.

Mamselamsen

söndag, juli 31, 2005

En massa nytt "klonk-klonk" från Hollywood.

Har precis pratat med Millan ( http://caluas.blogspot.com ) och fått hur mycket ny musik som helst, genom telefonluren över Atlanten. Det var inte så himla mycket "klonk-klonk" denna gången, utan jäklig bra musik. En låt... jag tror den hette "Hear me out". En garanterat blivande hit. Sen var det en rå-inspelning...hård-rock ("I´m not your mama)! Shiiit, det lät jädrar i min låda i luren. Jag tror att luren nästan bågnade.

Jaa... hon är duktig den lilla Skatan!


Har jag skrutit om den ena Skatan, vill jag även skryta över den andra Skatan.

Jag har en Storskata också. http://sessan.squarespace.com. Tjejen som får allt att låta som en katastrof och så fixar hon det ändå. Jobbar man mot en deadline måste man nog kunna hålla huvudet kallt. Men varje månad är det kriiiis..... hur ska vi hinna? Jobba dag och natt... och klockan två på natten skickas tidningen på tryck, i absolut sista sekund. (Detta är ju en mors subjektiva intryck... det finns dom som påstår att hon har medarbetare... men hon är drottningen för mig.) Det är ett jäkla coolt "pryl-testar-magasin" i alla fall.

När ska han säga tack? Uppdaterad!!!!!

Jag bara undrar när LENNART ska tacka för medaljen han fick nedan? *surar*


Uppdaterad 20.40

Hurra...hurra... LENNART har varit bland mina kommentarer. Han hade en mycket förstålig ursäkt, för ett sent tack.

Ohhh...dessa förb..e vackra ord!

"Grillade fläsknoisetter på en bädd av sommarens primörer, med salviadoftande gräddsås. Till detta, nyfriterad "pommes chateau".

Vet Ni vad det är?

Vanliga jäkla fläskfilé-bitar som låg uppstaplade på en massa överkokt broccoli. Såsen... tja det var en helt vanlig sås som de skakat ner lite torkad salvia i. "Pommes chateau" = helt vanlig klyftpotatis. Ovanpå alltihop låg en hel skog av salvia kvistar, som man var tvungen att plocka bort, för att över huvud taget kunna "hugga in".

Ohh.. vad jag är trött på alla dessa kockar/TV-kockar som håller på och pratar en massa skit! För att sen inte tala om all "innovativ mat" som serveras skitdyrt på olika krogar. Jag tycker det är så himla skitlöjlig... speciellt när man beställt in det och upptäckt att det är helt vanlig mat, som de lagt två korslagda gröna bönor på toppen.

Äkta "innovativ mat", serveras i mitt kök på fredagskvällarna. Här vet man aldrig vad det blir i slutänden. För det mesta inte det som var tänkt från början.

Det kanske är tur att det INTE är jag som är den proffessionelle kocken i familjen

Jag tror dom är dopade inför VM!!

Har varit nere och kollat på Kubb-träningen. Nä, de var faktiskt inget vidare. Dock tror jag mig ha hittat förklaringen.

Vanligtvis brukar man ha en maffig Kung i mitten av banan, som ska slås ner sist av alla brädbitarna. Men när jag kom ner till Badhusparken idag, stod där i stället en tom T-spritplastflaska... med vinkork i!!! Kallas inte detta doping? Inte nog med att de blir berusade på nått vis... jag tror inte de ser något vidare efter ett tag heller. Kan bero på detta, att pinnarna flög kors och tvärs genom parken idag.

Nu påstod de unisont att någon (vem det nu var) hade glömt att packa ner Kungen innan de åkte hemifrån. Och flaskan hade dom hittat i en soptunna... och att den var tom, när dom hittade den. Ja ja... man vet ju hur det är med det.

Ska nog ta ett allvarligt snack med dom i morgon om doping och sånt. För jag har hört att det finns folk som åker runt i världen och testar idrottsmän lite hur som helst. Kan även dyka upp i Badhusparken innan ett VM.

Östkusten... intet nytt!

Solen har äntligen tittat fram idag och magen är nästan OK igen... dock en och annan "väderbrisering". Det är tur att det är sommar och alla fönster och dörrar kan stå på vid gavel (för allas trevnad)

Vår gamla "sjuka" har kommit tillbaka. I ett helt år har vi gått omkring och gjort ingenting. Men nu har det börjat skrika i "restaurang- och hotelltarmen" igen. Vi mååååste hitta något nytt! Vi måste hitta ett ställe som vi kan få sätta tänderna i. Både min make och jag är medvetna om att det inte är riktigt friskt att jobba sju dagar i veckan... men vem påstår att vi är friska? =)

Så nu surfas det runt på nätet och skickas in intresseanmälningar på olika ställen. Ett av våra "gamla" ställen är till salu igen. (Jessica och Camilla.... vad sägs om "Världens ände igen"? Men bara 5 månader om året) Vi letar och letar och letar och....

Nån som har ett tips?

Nu ska jag ner och kolla i VM-träningen... de är i Badhusparken och smider planer över hur de ska ta hem VM-pokalen nästa helg på Gotland.

/Over and out

Prisutdelning!

Vinst!
Vinst!,
originally uploaded by Mamselamsen.
Tamtadatadadatadadam.... *elva trumpetare blåser 4-stämmigt*

Första pris går TILL Lennart!!!

Du får, virtuellt en bättre begagnad guld-medalj av mig, för ditt kopierande och omvandlande av mitt kryptiska skrivande igår. Jag tror att du var klurigast och nyktrast av alla som besökte min sida igår.
GRATTIS!!

lördag, juli 30, 2005

Tävling!

Ville bara fråga vad man ska ha sånna här bokstäver till.

Den som kan översätta detta kommer att få ett mycket fint pris i morgon.

/Over and out.

Inredningsprogram... hur dom gör.

Först går dom in i en lägenhet och förkastar allt. Gör sig lustiga över de inneboendes smak. Sen börjar den stora utrensningen. Varken böcker eller eller personliga saker finns kvar.

Sen börjar dom. In med tusen miljoner färger, mönster och material. Gärna en massa öst-asiatiska grejor i regnbågens alla färger. När de sen upptäcker att allt ser för jäkligt ut, släcker de alla lampor och tänder levande ljus. Allt blir mysigt i skenet av levande ljus.

Nästa steg är att de inneboende kommer hem och med påklistrade leenden utbrister:

"Nämen ohhhh vad snyggt! Jag hade aaaaldrig trott att det kunde bli såååå himla snyggt! Shiiiiit, jag tror jag svimmar! Kooolla, vá coooolt." Och så sätter de sig i soffan och tittar sig omkring och suckar och stönar.

Jag bara undrar hur lång tid efter att TV-teamet lämnat, det tar innan de plockar fram alla böcker, rutiga plädar och små porslinsfiguriner igen

Nu ska miljomerna rulla in!

Nu ska vi bli miljonärer IGEN!! I alla fall är vi det varje lördag klockan halv sex.

Lopp 1. "Japp, den satt!! Bra odds!!! 8 nånting."
Lopp 2. "Det sket sig. Noslängd! Jädra kärring!"
Lopp 3. "Nääää... kör den till slakt!"
Lopp 4. "Inte denna heller. Nu måste väl för tusan Järvsöfax ta nästa lopp". (Alltså inga miljoner idag heller.)
Lopp 5. "Äntligen en kuse, som springer som han ska. Länge leve Järvsöfax."
Lopp 6. "Vi har 2, 6, 7 och 12. Det var ju själva hel..te, femman vann!
Lopp 7. "Nu skiter jag i det här!" *knölar ihop bongen och slänger den över axeln*

NÄSTA lördag.... då ska vi bli miljonärer!!!

OBS OBS!! Det är alltså min man som spelar!!!

VM i Kubb.

VM i Kubb 2004
VM i Kubb 2004,
originally uploaded by Mamselamsen.
Nu ligger dom i hård-träning här i Nybban. De var ute i spöregn igår och kastade och kastade och kastade... och kom sen in som "dränkta kattor" och diskuterade skruvar, stoppkast och hur man bäst får träbitarna i en liten hög.

Dom har faktiskt bara en vecka på sig, för att hitta formtoppen. Det är allvarliga saker... det här med kubb. Absolut inget man skojar om. =)

Och jag som skulle ha bidragit med kroppkakor.

Hade faktiskt tänkt att åka till Kalmar i kväll, när "Stadskampen" sänds där i från. De har ju alltid så himla "kuliga" uppdrag varje gång. Då hade jag klurat ut, att när de kommer till Kalmar, skulle säkert ett av uppdragen vara att komma med en kastrull med kroppkakor. Jag hade tänkt beväpna mig med stora GULDVÄSKA "fullknökad" (småländska) med "kroppisar", och varit beredd på att kasta mig fram och få komma på TV!!!!

Men nu blir det inte så. :( För i natt har jag sett mer av toaletten än av min säng.

Vad har jag fått i mig? *kollar lite längre ner på sidan, om gårdagens matlagningskonst* Hmmm... Det MÅSTE bero på Martinin. För det kan väl aldrig vara så att min mat, kan ha framkallat ett sådant stort toalettbegär?

Näää ... det VAR martinin!

Så nu blir det inga kroppkakor från Nybban i "Stadskampen" i kväll. Jag vågar inte!

Dans är något riktigt "snuskigt" egentligen.

Dagens citat i Barometern.

"Dans är ett lodrätt uttryck för ett vågrätt begär". /Okänd.

Tja, vad säger man om det? Jag som tycker att det är så kul att dansa. Nu lärde jag mig allt ett och annat om mig själv. *rodnar*

Har kanske lite svårt att ta till mig, att en rejäl nig-hambo skulle framkalla några andra begär än en stol, att få sätta sig på när yrseln tagit överhanden och ett stort glas isvatten.

fredag, juli 29, 2005

Jag har aldrig hört så många fula ord.

Jag har surrat runt på en massa bloggar idag. Och många är upprörda över flickan som fick sitt skadestånd sänkt, p.g.a. att det dödandet av mamman, drogandet och våldtäkten inte tog så lång tid. Min man har en åsikt om detta och det lät ungefär så här:

"Va fa.. Är dom jä...la förb...e puckona inte kloka i sina djä..la boetter. Vad i he...ete är lång eller djä...a kort tid. För f..n lyncha dom. Hänga upp dom i sina djä..a öron ska man."

Och jag är faktiskt beredd att hålla med honom.

Dagens låt medan jag "skapar" i köket.

Det är fredag och det är min stora "skapardag" i köket. Jag vet aldrig säkert vad det blir i slutänden. Men det blev "Kycklingfilé à la portvin - martini rosso - grön- svart- och röd-peppar med en touch av kalvfond, honung och en himla massa grädde". Spriten stod bredvid spisen, så det är därför den åke med. (Det fanns 1 cm portvin... det åkte ner i grytan. Martinin fanns det 5 cm av. 2 cm åkte i grytan och resten åkte i mig.)

Så efter 3 cm Martini Rosso (i mig), måste jag säga att "I´m an exellent chef" *hybrisen stiger mig åt huvudet* (Allt annat är preskriberat)

För att jag ska kunna framställa dylika läckerheter, krävs musik. Dagens låt blev (förlåt alla pojkbandshatare) en låt som jag satte på repeat av Westlife. Det låter så mysigt, när de sjunger "Shikitihi ha haaa... " Faktisk ganska sexigt. =) Tyvärr vet jag inte vad den heter... minnet Ni vet!

Men jag vet varför denna skiva hamnade i min ägo. Jag fick reda på att en liten "Skata" dejtade en pojkbands-kille i USA, för ett par år sen. Så jag var ju självklart tvungen att köpa skivan, för att få se hur en eventuell presumtiv svärson skulle se ut. Nu var skivan ett totalt felköp, för det var fel pojkband... det finns/fanns ju trots allt fler band än Westlife. Hur som helst är det historia och många, många, många pojkvänner sen!

Nu ska jag duka lite vackert för en "tête a tête" med min tålmodige man på terassen.

/Over and out

Avundsjuka emotses!!

