.

Mamselamsen

torsdag, november 29, 2007

Jag har varit så snäll och skötsam i år, att Tomten nog har en "crush on me"!

För jag har inte så mycket som petat på staken än.

Men idag ska jag!

Jag ska ta fram den och kolla att den funkar.

Faktum är att jag ska pilla på fjorton stakar idag.... för imorgon tänds de.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, november 28, 2007

Fy fasen vad "efter"!

"Leopard har klöst sig tillbaka" skriver de i Aftonbladet. Och jag säger bara en sak: "Så fan heller"!

Kolla bara.
Leoprad
Leopard1
Leopardmönstrat är dött och maskätet... kolla bara in mina tofflor. Ärligt talat tror jag att det bor nån i mina gamla tofflor..... nån som äter leopardmönstrat! (Gud välsigne mig för att jag får behålla min leopardmönstrade kavaj.)

Nä, nu ska det vara axelvaddar och kornblått... tro mig!

Over and out/Mamselamsen, nu golfrutigt

Snälla NÅN!

Jag står här och packar glasögon och samtidigt har jag "Bonde söker fru" på. Och jag bara skriker högt för mig själv: Hjälp killen!!!!!

Ni vet, han den där hämmade bonden som verkar vara i ett kroniskt målbrott. Han ska alltså bjuda de två sista tjejerna på nån form av "kärleksmåltid" och så bjuder han på varma mackor (som han serverar direkt från plåten)... varav han tappar en på marken. Och som om det inte var nog, så bjuder han på läsk ur en enochenhalvliters flaska.

Herre Gud.... TV4..... hjälp honom..... annars kommer han att dö som oskuld!

Over and out/Mamselamsen, som nästan dör av skam å hans vägnar.

Varning för kalas och senapsgas.

Dimman låg tjock över lägenheten efter att vi käkat "hälsosamt". Vi kalasade på fyllda paprikor igår och för att vara lite extra hälsosamma fyllde vi dem med vegetarisk köttfärs. Gör aldrig det! Denna köttfärs på sojaprotein är tydligen infernaliskt gasframkallande.
Fis
Lånad från Allposters.com

Stephan var iväg och spelade inomhuskubb. Han lyckades i princip tömma lokalen vid varje mycket ljudliga gastömning..... vilka var vid antalet 37 på en timme.

Här hemma ekade fisarna mellan väggarna, tapeterna lossnade från väggarna och Elsa kippade efter andan. Vi vuxna människor hittade en tillflykt till balkongen.... där gasmolnen iallafall blåste bort.

Vad vi gjort under natten vet jag inte.... men det luktar rätt skumt här, så det får bli en rejäl och långvarig genomvädring.

Så uttrycket "Fina flickor fiser inte"..... är alltså inte sant!

Over and out/Mamselamsen, för tillfället gastom.


Uppdaterad efter tio minuter.
Oooooohnej! Gick nyss förbi Stephan...... det har inte gått över på vissa!

tisdag, november 27, 2007

Min nya och absoluta favvosida!

Tack Jessica för att du visade mig den! Där kan jag nu köpa mina svinaktigt dyra Shiseidokrämer till nästan 1/3 av priset, i förhållande till jag får ge i Sverige. Strawberry heter sidan.

Så jäkla skitbilligt!
StrawberryNET
Allt är fraktfritt över hela världen.

Jösses människor..... jag kan sitta hemma och köpa julklappar till hela släkten.... och de tror att jag ödat massor med pengar på dem.

Over and out/Mamselamsen, som nu aldrig kommer att handla "göravackersaker" någon annanstans.

Jag: Playmate of the Year!

Vad tycks?
Jag playmate klar
Hittade detta hos Stationsvakt.

Nu är det bara att vänta på att telefonen börjar ringa.... för alla vill nog ha mig!

Over and out/Mamselamsen, sexig som få.

Noterat på stan.

För varje skyltfönster som jag går förbi.... alltså affärer typ Lindex, HM, KappAhl..... blir jag mer och mer förundrad.

Killdockorna är klädda i tjocka och långärmade tröjor och skjortor, medan tjejdockorna har kortärmat, urringat och är halvnakna. Nu på vintern!!

