.

Mamselamsen

torsdag, juni 30, 2005

Du blir vad du äter.

Du blir vad du äter.
Du blir vad du äter.,
originally uploaded by Mamselamsen.
”Du blir vad du äter”, har jag hört någonstans. Jag bör nog tänka mig för, både en och annan gång, innan jag stoppar in något i munnen.

”Apelsinhud”
”Blomkålsöron”.
”Potatisnäsa”.
”Persikohy”.
”Portvinstå”.
”Rosenkindad”.
”Blåklintsblå ögon”.
”Smultrontunga”
”Äppelkindad”.
”Päronstjärt”.
”Tennisarmbåge”. (hmm… )
”Nypotatistår”
” Musarm” (hmm..)
”Morotsrött hår”
”Snorbroms” (hmm… )
”Broiler”
”Rådjursögon”

När jag sen slänger en blick i spegeln konstaterar jag snabbt, att jag måste ha tryckt i mig en hel del russin de senaste åren. För jag blir bara skrynkligare och skrynkligare. =)


Ebba von Sydow vs Mamselamsen (outfit just nu)
- Min älskade leopardmönstrade morgonrock. Nu har det börjat hänga trådar lite här och där… är det inte jul snart, så jag kan önska mig en ny.
- Trosor. Iiii…. Ingen kommer att tro det. Men dom är OCKSÅ leopardmönstrade!!!
- Magtryckaren. Nä, inte än. Den ligger förmodligen bland dammtussarna under fåtöljen i sovrummet och väntar på att få krängas på.
- Tofflor. Mina ljusblå, glittriga och långhåriga ”Hollywoodare”. Inköpta i Californien 2001. Dom har blivit lite skalliga på insidan av foten, då jag ganska ofta snubblar på lurvet som sticker ut. Jag känner även under skrivbordet att mina guldsandaletter ligger där och skräpar.
- Badlakan i någon odefinierbar vit-beige-grå färg med ett mycket blekt tryck av Tom & Jerry. En relik från när ungarna var små. Hur som helst sitter den runt huvudet nu.

Ebba, mitt lilla hjärta! Hur länge ska du ignorera mig? Tänk vilken konstellation du och jag skulle kunna bli på Stureplan. Intet öga skulle vara torrt.

Min far!

Min far!
Min far!,
originally uploaded by Mamselamsen.

Skulle man kunna säga att han är seniorernas svar på Alexander Bard?
Hur som helst.... han är den coolaste 82-åring som jag känner.

Under sin aktiva tid som lärare, var han känd som "skolans skräck". Det var så illa under mina tonår, så när jag presenterade mig för presumtiva pojkvänner (jag har ett ganska ovanligt efternamn), frågade dom alltid: "Är det din farsa som är lärare på Stålfors?" Och jag nekade aldrig till detta. Då tittade de på mig med medlidsam blick och sa:"Stackars dig"!

Jag fattade aldrig vad dom menade, för han var ju världssnällast.

Men till saken hör, att många, många av hans elever har kommit fram till honom efter 10-15 år och tackat honom för att han var en tuffing i skolan. En lärare som inte släppte någon elev med bristfälliga kunskaper inom matte och fysik.

Idag ägnar han sig mest åt att med beundra det kvinnliga släktet samt fixa och dona med sin dator. OBS! Han har haft dator i minst 35 år. Ohhhh.....jag höll på att glömma att han är en rackarns "day-trader".

Jaa...jag är stolt över honom!!!!

onsdag, juni 29, 2005

Nu jädrar i min låda blir mamselamsen berömd!!

Dom ringde faktiskt från Aftonbladet idag och intervjuade mig om min blogg. Hur dom nu hittade den. Så på fredag eller nästa fredag blir jag skitberömd i bloggvärlden. *ler som en blyg viol* Jag kommer inte ihåg vilken dag det skulle komma. Men å andra sidan har jag varit med om detta förr... inte inom bloggeriet förståss.

1. Jag har sjungit tillsammans med Björn och Benny i deras gamla skivstudio i Stockholm.
2. Jag stod på samma scen som Thomas Ledin och sjöng (vi var 18 är då)
3. Jag har sjungit i Kungsträdgården när Hagge Geigert ledde det. Alltså nån gång under "jura-perioden"
4. Har en gammal vinylskiva med mig och mitt band här nånstans. Den sålde i ungefär 16 exemplar.
5. Har uppträtt på alla folkparker i Sörmland. Allt från Eskilstuna Folkets park till Ökna parken.
6. Har skrivit autografer (4-5 gånger. Jag tror dom var ganska fulla.)
7. Var med på "Mälaren runt" (tidigt 70-tal)
8. Har visat ena bröstet en midsmmarafton, när scenkläderna började rämna.
9. Jag var en liten jäkel på alla Edith Piafs låtar. Jag hade de perfekta rullande r:en.
10. Flyttade till Småland och var med i ett band som hette "Accident".Namnet säger kanske en del..... men vi var faktiskt ganska bra och turnerade runt i södra Sverige.
11. Var värdinna på "Kvällskvittret" i Eskilstuna och i Torshälla. Undrar om det finns nu för tiden? Det var på den tiden Bengt Larsson var nöjes-guru i Eskilstuna.

