.

Mamselamsen

fredag, juni 30, 2006

Det är varmt för alla idag.

Varmt1 liten
Fast vissa är smartare än andra att hitta svala ställen.
Varmt2 liten

Over and out/Mamsematten

Snyft snyft!

Har precis vinkat av Jessica vid tåget. Hon var tvungen att åka tillbaka till Stockholm ikväll, då hon anordnar en stor picknick imorgon, i nån park på Söder.

Saknar henne redan!

Vilken pärla hon har varit, nu när vi jobbat så mycket. Bakat och bakat och bakat... Igår körde hon bl.a. en kolapaj med choklad och nötter och när vi stängde idag, fanns det bara två bitar kvar. Hon borde inte jobba på en tidning... hon borde ha ett svartfik hemma i köket.

Tack snälla rara Hjärtat!

Och så till andra sidan jorden . Pratade nyss med Millan, som var något spänd. Idag börjar inspelningen av hennes musikvideo. De är på jakt efter en viss insekt, som ska vara med i videon... men det var värre än beräknat att få tag på det. Så häromdagen när Millan var ute och gick, fick hon syn på en och det började en vild jakt.... som misslyckades. :-D

Det var väl allt för nu. Och festen som vi blivit inbjudna till ikväll i kommentaren nedanför.... vi oooorkar inte och så sitter jag i morgonrock. Men Ni "Puss-Punkare", tack för at Ni bara kom på tanken att bjuda in oss gamlingar. *skrattar*

Over and out/Mamselamsen, "Folkmords-fan"!

Trappans historia.

Trappan liten
Nu har de kommit fram till att vi måste söka tillstånd för dessa tre trappsteg. Hos fem olika instanser. Byggnadskontoret, polisen, räddningsjänsten, tekniska nämden och stadsarkitekten. Snacka om att "Mamsans" håller folk sysselsatta med livsviktiga grejor.... speciellt polisen som var tvungna att ut och kontrollera... vad det nu var? Och två kom de också.

Kostnad trappa: ca 25 kronor till skruv. Resten hade vi.
Kostnad tillstånd: Runt 3000 kronor. Och tusan vet om inte mycket av dessa kosnader är årliga.

Det är inte lätt att driva företag om man inte är fullkomlig jurist... inom alla områden.

Over and out/Mamselamsen, som bara rycker på axlarna åt idiotin.

Jag är inte helt säker...

men jag har fakiskt börja fundera på nya tofflor.
Tofflor liten
Får se hur jag gör.

Over and out/Mamselamsen, den hasande

Reklam!

Dagens rätt hos "Mamsans" idag:

"Marinerad kycklingfilé med potatisgratäng och kantarellsås". Inkl: dricka, sallad, bröd, kaffe, oförskämd kock, gratis vatten till hunden, ett jäkla liv från Konsumtaket och en ständigt tjattrande Mamselams.

Välkomna... Ni som törs. :-)


Sen spelas det in musikvideo på andra sidan jorden, nu till helgen. Och sen ska hon visst.... nä visst nä. Det fick jag inte berätta än. :-D


Sen en fråga!
Någon som hört talas om det f.d. öde "hippiesamhället" som ligger mellan Nybro och Emmaboda? Fullt med gamla konstiga hus... bl.a. en pagod med halmtak. Det har visst varit ett behandlingshem en gång i tiden, som drevs av danskar. Vi har försökt få reda på var det ligger, bara för att åka dit och fotografera, men de som rår om det vill inte berätta var det ligger... vill inte ha invasion. Nån som vet... de är ju bara lilla jag som kommer med en pytteliten kamera.

Over and out/Mamselamsen, "manáschern"

Med risk för att bli tjatig.

Men gissa vad jag hör genom mitt öppna sovrumsfönster?




Ledtråd!
Sop

Over and out/Mamselamsen, från den renste lilla staden i världen

torsdag, juni 29, 2006

Hallå alltså!

Gissa var jag har varit idag?

Här!!

Ett par tusen kronor fattigare och ett par tusen kronor rikare på prylar.
IKEA liten
Ojsan hoppsan... där kom outfiten med.... och min tjocka mage. :-D

Over and out/Mamselamsen, nu... IKEA-freak

Ärligt talat.....

så trodde jag att det var hundars jobb att gnaga på skor och sånt.
Bälte liten
Kattor ska ligga i ett hörn och spinna.

Over and out/Mamselamsen, med ett något kortare bälte runt midjan idag.

Klockan är sju....

och sopmaskinen är inne på andra varvet!!!!!!!

Over and out/Mamselamsen


Förresten... funkar inte nyligen.se? Jag kan inte pinga i allafall.

onsdag, juni 28, 2006

Nu är ju inte jag den där skrytsamma sorten...:-D

så jag tänker inte med ett ord yppa vad som händer i Hollywood just nu.

Over and out/Mamselamsen,, - - - - (min mun)

Kolla kolla!

Mina sööööta Punkare !

Over and out/Mamselamsen, mallig.

Avslutningen på en "tinnitusdag"!

Jag stänger alla fönster, då hör jag bara den jäkla blästringsmaskinen lite grand. Jag lutar mig tillbaka i soffan och inmundigar ett glas iskall Sangria.
Sangria liten
Jag ska bara smutta på den, så den räcker ända tills att helvetesmaskinen på Konsums tak tystnar för dagen. För... de måste väl för fasen sova någon gång.


Tjugo minuter senare.
Hurra! Det är tyst! Nu ska jag svepa hela skiten och hoppas på att jag inte sätter i halsen.

Over and out/Mamselamsen, oljudsallergiker nu för tiden

Fy fan... nu är jag skitsur!

Inte nog med att jag vaknar till den förb...de sopmaskinen varje morgon, nu håller de på att vattenblästra plåttaket på Konsum också. Jag bor ju väldigt nära och ljudnivån ligger säkert på ett par hundra decibel. (Tänk Er ljud som en sån där stor borr som gatuarbetarna har, fast dubbelt)) Sen går jag till "Mamsans", som ligger ännu närmre... och vad tror Ni det betyder? Jo, hela dagarna måste jag lyssna på detta kulspruteljud... för att inte tala om våra gäster på uteserveringen. Hur länge står de ut innan de byter place? Och hela denna veckan ska de hålla på från morgon till kväll.

De har varit här förut och då var det ännu värre, så vi ringde hälsovårdsmyndigheten då vi tyckte att det var en sanitär oägenhet. Och mycket riktigt, de fick sluta. Men inte för detta djävulska ljud, utan för att de inte skickat in ansökan om att få göra denna blästring. Och tydligen har de fått tillstånd igen, för jag och många andra har nerverna utanpå kroppen nu då ljudet ibland upphör för ett par minuter och man andas ut.... och så sätter de igång igen... om och om och om igen. Från klockan sju till klockan åtta på kvällen. Faan, snart springer jag och skär av slangen till vattnet... allt för att få tyst på det hela.

När då inte hälsovårdsnämnden bryr sig om detta psykiskt nedbrytande djävulskap, kommer jag att vara en riktig huligan idag och ha både nagellack och ringar på mig på jobbet. Pilutta Er!

Over and out/Mamselamsen, som inte brukar gnälla i första taget och som så här på morgonkvisten fick en hemsk vokabulär.

tisdag, juni 27, 2006

Alla tar så himla vackra bilder jämt.

Men jag hade tänkt att skildra den sanna och hårda verkligheten.

"The real reality"!!!!
Verklighet2liten
Verklighet1liten
Verklighet3liten
Skulle nu någon vilja var så förbaskat vänlig och skänka mig ett kulturpris på ett par tre hundra tusen... för mer modernt och kulturellt kan det väl knappast bli.

