.

Mamselamsen

tisdag, juli 31, 2007

Tillåt mig presentera Burger!

Burger liten
Han är en Webkinz-Bulldog. Och med hjälp av honom och den hemliga kod, som man får när man köper den, kan jag hålla kontakt med barnen (mina vänner på Webkinz) på andra sidan jorden. Det är en hel liten värld som väntar en, när man loggar in. Jag bygger mitt egna hus, med W-dollar som jag tjänar ihop genom att jobba eller spela spel. Jag köper kläder till min Burger... just nu är han basebollspelare med balettskor. Jag matar honom och ger honom cyberkärlek, samt kan bjuda in mina vänner till mig. O.s.v. Mycket pedagogiskt.... spelet stängs automatiskt ner när klockan är 21.00.... barn ska nämligen gå och lägga sig då.

Hm...ja.... och så var det min "fantastiska" morgonrock!
Morgonrock liten
En sak är i allafall helt klar. Jag kommer inte bort i sänghalmen om jag har den på mig.

En av de saker jag kommer att sakna, är den "kvällsliga" frågan som skreks ut. "Margariiiitas, anyone?" Fast just denna inmundigades på Outback.
Margarita liten

Näääää, nu har jag inte tid med detta. Jag drar!

Over and out/Mamselamsen, som prioriterar och prioriterar och prioriterar

HEMMA!

Sköööööönt!

Nu har jag ganska mycket att göra. Bl.a. har jag tagit en vän med mig hem från staterna.... så jag kommer kanske inte att få så mycket tid över för bloggning. BTW, så heter han Burger (kort kommer senare.)

Over and out/Mamselamsen, smågalen som vanligt.

måndag, juli 30, 2007

Flygplatser ar ganska roliga.

Jag har suttit har i Amsterdam i tva timmar och kollat pa folk. Josses, sa manga olika sorter det finns. Ar de inte supersmala, sa ar de superfeta. Jag tror ta mig fasenatt det bara ar jag som ar lite smatt lonnfet... trots att Millan pastar att jag tappat ett och annat kilo "over there". Hm... konstigt, med tanke pa alla fargglada drinkar.

Hur som helst, nu ska det bli jatteskont att komma hem till verkligheten igen. Det hander ju trots allt saker dar ocksa.

Meddelande till Jessica! Jag kommer fran Amsterdam med KLM, klockan 16.35. Jag ringer sa fort jag landat, sa du far lite tid pa dig att komma och mota mig pa T-centralen.

Over and out/Mamselamsen, som nu langtar hem.

lördag, juli 28, 2007

Tva timmar kvar... sen ar det fardigjobbat i det har landet.

Det ska firas!

Pa med ny-kladerna och ivag till nagon haftig restaurang som serverar Margaritas och andra fargglada drinkar. Sa jag borjar redan nu nynna pa den dar laten som hon den dar countrysangerskan... vad hon nu heter, sjong... "Let,s go girls... We're going out tonight.....

Sovmorgon imorgon och sen ska jag hanga pa Countryklubben och jobba lite till pa solbrannan. (Den i pannan haller just nu pa att ramla av i sma ackliga hudflagor. Och det ar "cabbens" fel. Tre timmar nedcabbat med solen i ansiktet = inte bra! Man kanner ju for fan inte att man sakta men sakert forvandlas till en valkokt krafta.)

Over and out/Mamselamsen, knallrod

torsdag, juli 26, 2007

Fyra dagar kvar!

Hm..... maste kopa en vaska till, da den fruktansvarda och alldeles underbart grasliga och fluffiga morgonrocken som jag kopt tar ganska stor plats.

En morgonrock pa ljusrosa botten med kolossala rosa-roda rosa rosor pa. Stephan kommer att spy rakt ut pa golvet nar jag uppenbarar mig i den. Hihi..... Men frysa kommer jag inte att gora i vinter.

Over and out/Mamselamsen, stylish as usual.

tisdag, juli 24, 2007

Det slog mig en sak idag, som jag haft i bakhuvudet lange, men inte kommit pa.

Kvinnor i USA, har overlag valdigt galla roster. Sheeeeesus.... oronen skrumpnar dagligen.

Over and out/Mamselamsen

måndag, juli 23, 2007

Inte mycket bloggning.

Har faktiskt varken lust eller tid. Vi hors nar jag kommer tillbaka till Sverige.

Over and out/Mamselamsen.

onsdag, juli 18, 2007

Alltsa....

detta ar det "glammiga" jobbet jag har. Jag tar bl.a. hand om en CP-skadad tjej.
becks
En PC alltsa.... personal caregiver.