Men det var då det. Nu har jag med mycket hårt arbete lyckats "röka bort" rösten och låter nu mest som den gamla skata jag egentligen är. =D Dock har jag lämnat över stafettpinnen till Calua ( http://caluas.blogspot.com ) i Hollywood.

Sminkduell.

Jaha, så var man inbjuden till sminkduell.

Sminkduell
1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
Tja, sådär 300 kr. Mina krämer kostar "skjortan".

2. Vad väckte ditt intresse för smink?
Inga-Karins storasyster. Hon lärde mig/oss hur vi skulle sminka oss som Twiggy, med målade ögonfransar under ögonen. Himmel vad snygga vi var, när vi var kolsvarta runt ögonen och munnen pryddes med illrosa läppstift som smakade pepparmint.
När jag var tretton år, var jag mycket fattig och hade inte råd att köpa smink. Då kom den lilla Kajsa Vargen fram i mig. Alternativet till mascara blev skokräm på burk. Nä, jag skojar inte. Jag doppade min mascaraborste i skokrämen och målade. Man fick vara mycket försiktig, för fick man det i ögonen, gjorde det jädrans ont. Fördelen med skokräm var att det satt i minst en vecka och var i princip omöjlig att få bort.

3. Favoritmärke? Varför?
Har bara ett favoritmärke och det är mina krämer. Shiseido. Så jädrans dyra... men fixar faktiskt till mitt, emellanåt krackelerade ansikte. Tar bort rynkor? Inte en chans! När jag anser att jag blivit för skrynklig, kommer jag att lägga mig under kniven och bli lika babyslät som drottning Silvia.


4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
Jag handlar lite här och lite där. När jag är i USA köper jag massor av mascaror från Max Factor. Kostar bara en tredjedel av priset här.

5. Nämn något som kännetecknar din make-up:
När jag har lust!! Och långa täta ögonfransar.

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?
Sämsta köp: Clinique!! Köpte en hel uppsättning med burkar. Smetade på och fick en gigantisk allergisk reaktion. Men ungarna blev glada i alla fall. Dom gillar alla min felköp.
Ja, åsså skokrämen kanske.
Mitt bästa: Alla mascaror inköpta på Target i USA.

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?
Om vi säger 40 år sen, så var det som sagt à la Twiggy.
Nu har jag börjat använda lite täckande kräm. Jag blev så trött på alla expediter som hela tiden påpekade min röda vackra kärlbristningar på kinderna. Själv tycker jag att jag har rosiga och friska kinder.... i alla fall på håll.

Tja, sen blr det beige, gröna eller blå ögonlock och MASSOR med mascara.

Annars beror det på dagsformen om och hur jag sminkar mig. Idag.....inget alls.... än. =)

8. Bästa hudvårdsprodukterna?
Shiseido......svinaktigt dyrt! Men som sagt: "Det kostar att ligga på topp."

9. Bästa makeup-produkterna?
Det jag tål.

10. Bästa hårprodukterna?
Jag trodde att Kerastase var något undergörande och köpte flaskor för 350 kr. Men vilket skit!! Nu är jag tillbaka till Fructis. (Helst inköpt på ÖB för 15 kr flaskan.)

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?
Shiseido bodylotion. Underbart fet!!
Och solbränna på flaska. "Spray sun" Vill jag, kan jag bli som Donatella Versace... om det nu skulle vara ett mål.

12. Bästa skönhetsbloggen?
Va´finns det sånna?

Jag bjuder in alla som vill. Men Calua och Jessica ska absolut gör det.... så det så!! Våga inte vägra Mamselamsen!
Alltså: http://caluas.blogspot.com
http://sessan.squarespace.com/

Ebba von Sydow och jag = soul-maits.

En underbar tanke slog mig för en stund sedan. Ebba har namnsdag på min födelsedag! Det måste väl betyda att vi två är "soul-maits" då. Vilken lycka för dig Ebba!!!

Förklaringen och lösningen på generande hårväxt.