Over and out/Mamselamsen, kultursnobb

Välkommen alla små söta Nybban-punkare!

Fast så jäkla mycket punkare vet jag inte precis om Ni är.... Nu är ju bara sööööta! Men visst, skivan jag fick av Er, krävde både två och tre Valium för att jag inte skulle bryta ihop totalt när jag lyssnade på den. Jag menar... bara namnet: "Folkmooooord". :-D


Och alla Ni andra som inte träffat dessa killar, så är det dem som jag glatt skulle låta sitta barnvakt till min barnabarn.

Over and out/Mamselamsen, som absolut måste tvätta fötterna nu. *håller för näsan*

Nu måste vi absolut lyckkönska...

LillaB till att ha övergivit Expressenbloggen och startat en egen "riktig" blogg. Nu äntligen kan man kommentera!

Over and out/Mamselamsen

Te´baks!

Hade tänk att dra en repa här igår.... men vi fick liksom besök. Jessica är hemma i Nybban och vi hade liiiite annat att tänka på.

Bl.a. hann hon inte mer än av tåget, så fick hon kvickt som fanken börja agera diskplockerska. Jag fattar inte riktigt vad som händer på "Mamsans", men av någon konstig anledning skulle "alla" här i stan käka och fika hos oss igår. Besticken tog slut, salladsbuffén tog slut, borden tog slut och JAG tog slut. Alla mackor som vi gjort, tog slut på en timme. Och de fick vara slut en stund eftersom vi langade Dagens, raggmunkar och kroppkakor så fort händerna bara förmådde. "Sa..an i gatan", så det såg ut när klockan närmade sig tre. :-) Men med gemensamma krafter fick vi ordning på det hela och nya mackor och "negerbollar" kom fram och svetten på mig, kunde sakta men säkert avdunsta för att endast kvarlämna en lite kladdig yta på ryggen. :-)

Matlagning igårkväll, fanns inte på kartan... vi gick på "Chi" och käkade thailändskt, för att sen gå hem och självdö en stund i soffan.

Idag är det torgdag (vi är faktiskt ganska kända för torgdagarna i Nybban) och snacka om att vi ska "knöka" kyldisken full... ända upp till taket.

Over and out/Mamselamsen, nyladdad

måndag, juni 26, 2006

Gud så skönt at inte känna sig "tvungen" att göra något blogginlägg.

Over and out/Mamselamsen, off to work

söndag, juni 25, 2006

Jag älskar skor...

men de de här skulle jag fasen inte vilja ha, om de så kastar dem efter mig.

Over and out/Mamselamsen, med viss stil

Dra på trissor!

Det här är inte jag!!!! Loooovar!

För det första röker jag inte i smyg..... jag röker helt ohämmat öppet och överallt... och just nu!
Och vad gäller längden, får vi nog plocka bort ett par decimeter.


Over and out/Mamselamsen, sur för att någon snott mitt "nick"

Någon som märkt någon skillnad på min blogg den sista tiden?

Mm... trodde väl det!

Just så här jävla trist är jag egentligen. :-)

Over and out/Mamselamsen, sig själv.

Jag har skrivit det förut.

Men snälla expressenbloggare, kan Ni inte byta till en "riktig" blogg, så vi alla kan få tillgång till kommentatorsfunktionen. Ni skulle få så otroligt mycket mer läsare och respons.

Som det är nu när jag letar nya bloggar, klickar jag omedelbart bort sidan när jag ser att det står Expressen upptill. Er egna text hinner inte ens komma upp innan jag är på nästa sida.

Over and out/Mamselamsen.

Ledig i dag också...

så jag har gått runt lite bland de "största" bloggarna, som jag inte haft tid till de sista veckorna.

Och jag säger bara en sak: Jag ler i mjugg... över speciellt en . (cliffhanger)

Over and out/Mamselmsen, som ska sova lite middag nu

Fotbollssnack!

Sverige har åkt ur... nu håller jag stenhårt på Afrika!

Over and out/Mamselamsen, som "kastar in brandfacklan i gaskammaren" *rofl*

lördag, juni 24, 2006

Ibland känns nog de stora frågorna för stora.

Och när de gör det, kan det bli så att man lägger sin energi på mer hanterbara saker. I detta fallet Agneta Sjödins come back i TV, med nya uppdrag.

Det är ju väldigt trevligt för henne, men det jag reagerar över är alla kommentarer angående detta. "Alla" har åsikter om detta.

Skriv någonting om världssvälten eller aids... jag tror inte det hade blivit hälften så mycket kommentarer då.

Så.... vi/man lämnar det stora och ohanterbara där hän och lägger energin på petitesser. Eller?

Over and out/Mamselamsen, som har tid att surfa idag.

Jag somnade som vanligt!

Hade verkligen tänkt mig att se på fotbollen idag. Men som vanlig somnade jag efter fem minuter. Jag vaknade upp när det var en kvart kvar... fåtöljen bredvid mig var tom.

Och nu förstår jag varför.

Over and out/Mamselamsen, nu, pigg som en lärka

Jag har ju bara kopierat!

Lite kommentarer!!!

Caluas blogg said...
Det ser ju soligt ut!! =)Nu ska jag snart ivag pa spe-pro for musik-videon!!! Wiiie!! Bilder kommer sen...Vi var i Lancaster och mixade igar!!!!!
6:17 PM

Mamselamsen said...
calua: Shiiit pommes frites! På gång alltså.Jag vill se bilder.
6:22 PM

Caluas blogg said...
OKI!!! Ska ta foton...Vi spelar in nasta fredag inomhus och sen ska vi spela in utomhus scenerna vid Batman-grottan!!! *ler*
6:55 PM


Så detta kan ju inte kallas för reklam. :-D

Over and out/Mamselamsen, "manascher-undercover"

Gud, så härligt...

att vakna utan ett huvud som känns för trångt, fjärilar i magen och "Ågren" över gårdagen.

Men om en stund ska vi dra iväg och kolla på dessa typer, som har det. Öland, here we come! Men först ska vi kolla in ett spa, som en bekant har byggt där. Sen bär det av till Borgholm, för den sedvanliga midsommardagsmiddagen på "Robinsson Crouse".

Stan lär krylla av irrande människor, som undrade vart gårdagen tog vägen. "Vaknade vid åtta, full vid nio. Det var en kort dag".

Fast riktigt så präktig som jag utger mig för, var jag inte. De blev både ett och två glas vin, till sillen, framåt kvällen.

Over and out/Mamselamsen, något fantasilös idag... också

fredag, juni 23, 2006

Endast Sverige svenska gubbar har!

Jordgubbar2
Och då snackar jag inte bara de tvåbenta. Även om också de är söta och mjälla. Och toppar man med grädden är lyckan fullständig.

Over and out/Mamselamsen, tebaks te bordet.

God morgon alla midsommarglada!

Här har vi det typiska midsommarvädret.
Midsommarväder liten
Det är i det här läget jag är så otroligt glad över att jag inte är tjugo år och ska tälta på Öland. Och jag är också väldigt glad över att jag inte har några barn som längre vill åka dit över midsommar. Sista gången en av dem var där, ringde hon hem vid midnatt och ville bli hämtad, efter att en av hennes vänner råkade ut för ett våldtäktsförsök av flera killar i ett tält.

Och vet Ni... vi kunde köra!!!!

Det är just sådana här lägen som jag tycker det är viktigt, att minst en av föräldarna ska vara "körklara"... trots att det är midsommar.

Nog med moraliserande.