Jag har alltid varit "sné" över den Svenska avundsjukan, men efter att ha läst Dagens citat i tidningen Barometern idag, har jag ändrat uppfattning.

"Avund är den uppriktigaste formen av smicker". (J C Collins)

Ni får gärna vara hur avundsjuka som helst på mig. Jag vet nog vad Ni menar.... Smickrare där!!!

torsdag, juli 28, 2005

Linda Skugge doesn´t live here any more.

För resten har hon aldrig gjort det. Men OM hon hade gjort det, skulle hon ha flytt fältet idag.

Jag tog ut tvättmedelsluckan på tvättmaskinen och jag visste faktiskt inte att sköljmedel kunde mögla!! Faktiskt, hela undersidan var svart. Blörk! (Om Linda läser detta, är hon förmodligen redan NU, på väg ut till sin maskin, för att kolla.) =) Hur som helst, nu är den vacker och vit igen och sköljmedlet rinner precis som det ska.

Ja, det här var ju väldigt viktig information... eller?

ÄNTLIGEN!!

Nu jäklar "klämde" jag åt honom ordentligt i Chicago!!! *rusar runt i grannskapet och hojtar "Victory"*

Jag skulle gärna vilja ha hundra lakan i plånboken. Uppdaterad!

Men när de ligger i linneskåpet och ska packas och flyttas, är det inte så himla kul längre. Jag fattar inte var de kommer ifrån.

Snälla, snälla Jessica! Behöver inte Ni ett tjog lakan med "blomsterängar" på. Eller ett chict med Törnrosa i helfigur?

Hade jag vävt trasmattor, hade jag förmodligen haft Sveriges...ja, världens mest färggranna mattor på golven. Men nu är ju inte jag begåvad med en dylik "maskin", så där "sket" det sig.

Man behöver ju faktiskt bara 4 påslakan, 4 underlakan och 12 örngott. Vad ska jag göra med resten? Spara till jul och slå in julklappar med dom? Gardiner? Insynsskydd? Klä ut mig till ett blommigt spöke? Flagga? Sy mig en helt ny garderob? "You name it."

Men innan jag kommit på vad jag ska göra, packar jag kartong efter kartong, men det ena blommiga efter det andra.


10.51
Jag har kommit på, hur det kommer sig att jag har så många påslakan. Dom ynglar av sig i skåpet!!! De brunrandiga med de rosablommiga, och ut kommer ett pyttelitet örngott, som snabbt växer sig till ett underlakan och i mogen ålder utvecklas till ett påslakan. Det kan vara förklaringen till att jag trots allt inte ha så himla många örngott. Bara en 30-40 stycken.

Fasen... jag kan komma på förklaringar till ALLT!!!!! *stolt*

onsdag, juli 27, 2005

Vi är alltid en noslängd från miljonerna.

Varje onsdag och lördag, när hästarna springer, sitter min älskade make med en bong i handen. Det hela börjar med stor förväntan, och slutar alltid med osande eder. För vad jag har förstått förlorar alltid de dödssäkra hästarna med en nosläng. Tänk om man kunde få de jäkla kusarna att räcka ut tungan (eller åtminstonde pluta lite med läpparna) precis på mållinjen, då hade vi förmodligen blivit miljonärer varje gång.

Men det kanske är för mycket begärt?

Regelbundet pyssel.

Pysslar och donar
Pysslar och donar,
originally uploaded by Mamselamsen.
Titta länge och noggrant. Detta pysslar vi med regelbundet. Exakt vartannat år åker bilvaxet fram. Ja... vartannat ÄR regelbundet.

När ska baken få tillbaka sin rätta plats?

Jag är så trött på alla bakfickor som sitter halvvägs ner på knäna. När jag provar jeans, ser ju rumpan ut som den aldrig slutade... eller det kanske den inte gör... där rumpan slutar börjar vaderna?

Hmm... tror jag slutar här. *deprimerad*

Välkommen till verkligheten, min lilla Dufva!

Fick nyss ett samtal från "Hollywood-baben" ( http://caluas.blogspot.com ) Hon var lindrigt nykter efter att ha varit ute och "partat" med killarna. Hon berättade att en musiktävling på MI, var uppgjord på förhand, och det gjorde henne ganska upprörd. (Har man vunnit en gång, "får" man inte vinna fler gånger.) Så jag bara sa: "Välkommen till verkligheten. Detta kommer att ske om och om igen i fortsättningen."

Hon spelade upp en ny låt via telefon. Det lät så här: klonk, klonk... "If I have forever.. klonk, klonk... *fel ackord* F..n... dadada... klonk. klonk... I have everything... *fel ackord*... vänta... klonk, klonk, klonk....dadadada...*fel ackord* jäklar... klonk, klonk, klonk... and loooove. Bra va?" (Ja blogblad, jag fick en ny låt i örat idag också.) Men faktiskt, var låten, det lilla jag hörde skitbra. (säger den totalt objektiva mamman :) Fortsätter hon i den här takten, kan hon spela in en skiva med eget material ungefär var tredje vecka. Undrar om man får det?

tisdag, juli 26, 2005

Alla pratar om blåbär... inte om Alice. Uppdaterad.

Jag måste ut och kolla. Jag har varken sett det ena eller det andra, när jag med hög hastighet "stavat" mig genom skogen. Men idag, ska jag sänka hastigheten och spana, för blåbärspaj i eftermiddag skulle inte sitta helt fel.

Att ha gåstavarna med mig på denna natur-sejour, verkar vettigt. Om jag tar av gummiplutten i änden av staven, uppenbarar sig en liten vass pigg. Jag ska prova om man inte kan spetsa blåbären, ett och ett med hjälp av detta verktyg. Måste ju "spara" ryggen.

Äras den som äras bör: "Tack Gagga för tipset"!

Outfit.
Blått förståss! Man väl inte dum heller. =)


15.08
Jag tog dock cykeln, för jag susade iväg ända till Svartbäcksmåla (Nybros slamlombacke!!!) för att leta blåbär. Ja, och leta fick jag göra. Efter att ha surfat runt på en massa "blåbärsbloggar", hade jag väntat mig MASSOR med blåbär och att de skulle vara minst lika stora som krusbär. Men icke! De få jag hittade var ganska ordinära. Det blir ingen paj, utan glass med blåbär och mycket grädde istället..

Varje år när jag kryper runt i blåbärsriset undrar jag varför inte någon biolog eller annan vetenskapsman, har lyckats mutera fram blåbärsris där bären växer på OVANSIDAN av bladen. Som det är nu gömmer de sig på undersidan och är ganska svåra att komma åt

"Storebror" ser dig!!!

Jag har gjort ett riktigt inträngande skutt i min räknare här. Den är ganska skrämmande/rolig.

DU, som bor i USA, Michigan,Owosso och har Ipnr. 24.231...., Firefox 1,0, Linux, resolution 1024x768 och som går genom Charter communications. I SEE you!!!!!

I morgon kan jag förmodligen berätta om både sko- och hatt-storlek också.

Läskigt....men kul! *fnissar


Snälla Owosso-bo! Lämna ett litet tass-avtryck här! Snälla, snälla... så jag verkligen vet att du finns. *tittar med den mest bedjande blicken jag har*

God Morgon världen? *gäspar stort*

Här ligger jag och surfar. Ja, just det... LIGGER!! Har flyttat in datorn till soffan. Jag måste säga, att jag i detta läget är väldigt glad över att min dator är bärbar, annars hade det blivit lite trångt här i soffhörnet. Men nu kan jag både blogga, titta på TV, fika, och bota ryggen (ja, den har börjat krångla lite igen... och ja, jag ska "stava" idag), hålla koll på grannarna och kolla börsen på samma gång. As-kalas-bra! Ja, det är faktiskt bättre än ett Kinder-ägg, som bara har tre "bra-igheter".

måndag, juli 25, 2005

Kalle kanon... live!

Kalle kanon
Kalle kanon,
originally uploaded by Mamselamsen.
Det såg så himla gott ut när jag lá upp det på talltiken. Men nu när jag kollar lite närmre, ser faktiskt marinaden (som trängt in) ut som väldigt ytliga blodkärl. Ganska äckligt det här också... men jag tycker det tar sig. Nästa gång får jag nog till det. *den ständige optimisten*

Dom vet allt vad dom gör... och jag går självklart på det.

Har alltså kommit hem från Kalmar där jag BARA skulle hämta skorna. Som vanligt kör upp och parkerar på "Baronen". Det är det enda stället i turisttider, man kan hitta parkeringsplats på. För att komma ner (hissen tar jag inte fler gånger), måste man gå igenom Kompaniet (stoooor klädaffär). Där ser jag att det har 70% rea. Och gissa vem som föll för det? Jag gick där i från med ett par rosa byxor (In Wear), en svart tröja (samma märke), en rosa-svart top (även det In Wear). Men billigt var det. Så om jag räknar som vissa här på bloggen gör, tror jag att jag tjänade bortåt en tusenlapp idag. Och det kan väl min man inte ha något emot. :D

Jag undrar om det finns särskilda "parkeringshus-psykologer", som klurar ut var dessa parkeringshus ska ligga, för att vi ska göra av med så mycket pengar som möjligt, på väg till vårt egentliga mål? Eller är det bara jag som har noll karaktär?

Ja, skorna kom också med hem. Snyggt och rejält lagade.

Nu väntar min ytterst delikata späckade kalkon, på att få div. tillbehör.

/Håhejoj dådå.

Att blogga är ju i och för sig kul, men.. Uppdaterad!

det riktigt "kuliga" är alla diskussioner som försigår bakom kulisserna. Alltså i kommentarerna. Jag menar, vi har en "manisk stavgångare"... en som slutat röka... en koägare... en afgan i dykardräkt... en Hollywood-wannabe... en singel... en kaloriräknare... en italiensk matfotograf... en Hollywood-babe... en textmissbrukare... en blekgrön kvinna... en kvinnlig brandman/kvinna... en yshlig sak och många många fler.

Sicken mix!! Kan det bli annat än kul?

Så jag bara undrar vad som skulle hända, bland kommentarerna om jag skrev:

"Mer sex till Göran Persson"!!!!

Drar mig sakta tillbaka och gömmer mig på ett säkert ställe.


Uppdaterad 12.01
Har precis vait inne och kollat från vilka länder folk kommer ifrån. Ja, alltså dom som hälsar på hos mig. Jag har fyra stycken som kommer från landet Unknown..... var ligger det?

12.26
Drar till Kalmar för att hämta dom där skorna, som jag egentligen skulle ha hämtat i fredags, men inte iddes . Dagen till ära, är jag mest limegrön......outfitten alltså! =)



Kärlek?

Kärlek?
Kärlek?,
originally uploaded by Mamselamsen.
Det är det här som gör att jag älskar vardagar. Man går upp som en zombi... stapplar in till datorn (den sätts på före kaffet)... och så hittar man det här. (Fram med förstoringsglas och försök att läsa på lappen! Det är rart i alla fall.)Jag menar, då är liksom hela dagen bara så himla bra redan från början. Hurra, det är måndag!

Sen finns det ju ett och annat man kan läsa ut av bilden. Här kärringar... ja Ni vet vilka jag menar. Bildanalys kanske? Lappar, lappar, lappar! Alla mina "Kom ihåg lappar". Klocka och annat "lull-lull". Ja, jag började klä av mig redan vid datorn. Skrivunderlägg? Koskinnet på väggen? Kanske en av Gaggas kor? Skrivbordet? Inköpt hos "Björns antikhandel", Nybro. För ett MYCKET bra pris.(Kompis)

För att återgå till det jag egentligen ville ha sagt. Jag är ofta inne och läser på Myrans myller,(när ska jag lära mig att göra länkar?) och hon är ju nykär. Ville bara berätta för henne: "Det behöver inte gå över. Men det krävs hårt arbete (dressyr av karln :) för att det ska funka.

Så nu när min dag började så här strålande, ska jag minsann laga nått riktigt gott till min "lille Hummer" idag. Förarbetet är redan gjort. "Vitlök- och olivfyllt kalkonbröst" (Nääää... det blir INGA foton!)