Over and out/Mamselamsen i norra Californien.

söndag, juli 15, 2007

OK.... imorgon ska jag, om jag har tid, att lagga ut ett kort pa....

mitt "fancy-smancy-jobb".

Alltsa, "me in action".

Over and out/Mamselamsen.

Busy!

Helg!

Och har sitter jag med en "Straxberrydaquiri"... eller hur det nu stavas... i handen. Herre Gud.... och lunchen var mexikanst, vilket betyder Margaritas.

Flaktulm.... jagr rtor jagg ksa ta ett dopppppp i pollenh nu.

See yah.

Over nad out/Mamseflamsan

torsdag, juli 12, 2007

Jag har fyndat!

Jag har kopt en ny videokamera.... den andra var ju ganska "oldschool", dar man tittade in i ett hal. Nu jaklar fick jag tag pa en pytteliten JVC med "flarp" for 1400 pix. Sa langt vara allt frid och frojd. Jag kopte en liten vaska till min pyttekamera.... i Chanelstuk. Jattesnygg!

Nar vi kom hem och jag skulle borja undersoka allt jag kopt, kollade jag i ytterfacket pa kameravaskan och dom till min oerhorda forvaning, nar jag hittar tva ljusbla piller dar. Det star V pa pillerna, sa vi tror att det ar Viagra... men vi ar inte sakra. Men hur fan, hamnade de dar! Kan det vara sa att vaskforetaget ansag att kameravaskan enbart skulle kopas av sadana gamla karingar som jag.... och det var nagon form av extrabonus, att ta med hem till gubben.

Stephan! Jag har dem kvar.... ska jag ta med dem hem? De kanske kan behovas om 20-20 ar eller sa. :-D

Over and out/Mamselamsen

onsdag, juli 11, 2007

Hahaha....

Jag haller pa att do av skratt over alla gissningar om var jag ar och vad jag gor. Men jag lovar.... nar jag kommer hem ska jag lagga ut ett kort pa det. Men en sak kan jag saga... jag haller inte pa att spela in nagon skiva. Tror faktiskt inte att nagot skivbolag skulle vilja ha en gammal hes klimakteriegumma. :-D

Over and out/Mamselamsen, som fnissar vidare.

Hm.... sa hara ska det inte vara.

Var ute pa en tidigt powerwalk och da hande det omojliga. Det borjade regna... visserligen bara i fyra minuter... men det regnade! Shiiit.... svenskar drar tydligen regn till sig.

Duschen nu!

Over and out/Mamselamsen, sa dar svettiga som bara hon kan bli.

tisdag, juli 10, 2007

Ok..... efter mycket tjat.... har ar de!

Image Hosting by Picoodle.com
Snygga va? :-D

Over and out/Mamselamsen, absolut snyggaste bonan i den har stan.

Fasen!

Jag hade tankt att bada efter att jag jobbat fardigt, men nu har poolkillen varit har och hallt i en massa kemikalier mot alger, sa ingen far komma i narheten forran vattnet klarnat. Och jag som verkligen hade behovt en avkylning. Ni vet ju hur jag svettas! :-D

Jag tror det kallas I-landsproblem, va?

Stephan kommer att "doda" mig nar jag kommer hem. Jag har kopt vida knabyxor, sydda i lapptacke. Och ju mer jag anvander dem, ju storre blir de... och just nu ar de en form av "baggypants".... eller som jag brukar saga... hangrov. Men vad fasen... det ar hett som in i he.....ete!

Over and out/Mamselamsen, het... heeet..... HEEET!

måndag, juli 09, 2007

Workingtime!

Uppe och redo for kneg i tio timmar. Fast som vanligt ar jag uppe med tuppen och kan vakna i lite lugn och ro. "Kaffe.... vara ar kaffet.... kan nan fly mig lite kaffe?"

Dagen igar avslutades pa en Countryclub. Dar kakades en massa stekar, svartvinbarssorbeter och dracks vin som jag inte ens vill veta hur dyrt det var. Ahh.... jag gillar sant... speciellt som det inte ar jag som betalar. :-D Faktum ar att jag inte skulle ha speciellt svart att vanja mig vid det har livet... men nu ar det ju bara for en manad. En manad av arbete!

Over and out/Mamselamsen, en P.C.

söndag, juli 08, 2007

Jetlagen kommer sent!