Vi ska ta det väldigt lugnt idag. Ut och köpa jordgubbar och gräslök, för det glömde vi igår. Sitta en stund på balkongen och sen iväg till "Kvarnaslätt" och träffa massor med folk, fika, titta på uppträdanden, folkdans och dansa runt...... nää, det får allt vänta tills jag har en knodd i handen att maskera min danslust bakom.

Och så lite sill, lax och en nubbe.... skojade.... jag dricker helst inte något som är starkare än vin. Så "putten" som nu är tre år gammal, får stå kvar i barskåpet till jul.

Så lugnt och skönt alltså. För det hysteriska och traditionella donandet och firandet, sparar jag till december.... som många kanske minns.

Over and out/Mamselamsen, direkt från morgonrocken

torsdag, juni 22, 2006

Ha en trevlig midsommar!

Midsommar liten
Nu ska Renaten fram, knogjärnen på och så ska jag supa skallen av mig. För det är väl det man gör på midsommar?

Over and out/Mamselamsen, som nog ska fira det lite mer stillsamt trots allt. :-D

onsdag, juni 21, 2006

Snacka om att tiden är ur led.

Vanligtvis brukar det ju vara barnen som städar som idioter, när föräldrar ska komma på besök.

Här är det tvärtom! Jessica kommer på måndag, så hela söndagen viker vi åt att gnugga i köket, dammsuga, moppa, diska och köra runt med toaborsten i ilfart.

Man vill ju trots allt framstå som det perfekta föredömet, trots att vi inte städat en enda gång sen vi började på "Mamsans"... med det behöver vi ju inte berätta för henne. :-)

Over and out/Mamselamsen, som tar midsommar i lugn och ro först.

Taskiga rubriker.

Eftersom mina intentioner att kolla på fotbollen igår sprack, då jag som en ganska murken stock knoppade in redan i första halvlek, tänkte jag kolla på kvällstidningarna hur det gick. Att det gick bra forstod jag när jag gick in på Aftonbladet och såg alla rubrikerna. Men Gud, så jag fick klicka innan jag fick reda på hur många mål det blev.

Med tanke på rubrikerna, steg spänningen och jag fick för mig att Sverige hade vunnit med minst 14-0... och så blev det bara oavgjort! Hm!

Men det borde jag ha anat, för varken Jenny eller Jesper rev huset här igårkväll. (Var Ni hemma överhuvudtaget?)

Over and out/Mamselamsen, väääldigt lite fotbollsfantast

tisdag, juni 20, 2006

Jag har väl då aldrig varit med om maken...

till hög luftfuktighet. Det rann strida strömmar på utsidan av vår läskkyl och kyldisk... på mig också för den delen.

Blir det bara en procent högre fukthalt, kommer hela Nybro att behöva trampa vatten... för då är det ren och skär H2O vi susar runt i.

Over and out/Mamselamsen, sjöblöt.

Nää, vet man vad!

Inte för jag vet om det är fotbolls-VM eller klimakteriet, men jag håller på att få mustasch!!

Over and out/Mamselamsen, skitsur.

måndag, juni 19, 2006

Pensionsdags!

Alla 65+ var på banken idag. Men lydig som jag är tar jag min lapp och klämmer mig ner mellan två pratglada damer. Och de kunde prata de!!! Framför allt om hur många det var på banken idag. Och jag bara log och nickade... jag hade bråttom!

När så mitt nummer till slut kom upp, gick jag fram till kassan. Men damen före mig var inte riktigt klar, hon skulle bara lämna över sitt prydligt igenslickade bankgirokuvert... efter att hon tagit ut sin pension. Men det var inte nog med det... hon ville betala också! Bankpersonalen försökte både länge och väl förklara för henne att pengarna skulle dras direkt från kontot. Men tanten fattade inte, utan gick mycket förvirrad därifrån, med kuvertet nerknölat i handväskan. Stackars lilla tanten!

Alla "nymodigheter" är nog inte så bra för alla, speciellt inte om de är över 90.

Snälla bankpersonal: "Have mercy"! Jag är snart där och jag har inte ens Internetbank.

Over and out/Mamselamsen, som gick till banken idag, i onödan, visade det sig.

Nu MÅSTE jag bara göra ett inlägg.

Vi har världens sötaste grannar under oss. Kolla vad som stod utanför dörren idag.
Gullegrannar liten
Och detta bara för att vi lämpar av lite mackor och bullar hos dem på kvällen, när vi går hem från Mamsans... vi hade ju fått slänga dem annars.

Jesper/fotbollshuliganen och Jenny/tjockisen.... Ni får skrika hur mycket Ni vill under VM... jag sympatiknackar här uppifrån.

Over and out/Mamselamsen, som nu glädjeskuttar iväg till jobbet.

fredag, juni 16, 2006

Nää... det ÄR inget roligt att blogga längre.

Nu när jag jobbar så mycket, hinner inte mycket hända som är värt att skriva om... som Ni säkert märkt. Att producera ord för producerandets skull= vanlig bloggfälla = trist!

Så nu tar jag en rejäl paus, men återkommer när det händer nått... vilket det i och för sig gör på måndag. Men sånt skriver man bara inte om... det är "fult". :-D


Over and out/Mamselamsen, som vanligt full med planer.

Trist på TV och jättetrött.

Jag har surfat runt på lite "sajter" med rolig bilder... men den roligaste av alla hittade jag för nästan ett år sedan... och vi alla i kommentarerna kom fram till att en hund under åtta kilo är ingen hund, utan en Yffe. Därav Monica med Yffen .

Detta är alltså min favoritbild framför alla.
Chihuahua

Over and out/Mamselamsen, som längtar efter sin bok

Alltså... detta måste Ni se.

Sjungande hästar!

Eller vad sägs om denna?
Tja
www. funnyjunk.com

Over and out/Mamselamsen, sjuuuuk humor.

Konstiga saker kommer med posten ibland.

Och idag kom detta gratisprov.
Snus1 liten
Tobak- och nikotinfritt snus och jag var självklart tvungen att testa. Det luktade parfym och smakade hö.

Nja... jag vet inte precis om det är min grej.
Snus1 (1) liten
Hur får man skiten att stanna bakom läppen? Så fort jag log, ramlade den ut.

Over and out/Mamselamsen, som testar allt utom knark.

Konstiga jag!

Ibland undrar jag om jag är rikigt som man "ska" vara när man är 50+.

Jag har mycket lättare att umgås med... och har större förtroende för, de som är 20-35 år, än de som är i min ålder.

Jag har kanske haft otur, men jag anser att väldigt många... kvinnor i min ålder är falska och lismande... framför allt lismande.

Nä, tacka vet jag de punk-rockande killarna som kommer till oss emellanåt... inget jäkla knussel och hymlande. Jag tror jag lätt skulle lämna, mina ännu icke-existerande barnbarn till dem som barnvakter.

Är jag knäpp, eller finns det fler som känner som jag?

Over and out/Mamselamsen, som nu inte menar alla... undantag finns.

Jag har sorg... fotbollssorg!

Serbien-Montenegro åkte på pumpen mot Argentina!

Stackars stackars "Jåle"... från Nybban!!!
Jåle
Aftonbladet blogg Jodå... Jåle är med på bilden.

Nu såg jag inte matchen, men jag är övertygad om att han var bäst på planen. Sen är det kanske inte gräsligt att få stryk av Argentina.

Over and out/Mamselamsen, som vet att han har framtiden framför sig. *hur hemlig som helst*

Oh nej!

Alsing-Forsell spelar den där låten "Boten Anna"!

Nu är det total bojkottning av den kanalen här.

Over and out/Mamselamsen, som nu hittat P3

Hoppsan.. Sverige vann visst!