*dansar ut på terassen, för att ta dagens första cig*

Iklädd leopardmönstrade MORGONROCKEN och de SKITGRÅ tofflorna.

söndag, juli 24, 2005

Nu ska vi räkna lite.

Det var 27 st som vågade säga hej till mig i mitt inlägg nedan. Det blir... *räknar*... 2,08 % av alla som smyger omkring. Jag tolkar det som att folk är väldigt blyga här.

Kopplar ner och drar mig tillbaka till min paulun

Jag har fått tillåtelse...

Camilla jet-laggad
Camilla jet-laggad,
originally uploaded by Mamselamsen.
att lägga ut min Lilla "Skata" i sin favorit-pose. Här har hon jet-laggen sprutandes ur öronen, förra julen. Så "believe it or not", detta är Hollywood-baben.

Nu går jag in i en riktigt djup depression.

"Tour de France" är slut! *snyftar hejdlöst* Vad ska jag göra nu?

Min tomt - ett Apotek.

Skulle Ni få lite "hjärtfladder eller nått, är det bara att komma hit. Jag har fått reda på att de långa vackra vita och lila klockorna, som jag trodde var ogräs, är medicin. Digitalis!!! Så om jag skulle få lite hjärtsvikt eller så, går jag bara ut och knaprar lite på dom. Bra va?

"Huka Er, gubbar och kärringar. För nu smäller det"! Uppdaterad.

Japp... japp... japp! Nu ska här stavgås! Jag smyger bakvägar ner till skogen, så jag slipper okvädingsord, som "Vandrande pinne" och liknande.

Har jag inte hört av mig till klockan 14.00, har jag förmodligen villat bort mig i de Småländska skogarna och det är bara för Er att ringa 911... eller Nä.....112, menar jag förståss. =) *traskar med mycket bestämda steg mot ytterdörren och "grabbar" stavarna i farten*


Klockan 11.51
I´m Back!! Ingen vilsenhet här inte. Har skådat både skogen, Mörtvägen, Sikvägen och Korpvägen. Det är precis som du säger bloggblad: Man sjunger väldigt bra när man går. Det blev både "Vi går och går och går...", "Killing me softly" och "There´s a place for us". Man kan undra om det var ett undermedvetet val av låtar... men de bara ramlade över mina läppar, medan jag mycket målmedvetet spatserade över stock och sten.

Det kändes rätt bra att gå med stavarna... inga okvädningsord... såg faktiskt ingen alls.

När vi hade Bettan, vår gamla golden, hade jag alltid anledningar att ut och gå. När hon försvann, blev jag en "soffpotatis". Jag provade att promenera utan hund, men tyckte att folk tittade på mig. Ingen normal människa är ute och går utan anledning.... bara "fönstertittare" och så. Så mitt gående avstannade totalt. Men NU!!!! Nu när jag har stavar i händerna, kan folk se att jag går "for a reason". Känns riktigt, riktigt bra, om än att jag sitter här och är genomsvettig på ryggen.

Nu finns det säkert dom som undrar varför jag inte går med min älskade make. Nä, det går inte, för han tycker att motion är "dj....igt överreklamerat". Det kan han säga, som förmodligen har en ständigt inneboende binnikemask, som käkar upp hälften av vad han stoppar i sig.
/Håhejoj dådå.

Det här med räknare var ju skitkul!!

Den räknare som Jessica fixade (hon är en Ängel!) till mig igår, har en massa roliga funktioner.

Först kan jag se hur många, och det var en del faktiskt. Men inte kunde jag för mitt liv förstå att jag var så himla internationell. Italien (ilva bl.a.) Men det är fler där nere som bloggar och tydligen förstår svenska. Belgien, Nederländerna, USA (calua och nån mer), Norge, Finland, och sen ett par länder neråt arabländerna. F..n vet om inte detta skulle kunna läggas till min meritlista när jag ska söka jobb på FN som "den fredsälskande bloggoholicen".

Det som var ganska förvånande var att 14,1 % av alla som var inne på min sida igår, var inne i mer än en timme. Hur knäppa är inte dom, som sitter och läser sånt här "dravel" i timme efter timme

Dock finns det en sak som gör mig förstummad. "Populäraste bilden". Sitt ner alla läsare!! Det är mina matbilder!!!! Jag har två. Den ena ser ut som en spya och den andra..... tja, Jessica (kocken) vad ska man säga? Jag konstaterar att de som kollar på mina foton, måste vara lite "vridna".

Ja, det var väl allt för nu. Idag står det stavgång och finalen i Tour de France på listan... oavsett väder!!

lördag, juli 23, 2005

Ska bara testa en grej.

Jag har fått en räknare installerad idag och jag vet hur många som smyger förbi här. Vill bara se hur många som vågar säga hej. Så:

"Wassup?"

Nu är det "färdigkokongat" och jag är jätteledsen.

Stackars, stackars Rasmussen. Han som hade chans till brons i "Gullrumperuschen". Den stackaren vurpade två gånger (Nää, det var inte alls kul.), fick punktering och var tvungen att byta cykel fyra gånger. Blir kanske bara sexa nu. Jag är så ledsen för hans skull!!

Mitt "kokongande" har även resulterat i ett häftigt illamående. (mette! Du har inte smittat mig.) Blöööörk...ett halvt kilo smågodis och en massa tårta är nog inte så himla bra för magen.

Nu ska jag vattna blommorna. Jag såg att min blomma bakom TV:n har säckat ihop. Den blomman, jag tror att det är en Kalla, är mitt index på att alla blommor behöver vatten. Säckar den, säckar snart alla.

Jag har fler index här i huset.

Jag har för ovana att alltid hänga min kläder över ryggen på en fåtölj i sovrummet. När den välter baklänges p.g.a. mängden kläder, är det dags att göra nått år saken.

När jag borstar tänderna med min elektiska Oral B och jag får börja att gno fram och tillbaka, är det dags att sätta den på laddning.

När jag, som nu, har både musarm, musrygg, musfingrar, musstuss, musben och musöron, är det dags att lämna datorn. Och det gör jag, NU!

Nu ska här "kokongas"!

Det är så himla grått... faktiskt nästan svart, och regnigt ute. Så jag tänker inte ta ett steg till utanför dörren. För att göra det lite trevligt, trots vädret, ska vi "kokonga" oss här idag. För att göra det fullt ut, krävs diverse attribut. Jag listar! *ler*

- Myspys kläder. Jag har för dagen rotat fram ur "slänga-påsen" ett par grå, noppiga och trikåbyxor, modell större. Stephans röd-rutiga flanellskjorta. Raggsockar (storlek 43) och jag har tagit mina "skitgrå" tofflor till nåders igen.

-Godis. Massor av blandat. Kanderade jordnötter, skumbananer, gröna grodor, geléhallon, små mintkakor, "Violkatter", kolabönor och den del salt.

- Fikabröd. Här blev det en "Torta Andalusa" Inköpt på Netto för 20 spänn.

- Levande ljus. Jag har fyllt på alla ljuslyktor som står frammen och ska snart tända dom. Funderade lite på en adventsljusstake, men kom underfund med, att vi redan hade flyttat alla julsakerna. Så det fick vara.

-Filt. Jag har en stickad sak som alltid hänger på armstödet på soffan.

- Tidningar. Allt duger. Jag har en "Svensk Damtidning" som jag får gratis. Nu tycker jag visserligen att just den tidningen är skittrist.... bara kungligheter... och hur kul är det att läsa om dom?

- Bok. Gärna en "blodig" deckare. Jag kör med Mankell idag också.

- Extra kuddar. Jag har redan så många i soffan, så skulle jag lägga dit fler skulle jag få sitta på golvet.

- Dricka. Cola och mineralvatten inom räckhåll (företrädesvis på golvet) när man väl bäddat ner sig.

-Cigaretter. Nä, de får stanna ute på terassen.

-TV. Jag väntar som många vet på att Tour de France ska börja idag. Se till att alla "remote-kontroller" finns inom en armslängds avstånd.

Vill man ha det riktigt mysigt, kan man dra ner alla persiennerna också.

Ja, så här kommer min dag på ett ungefär att se ut idag. Nån, som har fler tips på myspys?

.

När jag sätter mig här är jag "blank" i huvudet.

Så nu ska det blir riktig spännade och se vad det blir av det här inlägget.

-Jag har konstaterat efter att ha läst en massa, massa bloggar de senaste veckorna, att det klagas inte hälften så mycket på regnet som det gjordes på värmen och solen. Betyder det att vi svenskar, tycker bättre om regn än sol?

-Idag har jag bara en sak på min "att göra lista". Hämta mina nya vita skor, som varit på lagning i Kalmar. De jädrans spännet på "sling-backen" gick mitt itu.

-En sak till förresten!! Tour de France. Måste intensiv-titta... det är ju snart slut. :( Men å andra sidan har ju VM i simning börjat... om Ni förstår vad jag menar. ;)

-Henning Mankell kan verkligen få till blodiga saker i sina böcker. Klyvs det inte ryggrader på längden, så klyver han huvuden, så delarna faller ner på var sida om halsen. Häääääftigt!

-Vad ska man med 254 st "Chateau-glas till? Och då har ändå antalet decimerats under årens gång. Eller 6 kristallkaraffer. Jag har aldrig dekanterat i hela mitt liv.

-Varför är de första dropparna kaffe på morgonen så mycket godare än dom på eftermiddagen?

-Man kan faktiskt "akut-vaxa" bilen med möbelpolish. Jag har provat!

-Jag tror faktiskt att de "feta" axelvaddarna snart kommer att bli jätte-inne. De höga byxorna är ju redan på G. Hurra... säger hon som gärna stänger in lite av dallret på magen.

-Varför tog jag inte in cykeln igår kväll? Jag har ett lite hål på sadeln, vilket förmodligen resulterat i att hela sadeln är vattenfylld efter ösregnet i natt. Kan inte använda den på många dar. Är det bra eller dåligt?... Måste fundera på det en stund.

-Jag tror att någon har monterat in en gigantisk elektromagnet i min dator och motpolen sitter nånstans i midjehöjd på mig. Och nån slår på och av denna magnet ett par hundra gånger om dagen. =)

När jag läser igenom det jag skrivit ovan, inser jag vilken komplex/förvirrad hjärna jag måste besitta... eller vad det nu är.

fredag, juli 22, 2005

Hahaaaa.... Linda Skugge härmar mig!!!!

Läste just hennes blogg och hon har en "to do list" idag. Så internationell är ju inte jag, för jag har ju bara en "att göra lista". Och hon skrev sin kl. 9.39 i morse. Bara kolla när jag skrev min!!!! "Copy cat"!!! *ler överseende*

Dagens "att göra lista". Ständigt uppdaterad idag.

- Blogga. Gjort!
- Posta paket och diverse brev. Gjort!
- Blogga. Gjort!
- Blogga. Gjort!
- Röka. 1 Gjort. 2 gjort. 3 gjort. 4 gjort ................ 10 gjort
- Blogga. Gjort!
- Packa kristall. 2 "bananlådor" klara... *pustar* . 2 lådor till!! (Börjar få ganska svarta fingrar nu) Klart för idag!
- Blogga. Gjort!
- Fika. 1 gjort. Gjort 2.
- Titta på "Gullrumporna" Nu har dom börjat. Ulrichs "hjälpryttare" vann. Nä, inga nakna rumpor idag heller!!!! :(
- Blogga. Gjort!
-ICQ:a med Jessica och Sabina. 1 Gjort (Jessica) 2 Gjort (Jessica) 3 Gjort (Jessica)
- Prata i telefon. 1 Gjort (Stephan) 2 gjort (Stephan) 3 gjort (Stephan) Jag tror han saknar mig!
- Blogga. Gjort.
- Kissa. Gjort 1. Gjort 2. Gjort 3.
- Blogga. Gjort
- Äta korv Stroganoff (se gårdagens kulinariska utflykt. För Er egen skull, förstora inte bilden) Nä, fy f...n det blev det inte!! Vi åkte till McDonalds och käkade Ceasars kycklingsallad. Faktiskt inte så dum... och NU sitter jag här med ett glas Cabernet Sauvignion. 2 glas Sauvignon
- Blogga. Gjort!
- Stavgå. (Kanske mentalt idag.) Gjort, mentalt!!!!
- Blogga. Gjort!
- Fika igen. Nä... vi vill inte ha mer kaffe idag.
- Ringa till syrran. Inte hemma. men hon ringde på förmiddagen.
- Ringa till Inga-Karin. Nått fel på linjen. Åska?
- Blogga. Gjort
- Titta på TV Håller på.
- Blogga. Nja, inte än. =)
- Gå och lägga mig med Henning Mankell. Småmyst med honom redan under dan.