Jag har med åren märkt att det växer hår på ställen som var alldeles som lena babystjärtar förr. Ett gäng strån har börjat titta ut ur näsborrarna. Benen börjar lika vår gamla Bettans ben (smålurviga) Samt små äckliga strån har börjat dyka upp på tårna.

Förklaringen: Jag tror, som så mycket annat att förklaringen ligger i jordens dragningskraft. Det som just nu tittar ut ur näsan, har suttit uppe på huvudet innan. För jag har faktiskt blivit lite tunnhårig de sista 10 åren. Frissan säger aldrig längre: "Vi måste nog tunna ut det lite." Så håret på huvudet har dragit sig till näsan. Om ett par år kan jag förmodligen odla helskägg.

Allt hår på ben och tår.....jordens dragningskraft det också! Är det ingen som har märkt att man från tårna räknat....80 cm upp blivit lite skalligare.

Alttså!!! Jordens dragningskraft! Så enkelt var det.

Lösningen: Koncentrerad saltsyra! Man häller på behövliga ställen. Och jag lovar.... allt hår försvinner i ett nafs och kommer aldrig mer tillbaka. Dock finns det små biverkningar, som att vissa lekamliga lemmar kommer att försvinna på kuppen. "But what the heck"... det kostar att ligga på topp! =)

Jag kanske bör meddela att just denna kur har jag personligen inte nyttjat. Jag väntar på att någon annan testar, och sedan meddelar resultatet till mig.

tisdag, juni 28, 2005

Jag har lösningen på generande hårväxt.

Jag tror att jag har en teori om generande hårväxt och lösningen på det! Men vi tar det i morgon. Nu ska jag ha ännu mer kaffe ute på terassen med min Hummer.

Nä, så fantastisk är han faktiskt inte.

Näää...det är han inte! Han fes nyss!

Jag bara måste blogga, för jag vet vad ÄKTA kärlek är!!

Upptäckte nyss en skål med röda karameller i köket.När vi var i Polen köpte vi Wine-gummi. Stephan vet att jag bara gillar de röda. Han åt upp alla UTOM de röda. De låg i en skål för sig...... till mig! Det är vad jag kallar ÄKTA kärlek. Sen kan han komma med hur stora brillianter som helst...... han sparade de röda till mig. Ja, jag älskar den jäkla Lufsen!!

Jag är hemma....och jag kör som en Gud!! Eller?

Ja, jag kör som en Gud, även om jag missade en avfart i Stockholm. Men jag låtsades som jag bott och kört i Stockholm i hela mitt liv. Jag körde runt i Solna ett tag innan jag hittade gröna skyltar som det stod E4:an på. Ingen tutade och ingen gav mig det så föraktliga fingret. Jag bara konstaterar igen.... jag kör som en Gud! Eller var det kanske så att de såg SM i kubb i Nybro den 13:e-14:e augusti i bakrutan på min bil? Njäää.... jag kör som Emerson Fittipaldi! (Om nu någon kommer ihåg honom.)

Jag avskyr husvagnsekipage som håller hastighetsbegränsningar på 70 km/tim. Dom borde man putta av vägen.... i alla fall om man har en lastbil, buss eller en Hummer. När jag vill hem, då vill jag hem!!!!!

Men nu är jag hemma, *lycklig* och middagen var klar. Hammartorps lax (finns bredvid travbanan i Sundbyholm) med örtagårdssås och en flaska vitt vin stod och väntade på terassen. Gud, vad jag älskar min man som fixar så!
Nu blev det för mycket äckligt söt-sliskigt!!! Blääää.... Han (min man) kan faktiskt vara en jäkla skitstövel emellanåt.... så det så! (Det är ju faktiskt jag som är Världens medelpunkt!

Det hade varit så "jäla" (småländska) roligt att stött på nån bloggare på stan....då hade jag bjudit på en dubbel espresso med complé).

Stephan har kollat och accepterat allt guldigt jag köpt! *ler tacksamt*

Hohejoj dådå.

Nybban! Jag längar efter dig nu!

Kaffe och morotskaka till frukost. Nu ska jag bara packa ihop och med dödsfara ta mig ut ur Stockholm. Det är inte så farligt att köra här ändå, bara man håller sig i högerfilen hela tiden. Jag kan då köra precis så sakta som jag vill. Det hjälper en del att jag har en stor gul dekal i bakrutan, där jag gör reklam för SM i kubb i Nybro. Alla ser då att en lantis är i stan och har överseende. Tack, alla snälla Stockholmare!