Jag orkade inte engagera mig i "matchernas match"... trots mustasch.

Jag gick och lade mig med Unni Drugges bok "Orkestergraven". När jag kommit till sidan 37, hörde jag Jesper en trappa ner.... "Jaaaaaaaa...! Jag förmodar att Sverige till slut fick in ett mål.

Jag blev så glad för hans skull, så jag var tvungen att sympatiknacka lite i golvet. :-D Efteråt tänkt jag på, att han nog trodde att jag knackade för att han skrikit. Men du Jesper... det var morse och betydde: "Äntligen sket farmor efter fjorton dagars förstoppning". (Jag gillar, när det hörs att det bor folk i huset)

Ok... Sverige vann. Så när jag snart ska gå in och läsa våra kvällstidningar, så kommer väl allt att handla om målet och tusen analyser runt detta. Längst ner kommer det eventuellt en liten notis om tusentals döda i krig, svält, och tortyr. Så ska man göra något riktigt skandalöst, så borde väl den här dagen vara den bästa... ingen uppmärksamhet alls.

En underbar fredag... solen skiner och helgen infinner sig (trots att vi jobbar lite imorgon)

Ha en underbar helg, med mycket grillat och ett glas vitt eller en flaska "Jever".

Over and out/Mamselamsen, helgglad.

En Tv-reklam som ger dålig smak i munnen.

Är det bara jag som reagerat på reklamen från "Mmm... Marabou"?

En kvinna upptäcker att hon står sist i busskön... blir besviken... äter choklad. Grannen vinner på lotto... blir besviken... äter choklad... De på bryggan som badar nakna... kommer ett motorcykelgäng... blir besvikna... äter choklad.

Vad är det vi lär oss?

Jo, när vi är ledsna och bevikna..... ät!

Over and out/Mamselamsen.

torsdag, juni 15, 2006

Det verkar inte som om min mustasch...

har någon större inverkan på Zlatan och Hellberg.

Nu skiter jag i det här och går och lägger mig med en god bok. En bok är vinst... varje gång.

Over and out/Mamselamsen, fotbollsointresserad egentligen.

Idag har jag varit en riktig snäll matte!

Jag köpte en leksak som min små bebisar skulle få leka med. Och vad hände? Jo, det själviska stycket Elsa, lade totalt rabarber på den.
Ny leksakliten
Och Ebba fick så bredvid och titta på.

Det tog Elsa exakt en timme för att ta rejält död på den.
Nyleksak2liten
Luddet förpassades till soppåsen, då hon började tugga i sig det. Kvar finns nu bara en liten tom, stickad "strumpa", som inte är ett skit intressant... så nu får även Ebba komma åt den forna leksaken.

Over and out/Mamselamsen, som ska köpa en mer hållbar leksak imorgon... i härdat stål tror jag.

Okokok... jag SKA titta på fotbollen!

Jag är redo!

VM-mustaschen är på plats!
Jag-Vm mustasch liten
Pizzan är aväten. Nu är det bara brynjan, flaggan och sexpacken med folköl som fattas, för att jag ska vara helt transformerad till en soffjäsande fotbollsfreak. Ska se vad jag kan göra åt saken.

Vinner de inte nu, så vet jag inte vad som skulle kunna få dem att vinna.

Men för att vara på den säkra sidan, laddar jag även med en hög veckotidningar... för risken är uppenbar att jag tröttnat redan under de första fem minuterna.

Over and out/Mamselamsen, vars värld trots allt inte kommer att gå under om de inte vinner. Men vinner de... så är det helt och hållet beroende på min mustasch

Du vet att du har katt när du har:

- lurviga soffor
- lurviga täcken
- lurviga svarta buxor
- döda flugor på golvet
- pulveriserade toarullar i hela lägenheten
- konstgjorda växter, som sitter fast med ståltråd i fönsterna
- en katt liggandes över ansiktet på morgonen
- en katt som smaskar på din macka, när du gick iväg för att hämta kaffet
- kattor som sitter och tittar upp i taket och du då vet att det är fara å färde
- katthår inuti mascaran

Du vet även att du har katt, när du möts av två underbara kärleksfulla varelser när du öppnar ytterdörren. Så det är bara att kasta sig ner på golvet och ta emot allt gos och "prat".
GranEbba liten
Elsa vig1 liten

Oh, vad jag älskar dessa galna kattor!

Over and out/Mamselamsen, back in "bissniss"

Jag fortsätter min bloggtystnad....

då jag fortfarande är trött på ord.

Men en vacker blomma, som tjuriga, bitska och "kärringaheta" jag helt utan anledning fick igår, kan jag lägga ut.
Rosorutananledning lien

Over and out/Mamselamsen, som tror att vädret blir lite svalare idag.

onsdag, juni 14, 2006

*smyger in* Jag tror de blir åska om ett par timmar. Hurra! *smyger ut igen*

tisdag, juni 13, 2006

Vet Ni?

Det känns som om min inspiration börjar tryta... eller om det är tidsbrist... eller värmen.

Jag tror jag ska ta en liten
Pause
Lånad!

på fem minuter eller fem dagar. Vi får se hur länge jag kan hålla mig. :-)

Men jag kommer tillbaka!

Over and out/Mamselamsen, småstressad.


Uppdaterad.
Ni får väl klicka på länkarna till höger i stället: "Mina flickor"... där kanske det finns lite nyheter.

Tråk-Sverige.

I England däremot, vet man hur man ska roa sig .

Snälla snälla Göran Persson, sätt lite fart på din regeringen.

Jag skulle vilja se lite spyor i Per Nuders skåp. Lite sex på toan med Messing och Bodström. Varför ställer du själv, Göran, inte upp på lite breakdance i receptionen vid utlandsbesök? Eller varför inte ett lik i någon garderob... eller det kanske Ni redan har?

Faan... vad coolt det skulle va´!

Mer action i Sveriges regering tack!

Over and out/Mamselamsen, gillar allt som roar

Hetsjakt på Andreas Jonsson!

Som jag skrivit förut har jag alltid på Mix Megapol på på morgonen, för jag gillar flamset med Forsell-Alsing. Men det slog mig för en stund sedan, att cheferna på denna kanal måtte hata Andreas Jonsson och vill att alla lyssnare också ska göra det. Och de är så smarta, så de säger det inte rakt ut, utan med pennalistiska knep för de över sitt hat till oss genom att spela "Sing for me" hela tiden.

Jag ville en gång.... för 27.592 spelningar sedan att han skulle vinna uttagningen till Eurovisionshlagerfestivalen. Men inte idag!!!! Jag tror jag skulle kunna tänka mig att klippa av stämbanden på honom om han skulle dyka upp i mitt synfält någon gång.

Så cheferna på Mix Megapol! Ni har lyckats... kan Ni inte byta till annan artist snart?

Over and out/Mamselamsen, som undrar var alla nya artister är.

Renlighetens Mecka = Nybro.

Maskinen som sopar gatorna, sopade utanför vårt hus i torsdags, i lördags och just nu! Hur skitaktiga är vi i Nybban egentligen... eller hur "Linda Skugge-aktiga" är gatukontoret? Jag vet inte, men jag tror att vi har Europas renaste gator... tror faktiskt att man skulle kunna äta direkt på dem.

Apropå inlägget om personalen i fiskdisken på COOP. Idag slänger jag allt vad magtryckare heter. Valkarna kommer att få svänga friskt... under en täckande pikétröja med ärm! Jag höll på att få tuppjuck bland alla hyskor och hakar igår, i den stekande solen. Så om Ni hör någon idag, som susar runt och nynnar på "La det svinge... ", då är det en oerhört lättad och naturell, jag.