Jag undrar om jag hinner?

Uppdaterad 21.10
Jaa, det gjorde jag och nu är jag helt slut!!!!! Men Gud så duktig jag känner mig! *kramar om mig själv*

torsdag, juli 21, 2005

Nån form av mat
Nån form av mat,
originally uploaded by Mamselamsen.

Jag är så avundsjuk på alla tjusiga matbloggar!

Har precis lagat mat och känner mig så himla sunkig. Det blev Korv Stroganoff. (Nä Ilva, jag hittade inga färska bönor. =)) Och nu ska jag ge Er receptet:

- Skala en gigantisk lök... hacka den. Ja ja ja, tårarna rinner. Så det gäller att vara himla snabb.
- Ta bort det där röda höljet på falukorven, som är lagom stor. Skär den i hyfsat lika stora kuber.
- Stek!
- I med grädde och crème Fraiche.... rör runt.
- Släng i en burk konserverade tomater.
- Tryck i tomatpuré från tub. En sträng på ca 15 cm.
- Ketchup. Tryck hårt på flaskan i så där 5 sekunder så är det nog lagom
- Viktigast av allt! !/3 dels flaska "Touch of taste", kalvfond. Den har jag till allt.
- Grovmalen svartpeppar... efter behag. Salt behövs inte, fonden är väldigt salt.
- Smaka av. Det fattas nått! Alla kockar på TV säger att det ska vara: "Syra, sälta, hetta och sötma". Hmmm... något fattas. Sötma! *rotar runt i kylskåpet* Aprikosmarmelad... det tar vi. Jag slevar i en tre-fyra matskedar.
- Smaka av igen. Lite för sött. Mer syra... häller i en halv burk med syltlök.
- Smaka av. Hmmm.. det duger.

Nu har vi mat för minst fyra dagar. Variation i kosten? Glöm det.

Jag ska minsann ta ett kort på skiten! Inte tusan ser det så där läckert och tjusigt ut som Ilvas mat eller Tantbloggens.
-

Vad f..n är fukt egentligen?

Jag fick Amelia här om dagen och satte mig med en kopp kaffe och började bläddra i tidningen. Jag möts på nästan varje sida om att livets mening (tydligen inte Teknikmagasinet) verkar vara FUKT!

"Fuktbomba ditt hår".
"Aqua fusion,24 timmar intensiv fukttillförsel".
"Apetina". Nä, det stoppar man i munnen. Men tusan vet om det inte finns lite fukt i denna ost också.
"Fuktmättad och fräsch hy". Sidan 58
"Pröva även fuktmaskerna" Också sidan 58

O.s.v... o.s.v....

Jag trodde att jag "fuktbombade" håret när jag ställde mig i duschen. Ja, även att huden blir fuktmättad där. Men jag har nog missat nått. Måste slå upp vad ordet fukt är för något.

"Fukt subst. -en* (oönskad) förekomst av vatten i luft el, material; i form av ånga el. små droppar" (Nordstedts Plus, 1997)

Nu fattar jag absolut ingenting!! Fukten är oönskad!

Jag tycker det är lite mysko med alla preparat, som ska se till att vi får fukt på både det ena och det andra stället på kroppen. Jag ställer mig ganska skeptisk till alla preparat som säger att det tillför fukt. Faktiskt tror jag inte en sekund på det.

Min tro är: Man kan inte tillföra fukt/vatten, som stannar kvar. Däremot tror jag på, att man kan hindra avdunstningen av fukt/vatten. Och detta gör jag genom att lägga på ett tjockt lager av den superfeta kräm jag har. Och faktum är att jag är inte speciellt rynkig.

Så jag fortsätter att "fuktbomba" mig i duschen och därefter lägger jag på ett lager fett. Och skiter i alla kemikaliska "fukter" i flaskor och burkar.

Om inte någon, på ett kemiskt och vetenskapligt sätt kan övertyga mig om annat.

onsdag, juli 20, 2005

Jag undrar om Ebba von Sydow vet.

Jag håller på och packar ännu fler böcker, men blev sittandes med boken "Vad ska babyn heta?". Jag hamnade på namnet Ebba.... och vill Ni veta vad det betyder? Jag citerar, så ingen kan stämma mig sen.

"Ebba (6/3) är den kvinnliga formen av det fornnordiska Ebbe, vilket betyder djärv vildgalt".

Jag undrar om hon vet det?

Jag har blivit "hjärntvättad"!!!!! Uppdaterad.

Jädrans Bloggblad!! Hade jag varit kapabel att göra hennes namn till länk, hade jag gjort det, så alla kan få se vilken "hjärntvätt" hon egentligen håller på med. Jag har läst hennes blogg i några veckor nu och gissa vad hon fått mig till? Hon har "hjärntvättat" mig så till den grad att jag idag har inhandlat..... jag vågar knappt skriva det.... jag skriver det smått så ingen ser.... gåstavar!

Jag vet inte hur det gick till, men när jag körde hem efter att ha burit en sjuhelsikes massa böcker, hade jag ett par gåstavar av märket Access i baksätet. Visserligen är det coola fartränder på dom. Men i alla fall! Dom hade tyvärr inga i guld.... men jag kan ju alltid spraya dom.

Ja, så kan det gå i "bloggerivärlden".


Uppdaterad 18.23
Min man var tvungen att testa mina stavar. Han gick runt, runt, runt i huset. Därefter fortsatte han på framsidan av huset (där vi har vår pyttelilla plätt) Han mätte omkretsen av denna lilla teg och räknade ut att det var 25 meter. Han tyckte att jag kunde gå 200 varv där, så hade jag klarat av mina 5 km. Jag undrar vad han egentligen menade med det?

tisdag, juli 19, 2005

Karlar!!!!!

Vad gör man med en karl som pratar om en svart fyrhjulig sak utan tak och med en liten häst fram. Den blir till salu till hösten......"jättebilligt"? *suckar*

Är det för tidigt att börja packa? Uppdaterad!

Jag vaknade idag, med en känsla av att jag hade så himla mycket att göra. Vad? Packa!!! Men sen slog det mig, att det kanske är lite tidigt att vika ihop kläderna och förpassa dem till resväskan. Det är ju trots allt en och en halv månad tills vi åker. Men listor kan jag göra. Långa detaljerade listor. 12 Tops... 1 nagelfil... 5 "skitpiller"... ett "gäng" plåster... 6 burkar med "Bullens korv"... 1 Kalles kaviar, ett kilo "Djungelvrål... guldskor och guldväskor. Oj, denna gången måste det ju med lackskor också, så jag får visa det vackra folket i Hollywood att Mode-gurun är i stan. =) Ohhh... jag måste ha en lista på vad jag ska köpa på flygplatsen och i LA.

Jag tror att jag är listornas Mästarinna. Jag gör listor på:

- Vad jag ska handla. Dåligt minne! Att jag sen nästan alltid glömmer listan hemma på köksbordet är ju en annan "femma". Men inga problem, då "spontanhandlar" jag. Dock brukar detta utsvävande göra plånboken väldigt lätt.
- Vad jag ska göra under dagen. Gör jag allt, är jag jätteduktig. Gör jag hälften, är det OK. Gör jag inget, har jag förmodligen legat på soffan och kollat på "Tour de France" hela dagen.
- Vad som ska göras på tomten. Det är ett under, om något överhuvudtaget bli struket på den listan.
- Saker som ska sägas under viktiga samtal. Jag har en sådan lista färdig just nu.
- Till jul, har jag gigantiska listor som skrivs i november. Vad som ska göras, köpas, bakas, lagas, dekoreras, sys o.s.v. Faktiskt väldigt bra.... allt är klart flera dagar före jul. För att jag ska kunna njuta fullt ut, fixar jag så att alla julklappar är inköpta före lucia. Sen går jag bara omkring med ett lyckligt leende på läpparna, och tittar på hur folk stressar "häcken" av sig.
- Allt vad jag tycker att min älskade make ska göra. Denna lista brukar jag framåt lunch hitta nerknölad i soppåsen. Förmodligen har han ett alldeles förträffligt minne.
- Vad som ska göras på bilen, när jag är och tankar. Fylla på vatten, tvätta den, kolla oljan, fylla på sånt där i bensinen så att det inte ska frysa, byta torkarblad. Det sista har jag missat i ett par månader nu, så när det regnar blir det ingen större skillnad på om jag har vindrutetorkarna på eller inte. Måste nog lista upp det idag.

Just nu har jag en liten lapp bredvid mig där det står: "Sluta omedelbart att blogga... gå och duscha"!

Jaa, då gör jag väl det då.
/Håhejoj dådå.


Uppdaterad 14.29

Listan idag bestod av:
-Ge min man moraliskt stöd.
-Köpa vadderat kuvert, som ska fyllas med saker och sen skickas till calua.
-Flytta pengar från en bank till en annan.

Hur det blev:
-Min älskade make och jag satt på en uteservering och delade en pizza samt glodde på folk. Så här års, mest bara turister.
-Kuvertet är inköpt plus en massa extra godis.
-Banken klar.
-Låg och krälade på torget och gosade med en 14 veckor gammal schäfervalp.
-Pratade med en kvinna, som ska åka till Las Vegas nästa år. Hon ska ha 150.000:- med sig!!!!!
-Pratade "skit" med gubbarna, som alltid sitter på bänkarna vid torget.
-Kollade på pocket-rean på bokhandeln.
-Provade ett antal rea-skor. Köpte dock inget.
-Var på väg in till frissan, för att beställa tid. Ångrade mig. Det får vänta nån vecka till.

Det jag inte riktigt hade räknat med var, att jag blev med en kjol och en cardigan också, och det stod definitivt inte på någon lista . Men, vá tusan ingen är perfekt. =D

Nu drar jag mig sakta in till soffan och TV:n, för de små "gullrumporna" har väl börjat cykla nu. ;)
/håhejåj dådå.

måndag, juli 18, 2005

Nu skiter jag i det här!

Jag skrev ett jättelångt inlägg om hur jag blev instängd i en hiss i Kalmar idag.... hur jag susade fram i 150-160, bara för jag hade hårdrock i stereon. Men det inlägget försvann, så nu skiter jag i det här och går ut och tar mig lite kokt potatis, "söndagsstek" och ett glas vin.
/Håhejoj dådå.


Uppdaterad 21.17
Hurra!!!! Jessica fick fritt från sin eminenta "Pryl-provartidning" och biljetten är bokad. Så nu kan jag verkligen sjunga: "California here I come..." *dansar ut till soffan igen*

En valk går i graven och andra uppstår.

Jag stod och skalade potatis, då något slog mig. Förr, när jag bara använde papper och penna när jag skrev, bildades en valk på insidan av på mig, höger pekfingertopp (En s.k. skrivvalk). Den är borta nu! Däremot har jag fått lite läderartade fingertoppar.... i alla fall på pekfingrarna. Det måste väl ändå bero på att allt jag skriver nu för tiden, görs med hjälp av tangenterna på datorn.

Eller är jag helt ute och "seglar" i mitt konstiga inre... igen? =)

"Mode-gurun" talar.

Det är lack som kommer!
Det är lack som kommer!,
originally uploaded by Mamselamsen.
Ebba, titta hit! Smålands mode-guru ska tala nu! Det må vara så att det är guld som är hett nu, men det är snart över. * snyftar lite* Hela…hela min kropp skriker LACK, LACK, LACK! Vi ska gå från att glittra till att blänka. Är man riktigt modig, kan man nog göra båda… samtidigt. Det tänker i alla fall jag göra, för jag släpper aldrig mina guldskor, guldväskor och guldbälten.