Vaknade klockan halv fem imorse och forsokte vara tyst, for att inte vacka alla i narheten. Misslyckades totalt! Det forsta som hande var att min dorr smallde igen med en jakla "slabang" och vackte alla. Asbra... men de somnade lyckligtvis om och jag spenderade tva timmar vid poolen. Det var skitkallt.... formodligen minusgrader. Men sa fort de forsta stralarna kom over horisonten, jagade jag dem. Jag flyttade solstolen hit och dit, for att tina upp mina djupfrysta lemmar. Och nar jag val hittat en bra solplats, borjar det frasa bakom ryggen pa mig. Varenda jakla sprinklers drog igang! Det ar ju inte sa himla vanligt har att folk sitter ute i gryningen, sa da tycker de val att det ar en bra tid att vattna vad som nu vattnas ska. Och det som tydligen skulle vattnas, var jag! Hur jag an slangde mig undan, jagade varenda vattenspridare mig. Men OK.... jag behover inte duscha nu i allafall.

Men nu ar klockan halv elva.... och sondag, sa en dag i lathetens teckan innan allvaret borjar. Men frukost forst.... aggrora och bacon.

Over and out/Mamselamsen, pigg och ostressad. :-D
Framme!

Efter en massa stress med byten av flyg... bl.a i New York och Houston, kom jag fram.

Det ar helg och trettiofem grader varmt och det forsta jag fick gora idag, var att kopa mig en ny baddrakt..... som ocksa blev en klanning, ny necessar och ett par Sally Hansen nagellack.

Nu har jag faktiskt inte tid att sitta har inne.... poolen vantar!

Over and out/Mamselamsen, overhettad

tisdag, juli 03, 2007

Nu när väskan är stängd.

Mitt boende för en månad. Vägg i vägg med detta.
boende
Over and out/Mamselamsen, hemlighetsfull som få.

En ängels tålamod!

Ska man ha med tullmyndigheter... tja alla myndigheter för den delen..... att göra, ska man vara begåvad med ett enormt tålamod. Den första timmen jag ringde var växlen stängd på grund av, vad jag förstår, överbelastning. När jag till slut fick tag på rätt person, var/blev saker mycket krångligare än jag hade förväntat mig.

Men efter sju sorger och åtta bederövelser (= hela arsenalen av svordomar) är allt fixat och klart. Till och med fullmakten ligger här, bevittnad och vacker.

På nått vis känns jag inte kompatibel med byråkrati.

Nu måste jag packa!

Nästa gång jag skriver här, befinner jag mig i ökenklimat.

Over and out/Mamselamsen, med en fot i resväskan.

Egentligen är det väl konstigt att jag inte bryter ihop....

med tanke på hur vansinnigt mycket som händer, eller är på gång i det här hemmet. Först av allt avresan till USA (Haha.... E-biljetten kom idag, med helt fel datum på. Inget psykbryt... ingen oro! Efter ett samtal med USA ordnade sig allt.) och sen massor med grejor och beslut som väntar när jag kommer hem igen. Det är tur att vi är två, så drar den ena (jag) så håller den andra ställningarna.

Men Nä, jag är alldeles fullkomligt lugn och harmonisk! För det är nu jag skördar enorma lagrar av allt det jag lärde mig om mig själv, under min rehabilitering. Jag drar ett djupt andetag, tar en sak i taget och när det är gjort, lutar jag mig nöjd tillbaka och glor en stund på den för tillfället grå himlen.

Så det är väl en himmelsk tur att jag inte längre är arbetslös, för så här egensinnigt aktiv med att ordna sin egen framtid, får man kanske inte vara. :-)

Over and out/Mamselamsen, ovanligt nöjd med livet.

Jag undrar om det var en film om detta som Camilla såg i USA, vilket resulterade i att hon slutade äta kött?

Expressen skriver om den dödliga bakterien som kan finnas i kött.

Millan kollade på en film, "Fast food nation", som några forskarstudenter i USA hade gjort. De filmade bl.a. på ett av slakterierna för... hm.... "de största hamburgermakarna i världen" och de fick en smärre chock.

"Slakt-linen" gick så fort att slakteriarbetarna inte hann göra sitt jobb på ett ordentligt sätt. Stora delar av tarmen blev ofta kvar. Tarm full med bajs.... bajs som sedan maldes och hamnade i hamburgarna.
Blivand hamburgare
Studenterna kunde inte visa den riktiga dokumentären, utan att fick istället göra en vanlig film av dokumentären, då de hotades av ofantliga stämningar från "det största hamburgerföretaget i världen", så i filmen heter hamburgerbolaget "Mickey´s".

Titta gärna på ett utdrag av filmen "Fast food nation"

Hur det är med slakterierna i Sverige, vet jag inte... men jag har inte ätit hamburgare sedan Millan berättade om bajset. Det har faktiskt inte blivit någon korv heller.