Over and out/Mamselamsen, som nu ska ta kopp nummer två.

måndag, juni 12, 2006

Man har inte roligare än man gör sig.

Jag som trots allt är hyfsat normal (med viss modifikation) går varje morgon runt i "Köpmannen" för att kolla läget. När jag gjort det, är de Stephans tur att göra samma runda. Men som sagt... han är inte riktigt "navlad"! När han gick in till Annsofie på "Anemonen", var det tomt i affären och hon satt vid datorn och förde in en massa. Dock hörde hon plinget att någon gick in, så hon reste sig upp och gick ut i affären.... ingen där! Hon gick runt och letade... ingen! När hon sen skulle gå tillbaka till datorn, ser hon en jäkligt konstig växt som står inne i stora blomkylen och spretar med armarna och knackar på glaset... min man! Jag tror hon dog på kuppen och rusade in till mig och undrade var jag hade kameran. (Hemma!)

Det är tur att hon har samma sjuka humor som vi! :-D

Over and out/Mamselamsen, luttrad!

Det här en dödsynd va?

Icevine liten
Men det var absolut enda sättet att få det vita vinet kallt idag! Om en stund ska Stephan och jag bänka oss nakna på balkongen... nästan i allafall. Nu har solen gått runt hörnet och det går att vistas där utan att dö.


Jag läste hos Bloggfrossa idag om hur äckligt han tycker det är på Netto och jag håller med honom på varje punkt. Men idag såg jag något riktigt äckligt på Coop här i Nybro. Som många vet, är jag noga med kläder, när man jobbar med mat. Inga ärmlösa toppar, inga nakna fötter... helst inga nakna ben heller.

Idag när jag stod i kön på COOP kom en av tjejerna som jobbar i den "fantastiska" fisk- och skaldjurs-disken. Tjejen var, om jag ska vara ärlig, något korpulent. På sig hade hon jeans som var så låga att hela stjärtspringan visades för hela Nybban... kort top, och då snackar jag top som slutar starx under revbenen med tunna tunna band över axlarna. De självlysande turkosa BH-banden var nerhasade på armarna. Ovanpå detta hade hon det reglementsenliga förklädet, med ett tunnt band runt nacken. En sak kan jag säga. Jag kommer aldrig att handla i den fiskdisken, så länge det står en personal där, som visar upp varenda valk hon har, en stjärtspringa så lång och djup att Brennerpasset hade blivit avundsjukt. För att inte tala om vilka läckerheter som kan droppa ner i torsken, när hon sträcker sina nakna håriga armhålor över den för att nå till laxen.

Jag må vara petig... men jag tycker det är äckligt!

Over and out/Mamselamsen, som återkommer om maken i blomkylen.

Värmeslag!

Ni vet sådana där blötdjur med långa armar... sådana som flyter ut om man tar upp dem på land. Ja just det, maneter. En sådan är jag just nu... en riktig jäkla brännmanet. Jag flyter åt alla håll och är så varm så jag nog tusan bränns.

Enda räddningen för mig är vatten... en riktigt kall avrivning i duschen.

See you! *glider iväg utmed golvet*

Over and out/Mamsemaneten.

Nu är det nära!

Tjugosju dagar kvar tills jag blir "gammel-moster" igen! Fy fasen det lät gammalt!

Ungefär som min gammel-faster, som vi alla kallade för "Mocka-Picka". En gammal ungmö, som levde ensam hela sitt liv, p.g.a ett missförstånd med hennes stora ungdoms-kärlek i tonåren. Båda blev så oerhört sårade (utan att reda upp det), så de levde ensamma under hela sina liv... i var sin ände av byn. Tragiskt!

Det här med släkt... de är intressant det, när man tittar tillbaka.

- en morfar som spelade tennis mot Gustaf V och alltid gav bort begagnade julklappar, som han hittat på vinden.
- en farmor som tyvärr fick Altzheimers och försökte övertyga Stephan om att propparna i proppskåpet var hemliga övervakningskameror.
- Ja, och så "Mocka Picka", som alltid serverade "kruller" och sockerfri glass. (Minns du syrran, när ingen vågade äta och vi lassade över allt på din tallrik, när "Mocka Picka" var ute i köket.)
- en farfar, som var präst och ramlade ner från predikstolen, när han inte var riktigt nykter.
- en tennisspelande mormor, som jag tyvärr aldrig fick träffa.
- en "gammel-moster" stod på barrikaderna tillsammans med Kata Dahlström och Elin Wägner och stred för kvinnlig rösträtt.
- En svärmor.... nja, inget att skriva.
- en svärfar... den stora jägaren som ramlade ner från jakttornet och skadade sig riktigt allvarligt. Men som trots det kröp ett par kilometer genom skogen... körde hem och svimmade över ratten utanför huset.
- en...., som dog i AIDS innan sjukdomen ens fått ett namn i Sverige. De sa bara att det var någon underlig immunbristsjukdom.
- Ingegerd (plast-svärmor)... helt underbar!
- en faster som har en otrolig förkärlek för sidenkläder och låter sy upp.
- annan faster som hade Italien som favoritland och som långa tider bodde där, innan hon började på bank i Sverige och hjälpte Rausing att flytta Tetrapack utomlands en helg för väldigt länge sedan.
- Stephans tvillingbror. Olika som natt och dag... därför ingen kontakt.
- en far.... så "jäla" cool!
- mor som var både min mamma, lärare och mitt största fan i musiken och som såg till att få mig introducerad för B&B.
- Ja, och så vi syskon. En big boss och en antik-freak och så alldeles alldeles underbara jag. :-D

Visst är det härligt att ha en mångfacetterad släkt. Man uppskattade inte alla när man var i tonåren, för då var de ju bara så himla konstiga.

Jag undrar vad den unga generationen egentligen tycker om mig? NÄ... jag vill inte veta!

Over and out/Mamselamsen, gammal som gatan. *skrattar*

söndag, juni 11, 2006

Kvällspussel!

Ibland begriper jag mig inte riktigt på hur jag är funtad, med tanke på att jag har två stora garderober . Men det är väl inget att göra åt.

Over and out/Mamseslarvan

Det är knappt att man kan tro...

att det är mindre är ett år mellan bilderna.
Kissekatt
SnyggEbba liten

Idag har vi lekt turister

Turist2 liten
Man måste ju hålla sig lite uppdaterad om vad som händer i Glasriket i år. Och det är mycket det. Jättekomplex byggs i Kosta... outlet och liknande. Men jag undrar om de verkligen hinner klart tills semestrarna börjar i juli.

Jag har en känsla av att kristallen i Glasriket kommer att få ta både ett och två steg tillbaka, när alla andra köpcentra blommar upp. Bra för ekonomin... trist för traditionen.

En glass blev det i allafall där... ganska äcklig om jag får säga det.

När vi till slut ställde kosan hemåt, såg jag det mest allra ensammaste lilla moln på himlen.
Turist1 liten
Tycker Ni att det ser dimmig ut, så är det bara vår ovanligt skitiga ruta.
Hemma igen med en släng av värmeslag.

Over and out/Mamselamsen, halvt avklädd

Jag vet varför det gick så illa i fotbollen igår.

Allt är Bloggfrossas fel!!!!

Han "tvingade" Sverige att anlägga VM-mustasch... t.o.m. jag gjorde mitt bästa. Och se bara så det gick... skitspel (tydligen... jag såg inte)

Dessa mustascher, gjorde att alla svenska spelare kände pressen och de pallade inte för trycket. För hur ska man kunna begära att svenska fotbollsspelare ska kunna spela koncentrerat, när det sitter 35.000 Saddam-kopior på läktarna.