Vad beror det på?

Är killarna veka och behöver värma till sig ordentligt och är kvinnor ovanligt heeeeeta?

För inte kan det väl vara som så att kvinnor "ska" vara sexiga och halvnakna hur kallt det än är?

Over and out/Mamselamsen, som fryser genom att bara titta på dem.

söndag, november 25, 2007

Jag har skaffat mig en ny vän i vinter.

I alla år har jag kört med Helosan för att få mjuka händer. Den var bra, fast det tog ju en sån evinnerlig tid innan den gick in i huden.... och som den oroliga själ jag är, har jag ju inte tid med sånt. Men nu har jag hittat Helosans överman.

Den här!
Neutrogena
Jag har precis smörjt in mig.... och sitter redan här och knattrar på tangenterna med sidenmjuka händer. Rynkiga..... men ändock sidenmjuka. Hm... tror inte det finns antirynkkrämer för händer..... och hade det gjort det, så hade jag ändå inte trott på det.

Over and out/Mamselamsen, med händer som krinklat siden

lördag, november 24, 2007

Svenska folket är konstigt.....

... fast det borde jag kanske inte skriva, eftersom jag tillhör skaran som aldrig i mitt liv skulle ringa och rösta på något på TV.

Daniel åkte alltså ur Idol igår.

Nu hoppas jag verkligen att han gör en "Chris Daughtry" (som jag skrev om i förra inlägget) och behåller sin "grej". Den killen är en riktig artist..... till skillnad från andra som bara är sångare/sångerskor.

Och så har vi Amanda. Lite "hypad" men med en häftig röst. Men frågan är hur länge håller rösten? Klarar hon en konsert på ett par timmar. Klarar hon 14 timmar i en skivstudio utan att rösten brakar ihop?

Picasso. Tja, hon är inte dålig.... men jag får ingen ståpäls precis.

Åsså han som jag inte kommer ihåg namnet på. Han har en riktigt häftig röst.... bara man slipper se honom på scen. Han är ungefär lika uppsluppen och spontan som kylskåpet jag har här i köket. Jag jämför honom med Mirielle Mathieu. Åhhh..... vilken röst! Jag spelade nästan sönder alla hennes skivor..... men när jag sen fick se henne på TV blev min besvikelse så gruvlig att alla hennes skivor åkte upp på vinden i många år. Hon var lika stel som en död sengångare.

Over and out/Mamselamsen

fredag, november 23, 2007

IDOL!

Jag läser i tidningarna att Amanda kommer att få mer studiotid än andra om hon vinner IDOL.

Schwiiiiish..... försvann hon som favorit för mig. Jag hatar orättvisa.... även om det är vansinne att spela in en album på två veckor.

Så nu blev det väldigt enkelt för mig.

Go Daniel go!

Men å andra sidan tror jag inte att det skulle påverka Amanda ett skit. Skivbolaget har ju ändå bestämt att hon ska bli en stjärna.

Är man bra och inte kommer bland de första platserna, kan det vara en välsignelse. Se bara på Chris Daughtry..... hur ofantligt mycket större är inte han, om man jämför med den gråhårige killen (som jag inte ens minns namnet på) som vann. Och det berodde på att Chris inte blev "upptajtad" av ett skivbolag, utan kunde dra hem och fortsätta med sitt egna band och sin egen musik och välja hur han ville ha det.

Ohhhhh...... jag älskar Chris Daughtreys musik och röst!

Bara lyssna här !!!

Och skulle det vara så att man vill ha en mjukare version av låten, gjorde Camilla en ballad av det hela. Jag satt vid datorn och jag hörde hur hon klinkade runt på sitt piano och efter ett par minuter kom hon ut och ville att jag skulle lyssna och det blev så här!

Over and out/Mamselamsen.

torsdag, november 22, 2007

Veckans tanke för mig... och kanske för många andra.

Jag behöver inte fixa allt.... jag behöver inte ens att ha ett finger med i spelet.... jag behöver faktiskt inte bry mig ett jäkla skit.

Just let go!

Herre Gud, så skönt det är.