Idag blir det bara mina Ralph Lauren jeans och gympadojjor. Det ska vara bekvämt att köra långt. Dock är nya "guldisen" packad och klar. Man måste ju glittra lite. =)

Skriver lite mer när jag kommer hem, för här är vi tre personer som slåss ur datorn. Att jag kom först idag beror på att jag kastade mig hit, precis före Jessica. Hon ligger just nu i sängen bakom mig och med sin blick försöker hon psyka mig bort från stolen.

"Ja ja ja, jag ska sluta."

Hohejoj dådå.

måndag, juni 27, 2005

Det är jobbigt att shoppa...stackars Ebba!

Jag fattar inte hur Ebba orkar. Sitter här vid datorn med ömma och svidande fötter. Efter att sprungit ut och in i massor med affärer idag, är jag helt slut. Rean på NK kändes rätt kul, även om jag inte köpte något där. Jag hade fullt upp att med mina falkögon försöka hitta lill-Ebba bland galgarna. Men icke! Då drog vi iväg till Sture-gallerian. Men nä...inte där heller. Dock hittade jag där en liten affär som sålde jätte-läckra, blanka GULDVÄSKOR! Expediten var väldigt avundsjuk på min.

Dock blev det en lite smått GULDIG väska med en ros på och ett par GULD-sneakers. Samt lite kjolar och toppar och så.

Dagen avslutades med att svärsonen dök upp och vi tre drog till gamla Stan och käkade kyckling Vindaloo som sköljdes ner med ett par stora stark.

I morgon styr jag kosan mot Småland igen. Reorna har väl börjat där också. Nybban känns lite mer överblickbart, då vi bara har sex klädaffärer. Snart.... mycket snart är det så mycket rea på Magasin Lou, att jag vågar mig in där.

Nu ska jag gå ut och ta ett sista bloss för kvällen..... här blir man förvisad till en pyttig och regnig balkong. Men å andra sidan, är jag så himla korkad att jag nyttjar dessa laster, kan jag ha det!

Go´natt go vänner. Synd att vi inte stötte på varandra idag. Another time, another day.

/Hohejoj dådå.

Mamselamsen "is in the building!"

Ja, då var man här i Stockholm och NK-rea väntar. I alla fall ska vi gå dit och titta på alla NK-freak. Vem vet... jag kanske stöter på min kompis Ebba von Sydow och hon ger mig nån form av VIP-kort så vi två kan gå in bakvägen före alla andra. Då ska vi allt sno åt oss alla go´bitarna.

Ska jag hinna detta, måste jag börja göra mig vacker nu. Det tar lite längre tid nu för tiden, om man jämför med 25 år sen. Men LIKA snygg blir jag! =)

Idag är det GULD-skor och GULD-väska som gäller. Samt..... hm.... asch jag vet inte. Är det viktigt att man matchar sin dotter och svärson. Eller ska jag bara vara en liten grå mus i bakgrunden som håller i stora plånboken? Nä, fy tusan.... den positionen fixar inte jag.... jag är ju världens medelpunkt! (Blir värre med åren) *fnissar*

Så, nu bär det av in på toa här och med hjälp av mycket hårspray försöker få NER håret.

8.55
Ebba von Sydow vs Mamelamsen.
-Vita knäbyxor. Så jag verkligen får visa upp mina rasben. Måste nog smörja in mig lite. Tycker dom ser lite fnasiga ut.
-Svart-vitblommig top från Lindex. Just den som ger mig getingmidja och en ganska skrynklig "clevege" (stavas det så?)
-Guldflats från Ebay. Små rara knoppar uppe på foten och på hälen.
-Sånna där pyttiga strumpor som egentligen inte ska synas, när man har skor på sig. Jag har petat ner dom ett otal antal gånger, men de kryper likt fördömt upp på sidorna.
-Solglasögon. Svarta DG.
-Och självklart!!!!! GULDVÄSKAN!!

Så nån liten grå mus är jag inte idag (heller) Mer skatlik i vitt och svart.

Hohejoj dådå.

söndag, juni 26, 2005

Morotskaka och dunkvin på balkongen snart på G.

Sitter här på Multrågatan och har inget annat att göra än att invänta Jessicas supersmaskiga kaka. Men då passar det ju alldeles fantastiskt att kasta mig över frågorna från fru Skugge.

1. Berätta om ögonblicket när du kom underfund med att du skulle skriva?
Jag har alltid skrivit. Dagbok... räkningar.... köplistor... påminnelselappar till min man.... fakturor. Ja, jag har nog skrivit i hela mitt liv.

2. Berätta om det ögonblick, när du insåg att du inte var världens centrum.
Va? Finns det sådana ögonblick? Måtte jag aldrig träffa på det. Låt mig få leva i min illfarelse om jag faktiskt är världens centrum.