Väskan köpte jag i en second-hand affär i Göteborg, när jag var och hälsade på dotter och sambo, för två år sen. Vi gick alla tre in i affären och jag hittade omedelbart en ryggsäck i guld. Jag såg då att mina små ”barn” stilla drog sig mot entrédörren. När jag sen fick fatt i den svarta lackväskan (se bild), då gick dom!!!! Man kan ju bara undra, vad dom ville ha sagt med det. Förmodligen var dom kolossalt avundsjuka. Men ”först till kvarn”….

Så Ebba! LACK! Jag tror att du skulle vara het i ett par lackbyxor. Som en detalj, kan du ha en liten piska i handen (för att vifta bort alla flugor med förståss) =D

När jag kommer till LA, ska jag kolla in ”Victoria Secret” om det inte finns någon form av raff-set i detta blanka material. =)

Så, nu när jag har talat, drar jag mig tillbaka och väntar på att nya signaler ska invadera min kropp om nya ”cool stuff”. =-D

"Holy Moses"!

Inte nog med att man blivit "berömd" i Sverige, genom att få vara "sommarbloggare" på Aftonbladet. Nu jädrar är jag, Gagga och Ilva "världsberömda" också.
http://bloggingrandomly.blogspot.com/

Var... jag frågar bara var, är den röda mattan, privatchauffören, champagnen. "Let´s go party, girls"! (Dock lämnar vi allt vad birkenstock och foträta skor hemma.) *fnissar*

söndag, juli 17, 2005

Himmel och pannkaka!

Jag har ju alldeles glömt bort vår lilla Ebba von Sydow. Jag måste ju leva upp till hennes ord om att min blogg var "stylish". Jag ska, så fort solen går upp i morgon ta mig an detta. Jag looovar! För nån måste ju, nu när jag tycker att Ebba har börjat tackla av lite.

Så i morgon är den lilla mode-gurun tillbaka, med lite tips och trender inför hösten och vintern. *ler lite så där lagom nonchalant*

Och.... det är INTE Birkenstock-sandaler! Bara så du vet... ja, du vet vem du är. =-)

Hur länge måste man vänta?

Vi har haft varmt och soligt väder över Sverige i ett par veckor. Alla... nästan alla... inklusive mig själv, gjorde inget annat än klagade över hettan. Nu har solen varit borta i ett par dagar och det regnar. Frågan är hur länge ska man vänta innan man får börja klaga på regnet och avsaknaden av sol? Jag har ingen aning, men jag kastar mig utan skyddsnät rakt ut, med risk för att få på skallen.

"Det var helsike vad det regnar och är kallt!" *hukar mig och tar skydd från alla ruttna tomater som snart kommer flygande*


Uppdaterad 12.34
Nu skiner solen. "Himmel, vad gräsligt varmt det är!" =-D


Uppdaterad 13.44
Nu regnar det. F..n också! =-D


Uppdaterad 14.53
Nu skiner solen igen. "Nu är det så förb...t varmt igen!" =-D


Uppdaterad 16.24
Öööösregn! Ska jag vara ärlig, är det ganska skönt.

Nu kan jag inte sitta här längre....Tour de France är ju snart slut för idag. Måste kolla om jag ska få se nån lite bar rumpa idag då. *ler lite*

lördag, juli 16, 2005

Jag vill bara ha EN cykel!

Under stora delar av mitt liv har jag haft två cyklar/er. En i garaget och en månatlig. Den i garaget har jag alltid varit glad över. Den andra, var jag väldigt glad över under perioden som vi jobbade hårt på att skaffa barn. När vi fått de vi ville, var det inte så kul längre.

Sen kom klimakteriet, och likt en skänk från ovan hade jag bara cykeln i garaget kvar. Så, döm till min förvåning när jag vaknade idag, och upptäckte att jag hade två igen.

Och hur kul vá det? :(

Jag säger som Virtanen gjorde för ett par veckor sen på sin blogg.

"Fly mig en städerska!!! Jag har mycket, mycket viktigare saker att göra, än att städa.

Blogga och så!

Jag har hittat meningen med livet.

Meningen med livet.
Meningen med livet.,
originally uploaded by Mamselamsen.
Ja, jag är nog beredd att hålla med om att livets mening finns hos Teknik magasinet , (Det står på första sidan. Förstora bilden för bevis.) för jag är helt övertygad om att någonstans mellan dessa pärmar kan man hitta både tro, hopp och kärlek.

Detta häfte, fast egentligen är det som en liten pocketbok, har så himla mycket "bra-ha-saker" så jag blir alldeles konfys. Vad sägs om, ENT ET-880, IDE UDMA 133 Kabel, Geomag, "Shocking pen" eller "Fet gris i kylen". Så mycket saker så jag känner mig som Jessica när hon var fyra år och utbrast: "Jag vill ha det....vá är det?

Fast jag hittade två riktigt användbara prylar. "Space reptil", en plastkrokodil som går till attack i 0,5 km/h och en "Airzooka", som skjuter luftkanonkulor 10 meter. Vad jag skulle ha det till? Använda mot "brödkillen" här på gatan, så klart. Så fort han börjar tuta med bilen halv fem på morgonen, ska jag rusa ut och "tussa" krokodilen på honom och själv ska jag stå bakom häcken och skjuta luftkanonkulor. Bara tanken gör mig på ett alldeles stålande humör.

Så... Ja, livets mening finns helt klart i detta häfte.

fredag, juli 15, 2005

Snillen spekulerar

Snillen spekulerar
Snillen spekulerar,
originally uploaded by Mamselamsen.
Visst är det två små hjärnor som tittar upp på min man och syrrans sambo. Där sitter de och diskuterar existensiella frågor på ett ytterst akademiskt sätt. Ohh... i helsike heller. Dom diskussionerna håller sig säkert någonstans nedanför navlen. Så Ilva... det är där ifrån jag fått min snuskiga fantasi. Jag var faktiskt (som jag skrivit förut) en blyg viol innan jag träffade min man. Eller var jag det? ;)

Hur som helst, vi hade trevligt igår och jag visade syrran hur man bloggar. Och vem vet, snart är kanske hela släkten här... alla utom min man... för han får inte för mig. Varför? Ja, bara kolla vad jag skrev om samtalsämnena ovan.

AB, kom och hämta mig. Jag behöver vård.

Jag måste kanske tillföra i inlägget nedanför, en till nyhet som upprört mig i alla fall. Jag har varit alldeles vansinnig och frustrerad över att min bloggsida inte funkat idag. Jag har irrat runt som en vilsen höna och inte vetat vad jag skulle ta mig för. "Anonumous bloggoholic-gruppen", kom och hämta mig.... jag behöver vård!

"Dagens nyheter"

"Elände.... död....sjukdomar.... bilolyckor.... dödlig utgång.... parasiter.... krig.... Palestina... Isralel... bomber... mutor... mer elände... vägpirater... eländes elände... mera död... straffskatter... svält... HIV... torka... inbördeskrig.... och så fyllde prinsessan Viktoria år.

torsdag, juli 14, 2005

Jag vågar väl knappt säga det. *sänker blicken*

Jag har precis tittat på "Nanny" med Fran Fine. Och vet Ni?....... Jag gillar hennes kläder!!!.... Iiiiii.... Nu är det sagt! Var, jag undrar bara var kan man hitta sånna?

"Bantningsmedlet" i bild.

Bantningsmedel
Bantningsmedel,
originally uploaded by Mamselamsen.

Var bara tvungen att lägga i en bild på detta som dom kallar choklad. Memorera bilden tills nästa gång Ni kommer till Netto.

Nu äntligen har Camilla fått i gång sin blogg ordentligt.

http://caluas.blogspot.com


Bästa bantningsmedlet nånsin!

Och jag är helt övertygad om det. Det enda man behöver göra är att dra till Netto och inhandla ett stycke chokladkaka vid namn "Wunder duo". Bara namnet!!!! Har man denna s.k. godisbit i kylskåpet, när godissuget sätter åt en, är man räddad. Man bryter en bit och tuggar lite.... kräkreflexerna infinner sig omedelbart, och man måste snabbt som ögat hitta någonstans att spotta och fräsa. Efter en sån här upplevelse, är godissuget garanterat som bortblåst. As-bra!!!

Så lägg det på minnet:"Wunder DUO cocoa milk bar".

Appappappap..... Tour de France är igång idag.

Behöver jag skriva mer?

Uppe med tuppen... inte mitt fel.

Klockan är 4.40. "Bruuuummm..... gnissel... dörrar smäller... skrap... brumbrum.. skrap" (ja, där fick han i backen)... "tutututututututtut.... brumbrum.... gnissel... skrap... aoroooom". Åsså var han iväg.

Vi satt igår på terassen och tyckte att det var underbart lugnt, att allt folk i bostadsområdet har lämnat "skeppet" Men vi glömde, den endaste enda som finns kvar. Han bor två hus bort, kör brödbil och börjar tydligen jobba i ottan. Varenda morgon lika dant. När mitt sovrumsfönster är stängt, är det rätt OK att han värmer upp och testar motorn klockan halv fem på morgonen. Jag har en känsla av att han även kollar om alla växlarna finns kvar. När han sen till slut lyckas få i backen, börjar fanskapet tuta. Så resultatet blir, nu när jag har fönstret vidöppet, att jag vaknar till detta ofantliga oljud och funderar länge på om mord inte skulle kunna vara befogat i vissa lägen.

Dagens "stänkare".

Jag tror att Karl Marx´s teori om "kapitalkvotens fallande tendens" är super. Och tror tyvärr att den så småningom kommer att slå in. Kom igen tjejer och killar och ge mig mothugg!!!

Ja, jag gillar Marx som sociolog och vetenskapsman i boken "Das Kapital". Men gillar honom inte alls när han och Engels tar parti i boken "Det kommunistiska manifestet"

Nä... jag tänker inte dra långa "haranger" om vad "kapitalkvotens fallande tendens" är för något. Gå och slå upp det någonstans och sen tyck. =)

onsdag, juli 13, 2005

Jag är så lycklig, så jag tror jag smäller av snart.

Min väninna är "hemma" i Belgrad och hälsar på sin dotter "Fotbollsänkan". Dom har varit ute på diverse shopping-turer och upptäckt att det hetaste i boutiquerna är..... Gissa???..... Rätt!! Det är GULD! (No names, om vem som köpte sina första första guldskor för mer än två år sen och blev helt idiotförklarad.) Och dom har köpt en guldväska till mig!!! Oohhh... vad jag älskar den gamla "Skatan"! I morgon ska de ut och leta guldskor till mig. Sicken tur att dottern och jag har samma storlek.

Asch, jag ville bara berätta att jag är skitglad. *sprallar runt på stolen*

Jag längtar tills hon kommer hem. Alltså hon, inte guldsakerna.

Det finns så mycket fula ord.

Och då menar jag inte "dirty words", utan fula ord.... riktigt fula! Finns det ett fulare ord än KNÄ? Säger man det många gånger efter varandra, så hör man det. Pedal är ingen vidare kombination av bokstäver heller. Navel! Naaaaavel.... nä, fy! Dock är det ordet ganska gulligt på engelska ..."bellybutton". Smaka på ordet...visst blir man glad?

Men mitt absoluta favoritord är "hippopotamus". Visserligen engelska, men det spelar ingen roll. Även om man inte förstår vad det betyder, känns det roligt i munnen. Speciellt med en riktigt brittisk accent.

Tror Ni att jag behöver börja arbeta snart? Eller är det värmen som fått hjärnan att närma sig kokpunkten, när sådana här tankar dyker upp. =-)

Ebba vom Sydow vs Mamselamsen. (Ja, du är tagen till nåder idag.) Outfit just nu.
- Deodorant. Rexona 24 hour. Ja, det var väl allt. =-)


Uppdaterad 19.00
Hurra! Jag har en gräslig huvudvärk.... det måste vara åska på ingång.

Tjejer... tjejer... och en del killar!!!