Over and out/Mamselamsen, som gör "nada".

Organiserat kaos.....

mitt bland kassar, snörstumpar, julklappspapper, tejp, Halloweenljus, handväskor..... och en galen katt, som tror att allt är hennes nya lekasker.
Kaos
Håhåjaja...... ge mig en vecka till och alla julklapparna är inhandlade. Och sen kan jag bara luta mig tillbaka och njuta av advent. Men sen..... börjar det på riktigt! Putsa fönster....... in my dreams! Städa alla skåp..... in my dreams. Steka köttbullar och laga julgodis..... japp, helt klart!

Halleluja... halleluja...... julen är snart här!

Over and out/Mamselamsen, pirrig

onsdag, november 21, 2007

Jag har ju glömt att presentera Stephans spargris.

Hon heter Klara Nurejev och är iklädd balettkjol och tiara! Damen slukar med ett leende i mungipan, "skrot". Måste säga att hon ökat betänkligt i vikt sen hon flyttade in här.
Spargris

Over and out/Mamselamsen

Den här julen kommer att skilja sig från alla andra jular.

Iallafall julklapparna. Förr har det alltid varit glassiga och stylish paket under granen. Men i år är det helt annorlunda. En unge har köpt bostadsrätt, den andra flyttar till en pytteliten lägenhet i Wasasatan.

Alla paket är är hårda och består enbart av grejor till hemmet. Hm... inte så vansinnigt kul att köpa... men vá fasen.... det är ju vad de önskar sig, så då får det bli så.

Fast! Jag kommer säkert att smyga in ett och annat glitterspray och bijouteri mellan alla slevar, salladsskålar och kastruller.

Själv önskar jag mig en bärbar dator. Jag är så trött på att sitta fast med min stabila och stationära dator i ena änden av lägenheten. Jag vill också kunna bära runt på min dator i lägenheten, som alla nu gör här. Jag vill vara en i gänget...... "bäradatorgänget"! :-)

Men vi får väl se hur snäll tomten tycker att jag varit under året.

Over and out/Mamselamsen, som även i år önskar sig en Ferrari och en Rolexklocka som är fullknökad med brillianter.

tisdag, november 20, 2007

Tjuvstart!

Tjuvstart
Over and out/Mamselamsen

Asså.... ingen kan hitta mig här!

Elsas hus

Dagens egoistiska bästa.

Börsraset är här och jag har sålt alla aktier eller fonder!

Skrev här, för sådär ett halvår sedan att min intuition skrek till mig att omedelbart sälja av allt sånt.... vilket jag gjorde. Intuition är bra, om man verkligen ger sig tid att lyssna på den.

Nu är tiden inne att gå till banken/bankerna och börja förhandla om räntan. Jag vill ju trots allt att mitt alldeles egna pensionssparande, som nu sitter på ett konto, ska växa tills jag börjar trampa "de gamlas bana". Japp, kör med eget pensionssparande, då det "kollektiva" pensionssparandet i banker och andra kapitalinstitut är en ren och skär förlust för oss alla vanliga dödliga.... plus att jag inte har lust att tvångsbinda pengarna tills jag går i pension.

Det här var ju inget vidare roligt inlägg.... bara ett "hurravadjagärbrainlägg"... och det tänker jag känna resten av dagen.

Annars..... jo, jag och Millan ska till Kalmar idag. Julklappsinköpen har börjat. Det kommer att bli en jul som går i heminredningens tecken. Båda tjejerna har ju skaffat nytt boende. Jessica önskar sig lite mer exklusiva grejor.... och Millan.... tja, där handlar det mest om slevar och grytor. Hon fick ju göra sig av med hela sitt hem när hon flyttade hem från USA.

Over and out/Mamselamsen, direkt från "rosmorgonrocken".

måndag, november 19, 2007

En sån där underbart härligt grå dag!

En dag när jag lägger all nödig och onödig stress åt sidan.... helt enkelt stryker bort 90 % i "attgöralistan".

Jag ska ta en paus i allt som "måste" göras.... dra på mig varmjackan, mössa och vantar och bege mig ut på en riktigt lång "långsamhetspromenad". En promenad där jag verkligen upplever det jag går förbi.