3. Vad hade du för åsikt om bloggar, exakt en månad innan du själv började blogga?
*rodnar* Jag trodde att det var ett ljud som uppstår när vatten droppar ner i en stor tunna. Det låter ju blogg, blogg, blogg....

4. Hur känner du idag när du läser ditt första blogginlägg?
Att jag nog var lite tafatt. Men det försvann rätt snabbt.

5. Känner du att du hittade en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg? Eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag är nog väldigt privat. Det är nog värre för min familj...dom lämnar jag hänsynslöst ut till alla och envar att gotta sig med. *skrattar lite häxlikt* Mina "skitgrå" tofflor avgick dock med hedern någorlunda i behåll.

6. Skulle du kunna tänka dig att överge allt annat skrivande och bara skriva blogg, om din blogg rent teoretiskt blev lika läst?
Självklart!!! Jag menar hur kul är det att skriva räkningar, shoppinglistor o.s.v. Dock skulle jag hemskt gärna vilja lära mig när, hur och varför man sätter in kommatecken. Som det är nu hamnar det, där jag tycker det ser lite snyggt ut.

7 Om din blogg bara skulle läsas av fem personer i världen, vilka skulle det vara?
Absolut Johan Gutenberg!!!!! Sen kunde han edera den i 15 milliarder exemplar på världens alla språk. Tja... sen behövdes det väl inga fler.

8. Händer det att du står inför frågan: Ska jag skriva om dett i bloggen eller i en artikel eller roman?
Oh...den som ändå fick skriva artiklar, OCH få betalt!

9. I vilken utsträckning tänker du på vad du skrivit i din blogg och på vad du ska skriva härnäst?
Inte särskilt mycket. Jag har bara sådan här konstiga tankar. Och när de dyker upp finns alltid datorn i närheten, så jag får delge omvärlden om mina mer eller mindre konstiga "penseer". Framför allt mina fantastiska "vetenskapliga teorier" *ser fullständigt övertygande ut*

10. Vad tycker din närstående om att du har börjat blogga?
Min lille gubbe tycker det är toppen, för då kan han spela hur mycket TV-spel som helst utan att jag gnäller. Ungarna tycker nog att Mamselamsen är lite cool. Fast jag är inte alldeles övertgad.

11. Tror du att du fortfarande skriver blogg om 2 år?
Nä, för då har jag fått Nobelpriset för mina medicinska teorier om hur man får bort "fettiga" magar. Forskar nog på något hippt "university" i USA. Och glider på fritiden fram i en gräddfärgad Lincoln Towncar med mörkblå skinnklädsel nerför Rodeo Drive.

12. Hur tror du att din blogg har förändrats om två år?
Jag tror att det lutar lite mer åt vetenskapliga artiklar i någon världsbeömd medicinsk tidskrift där jag får betalt 10000 dollar per spalt. *känner hur min hybris kryper fram*

13. Hur många bloggar besöker du kontinuerligt? Nämn fem och förklara varför.
http://caluas.blogspot.com För att jag ska kunna ha lite koll på den lilla ungen.
Jessica! Också för att ha lite koll på den stora ungen.
Australien Jenny. En riktig cooling.
Biggis. Skitrolig att läsa. Ska även utnyttja henne hänsynslöst! Hon har kontakter i musikbranchen. =)
batbut. Också rolig att läsa. Hoppas möta henne på stan i morgon. Jag bara letar efter en afgan i dykardräkt.
"den lille brandmannen" *fnissar*
och många många fler. (Måste stressa nu, för Jessica säger att morotskakan är klar och vi ska fika på balkongen.)

14. Skulle det vara svårt att sluta blogga nu?
Ja, jag är en "anonomous bloggo-holic" och ska snart på ett nytt möte på AB i någon diskret källarlokal.

15. Vem som helst får svara på dessa frågor. Bara Ni meddelar mig, så jag kan gå in och slörpa i mig alla sensationella och privata hemligheter. Vad beredd på att det tar en stund att göra detta.

Nej nu MÅSTE jag gå...Jessica hotar med att dra ur alla sladdarna. brb.

"Shoe-hunting" i morgon.

Nu är midsommar över för denna gången. Vi ha med en repa till Grundby limpa och titta på Rekarne folkdansgille. Jag blev lite nostalgisk, då jag var med i detta gille under tidig tonår. Oh, vad roligt vi hade när vi åkte runt i Sörmland och dansade under Midsommar.