Så vill Ni hitta en syndabock, så tycker jag Bloggfrossa är helt rätt. :-D

Over and out/Mamselamsen, mustaschlös.

Jag hoppar vissa bloggar.

Idag har jag verkligen haft tid att titta runt på lite nya bloggar, men jag hoppar över alla som har startat blogg genom Expressen. Man kan ju för tusan inte kommentera, utan av vara någon form av medlem.

Jag är ledsen... men jag vägrar att låta mig registreras där.

Over and out/Mamselamsen

Veckans enda sovmorgon och vad gör man då?

Jo, man kliver, pigg som en mycket glad lärka, ur sängen klockan halv sju. Vad är det för fel på mig?

Alldeles frivilligt var de förståss inte. Elsa blev lite ömhetstörstande runt fem. Låg hon inte tvärs över halsen på mig, så välte hon upp sig över hela mitt ansikte eller så gnagde och drog hon i mina halsband. Min lilla bebis älskar mig nog outsägligt mycket... eller så var hon bara skithungrig.

Med tanke på vad jag skrev nedanför... jag tror jag avstår, för nu har jag under fjorton dagar testat en mycket trevligare kräm till mitt f.d. krackelerande ansikte. Denna!
Nattkräm liten
Alldeles full med mineraloljor.... men det skiter jag i, för den funkar på mig. Alla sådana små små flagor är som bortblåsta, så ev. foundation sitter nu för tiden som en smäck!

Krämen med rosenolja, som jag köpte på Apoteket för en månad sedan har nu degraderats till bodylotion, för den utförde inte det den skulle i mitt superkänsliga anlete.

Jag kommer att behöva en ny tub mineralkräm till hösten. Någon på bloggen som säljer Mary Kay?

Over and out/Mamselamsen, med massor med tuber, burkar och flaskor.

lördag, juni 10, 2006

Stephan... koom! Jag vill bli rynkfri.

Jag läste just hos Atir om det nya mirakelmedlet att bli av med rynkor . Spermakräm!!!! T.o.m bättre än Botox.

Och har vi inte råd med denna kräm, så får vi väl agera porrskådisar hela bunten... över hela ansiktet, tack! Varje morgon och kväll!

Men som vanligt finns det en hake. När man som mest behöver detta... i övre medelåldern... brukar ju som många vet förmågan hos vissa karlar avta. Givetvis inte i detta huset! (Herre Gud, han läser ju det här.)

Sen undrar jag om det verkligen stämmer. För om man tänker på var spermatosoerna vanligtvis brukar hamna, så borde det vara ovanligt rynkfritt där. Men vad jag lärt mig genom alla biologilektioner i skolan, lär det finnas hur mycket rynkor och skrymslen som helst.

Så jag väntar tills jag får lite mer fakta av folk här på bloggen. Någon som vill hålla mig lite ajour?

Over and out/Mamselamsen, alltid pigg på nytt.


Uppdaterad.
Om någon inte uppfattade tonen i detta inlägget.... jag skojade!

Tomt på stan.

Nu fattar jag.

Fotboll! *suckar*

Over and out/Antimamsen


Uppdaterad.
Hörru Bloggfrossa ! De svenska spelarna har ju ingen VM-mustasch.... det är ju fusk!

Vad betyder gräsänka egentligen?

Är det en kvinna, vars mördarsniglar har tagit kål på gräsmattan?

Over and out/Mamselamsen, som tänkt till igen


Var bara tvungen att Googla på det. Alltså, enl. SAO
GRÄS-ÄNKA.
ETYMOLOGI: [sv. dial. gräsänka, hustru vars man är bortrest, fästmö vars fästman dött, liderlig flicka; liksom d. græsenke efter mnt. graswedewe, förförd, övergiven flicka; jfr t. graswitwe, eng. grasswidow samt t. strohwitwe. Ordet syftar möjl. urspr. på en flicka som förförts ute i det fria o. sedan övergivits. Den sv. riksspråksbet. beror trol. på lån från t.]BRUK: (skämts.)BETYDELSE: gift kvinna vars make för tillfället är bortrest.

NEEEEEJ!!!!

Hon gör det igen!
Elsarenlig liten

En helt vanlig lördag på "Mamsans"

Självklart börjar man dagen med en Esresso Duplo... kan det bli bättre? (Alltså, spana in creman.)
Espresso duplo liten
Dagen till ära har jag ratat allt vad "skandaler" heter. Se så snyggt GULD-sandaletterna passar till mina stödstrumpor. :-D
Guldisar liten
Sen börjar man/Stephan skapa... gamla hederliga räkmackor!
Räkmackor liten
När jag sen satt på kaffe och burit ut alla möbler och trottoarpratare, måste man socialisera lite. Man går alltså in till Annsofie och utvärderar vem som har mest ont i fötterna av oss. Fast idag var hon väldig upptagen med alla brudbuketter.
Pernillas brukdukett liten
Varav en som hon inte var riktigt nöjd med. Men då kom Stephan med råd som den värsta floristen... och det blev mycket bättre. Och som tack för hjälpen fick han denna av Annsofies mamma. Min man, han vet hur kvinnor ska tas!! :-)
En ros till Stephan liten
Sen var man ju tvungen att titta in på "Guldsaxen" och vem sitter inte där och "ondulerar" håret inför sitt bröllop idag? Pernilla, min gamla arbetskamrat.
Pernilla före liten
Hon kom in och visade upp sig innan hon hämtade sin brudbukett.
Pernilla liten
Så lycklig hon var. Hon och hennes blivande man tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att gifta sig efter tio år och tre barn. Hon kommer att få sitt drömbröllop med bl.a. en gigantisk billiantring.

Sen har det inte hänt så mycket mer än att vi serverat en massa folk... och nu tar vi helg! *tar av stödstrumpor, magtryckare, bröstlyftare och foträta skor*

Over and out/Mamselamsen, lös och ledig.

Ritualer!

-Tvätta av sig
-Smörja in sig
-Borsta tänderna
- "Undereye corrector"... inte för mycket. Man vill ju inte se ut som en panda.
-Brun kajal
-Mascara
-Solpuder... brännan är inget vidare. Faktiskt helt obefintlig.
-Mascara
-Macara
-Mascara
-Lipgloss.
-Fluffa till håret a la Pigge Piggsvin

Redo!

Over and out/Mamselamsen, snygg som få.

Reklam eller inte reklam... det är frågan.

Jag har många gånger funderat på att försöka få in reklam på min sida. Jag har funderat fram och tillbaka om detta. Det vore ju lite trevligt att få lite "nålpengar" att droppa in på kontot, men jag har bestämt mig för att skita i det... av två anledningar.

1. Min vackra sida skulle kännas skitful och oseriös. :-)
2. Sen skulle nog samma grej hända som när jag låg med på förstasidan Bloggtoppen. Prestationsångest!! Jag skulle känna tvånget att producera och jaga läsare. Nej, det är inte min grej... det räcker med de "tre" läsare jag har om dagen... Jessica, Camilla och syrran. (Jag kan ljuga hur mycket som helst för mig själv, och jag går på det varje gång)

Så, här kommer det ingen reklam, om inte någon erbjuder en summa med fem nollor efter ettan.

Over and out/Mamselamsen, som har en viss olat att blogga ändå.

De kryper fram under sina stenar.

Så fort man startar upp ett företag, så kryllar de in. De kostymklädda, snacksaliga och portföljbärande "väskdängarna". Kommer de inte personligen eller genom postlådan så tar de sig in via telefon. Och självklart vill de sälja! Hemsidor, kläder, grönsaker, reklam, kaffekoppar, telefonabonnemang, bröd, visitkort, rengöringsmedel..... Puh, det tar aldrig slut.

