Lindsey Lohan, är väl hon bevis nog för detta.

Så jag kan bara ömka dessa nu vuxna barnstjärnor som aldrig fick en chans att få vara barn och hitta sin egen identitet.

Over and out/Mamselamsen, mammig.

fredag, januari 04, 2008

Detta med pengar.

Jag läser i "Dina pengar" om skillnaden mellan rika och fattiga och kollar in bildspelet. Japp, så rätt det är. Man behöver inte ens vara rik för att kunna ta det till sig. Jag har blivit uppfostrad in i det tänkandet... och då är inte mina föräldrar nämnvärt rika.

Deras råd till mig var:

- Konsumera aldrig för pengar du inte har.
- Spara!. Även med studielån sparade jag 100 kronor i månaden.
- Vissa sparpengar får aldrig konsumeras. De ska investeras och halva avkastningen får konsumeras.
- Aldrig ha ett "plastkort" med kredit. Har man inga pengar så handlar man inte.

När jag då snackar om att konsumera, menar jag kläder, mobiltelefon, resor, möbler, nöjen, el o.s.v. Det där snacket om att måste få unna sig grejor, trots att man inte har pengar, är bara skitsnack för mig. Man kan unna sig grejor när man kan betala för dem.

Jag har under perioder av mitt liv varit lusfattig och lärde mig att trolla med knäna för att få pengarna att räcka. De perioderna tänker jag ofta på... och hur jag gjorde. Och vet Ni.... jag var inte mindre lycklig då än jag är nu.... och jag jämförde mig aldrig med andra.

Det kan låta trist, men jag lovar..... jag är/var aldrig utan pengar och kan idag (när jag byggt upp en buffert) åka på semester och köpa ny soffa när jag vill.

Huvudrådet från mina föräldrar var alltså:

Konsumera aldrig för pengar jag inte har!

Så det där med pengar.... det sitter nog mer i huvudet än i plånboken.

tisdag, januari 01, 2008

Nyårsafton över.... och vi överlevde.

Främmat.....ett organiserat fyverkeri vid fem...... drink.... mat.... mera drink.... Pina Colada.... kaffe..... åkte på storstryk i Canasta.... anarkistiskt fyverkeri på torget.... under polisens uppsikt..... mera skumpa... pusspusspuss...... ostkaka med grädde och sylt.... massa snack..... Gó natt!
Löjromstoast
Ja, det var väl Nyårsafton i korthet och alla vaknade vi kuranta idag.... någon gång framåt lunch.

Resten av dagen ska spenderas med Ivanhoe.

Over and out/Mamselamsen