Japp..... den gamla stressen har börjat göra sig bemärkt igen.... men den här gången ska den inte få ta över. För varje steg jag tar i naturen dunstar den bort och när jag kommer hem, är jag en ny människa som tog sig tid för sig själv.

Tack o lov att jag känner igen "utbrändhetssignalerna" nu för tiden.

Over and out/Mamselamsen

söndag, november 18, 2007

Kvällstidningarnas braskande "headlines".

Där går det ut på att skrämma skiten ur oss. Ja, vi har en klimatförändring..... ja, människan har en del i förändringen. Skulle väldigt gärna vilja få reda på hur mycket! (Som jag skrev i förra inlägget)

Att det är så, betyder inte att jag struntar i det och fortsätter att skita ner vår jord och tömma den på resurser. Mitt bidrag är i korta drag:

- Jag kör inte bil i onödan. Tankar högst en gång per månad.
- Jag personligen köper aldrig hem vatten längre.
- I detta huset lyser en och annan lågenergilampa.
- Jag sopsorterar så långt som det är möjligt där jag bor.
- Jag kör med "kortduschar".
- Har det ganska svalt och skönt inomhus.

Det jag borde bli bättre på är att stänga av datorn emellanåt... den drar ju trots allt en hel del ström.

Men som jag skrivit förr och som jag säkert kan få på skallen för är igen: Bygg ut varenda älv i Norrland och bygg massor med vattenkraftverk. Japp, de som bor där idag, gillar säkert inte dessa ord, men deras och barnbarn och barnbarnsbarn skulle säkert uppskatta dem... och det är väl dem vi värnar om.

Bygg fler vindkraftverk! Jag är så förbannat trött på snacket om att de förstör utsikten. Vilket är viktigast? En utsikt eller "ren" el?

Vad hände med det företaget i Japan som tog fram ny energi med hjälp av utbränt kärnbränsle? Nån som vet?

Over and out/Mamselamsen.

lördag, november 17, 2007

Jag har skrivit om det förr... och jag gör det igen!

Tittade nyss på Nyheterna och där snackade de om klimatförändringen... igen! Nu har det kommit fram till att människan bara har del i klimatförändringen.

OK.... hur mycket? 1% eller 99%.

Tänk om det är så att vi lägger ut miljarders miljarder dollar/Euro på klimatforskning, för att komma fram till att det är en tämligen naturlig förändring.

Miljarders miljarder som hade kunnat gå till människor i nöd, runt om i världen.

Over and out/Mamselamsen, som inte för en sekund har gått på det som skrivits förut.

Alltså....

.... vad är det för fel på den här katten?
Coolkatt
Over and out/Mamselamsen, förundrad

En gång i tiden "ägde" jag mitt badrum.....

...... och hade en tandborste, tandkräm och parfym där. Men icke längre... inte så länge Camilla bor kvar här. :-)
mitt badrum

Over and out/Mamselamsen, som börjar fatta att det kostar att ligga på topp.

IDOL-åsikter.

Faktiskt tittade jag på nästan hela programmet igår. Efter att ha läst lite rubriker på Aftonbladet, så anser folk att det var oväntat att att han med det halvtaskiga skägget åkte ut.

Det tycker inte jag. Han var faktiskt ingen vidare gospelsångare. Han har en hyfsad röst men.... sparka till en buske och det ramlar ut 32 till med samma röst. Han skulle däremot göra sig perfekt i ett pojkband av typen Backstreetboys.

Min favorit är, efter att ha sett ett helt program, är "Händerna-Daniel". Killen är förbaske mig unik och sjunger as-kalas! Daniel...... jag håller på dig!!!!

Picasso, var den som jag räknade in bland dem som skulle få minst röster. Och ska jag vara ärlig, retade jag mig som fan på att hon knäade så förbaskat när hon gick runt och sjöng på scenen.

Och den andra tjejen med vitt häxhår, var bra. Jag har alltid gillat lite hesa röster.

Och sen han, den "blyge". Vill man ha en stel och snart söndersjungen Tom Jones.... tja, då gillar man honom.