Over and out/Mamselamsen, äcklad

måndag, juli 02, 2007

Här händer det konstiga saker.

Vi har börjat få hemliga textmeddelanden sänt till oss via TV:n.
TV-kod 1
I kodform!
TV-kod
Och är det inte det, så tror jag vi har allvarliga problem med TV:n. Att den håller på att muteras till Einstein eller nått.

Over and out/Mamselamsen, med stor förväntan

Det är inte ofta jag sympatiserar med de borgerliga förslagen.... UPPDATERAD!

men efter att ha läst artikeln "Avskaffa a-kassan och sjukförsäkringen" är jag nog snar att ställa upp på detta. En minimiersättning, typ medborgarlön till alla, som ska täcka det basala och viss konsumtion. Vill man sen ha högre ersättning, får man fixa det själv.

Och JA! Jag tar mer än gärna mina drygt 400 kronor, som jag idag betalar till arbetslöshetsförsäkringen.... allmänt kallad A-kassan, varje månad och lägger på en privat försäkring.

Kruxet är väl, att vi kommer att stå med en hel hög arbetslösa arbetsförmedlare och A-kassehandläggare. Vad ska vi göra med dem?

Over and out/Mamselamsen, tydligen småborgerlig ibland.

Uppdaterad.
Efter att idag ha varit på AF och pratat med en som sitter lite högre upp i hierarkin, fick jag reda på... personen sa det rakt ut: "AF är totalt maktfullkomliga vad gäller avgörandet om man får bli "normalt" arbetslös eller ska bli satt i åtgärd."

Det Ni!

Arbetsför och vid full vigör......

ända fram till början av augusti.

Skrev ut mig från AF idag.... jag reser ju vilken dag som helst!

Over and out/Mamselamsen, nu äntligen "frisk".

Måndag och häcken full.

Vid halvtio styrs stegen mot AF.... liiite papper som personligen ska överlämnas.

Därefter är det väl dags att börja tänka på vilka grejor jag ska ha med mig på utlandsjobbet. Hög tid, då jag flyger från Arlanda på onsdag eller fredag. Får reda på idag vilken dag det blir.

I och med att jag vet att det är så många människor på kommunhuset som läser här varje dag, vill jag inte närmre gå in på vad det är, men så mycket kan jag säga.... det är inom ett område som jag nästan aldrig sysslat med innan. Spännande och hedrande att det blev just jag.... gamla käringen. :-)

Men "of course"..... det var inget jobb som gick via AF.... utan genom kontakter! Alla jobb som jag under mitt liv har haft, har gått via kontakter och det är ganska konstigt i och med att jag... tro det eller ej... är en ovanligt osocial person. Vänkretsen är en handfull människor och det räcker för mig. Det där eviga och ytliga socialiserandet med "alla", där jag var den där ständigt spralliga Mamsan har jag i princip lagt av med, för det var ju bl.a. det som knäckte mig i julas. Så med den personligheten jag har nu, skulle jag nog inte platsa något vidare som "stekare" på Stureplan. Jag är fullkomligt allergisk mot "luftpussar" och kramar av okända människor.... vilket jag tyvärr, på grund av överumpling råkade ut för häromdagen. (Hann inte sträcka fram handen för att hälsa som vanligt folk) Kram...puss... puss... kläm. Hur fan tänker folk när de börjar krama och pussa på människor de aldrig träffat förut? Jag kan ju ha smittosamma sjukdomar.

Det är skönt att vara en riktig sur surkärring!

Over and out/Mamselamsen som gillar sitt nya jag.

söndag, juli 01, 2007

Elsa!

En mycket kramgó katt.
AnkElsa liten

Shhhhh.....

Ny musik på väg!
Camilla gör musik

Over and out/Mamselamsen, tassar ut igen..

F´låt!

Jag är skitdålig på att svara på kommentarer.... bättring ska ske när jag ridit ut stormen.

Har suttit och pillat med mitt brev som ska överlämnas till AF imorgon.

Och jag avslutar det så här.

"Och skulle du ** få för dig att ta till ”maktmedel”, kan du vara fullständigt övertygad om att även jag är redo. Nästa steg, vilket jag för allas skull hoppas inte ska behöva tas, är redan förberett. För är det något jag lärt mig under mitt tillfrisknande från utbrändhet, så är det att stå upp för mig själv och inte låta mig köras över."

Så där ja.... nu tar jag söndagsledigt.

Over and out/Mamselamsen, efter ett gott förvärv.