"Tour de France" har börjat idag!! Sätt på TV:n, hämta isvattnet, släng Er i soffan och invänta de nakna rumporna. =-)

Mamselamsen "goes serious"

Jag var inne på miss polyesters ( http://polyester.webblogg.se/ ) sida igår, där hon skrev om "islamofobi". Ja, jag har det!!!!! Och "kristendomofobi" och "hinduismofobi" och "buddismofobi" och ...... Jag har fobi mot alla religioner med dess böcker. Alla dessa böcker är subjektivt nedskrivna berättelser, gjorda av människor flera hundar år efter saker och ting eventuellt hände. Och företrädesvis av män. (Rut är ett undantag.)

Exempelvis är vår Bibels, Nya testamente hopplockad av en "ickekristen" någonstans i sydeuropa 2-3 hundra år efter Jesu död. Han (jag kommer inte ihåg vad han hette) gjorde detta för att rent politiskt (för att få makt), ställa sig in hos de kristna.

Jag tycker inte om religion, därför att dessa böcker används/användes, för att hålla oss "vanliga dödliga" på mattan. Ett fantastiskt maktredskap.

Så, jag har en ganska häftig "religionofobi". Vilket inte betyder att jag är anarkist
eller ateist. Jag tror på någon form av Högre makt. En del kallar den Gud, andra Allah, ödet eller slumpen o.s.v. För mig är det samma sak.

Jag har min livsregel. "Att försöka vara en hygglig människa, mot mig själv och andra".

Om det sen finns ett Himmelrike eller Jehenna efter döden, grunnar jag inte så mycket på. Det visar sig.

Nu kommer jag nog att få på "pälsen idag". =)

tisdag, juli 12, 2005

Vill bara påminna oss.

Snö i februari!
Snö i februari!,
originally uploaded by Mamselamsen.
Innan vi klagar ihjäl oss. Nån som kommer ihåg februari?
I drivan till vänster om postlådan finns en bil. Den kom fram i slutet av mars.
Huu.. fasen vet om inte det var värre.

Tror jag ska bli en fladdermus.

Jag ska leta upp ett mörkt och mycket svalt hörn och under dagtid, hänga där upp och ner och sova. Sen när solen går ner, ska jag vakna till liv och vara hur aktiv som helst.

I alla fall så länge som det är mellan 30-35 grader varmt under dagen

Jag vet nu, varför jag egentligen tycker om att titta på "Tour de France"

Är det för att jag gillar cykling? Nä. Är det för att jag vill se vem som vinner? Nä. Är det för dom vackra vyerna? Nä. Är det för att jag gillar de spännande ruscherna på upploppet? Nä.

Jag gillar vurporna!! Inte så att de skadas (som han som bröt nyckelbenet i fredags). Bara en liten vurpa, så det blir lite hål på kläderna och de cyklar vidare. Ett litet hål på cykelbyxorna blir efter ett par mils cykling ganska stora. Och har jag då riktig tur med kamerorna, kan jag få se en alldeles urgullig liten rumpa titta ut.

Jag är nog en riktig liten "mullig kvinns-gris"!

Bridget Jones vs Mamselamsen (Sorry Ebba!) Intag och uttag under gårdagen.
-Kalorier? Nja, det började ju inte så bra med en massa mackor med smaskens på. Dock artade det sig framåt kvällen.... ett par paprikor av olika kulör och en honungsmelon.
-Kalorier förbrukade av sex? Nä, takkroken till malmkronan höll inte.
-Alkohol? Inte en droppe, om inte brännvinssill räknas.
-Cig? Oj oj oj.... emellertid färre än femton.
-Motion? Gjorde ett försök i alla fall. Brukar det inte vara tanken som räknas?
-Outfit? Blöt kökshandduk på huvudet. (Hade nog lite mer på mig när syrran och hennes sambo var här.)

måndag, juli 11, 2005

Min tid i rampljuset är slut! Uppdaterad! Ännu en gång.

Vad gör man då? Ska jag, som vissa kändisar börja knarka kanske, då ingen vill ha mig längre? Visserligen har jag redan gjort det en gång. Jajamensan!!! Köpte någon form av "bantningspiller" i USA, som gav konstiga biverkningar. Jag blev darrig, jag frös, hjärtat hoppade i kroppen och jag fick väldigt stirriga ögon. Efter en tid och en viss viktnedgång läste jag på innehållsförteckningen. Den innehöll efedrin.....burken åkte omedelbart i soporna.

Nä, det finns bara ett sätt att gå ner i vikt.... i alla fall för mig. Jag vägrar banta!!! Alltså måste jag öka uttaget av energi. Idag blir det ingen joggning för min del. Har läst nånstans att man bara ska göra sånt varannan dag. Idag, ska det bäras SKIT! En container står nere på stan, utanför vårt nya hus.... och där har folk samlat på sig hur mycket skräp och skit som helst. Idag ska dom och vi få bort det. As-kalas-bra!!!! Motion och solbränna på samma gång!

I huset finns en pizzeria. Och vem vet... man kanske blir bjuden på en Buzzola och andra nyttigheter idag. Nä nä nä.... skojade bara!

Min "Bridget Jones" just idag, är inte mycket att "hänga i julgranen" En mugg kaffe och en cig är väl vad jag åstakommit så här långt. Inte sett den minsta tendens till sex heller. =)

Angående viktnedgång! "Är det inkomster, så måste man ha utgifter"! (Nytt ordspråk från Mamselamsen)

Höll på att glömma mitt utlovade tackbrev!! "Tack, alla trevliga bloggare, som kommenterat mina, (det där kommateckenet är på fel plats va?) ack så initierade inlägg under helgen. Det har varit skitkul att gå in på min lilla plats i cyberrymden och läst Era kommentarer. Jag konstaterar att inte Ni heller är riktigt kloka". =D


13.28
Det blev inget "skitbärande idag. Syrran ringde och berättade att hon och hennes "appendix" var på ingång. (Ibland har man en sagolik tur.) Så i stället för motion, blev det små läckra smörgåsar med ishavssallad, Sundbyholms-sill, rökt skinka, ost, pepparkorv, rulltårta och annan smalmat. Så nu sitter jag här med ett kolossalt samvete av den dåliga arten.

Asch, inte f..n har jag dåligt samvete...... jag ska faktisk rigga på joggingskorna och hasa mig runt ett par, tre kvarter. Jag vet, jag vet!!!! Risken för hjärnblödning när enorm, när det är så här varmt. Men jag gillar att leva farligt.... Sätter en viss piff på tillvaron. (under förutsättning att jag överlever)


14.39
Jag konstaterade att jag nog trots allt inte är odödlig. Jag satte på mig skorna... gick ut... tittade på solen... och gick in igen.

Vad skulle Bridget Jones ha gjort? SEX!!! Jag ska fundera lite på om sanslös ohämmad sex, hängande i krokig arm i nån taklampa under ett par timmar ikväll, kanske skulle göra susen på min figur. Mmmm... ska fundera på det, i skuggan under parasollet på terassen. *går i väg från datorn iklädd endast en blöt handduk på huvudet*

söndag, juli 10, 2005

Jag har introducerat min "dramaten" för grannskapet idag.

Inte nog med att jag var ute och sprang i morse, jag gick till Netto också. För att inte belasta min rygg för mycket, bestämde jag mig för att för att för första gången använda min shoppingväska (inköpt i Polen) på hjul. En mycket behändig sak på många sätt. Jag kunde ju dra maten hem. En inte helt förväntad inverkan blev, att jag förmodligen väckte hela grannskapet till liv. Denna hjulförsedda tingest hade plasthjul (vad kan man förvänta sig för 40 kronor) förde ett icke helt ovesäntligt oljud, när jag drog den längs asfaltbelagda trottoarer. Jag tror att alla inom Hanemåladistriktet väcktes ur sina sieatas. Ojojoj.. när jag kom tillbaka, trodde min kära make att det var en "skateboardare" med rostiga hjul som var på ingång. Han hade hört ljudet i minst 10 minuter innan jag uppenbarade mig, och han förstod att det var jag som var "skateboardaren". Kan man regummera... inte regummera.... kan man gummera plasthjul tro? Om inte, kommer denna hjulväska att förpassas till "de sälla jaktmarkerna".

Dagens Bridget Jones vs Mamselamsen. Sorry Ebba, du är utkonkurrerad!
- Kalorier? Nja, rät hyfstat. Lite kalkon, sallad, grillad fläskfilé och fransk sallad.
- Alkohol? Måste erkänna att jag just nu sitter med ett glas skumpa bredvid mig. Har fått i mig två förut. Det är lite festligt att grilla med min lilla Gubbe. Händer max tre gånger per sommar.
- Antal cig? Som vanligt allför många.
- Antal kalorier förbrända under sex? Är Ni galna!!! Vem f..n vill ha sex när man har fullt shå att överleva värmen. Men å andra sidan börjar det svalna av nu.... och dagen är ju inte slut. =D
- Motion? Joggingrunda i morse (2 kvarter) Ca 1 km. Höll på att dö på kuppen. Rask språngmarsch på eftermiddagen till Netto med "dramaten".

Jag är lite duktig i alla fall! Eller?

Lätta steg

Lätta steg
Lätta steg,
originally uploaded by Mamselamsen.

Oj oj oj! Nu jädrar är jag på gång!

Bridget Jones vs Mamselamsen
-Kalorier? Inga alls idag.
-Kalorier förbrukade under sexakt? *rodnar*
-Cigaretter? 1
-Vikt? -22 gram
-Alkoholintag? Noll, än så länge.

-Antal älskare.? Vem orkar vara otrogen? Jag orkar ju för tusan knappt vara trogen. =)

Om nån skulle vara nyfiken på att se hur jag såg ut efteråt, så är det bara att klicka på bilden och titta på nästa kort. Ingen vacker syn alltså! Men men.. jag är på G!

Den optimala platsannonsen...om dom bara fick.

Igår, när det var som varmast satt jag i husets svalaste rum. Lyckligtvis är det rummet där datorn står. Hur som helst "flipprade" jag runt på en massa bloggar och hamnade på många sidor som handlade om arbetslöshet. Då slog mig tanken, att om arbetsgivare kunde få skriva rakt ut vad dom ville ha, skulle det nog se ut någonting så här:

" Sökes! Snygg, smal, vältränad medarbetare. Ej över 23 år. Akademisk examen med minimum 400 poäng. Vuxna barn och minst 15 års arbetslivserfarenhet. Du ska kunna jobba när helst jag/vi vill och vi uppskattar medarbetare som jobbar ideellt."

Har jag fel?

Måste sluta..... ska ut och röra på mig.... nu jäklar ska överflödet väck!!

lördag, juli 09, 2005

Nä.. nä.. nä... inte igen!

Hatobjekt nr 1
Hatobjekt nr 1,
originally uploaded by Mamselamsen.

Nån…(inga namn) glömde/lämnade kvar vågen på golvet i tvättstugan igår. Och vem…(inga namn) kunde idag inte låta bli att kliva upp på den?

Måste: sluta äta, sluta dricka, börja motionera, ställa bilen, börja cykla, tänka på GI, plocka fram alla träningskläder och ta bort prislapparna, damma av joggingskorna, köpa 48 kg morötter och broccoli, tvinga min make till långa och närande kvällspromenader (Himmel, vad den "beniga älgen" kommer ett protestera. Men jag säger bara en sak: Solidaritet!!)

Jag har en känsla av att min blogg fortsättningsvis, kommer att få en dragning åt ”Bridget Jones-hållet”.

Vikt: För mycket.
Kalorier: För många.
Antal cig: Alltid för många.

När detta är publicerat, ska jag ta dagen första motionsrunda…. Här ifrån datorn och ut till postlådan för att hämta tidningen. Sträcka…… 28 m. Avverkning antal kalorier: 18 st

Och JA!!! Jag behöver all uppmuntran i världen, för att börja röra på mig i denna underbara sommarvärme/ gräsliga hetta.

Mina andra favoritbloggar, som togs bort av AB.

http://caluas.blogspot.com (Allt för att hålla koll på henne.)

http://sessan.squarespace.com (Allt för att hålla koll på henne också!)

Ebba von Sydow vs Mamselamsen (outfit)

- Min blanka lilla vita morgonrock, med gigantiska grå rosor på. Känns väldigt trång just nu.