Idag bär det av till Stockholm och Ola och Jessica. Vi ska tränga ihop oss på deras balkong idag och fika och titta på solnedgången över tunnelbanestationen. Vackert! =)

Men IMORGON!!! Då ska det shoppas. Nä, det blir inga fler guldskor. Känns inget kul längre, nu när alla har det. Men ett par blekrosa pumps ska jag få fatt.

Jag har även lite sorg. Min stora guldväska har börjat spricka!!! *snyftar lite* Men det ska jag köpa ny i LA. Den får förbaske mig försöka hålla fram tills dess.

Igår fick jag och mitt lag storstryk i Kubb. De med tävlingsinstinkt lyckades alla hamna i motståndarlaget.Vårt lag bara jönsade runt och försökte vara glada och ha kul. Men de andra hade sammanbitna miner och SIKTADE! Tja... så utgången var ju ganska given.

Nu har jag inte tid med detta mer....ska sparka liv i min lille Gubbe. Återkommer ikväll.

Säger bara: Stckholm... here I come! Med stora guldväskan i högsta hugg!

fredag, juni 24, 2005

Bara lite reklam!!!

Vill bara berätta att ÄNTLIGEN har Calua fått igång sin blogg, med direktrapporter från Hollywood. Dock saknas å, ä och ö på hennes dator. Men i alla fall!!!!!!

http://caluas.blogspot.com

Skäll gärna på henne när gör dumheter... OCH det gör hon!!!

Midsommarafton!!

Ahhh....så underbart det är ute! Nästan så jag ska börja gnälla om att det är för varmt....men inte riktigt.

Midsommarblommorna är plockade och står i en vas på altanen. Jag jobbade hårt på att pappa och Stephan skulle följa med och stå bakom mig när jag plockade dessa sju sorters blommor och sjunga "Du lindar av olvon". Men dom två "gökarna" fick plötsligt så otroligt mycket annat att göra. När jag kom tillbaka, satt en och glodde på TV och senioren satt och löste korsord. Ja ja..... =)

Nu ska här rensas jordgubbar. Fem kronor litern på Willys. Visserligen tyska, men jag provsmakade dom och de var helt OK.

Inga-Karins man Benny, har halvt om halvt lovat ikläda sig sin folkdräkt ikväll. Ja ja, vi får se. Men vi har satt press på honom i alla fall. Stephan ska ju ha sin Hawaiiskjorta. Det är väl också någon form av folkdräkt, om än från Maui.

På migkommer inte en enda blommig klänning. jag är inte precis den blommiga typen. Nä, för jag är den GULDIGA-typen. Och det ska jag ha!!!

Dags att dra! Än en gång....TREVLIG MIDSOMMAR!!

torsdag, juni 23, 2005

Duell från Linda.

Vad heter du?
Birgitta "Mamselamsen".

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
Det blir knepigt. För jag har inga på mig. Sitter bara här i min leopardmönstrade sak.

Vad lyssnar du på just nu?
"Life after you" (liveversionen) med min lilla skata Calua.

Vad gjorde du igår kväll?
Pratade med "Gud och hela världen" i telefon och på ICQ.

Vad var det sista du åt?
Kaffe och en knäckbrödsbit. (frukost?)

Hur är vädret hos dig just nu?
Kalas!!! Sol och blå himmel. Perfekt resväder.

Vem var den senaste personen du pratade med i telefon?
Hmm.... jag undrar om det var pappa, Inga-Karin, syrran, Jessica eller Calua.

Vad det första som du lägger märke till hos det andra könet?
Utstrålning, ögon, skor och "IQ-nivån"

Hur mår du idag?
Toppen, om än något nyvaken.

Vilken är din favoritdryck?
Willys mineralvatten med tranbär, kaffe, lite vin. Ja, sen slinker det ju ner en och annan Cola light. Oops...höll ju på att glömma Cosmopolitan. =)

Favoritsport?
För min egen del: promenader, cykla. Att titta på: friidrott, Formel 1, Tour de france o.s.v.

Hårfärg?
Normalt är jag mörkblond, men just nu lite smårandig. Det kallas visst solblekt.

Ögonfärg?
I passet stod det melerad, men jag tycker att det lutar mest åt grönt. Eller är det bara en hemlig dröm?

Soluppgång eller solnedgång?
Inte tu tal om saken...solnedgång! Vem tusan orkar upp till soluppgången.

Syskon?
Storasyster (58) och en storebror (56). Jag är alltså den lilla "sladdisen.

Favoritmånad?
September!!!! Då kommer svampen och man kan äntligen få dra sig inomhus och tända ljus. Fast jag älskar ju december också med allt vad julpyssel och julklappar det innebär. Jag är en fanatisk julfreak!!!!