Och så var det hon den där, som jag bara vägrar att nämna med namn. Varje gång hon öppnade munnen och började prata med sin sirapsröst, kastade jag mig ur soffan och gick ut och krä....... rökte.

Och sen...... snälla snälla alla stylister.... finns det ingen som kan lägga in lite "low-lights" i tjejernas hår. Jag blir ta mig fan bländad när jag tittar på dem.... det gigantiskt stora och kritvita häxhåret tar ju upp hela TV-rutan. Tjejer som är riktigt inne, har nu för tiden färgen "brond" på håret. Pamela Anderson är faktiskt ganska passé!

Over and out/Mamselamsen, som nu ska gå in och överösa den nyblivna 27-åringen med födelsedagspussar

fredag, november 16, 2007

Två företag, ett jobb, en fritidssysselsättning och en katt.

Vårt matbord används inte enbart till att ätas vid. Här drivs två företag... Millan jobbar med sitt distansjobb.... jag försöker hålla ordning på alla glasögon, så att de kommer dit de ska. Här jobbas under enorm koncentration.... men en ansvarslös individ skiter i vilket. Hon bara vräker sig över ordrar, glasögon, datorer och momsredovisningar och förväntar sig att bli kliad på magen.
Elsa på köksbordet

Jag vill bli katt i nästa liv!

Over and out/Mamselamsen, som nu ska börja fredagsskap. Bubblet ligger redan på kylning.

Nedräkning.

1 dag! Om en dag fyller vår Millan 27 år! OBS..... det är barnen som blir äldre...... inte jag!

16 dagar! Millan flyttar till Stockholm. Gud så tomt det kommer att bli, nu när vi vant oss vid hennes inte helt tystlåtna uppenbarelse.

Och sen kör jag nedräkning till allt som har med julen att göra.

Fast jag kör en uppräkning också..... antalet fixade julklappar. Jag har kommit till två.

Over and out/Mamselamsen, hör och häpna..... påklädd!

torsdag, november 15, 2007

Vi har varit hos frippan idag.... i nästan tre timmar.

På väg till Guldsaxen.

Och vid den här årstiden handlar det inte så mycket om slimmade och sexiga kläder..... det handlar om att hålla sig varm! Observera raggsockorna, som Millan stulit från sin far.
Hos frissan3
Vi hade samma tid, men jag är "fotogasen".... därmed inga kort på mig.

Vi gav frissorna fria händer....... "Gör vad Ni vill!"

Och de gjorde de!
Camilla hos frissan1
Och så här blev det!
Camilla hos frissan2






Eller kanske inte.







Men eftersom Biggis "Gammelmamman" tycker att Millan är så lik Britney ibland...... så ville Millan sätta på sig en peruk och få känna den rätta Britneykänslan.


Nä, den infann sig inte, för hon ville varken gå på stan utan trosor eller smaska på klubbor doppade i amfetamin. Så peruken åkte ganska snart av... och så även de diskreta glasögonen.

Fast i verkligheten blev vi skitsnygga. Jag har en helt annan nyans på huvudet... och Millans djävulskt solblekta hår försvann.

Over and out/Mamselamsen, färdig för sängen.

Se där ja.....

..... där gick jeansen in och lade sig i tvätthögen.

Fan, då måste jag ju sätta på mig ett par hårda och nytvättade.

Over and out/Mamselamsen

Nya slingor på gång idag.

Jag ser ut som fan i huvudet. Det enda som inte är så förskräckligt är utväxten. Jag har blivit så vansinnigt gråhårig, så det gör egentligen varken till eller från om jag lägger in nya slingor.

Fast jag känner mig lite mer stylish när jag sitter tillsammans med en massa andra kvinnor/käringar och diskuterar om Britney Spears egentligen är riktigt klok och om Brad Pitt egentligen vill "köpa" fler barn.... och bli tusen spänn fattigare!

Dyrt socialiserande det där.