- Skor? Ljusblå sneakers. Luktar något odefinierbart = äckligt!

- Trosor? Ett par rejäla underbyxor!!!! Ska snart bytas ut mot.... ingenting. Det är varmt idag. ;)

Inte en guldig sak så långt ögat kan skåda.

fredag, juli 08, 2005

Varför ska vi betala!

Jag har precis packat upp allt, inkl. kassen från Willys. Då slår det mig igen.

Jag handlar på Willys och när jag är framme vid kassan, så får jag betala för kassen med ett jättetryck med affärens egna namn. Därefter går jag omkring med denna kasse och GÖR REKLAM för dom! Alltså: Jag betalar för att få gå omkring och göra reklam.

Nånting är jättefel!

Mamselamsen is in the building again. Uppdaterad!

Ja. det blev en riktig "snabbrepa" till Kalmar. Men visst blev napp. Dock inga guldskor. Fanns bara i storlek 37, och har man sådana "askungefötter" som jag, gick ju inte det. Men jag inhandlade mitt livs första par vita skor..... eller nä, jag hade nog ett par när jag konfirmerades. Samt ett par i svart LACK!!! LOAFERS!!! Beware! =) En vit klocka med tusen millioners milliardes glittriga stenar på. En rosa top. Och den så omtalade ögonskuggan som finns på Body Shop. Jag tog en grön (fast den ser vit ut i asken), för att för tillfället matcha mitt ansikte. Jag är så himla hungrig så jag mår lite illa.

Jag tittade på alla dessa moderna skor med runda tår.... men jag vägrar! Vill inte gå runt och se ut som Mimmi Pigg!

Synd för dig Ebba... för jag tror att din hemliga dröm är ett par lack-loafers med guldkedja. Jag fick t.o.m en "dust-bag till dom. Men nu är dom slut. =)

/Håhejåh dådå.


15.49
Min älskade make ska ta ut mig på "dejt" i kväll. Till Kalmar travbana. *ler lite överseende*. Där vankas buffé med dito glassbuffé. Uhhh....så gott! (Har fortfarande inte ätit idag.)
Så nu är det hans tur att förslösa lite pengar på hästar (som oftast inte vinner) Jag har slösat idag... nu är det hans tur. Men det finns en viss skillnad på vårt penningspridande.
Jag får vinst varje gång!! Hihihi...

Med mycket gädje och lättnad.

Fick just reda på att Nick och hans pappa, i London lever. Tack o lov!!!

Jag , en huligan idag.

EGO
EGO,
originally uploaded by Mamselamsen.

Idag är ju en sån här dag, när man verkligen ska blogga på ett intressant, roligt och initierat sätt. Men inte jag! För idag kommer den lilla anarkistiska huliganen fram i mig. Jag skiter i alltihop, för jag har ryktesvägen hört att det reas guldskor i affären över HM i Kalmar. Så jag packar ihop mig och går på ”shoehunting” i Kalmarunionens huvudstad.

Ebba min lilla Dufva, vad synd att du inte är här. Himmel vad vi kunde ha fyndat och fikat i dag. Men du får skylla dig själv, när du envisas med att bara hänga på Stureplan och så.

Ebba von Sydow vs Mamselamsen. (outfit just nu)
-Ibland kan en bild säga mer än tusen ord. Dock bör tilläggas att jag faktiskt har mina guldsandaletter på fötterna. Dom som jag köpte två lika par av på Magasin Lou, när det var 75 % rea för fem år sen. Dom kommer jag dock inte ha, när jag ska köra ”maratonrace” bland butikerna i Kalmar. Dagen till ära blir det mina nya guldsneakers!!. Sug på den Ebba! 

Ser Ni mig i Kalmar morgon med guldskor och blank guldväska…ja, då är det jag och jag säger aldrig nej till en fika.

Som den ”bloggoholic” jag är, älskar jag att få en massa kommentarer. Det ger mig en gigantisk ego-kick och en känsla av att jag finns.

Jag bloggar ….. alltså finns jag! (ett känt Mamselamsen-ordspråk)

Det blev nått fel på länken i AB, men det ska vara:

http://caluas.blogspot.com

http://sessan.squarespace.com


torsdag, juli 07, 2005

Reinkarnation? Då vet jag precis.

Ibland tror jag att man kan få små vinkar om vad vissa personer kommer att bli i sina nästa liv. Vad gäller min älskade make, är det inget snack!

-Du kan blinka nu.
-Varför blinkar du nu?
-Du kan ta den där parkeringsplatsen.
-Ser du bilen från vänster?
-Nu stänger vi av AC:n.
-Det är femtio här.
-Varför ligger du så nära mittlinjen/kanten?
-Du kan köra lite fortare.
-Så tar du höger där borta.
- Du ligger alldeles för nära/för långt ifrån.
-Se upp för lastbilen.
-Bilförare i hatt ska man akta sig för.
-Nu är det fritt……nu kan du köra.

Samtidigt som han ger dessa kommandon sitter han och bromsar eller gasar som en galning från passagerarsätet.

Jaa, jag är övertygad om att han kommer att bli bilskollärare. Så här gäller det att reinkarneras med ett körkort som har hela alfabetet på baksidan. =)

Men tro det eller ej….. Jag älskar honom ändå!

Mycket snack om Madonnas "gäddhäng"... men jag har sett nått ännu värre!

Fick Amelia med posten igår. Ja, jag har en korttidsprenumeration, där jag även ska få en trenchcoat på köpet. Den sistnämnda har jag visserligen inte sett röken av än.

Slog upp tidningen och kom rakt in i ett reportage om Madonna och på vänster sida är en stor närbild på henne. Bilden är hur retuscherad som helst...alla rynkor och blemmor är som bortblåsta. MEN!!! Dom glömde en sak. Kvinnan har ju skägg!!!!!! Massor med strån växer ganska vilt på hennes haka. Visserligen ljusa....men ändå!

Känns så underbart att en sådan nästan helgonförklarad varelse, kan ha dylika jordiska skavanker.

onsdag, juli 06, 2005

Vår kotte är tillbaka!

Vår kotte
Vår kotte,
originally uploaded by Mamselamsen.
Vi är så lyckliga! Han är faktiskt tillbaka och bor i vår häck igen. Och vi som trodde att han (om det nu är en han) var överkörd. Han bor två meter från våra fötter, när vi sitter på terassen. Tänk att en sån liten "loppsäck" kan göra två femtio +:are så himla glada. Vi har matat honom med kalkon idag. Men fr.o.m. i morgon ska det vankas köttfärs och vatten varje kväll. Känns nästan som att ha ett husdjur igen.

Long live the hedgehogs!!!!

Ett spartips från mig... alldeles gratis!

Jag kom precis hem från affären, där jag bl. a. köpte färska champinjoner. Det fanns två lådor med dessa delikata saker. En med vita krispiga svampar och en med lite torra. Gissa vilka jag tog? De torra förståss! Varför ska jag först betala för vattnet i dom... sen bära hem detta vatten... för att därefter steka bort det. Jag tog de torra, och fick dubbelt så många (betalade ju inte för det bortdunstade vattnet)

Klurigt va? =-)

Tingsrätten i morgon...om inget särskilt händer.

Överfallet på mig
Överfallet på mig,
originally uploaded by Mamselamsen.

Jag fick ett brev härom dagen om att den där jäkla "knäppgöken" ska ställas inför rätta i morgon. F..n också! Jag som trodde att han skulle hållas inlåst över sommaren i alla fall. Jag hade velat kunna gå på stan utan att hela tiden titta mig över axeln. Det här att han sparkade mig i ryggen, har nog tagit hårdare på mig än jag vill erkänna.

Men som sagt, får se om det kommer ett brev idag, som säger att de skjuter upp det hela. Åklagaren sa något om att han (Sahid) eventuellt skulle genomgå en stor sinnesundersökning. Ohh...vad jag hoppas på det. Vill kunna sitta på torget och fika, utan att känna att jag måste sitta intill väggen för att ha ryggen fri.

Åklagaren har begärt 20.000 kr i skadestånd för mig. Vad tusan ska jag med det till, om jag aldrig mer kan känna mig säker här i lilla Nybro. (Läs gärna alla tidigare blogginlägg om detta.

När/om han kommer ut igen, ska jag ha vitpeppar, hårspray och tegelstenar i mina guldiga handväskor när jag ska upp på stan.

Uppdatering 9.58

Hurra! Det blev inställt! Hoppas det inte kommer upp förrän om ett par år eller så!

tisdag, juli 05, 2005

Aldrig, aldrig mer ska jag spela Chicago!!

Nä, aldrig mer!!! Nu går han omkring med ett jädrans belåtet flin på läpparna och myser. Jag är fullkomligt övertygad om att han fuskade på slutet. Man kan bara inte få en stege på given. Eller.... jo det kan man om man ger själv, vilket han gjorde. En förbaskad Fusk-Pelle, det är vad han är!

Och nu tror han, att han kan blidka mig, genom att komma in hit till datorn med en Martini. Puh...inte då. Jag ska slörpa i mig den under protest och sen ska jag kasta alla spelkort som finns i huset.

Jag dålig förlorare? Förstår inte vad Ni menar.


Uppdaterat 20.22
Nu har det gått över och jag älskar min man igen.
SkrytMamselamsen lägger bara in en länk. http://caluas.blogspot.com Jag är så stolt!!

Entreprenör eller drömmare.

Idag har vi av olika anledningar varit uppåt kusten och besökt en nystartad restaurang. Det blev rundvandring och vi fick höra en del om visioner och liknande. Oj oj oj.... Det finns entreprenörer och så finns det drömmare. De sistnämnda borde nog hålla sig till det dom är bäst på... drömma!

Nää, nu behöver jag hjälp Igen!

Satt och tittade lite på TV och fick syn på sådana där bergsklättrare som klättrar utan livlinor. Jag kan ju tycka att det är hur knäppt som helst. Men det som verkligen slår mig är: "Varför i hela världen har de hjälm på sig"? Ramlar dom, finns det ingen hjälm i världen som kan rädda dom.

Likadant med kamikaze- (stavas det så?) piloterna under 2:a världskriget. Dom hade inte bara hjälm, utan hel skyddsoverall. Varför?

Jag själv anser, att det är ett kolossalt slöseri med utrustning.

Jag ska blogga idag men.....

"skabara" göra en massa saker först.

måndag, juli 04, 2005

Kändispartiet.

Jag läste nu på Expressens sida, att det idag kommer att offentligöras ett "Kändisparti". Jag läste artikeln och slogs av att ideologin låter fullkomligt underbar. Men frågan är, när det kommer till den triviala saken pengar: Hur ska dessa komma in i statskassan samt hur ska de spenderas och fördelas?

http://www.expressen.se/index.jsp?a=311092

Jag tror att jag också ska starta ett parti som: "Befrämjar kärlek mellan alla. Alla ska ha mycket pengar och lyckliga liv. Ingen ska behöva arbeta om dom inte vill. Jag ska utrota fattigdom och sjukdomar".

Hur jag ska få fram pengar till detta? Nä, det har jag inte tänkt på, måste man det?

Tyvärr finns det inte plats för så mycket ideologi idag, när allt styrs av pengar.


Uppdaterad 5/7
http://www.expressen.se/index.jsp?a=311187
Tack gode Gud för det! Detta hade kunnat bli nått ännu värre än Ian och Bert.

Idag "smäller" det..... kanske!

Idag bokar nog Jessica våra biljetter till..... "California here I come." (Nån som minns den låten?)

Allt hänger på att min lilla/stora dotter får ledigt från jobbet

"Snälla,snälla chefredaktören på det hippaste kamera- telefon- TV-testande magasinet, ge henne ledigt!!! Jag lovar att jag ska läsa och försöka förstå vad Toshiba TOP-MT500, grafikkort, NEC PX, I-Station PMP 1000 är för något."

Jag behöver verkligen komma till Los Angeles. Mina guldväskor och guldskor börjar ta slut. Skulle kanske behöva ett par nya stövlar (med lite guld på förståss.) Kanske lite pepparspray, så jag kan försvara mig, när "knäppgöken" som sparkade mig kommer ut igen.