Favoritmat?
Allt som någon annan lagar. Man skulle inte kunna tro att min man faktiskt är utbildad kock, med tanke på hur sällan han befinner sig i köksregionerna.

Senaste filmen du såg?
Nu är ju inte jag någon filmälskare, så det var väl något som gick på TV igår. CSI tror jag, om det kan räknas som film.

Favoritdag i veckan?
Fredag. Då jag "skapar" i köket. OBS! Stephan får inte vara i närheten. Jag ska ÄGA köket!

Favorithobby?
Inget specifikt. Jag tycker om att göra så himla många grejor. Jag samlar inte på något. Har faktiskt inte förstått vitsen med det....Eller.... Jo, jag samlar på pengar!!! Samlingen är inte så stor än. Men skam den som ger sig. =)

Är du för blyg för att bjuda ut någon?
Jag.... blyg? Jag kan knappt stava till ordet. Om jag hade varit blyg, skulle Stephan och jag inte varit gifta idag. Jag fick jaga "häcken" av mig, för att få honom i hamn. Jag vet inte om jag bjöd ut honom precis. Det handlade nog mer om att det var jag som bjöd ut mig. =)

Favoritlåt?
Inget snack om saken? "All I know", av och med vår lilla skata Calua. Underbara lationo-
gitarrer med en massa elektoniska ljud och en gigantisk kör. När man har lyssnat på den 4798 gånger är man dock lite "kräkfärdig". Men bra är den!!!

Sommar eller vinter?
Vilken fråga. Sommar så klart, med allt vad det innebär av guldskor och guldväskor.

Kramar eller kyssar?
"I love to make out!" Det är väl både och då va?

Förhållande eller "one-night-stand"?
Förhållande så klart! "One-night-stand"? Jag förstår inte folk som är otrogna. Jag orkar ju för tusan knappt vara trogen. =D

Choklad- eller vaniljglass?
Självklart choklad. Jag avskyr allt som smakar vanilj. Blääää...

Hur bor du och med vem/vilka?
Med min käre make i villa i den eminenta delen av Nybro som heter Hanemåla. Flyttar dock upp till stan i slutet av augusti och slipper allt vad gräsmattor heter. Dock får vi ta hand om div. hyresgäster istället. Men dom slipper man förhoppningvis klippa. Inga djur just nu, men det lutar åt en hund igen framåt hösten. En Border-terrier som ska heta Rufus.

Vad läser du för böcker just u?
"Skilda verkligheter" av Marianne Fredriksson (CD-bok)
"Predikanten" av Camilla Läckberg (pocket)

Hur ser din musmatta ut?
Välansad!! Eller, menade du den till datorn? I så fall har jag ingen. Jag använder bara plattan på min lap-top.

Favoritsällskapspel?
Chicago. Men jag är skitdålig. TP är också kul, men det spelas bara när ungarna är hemma och Jessica har det med sig.

Favorit data/tv-spel?
Inget alls. Den biten sköter min man så bra. Ibland brukar jag sitta bredvid och ge uppmuntrande tillrop.

Kan du nudda näsan med tungan?
Inte en chans.

Kan du korsa ett öga åt gången?
Jajamensan!! Och titta lite fram och tillbaka! *ler oerhört stolt*

Är du romantisk?
Nä, inte särskilt. Men jag är oerhört blödig. Börjar gråta så fort jag exempelvis hör "Den blomstertid nu kommer" eller får vackra kort av ungarna med en massa förtryckta superlativ om hur underbar jag är.

Skulle du själv säga att du är lycklig?
Ja!!! Jag har haft min livsdos av skit i yngre dar, så det är slut på det nu. Peppar, peppar!!

Skickar detta vidare till:

Jessica/sessan
biggis
AustralienJenny
batbut
Den lilla brandmannen Anna
Agnes
Marmelad
Lip-gloss Bitchen

Och sen alla som vill!

Nu ska jag packa! Trevlig Midsommar! *gör en jätte-gruppkram*






onsdag, juni 22, 2005

Skickar ut en fråga i eterrymden.

Vad heter den låten med Guns´n Roses, med det absolut det häftigaste gitarrsolot som finns. Dom sjunger "Where do we go... where do we go... where do we go now...

Jag har den på DVD med Nick och jag hörde den på Radio Match igår. Jag dansade runt som fjolle på tomten så grannarna började snegla lite konstigt på mig. Ohhh...den är så bra! Men vad heter den? Jag vill ha den!!!!

Nypotatis på fötterna!