Over and out/Mamselamsen

Jag och mitt bloggande,

Upptäckte idag att blogglusten kommit tillbaka. Dock med en viss skillnad från "förr". Jag har nästan helt slutat att läsa bloggar... har liksom inte tid. Så läser ingen här, har jag full förståelse... men jag fortsätter ändå att skriva samma gamla skit som förut.

Förresten.... har skaffat nya glasögon. Dock inte de där fula som tydligen är inne just nu. Ni vet, de där som alla ser likadana ut.... små och fyrkantiga. Nä, för jag har tagit ett par ganska stora glasögon ur en av mina lådor. Sköldpaddsmönstrade med lite guld.... förståss! Millan höll på att baxna när hon fick se mig i dem, med glas för 6000:- (det är väl själva fan, att det ska vara så dyrt att vara halvblind) Hon tyckte de var skitfula! Men jag sa till henne att jag är ett modeorakel och ligger alltid ett-två år före alla andra. Jag slog vad med henne om att hon själv kommer att glida runt i Stockholm i stora glasögon under det kommande året.

Och varför är jag ett modeorakel? Bara läs från början i bloggen. Jag var två år tidig med guldväskor och guldskor.... jag var två år tidigt med allt som var lack..... jag förutspådde axelvaddar..... och när jag nu tittar på olika "catwalks" ser jag en massa axelvaddar. Jag har alltid varit en förespråkare av höga jeans.... och vad händer? Jo, nu säljs de skitdyrt i hippa affärer. Mitt mål just nu är att införskaffa en äkta lodenrock..... så bered Er på att Ni alla kommer att gå omkring och se ut som små jägare med stora glasögon om ett år eller så. :-)

Over and out/Mamselamsen, oraklet från Nybro.

Det är bra med katt!

Jag sitter ju alltid vid datorn och har ett öppet fönster i närheten. Det brukar bli ganska kyligt för min "mushand". Men just nu ligger Elsa ovanpå musen.... så är det bara att köra in handen under magen på henne när det är dags att klicka och det blir hur varmt och skönt som helst om min blåfrusna "tentakel".

Over and out/Mamselamsen, direkt från morgonrocken.... dock ej leoparden, då den gått i graven. Nu för tiden är det en rosa fleecemorgonrock med enorma rosor på.

Millan har startat operation förföljning.

Det börjar ju dra ihop sig till att Millan ska överlämna vinsten från försäljningen av skivan "Better place-tilles song" till EB-fonden "Tille-lille". Men som jag skrivit förut, är det många som fortfarande inte betalt. Hon satte sig med alla pärmar igår och gick igenom vilka de var. (Tro det eller ej, men det finns fortfarande människor som fick skivan/skivor i december 2006, som inte har betalt) Hur som helst.... hon mailade alla... vilket jag redan gjort en gång förut. Många har redan hört av sig och bett om ursäkt. Men de som inte betalar eller hör av sig, kommer att få ett surt telefonsamtal från Millan inom en vecka.... tack o lov för eniro. se då alla inte uppgav telefonnummer.

Och vad händer mer? Millan flyttar till Stockholm den 1:a december. Och medan hon väntar på att albumet i Hollywood ska bli klart, ska hon arbeta. I hennes liv finns ingen arbetslöshet. Ett tag hade hon två och ett halvt jobb... och det funkar ju inte, så hon tackade nej till det ena. Fast det halva jobbet kan hon sköta lite när hon tycker, då det är ett distansjobb och är inte beroende av vissa arbetstider. Jösses, vad jag är glad över att ha tjejer som vet hur man tar för sig, och som använder sig av sina kontaktnät.

Och albumdet? Stor dramatik i Los Angeles! Vissa musiker kommer inte överens med producenten..... samtal till Millan som, från andra sidan jorden, ska gjuta olja på vågorna. Och efter att telefonledningen gått varm och mailen fyllts, har det löst sig. Nu fattas bara ett par körpålägg, som kommer att läggas i november, ska den "bara" mixas och mastras. Doug sitter otålig och väntar på att de sista filerna ska komma. (Skivan spelas nämligen in lite här och där i världen)

Och här? Jo, jag tittade på en gammal godisfilm på videon. Man får låna videofilmer gratis på biblioteket och till min stora lycka hittade jag "Den tatuerade änkan". Hem och fort som fanken kopplade Millan om på baksidan av TV:n..... jag fixar inte det... och jag och Stephan sjönk ner i soffan. Ooooo, vilken underbar film det är... jag blir riktigt varm om hjärtat! Och jag gjorde helt klart för Stephan, att om han inte sköter sig, ska jag skaffa hatt och börja ragga karlar på begravningar. Av någon outgrundlig anledning log han bara åt mig och sa: "Ja, gör du det lilla gumman".