Så din "spindel i nätet" måste få ledigt, så hennes Mamselams ska kunna fortsätta att vara lika "stylish" och säker på gatorna som förut.

(Undrar om han är mottaglig för sånt här?)

Ebba von Sydow vs Mamselamsen. Outfit just nu.
-Schorts. Dagen till ära (4th of july) har jag de alldeles för stora röda schortsen, som Calua för exakt tre år sen hade på sig när de var ute på gatorna och firade i Sacramento. Dom är egentligen gräsliga, men jag har tänkt att mina ännu grå-vita ben ska få sig en omgång i solen idag.
-Top. En gammal T-shirt som det står "Tjejvättern 2003" över bröstet. Ja, jag har cyklat denna runda (90 km). Fick anmälning till detta spektalel av Jessica i 50 års present. Ibland undrar jag om hon vill ta död på mig eller om hon fortfarande tror att jag är 25. Hur som helst fullföljde jag det hela och kom i mål....... som näst siste man (kvinna ska det nog vara egentligen) Jag blev intervjuad på mållinjen och reporten trodde nog att jag skulle berätta om hur ljuvligt det hade varit. Men icke....jag berättade om att det var det jäv....ste jag varit med om och att jag hade cyklat, gråtit,promenerat och cyklat igen, för att ta mig i mål. MEN!!!! Jag klarade det!
-Guldsandaletter. Något grönaktiga efter mitt gräsklippande här om dagen.
-Trosor. Iiiii... leopradmönstarde.
-Bandera i blått, vitt och rött. Jag hugger alla tillfällen till att fira. Alltså 4th of July idag. Varför? Inte en susning.... men anledningar till att fira finns alltid.

Hohejoj dådå.

söndag, juli 03, 2005

Stor bokstav efter punkt... är det ute eller?

Har varit runt och kollat en massa bloggar och konstaterar att många har slutat använda stor bokstav efter punkt. Är det något nytt inom grammatiken eller är det bara coolt?
http://ww .....( jag har tagit bort länken, då jag inte vill att någon ska känna sig speciellt uttpekad. Jag har även tagit bort kommentaren.)

Jag tycker bara att det är omöjligt att läsa. Sicken gnällspik jag är!!! F´låt.

Mån. 4:e juli.
Jag tog bort både kommentar och länk, då jag inte vill peka ut någon speciell. Dock har jag fått svar på min fråga. Det beror på lathet och för att reta språkfascister. Jag tycker det är synd, eftersom jag tror att hennes blogg är väldigt läsvärd. Men , vad vet jag....det kanske bara är jag...den "gamla fascisten" som tycker det är jobbigt att läsa texter utan uppehåll.

Jag fascist? Nä, jag ligger nog lite mer åt det interaktiva och hedonistiska hållet. =)

Två diskmaskiner skulle vara undebart.

Finns det något tråkigare än att tömma diskmaskinen. Det tar bara några minuter, men oj vad alla drar sig för det.

Lösningen måste väl vara att ha två dylika maskiner i köket. En för att plocka in smutsig disk i och en som man plockar ren disk ur, när man ska använda det. När man sätter på maskinen med skitig disk är det inte mycket, om ens något, att plocka ur den andra.

Gud, så fiffigt! Och tänk vad lite köksskåp man behöver.

Vad det nån som förstod?

Öppet brev till Linda Skugge om gäddhäng!

Snälla Linda!!!
Jag såg också att Madonna hade gäddhäng. Men det kan bero på så många saker, att hon har det. Som alla konstiga ställningar hon genomför på sin yoga. Eller att hon joggat så mycket under sitt liv och med hjälp av den så berömda jordens dragningskraften, har allt för varje steg dragits ut. Eller att hon så ofta och så länge hållit i en mikrofon. (Du vet, pianospelare får ju gäddhäng på underarmarna) Eller att hon är en sån "stor" artist som fått ett alldeles för litet innanmäte och därav hänger det alltför stora skinnet. Så bry dig inte så mycket!!

Du säger att alla i din släkt har gäddhäng. Tänk om du är den "felande länken" och kommer att ha "babystjärtsarmar" i hela ditt liv.

Om du trots allt skulle få ett gigantiskt häng, skulle man rent teoretiskt hitta en fördel. Du skrev om ett häng på några decimeter. Hmmm... man springer riktig fort och hänget fladdrar bakåt. Och man samtidigt viftar med armarna, skulle man inte kunna flyga då? Tänk att kunna sväva över Stockholm och slippa alla bilköer tack vare ditt genetiskt betingade gäddhäng. För att inte tala om alla pengar du sparar.

Men skulle du ändå genomföra denna operation, kan jag meddela dig att du kommer att få långa ärr på insidan av armarna som löper i zig-zag. Vilket är egentligen fulast?

lördag, juli 02, 2005

Snälla någon, berätta för mig!

Sitter just nu vid TV:n och tittar på Live 8 galan och undrar: "Vad är det som är så förb..at bra med Björk?" Jag fattar inte!!

19.44
Nån som lade märke till hur mycket guld Destinys child hade på sig på ovan nämnda gala. Va´trist när alla ska härma mig! =)

Jag drabbades av dåligt samvete. (Uppdaterad)

Tog en paus i läsandet. Plockade fram gräsklipparen... drog ut den på gräsmattan... pumpade på den röda knappen, som man ska... drog en gång i snöret... drog två, tre, fyra... femton gånger och den jäkla maskinen var som död. Jag sparkade lite på den innan jag ställde in den i garaget igen. Men skam den som ger sig. Jag hittade "handjagaren" längst in i cykelförrådet. Den startar alltid!! Så nu har jag klippt framsidan och är helt slut. Måste nog vila upp mig i ett par timmar i solstolen, innan jag ger mig i kast med baksidan. Jag fattar inte att 37 kvadratmeter gräsmatta kunde vara så jobbiga. *svetten lackar*

13.48
Jag har precis klippt färdigt gräsmattan på baksidan. Eller... Nä... inte riktigt... jag sparade det decimeterlånga täta gräset invid huset. Nått ska min älskade ägna sig åt, när han kommer hem från sina långa kast av hästsko. Antingen klipper han det av pur glädje eller så avreagerar han sig på gräset. Lite beroende på utgången av dagens tävlingar.

Vad är det för fel på "spontana" tomter? Jag ser grannarna ligger ute och gör... Gud vet vad i sina trädgårdar. Alla tomter på gatan är helt stereotypa. Välansade gräsmattor, som innehåller BARA gräs, spikraka gångar, klippta rosor, rensade trädgårdsland, beskurna fruktträd. Och så vi! Jag anser att man bör införa det moderna uttrycket mångfald vad det gäller trädgårdsskötsel i kedjehusområden. Vi har en mycket "spontan" tomt som lever sitt egna liv.

Så jag säger bara: "Länge leve mångfalden."

Jag ÄGER...

hela huset idag. Ohhh...vad härligt! Min lille "Hummer" har precis åkt iväg på en av dessa seriösa och mycket allvarliga Hästskokastartävlingar. Idag befinner de sig i Åseda. Måtte det gå bättre än förra gången, då han kom hem som ett åskmoln. Han gick runt i huset och muttrade: "Vem f..n kommer ihåg en fyra." (Tävlingsinstinkt saknas inte... Jag vet!)

Men vad ska jag då hitta på hela dagen? Borde klippa gräset... rensa bort lite av vårt ovanligt frodiga ogräs... diska skitiga stekpannor... tvätta... bädda rent... dammsuga...

Nä, det ska jag inte! För jag ska sjunka ner i en solstol och fortsätta på "Matilda" av Roald Dahl. En alldeles underbar liten bok om en ovanligt intelligent femårig flicka med övernaturliga krafter, som räddar skolkamrater och fröken Honung från rektor Domderarsson. Läs den och bli glad.

Ebba von Sydow vs Mamselamsen
-Skor. Nä, inga alls. Varit ute och sprungit som en älva i det daggfyllda gräset. (Fy tusan, vad jag ljuger.)
-Byxor. Pyjamasbyxor med gummiband i midjan. Flanell med små nallebjörnar. Inköpt på HM för sådär 15 år sedan. Överdelen vet jag inte var den är just nu.
-Top. En jättelång T-shirt som det står Hollywood över bröstet. Köpte en tre-pack för 10 dollar vid ett av mina första besök i LA.
-Strumpor. Några mörkblå med "golfrutor" på sidorna. Jag tror att det egentligen är Stephans... "what the heck", han är ju inte här. =)
-Två GULD-collier. Varav ett med ett stort brilliant-hjärta (ebay!)
-Vigselringar. GULD och brillianter. Glittrar!
-Studs i öronen. CZ, men glittrar så det räcker.

Håhejoj dådå.

fredag, juli 01, 2005

Röda och svarta finns i egna påsar.

Fick meddelande idag här på bloggen, om att det på 7 eleven finns påsar med BARA röda eller BARA svarta Wine-gummin. Fick det bekräftat via Vecko Revyn (förstår inte hur den hamnade i min kundvagn idag) också. Äntligen! Så nu slipper vi "gul- och orange- hatare" att reklamera påsarna om att det är för få röda resp. svarta sega "smaskingar". Ännu ett steg framåt för samhället!

Ebba har slutat ignorera mig!!! *euforisk*

Hurra!!!!!!!!

Jag tror jag kommer till himlen nu. Öppnade min mailbox och hittade ett mail från Ciao-Ebba! Vet Ni vad hon skrev?

"Att min blogg var stylish."

Kom igen Elle, Cosmopolitan, Vouge och alla andra hippa modemagasin här är jag och jag är redo för den äkta "haut coutern".

Jag absolut noll lokalsinne.

Stephan och jag plockar väldigt mycket svamp på hösten. Vi har våra skogar som vi gått i, i över tio år. Men likt fördömt går jag vilse så fort jag förlorar ögonkontakt med min långbente "älg". Förra året gick vi in i skogen i Madesjö (där kryllar det av trattkantareller) sen irrade jag runt i ett par timmar och kom till slut ut vid Svartbäcksmåla (skitig, mossig, blöt om fötterna och UTAN svamp). Tur att mobiltelefoner finns, för Stephan stod där med bilen och väntade på att jag skulle dyka upp som en Skogsmulle. Och han hade tagit en sväng om McDonalds, så i bilen väntade en iskall Cola light. Ohhh....min mun var som en öken!

Stephan säger att jag borde ha någon form av "fotboja" eller sändare på mig när jag är på svampjakt.

Det jag egentligen vill komma fram till är att jag kan få samma "vilsekänsla" när jag är på Internet. Speciellt när jag länkar vidare och vidare från den ena bloggen till den andra. Jag kan få en aning panik när jag inte vet var jag är. Men till skillnad från det verkliga livet, finns det ett litet rött kryss uppe i högra hörnet på skärmen som jag kan trycka på.....och vips är jag hemma igen. Tack o Gud för röda kryss!

Snart bär det upp på stan....mingel och reor väntar. Så out-fiten för dagen är:

Ebba von Sydow vs Mamselamsen
- Vit linneblus från Magasin Lou. Självklart inköpt på 75% rea! Skitsnygg, med sydda och lagda veck fram.
- Rosa och vitrutiga sidenbyxor. Kallas även slacks, då de bara räcker till fotknölarna. Inköpta på Ebay för så där 5 dollar. Stephan har tittat lite konstigt på mina byxor, men han är så väluppfostrad så han säger inget. Ja, jag vet vad han tänker....men jag skiter i det. *ler*
- Magtryckare. Sure!!!! Tyvärr har jag upptäckt att det börjar hänga lite tunna gummiband runt benringningen. Borde kanske fundera på en ny
- BH. Beige/hudfärgad från Lindex. Lyfter tuttarna, så att de även idag får skåda solen.
- Trosor. Svarta som synden. *ler förhoppningsfullt*
- Skor. Mina guldflats....dom med knopparna på.
- Vit tunn tröja från Gina Tricot (hänger lite nonchalant över axlarna)
- Förmodligen kommer jag att toppa det hela med nån guldväska. Den nya tror jag.

Måste dra.....Stephan står här bredvid och trampar med ytterkläderna på.

Håhejoj dådå!