För ett par dagar sedan hade vi en kille på telefon, som absolut tyckte att vi skulle byta telefonabonnemang och trots att Stephan sa nej minst femton gånger, fortsatte han att mala på i en mycket upphetsad ton. (Jag har jobbat som telefonsäljare under en kort tid och lärt mig att "never take no for an answer", så jag skrattade så jag nästan dog. Han följde säljskolan till punkt och pricka.) För att få stopp på honom sa vi till honom att återkomma om en vecka. Men då är vi förberedda!

Stephan brukar skoja med "väskdängare" som kommer personligen och säga att de får inte komma över tröskeln förrän de öppnat bakluckan på bilen och erbjudit oss en massa gratisprover. Funkar inte så ofta. :-)

Men för det mesta tackar vi nej.

Jag har stor respekt för alla säljare.... hur fasen orkar Ni? Ni måste ju säkert få 99 nej innan Ni får 1 ja.

Over and out/Mamselmsen, som vanligt från morgonrocken.

Hur underbetalda är egentligen lärare...

så de måste ta till alla knep som går för att få upp lönen? :-)

Igår var det studenten och andra liknande skolavslutningar här i stan. Det tycker jag känns jättetrevligt... alla ungdomar var så uppklädda, fina och glada. Men något som jag tycker är konstigt är att på en skola här i Nybban, firas det studentaktigt när man går ut nian. Blomkvastar runt halsen, ekipage som kör runt, runt på stan och stor mottagning hemma. Flera föräldrar jag pratade med igår, tyckte det var skitjobbigt och kan inte riktigt förstå varför.

Fast jag kan nog tycka att man ska ta tillvara varje tillfälle för att fira, då så mycket är grå vardag

Studentfirandet hördes en del här i Nybban. Under hela kvällen ekade "Sjung om studenten..." mellan husväggarna på gågatan... och jag blev så vansinnigt nostalgisk och tänkte på tjejernas studentdygn. Min egna "student" är inte så mycket att minnas, då jag gick ut Teknis precis när staten hade bestämt om studentens icke-vara. Så för oss på Rinmansskolan, var det precis som vilken skolavslutning som helst... ingen mössa, inga blommor. Nu efteråt kan jag allt tycka att det kändes lite torftigt.

Så, fram för att fira... allt! Och idag firar jag att det är en underbar lördag och att jag bara jobbar sex timmar.

Over and out/Mamselamsen, förhållandevis vaken.

fredag, juni 09, 2006

Många väntar barn här omkring.

Och jag har lovat mig själv att aldrig sprida blodiga, nästan dödliga förlossningshistorier omkring mig. Varför gör alla det? Precis som om man ska sätta världsrekord i vem som kan producera mest smärta, blod och sprickningar.

Men det finns vissa saker som jag minns från mina två förlossningar.

Jessica:
I det där munstycket, som man sätter över näsan och munnen för att få i sig lustgasen, står det "Malitte" inuti. Det glömmer jag aldrig! Samt att när Jessicas huvud var nästan ute, fick jag nog och bad att få gå ut och röka... vilket jag av någon konstig anledning inte fick.

Camilla:
Inget särskilt, mer än att det fanns en sjuksköterskeelev med under min förlossning... hennes första. Och det enda jag hade i huvudet var att inte skrämma slag på henne. Så jag tror jag tryckte ut Camilla med ett mycket brett leende på läpparna... om än något stelt

Sladdis dotter "Fotbollsänkan" förhörde sig ofta om hur en förlossning var... tja vad säger man? Man känner sig jäkligt skitnödig med ett gräsligt magknip... men det är inte värre än att man gör det igen. För jag har ju gjort det två gånger!

Over and out/Mamse-duplo

Nu kommer Bloggblad att få vatten på sin kvarn.

Jag har tagit fram mina gamla "skandaler", som jag sa att jag aldrig skulle använda mer.
Skandaler
Jag hittade dem igårkväll och provgick dem. Himlar och bananer vad de är sköna. Det är liksom små mjuka kuddar i sulan, så jag formligen studsar fram när jag egentligen susar. Den den susande studsbollen... det är jag det. Men fy faan, vad fula de är.

Mina fötter håller just nu på att transformeras från små rara Geishafötter till platta och breda flundror och jag får knappt i fötterna i min coola "high heels" längre. Men vad gör man inte för att de nedre regionerna ska vara glada.

Fast det går ju inte att komma ifrån att jag emellanåt känner mig som en gammal käring, när jag studsar runt i stödstrumpor och "skandaler". :-D

Over and out/Mamselamsen, med glada ben idag också.

Som drivandes ett företag, får man nog inte säga så här:

"Fy tusan, vad skönt att det blev lite lugnare idag"! Många hade nog fullt upp med studentfirande, för hos Ingalilla på "Anemonen", var det knöfullt redan klockan åtta i morse.

Ja jösses, jag har glömt att berätta vad Stephan gjorde mot henne i förrgår. Vi brukar komma in till henne, när vi vill växla till oss femkronor... hon har nämligen hand om kassan till kundtoaletten... alltså bara femmor. Den damen har ungefär lika smort munläder som min käre make så deras lilla diskussion om femkronor, slutade med att hon sa: "Tror du att jag är något jäkla lokalkontor till SEB, eller"? Och det tyckte Stephan absolut att hon var. Men för att förtydliga det hela ordentligt, gjorde han en liten fin skylt som han smög upp utanför hennes dörr, där det stod "Lokalkontor SEB". Ingalilla fattade ingenting när folk kom i och gav henne gliringar under hela dagen. Dock blev hon varse strax innan stängning, när det kom in en karl och sa att han absolut ville genomföra ett bankrån på lokalkontoret. Ingalill rusade omedelbart in till Stephan för att ge honom på skallen och Stephan skrattade så han grät.

Så roar vi oss i Nybban... vi kräver liksom inte så mycket. :-D

Over and out/Mamselamsen, åskådare.

Jag och mina massmördare!

Läste hos Millan och på Aftonbladet att FBI arresterat två äldre kärringar (ja, jag skriver med två r) som starkt misstänks för att vara massmördare.
Massmördare
Lånad från Aftonbladet

Shiiiit! Det är ju den kärringen (till vänster) som bor rakt över innegården hos Camilla.
Massmördarhem
Kärringen som jag tjafsade och bråkade med (förra och förrförra gången jag var där)... för så fort man gjorde de minsta lilla ljud, kom hon utrusande på balkongen och gapade och skrek som en galning... och jag var som sagt ju inte sen att tjafsa emot. Hon och hennes karl grälade ju högljutt dagarna i ända, med öppen balkongdörr, så vi hörde exakt vad de avhandlade. Det var naturligtvis om alla checkar utan täckning.

Puh... vad skönt att hon och hennes väninna är bakom lås och bom och att inte "tjafs-jag" blev utvald som nästa offer.

Tänk så otroligt glamöröst Hollywood är.... eller inte.

Over and out/Mamselamsen,

torsdag, juni 08, 2006

Förba...de Blogger!

Varenda kväll jag kommer hem, är det nått vajsing på det. Mobbing kallar jag det... jag stämmer Er här och nu!