Jösses, vilket långt inlägg det blev.... ett sånt där långt inlägg som jag aldrig skulle ha orkat läsa igenom. Så jag avslutar väl med en liten bild på en ovanligt låååång Elsa... så Ni får lite lön för mödan efter att ha läst enmiljontrehundrasextioåttatusensjuhundratrettitre bokstäver.
Elsa lång

Over and out/Mamselamsen, som måste få liv i min glasögonmodell...... 20 glasögon ska läggas ut ikväll.

onsdag, november 14, 2007

Vad händer?

Detta har hänt de sista tio minuterna!
Camillas myspace
Vad är det för människor som lyssnat..... och varför???????

Over and out/Mamselamsen

Ny låt!

http://www.myspace.com/camillagervide

Inspelad här bredvid mig, medan jag satt vid datorn. Undrar om Ni hör mig i bakgrunden? :-)

Har fått mail och jag fattar inte.

Vad fasen är "Indieglasögon"?

Nån som vet?

Mamselamsen, som tydligen inte längre hänger med.

Jag har inte nämnt med en bokstav om IDOL.

Men det gör jag nu!

Jag tycker att IDOL-deltagarna håller en låg nivå denna gången. Men om nu någon ska vinna, tycker jag att tjejen Picasso är en värdig vinnare... trots det äckelvitblonderade håret. (Fast hon är inte vitast.... det finns visst en till äckelblonderad tjej)

Hm... fast han med "händerna"... vad han nu heter... är ganska bra också..... om han bara kunde hålla sina "viftiga" händer i styr. Lite som en ny Di Leva.... fast denna kille sjunger fan så mycket bättre.

Tja, som man kan förstå är jag inte särskilt engagerad denna gången. Jag har inte ens lärt mig namnen på deltagarna


Uppdaterad när Millan vaknade ur sin Törnrossömn.
Han med "händerna" heter tydligen Daniel och är från Norrahammar. Han och Camilla tävlade mot varandra i Söndagsfestivalen på TV när de var 12 år. Och han hade exakt samma manér med händerna redan då. :-)

Over and out/Mamselamsen, i snöstormen

Jag är nog ganska ensam om att tycka att det fortfarande är magiskt vackert i Nybro idag.

Jag kan ju tycka det då jag inte ska ut på vägarna. Fick just reda på att bilar ligger som pärlband i dikena vid infarterna till Nybro. En bekant från Växjö fick vända om, då det inte gick att komma fram till Nybban.

Visst är det konstigt att varje år kommer snön som en total överraskning... precis som om det är absolut första gången det snöar i Sverige. Hur fan tänker folk?

Over and out/Mamselamsen, som plockat fram största dunjackan.

tisdag, november 13, 2007

Det är något magiskt över Nybro ikväll.

magiskt
The magic of Christmas.

Over and out/Mamselamsen

måndag, november 12, 2007

Har köpt årets första julklapp...

......och jag vet en som kommer att kaskadkräkas rakt ut på julaftonskväll. :-D

Over and out/Mamselamsen, hemlighetsfull.

Jag har en Facebook men.....

.......jag fattar inte grejen med den. Jag har inte hittat några vänner från förr. Förmodligen är de för gamla för att ha Facebook. Men jag har den och jag får en massa meddelanden till mailen om en massa saker. Jag har inte kollat Facebooken på minst en månad och nu har jag glömt inloggningen, så jag skiter nog i den.

God bajs... Facebook och alla som "addat" mig som vän.! Vill Ni nått, finns jag här.

Over and out/Mamselamsen

söndag, november 11, 2007

Nu snöar det igen....