Oh, det var jätteskönt att skriva det, så nu är jag lugn och fin igen. :-)

Idag har vi haft det ganska kaotiskt på "Mamsans". Hahaha... vår inplanerade "Dagens" tog slut tjugo över tolv. Sen var det att börja trolla med knäna. Fort som fanken fick vi... läs Stephan fram Pytti panna med stekt ägg istället.... tja, och så gick det lika många sådana och bakad potatis... och pajer... och... Ju mer det är att göra ju pladdrigare blir jag. Stackars gäster och behöva lyssna på mig, när jag susar runt och försöker hålla koll på vem som ska ha vad och sen på tillbakavägen få med mig en bricka eller två, med skitig disk. Ojojoj... tallrikar, glas, muggar... allt tog slut. Shit pommes frites, men vi redde ut det och sen var det operation röjning, för inte ett bord var rent.

Jag tror nu inte att detta är en vana, utan alla var nog ovanligt hungriga idag och absolut ville ha pannbiff med stekt lök.

Men vi är förberedda för morgondagen... peppar peppar!

Over and out/Mamselamsen, som blivit av med sitt spring i benen idag.

Ja, nu gäller det. UPPDATERAD!

Hur många föräldrar kommer att lyfta sin feta rövar ur soffan i morgonkväll?

Här i Nybro är det studentavslutning och jag vet att hela stan kommer att fyllas med fylla. Ungdomar som däckar på gågatan, under buskar eller i Badhusparken.

Nästan alla föräldrar är övertygade om att just deras barn inte dricker. Jag kan meddela Er, efter många år i röda "Fasan-på-stan-jackan" att det gör de!! Jag påstår att 95% av alla ungdomar en sån här kväll, är påverkade av något.

Så upp med Er... ställ upp för Era barn och minska risken för alkoholförgiftning, våldtäkt och överfall. (Det handlar inte om att vakta ungdomarna... bara se till att inget händer. Inte ens Camilla och Jessica, var Guds bästa barn... nu blev Ni förvånade va?)

Ta det som en trevlig kväll, med mycket frisk luft och tillfälle att träffa andra föräldrar och ungdomar. Det är faktiskt skitkul.

Over and out/Mamsemamman


Uppdaterad!
För rättvisans skull, måste jag ju berätta att Camilla också slängde på sig jackan och var med och vandrade på stan ibland... då hon inte hade lust att rumla runt. Snacka om att hennes kompisar först tyckte att hon var helknäpp... med de ändrade sig ganska snart när Millan fick ta hand om en alkoholförgiftad och i princip medvetslös tjej i väntan på ambulansen. Helt nerspydd men nöjd gick hon hem på natten med mig

Nu har det väl slagit runt för henne!

Ebba har gått och blivit skitförnäm drottningkatt. Det duger inte att lapa som vanlig katt längre. Nu doppar hon tassen och slickar i sig vatten där ifrån istället.
Tassdrickande liten
Vad är nästa steg? Kniv och gaffel?

Over and out/Mamselamsen, aldrig en tråkig stund.

onsdag, juni 07, 2006

Hurra! UPPDATERAD!

Vi har bakat och bakat... och nu är vi ifatt igen. Kylarna och frysarna är fulla med pajer, kladdkaka och chokladbollar igen.

Annars var det en tämligen lugn dag på jobbet... tack o lov.

De enda som hände var vårt lilla svensk-amerikanska par som hade tappat bort varandra. Denna tant... ja, jag säger tant var lite nervös, eftersom hennes man har början på Altzheimers. Jag hoppas hon hittade honom sen. Men detta underbara gamla par har gjort exakt det som Stephan och jag också vill göra, när vi blir arbetsbefriade.... de drog till USA i fjorton år och levde loppan. Detta har satt vissa spår... båda dessa 80-åringar bär baseballkepsar, bär märket för SWEA och är så där otroligt överväldigande Amerikanska i sitt sätt. Helsköna!!

Annars händer det inte så himla mycket... känns lite larvigt att blogga om jobb... jobb... jobb.

Over and out/Mamselamsen, som känner sig rätt trist just nu.

Uppdaterad.
Jag glömde ju berätta om vårt finfrämmande idag... ja, de kommer flera gånger i veckan. Nybros trillingar som älskar kex.
Trillingarna liten
Dagen till ära, fick de besök av en tvåmånaders tjej i vagnen. Denna lilla tjej höll på att bli alldeles sönderpussad. "Jag vill ha barnbarn... så jag slipper stå och drägla över alla bebisar som kommer"!

Over and out/Mamselamsen, var biologiska mormorsklocka tickar

På väg till "Mamsans"!

Baka... baka... baka... allt tog ju slut i måndags. Sen måste jag ta hand om de as-kladdiga golven... vi orkade inte efter att vi stängde innan helgen.

Är Ni i närheten idag och är sugna på "Öländska kroppkakor" med skirat smör och lingon, ska Ni absolut komma till oss.

Over and out/Mamselamsen, redo för dagens bravader med kameran i högsta hugg.

Jag måste snart ändra uttrycket "Hela familjen bloggar"...

till "Hela släkten bloggar".
Josefina
Syrrans lilla "skata" Josefina har även hon startat en blogg... en gratis-blogg om "saker som växer". Den där saken som växer, är en hon och kommer att födas i Alice Spring/Australien om sådär 6 veckor. Såå, himla kul att nu kunna följa hennes och S liv där.

Blir den lilla nya bebisen lika ettrig som Josefina var när hon var liten, kommer hon att få att veta att hon lever. Jag glömmer aldrig när Stephan och jag var och hälsade på hela syrrans familj, när de var i farmors stuga på Gotland för trettio år sedan. Syrran har alltså fyra barn, alla med namn som börjar på J och det är mindre än två år mellan dem. Var Stephan och jag än gick, så var de där, med sina gälla stämmor. "HEJ, vad gör du?". Satt man på utedasset slängdes dörren upp: "Vad gör du?" Ville vi ha en privat stund i husvagnen "Vad göööör Ni... vi vill in". Ohhh... Stephan och jag var helt överens om att låta sterilisera oss så fort vi kom hem igen. (Fast nu gjorde vi inte det, tack o lov)

Jag tänkte på en sak när jag läste detta. Flickorna Gervide + annat efternamn, har en viss förkärlek att hitta kärlekar som kommer från andra delar av världen än Sverige. Vi har två Candadensare, en Österrikare... tja så har vi Camilla som är ständigt kär... det är bara föremålen som byts ut.. är de inte amerkanare, så är de norrmän, schweizare, engelsmän... fast just idag, tror jag hon är singel. Eller rättare sagt, sist jag pratade med henne var hon det i alla fall. :-) Det är bara Jessica som inte varit ute på den internationella marknaden än.

Jag tycker det är lite roligt att så många tjejer i släkten ratat den svenska marknaden, vad gäller utbudet av män. Snacka om att det kommer att bli mångkulturella släktfester och risken för inavel är obefintlig. :-)

Jag har varit och hälsat Josefina välkommen till den knäppa världen"Bloggalien"... jag tror hon också skulle gilla om någon annan också gjorde det.

Over and out/Mamselamsen, känner sig så internationell.

tisdag, juni 06, 2006

Jag och mina sneakers!

Många tror säkert att jag bara har guldskor, men så är inte fallet. Jag har mina älskade sneakers också. Och alla har en speciell historia... som jag inte berättar här, för då skulle detta inlägget bli en kilometer långt. Men här är de jag hittar just nu.
Sneakers5 liten
Hittade bara en... Elsa har nog snott den andra.
Guldsneakers liten
Sneakers4 liten
Sneakers2 liten
Sneakers3 liten
Stinky sneakers liten
De här, har varit med och jagat svartbjörn i Yosemite. Millan, kommer du ihåg det?
Sneakers1 liten
Jag ska visst ha ett par rosa också.... hittar inte!

Och nu när jag jobbar som jag gör... går och står hela dagarna, lutar det åt ett antal nya. :-)

Over and out/Mamselamsen, sneaker-freaker