......och jag börjar pilla på staken.

Over and out/Mamselamsen

Jag har så roligt med Tradera.

Inte nog med att jag kränger ett och annat par glasögon, jag får så roliga mail och telefonsamtal också. Vissa blir jag jätteglad över, andra ganska konfunderad.

En tycker att jag borde åka till Stockholm, så hon/han skulle kunna få prova bågarna. Bågarna idag står i ett par tior... och auktionen avslutas i övermorgon. Tyvärr, går inte!

En annan vill att jag ska slå in i julklappspapper. Tyvärr, packar endast i "brunpapper".

Somliga vill att jag ska avbryta auktioner, för att de vill köpa dem bakom ryggen på Tradera. Tyvärr, förbjudet!

Några har velat att jag ska åka till olika städer för att överlämna "vinsten", så att de kan spara porto. Japp, kan jag göra, men det kostar 20 kr/mil i reseersättning.

Men de allra, allra flesta är hur gulliga som helst och jag blir varm om hjärtat när jag läser eller pratar med dem.

Idag skulle jag behöva att Millan vaknar tidigt, så jag får använda henne som glasögonmodell igen. Många tycker att det är bra att jag har ett litet foto på hur glasögonen ser ut på. Detta är ett par glittriga Lanvin som jag sålde i för två veckor sedan
Lanvin Camilla
Men jag måste få låta henne sova precis så länge som hon behöver idag... det har varit lite si och så med sömnen de sista tre veckorna. Så jag får väl sitta här och mixa och klippa ihop de foton som redan ligger i datorn.

Over and out/Mamselamsen

lördag, november 10, 2007

Tops-hunting.

Topshunting
Got ya!
Topshunting 2

Så går det när man inte slaviskt följer vad som skrivs i kvällspressen.

Hade lite tid över, så jag svepte in på Aftonbladet och började läsa om vattenattacken mot Reinfeldts. Hmm... kollade på bilden och tänkte: Nu har väl Ebba von Sydow gått lite för långt iallafall.
Ebba1
Läste vidare..... det var ju inte hon, utan nån som heter Hanna Wilenius. En hemsk tanke dyker upp i min skalle. Vad gjorde Ebbas pappa för så där 30 år sedan?

Over and out/Mamselamsen, rätt borta på vad kvällstidningarna skriver om.

Hittade detta på Internet och bör betänkas.

Till alla barn som överlevde 60 och 70 talet (men kanske till viss del 80-talet också...)

Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade. Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen, Inte blev vi överviktiga för det!

För att VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända.
Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!

I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nindendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler På TV:n inget surroundljud. Inga CD-spelare, MOBILTELEFONER, DATORER, inget Internet eller MSN

Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!

Vi föll från träd och tak, skar oss, Bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord Och inte fortsatte maskarna att leva i magen!! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar. Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.

Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna. Dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen . OTROLIGT ELLER HUR!!??

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte Dom var faktiskt lagens högra arm!!

Denna generation har faktisk fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!! Om du är en av dem: GRATTIS! Du kanske vill dela med dig av detta till andra som som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för DITT EGET BÄSTA!!?? Och när du ända håller på, berätta för dina barn hur modiga och (lyckliga) deras föräldrar var.

Detta är skrivet av ett f.d. barn som föddes på den tiden. (Nä, ingen av mina.) Kanske något för många "moderna", stressade och superpedagogiska föräldrar och människor att tänka på.

Over and out/Mamselamsen, som har sina speciella åsikter om hur barn ska få växa upp.

fredag, november 09, 2007

Instabila känslor.

Igår hade vi lite snö och då pillade jag på adventsljusstakarna

Idag har vi regn och då jag pillar på remotekontrollen till TV:n.

Tänk så lite som behövs.

Over and out/Mamselamsen.

tisdag, november 06, 2007

Glasögonen sålda!

Och till EB-fonden, "Tille-lille" blev det 216 kronor.
Inbet. kort EB-fonden
När de fick reda på banken att det gick till EB-fonden, var de så hyggliga så de tog inte betalt för avgiften på femtio kronor. Tack Swedbank!

Over and out/Mamselamsen