Jag skulle så gärna vilja ha sådana där flip-floppare eller små rara sandaletter med bara ett litet glittrigt band över foten. Men det går inte!! För utifrån mina fötter växer det nämligen nypotatis. Jag har aldrig sett nån annan människa som har tår som ser ut som potatisar i varierande storlek. Det spelar ingen roll hur mycket jag filar, klipper eller smörjer. Dom sitter där knippevis och spretar åt alla håll.

Vad gör man? Amputation och sen tåproteser?

Fructis vs Kérastase

Jag köpte Kérastase schampo och balsam (350:-) för att alla sa att det gav håret en sån spänst och glans. Jag har använt det nu att antal gånger och vet vad jag har gjort. Jag har packat ner det, så Jessica får ta över det när jag kommer till S-holm. Jag går tillbaka till Fructis...det är MYCKET bättre. Ja ja, det var bara en tanke, nu när jag sitter här väl insmord och spritt språngande naken. Insmord=bygger på min "fettiga" mage. (Se nedan nånstans.)

Jag tvättar och stryker och försöker organisera mig till morgondagen, då vi åker till min lilla (nåja) pappa. Vi ska fira midsommar med honom. Vilket betyder att vi får tvinga in honom i bilen för att åka till Mora by och spana in midsommardansen samt min bästa kompis. Hon är nämligen, dagen till ära iklädd Sverige-dräkten. Jag har väntat i minst 25 år på att få se henne i denna utstyrsel. Det måste förevigas på kort!!!

Efter detta...hem till Sundbyholm igen.....grilla... sill... Hammartorps rökta lax (gudomlig!) ....en liten rackarns nubbe (gillar inte det). Sen ska Stephan och jag hoppa över en massa gärdesgårdar och se om vi ska vara fortsatt gifta med varann. Finns det förresten gärdesgårdar i Sörmland? Om inte.. hoppar vi över häcken. Det kan bli en fantastisk upplevelse, för det är en ståtlig Berberishäck med minst tjugo milliarder taggar. Men i och med att jag är uppvuxen i den sanna Lutheranska läran, tar jag det som härdande.

Nä...nu har jag inte tid att sitta här. Måste klä på mig nått och värma på strykjärnet.

Vi ses i Stockholm på måndag och tisdag. Undrar om jag ska mingla med Ebba på Stureplans caféer då? =)

Eller gå med Jessica på "shoe-hunting". Tror det sistnämnda låter roligast.

/Hohejoj dådå.

Patient eller kund?

Läste i Barometern idag att Kalmar landsting funderar på att byta ut begreppet patient till kund. Jag undrar hur det kommer att avlöpa, när det finns något så etablerat som "kunden har alltid rätt."

tisdag, juni 21, 2005

"Reserv-Jesus" bakom lås och bom! Sommaren är räddad.

Fick samtal från åklagarmyndigheten idag. Said kommer att få tillbringa sommaren borta från Nybros gator. Tingsrätten tar inte upp detta fall förrän efter alla semestrar. Jag tror att det är första gången jag har varit glad över myndigheter som stänger över sommaren.

Hurra! (Det var väldigt vad jag hurrar idag.)

Stephan har öppnat en vinflaska för 4 zloty (10:-) Och vet Ni? Det var helt OK!!!! Säger jag som är den störste sommelieren av alla. Jag kan allt vad som behövs, vad gäller vin. Vilket betyder att jag kan exakt säga vad jag tycker om och inte tycker om. Sen om det har en fruktig, nötig oljig arom, det skiter jag i.

En passus: Äkta champagne är jädrans överreklamerat!!!!

"Skitgrå" på väg till Polen och jag finns!

"Skitgrå" på väg till Polen.
"Skitgrå" på väg till Polen.,
originally uploaded by Mamselamsen.
JAG FINNS; JAG FINNS! Hurra! Man bara kastar ut reven och så halar man in!! =) Tack alla "anonyma bloggare!"

Vi kom iväg, jag och mina kära (se bild) Och vad finns att säga om själva kryssningen? Jo...en Cosmopolitan är jättegott. Likaså nummer två, tre och fyra. Men jag kan upplysa dom som inte vet, att efter åtta dylika drinkar, vaknar man bakfull som en räv! Munnen är oöppningsbar...fick till slut in tandborsten i ena mungipan. Dock efter två dubbla espresso vaknade livsandarna till liv, och vi körde av färjan. (obs!! Jag körde inte) Vi irrade runt en timme innan vi hittade centrum. Mycket gående....ut och in i butiker. Men, inte en enda handväska blev det. Nu ångrar jag mig...men vad tusan.

Handlade lite brända och destillerade drycker på ett köpcentrum. Efter vi betalat, blev vi ändå kontrollerade två gånger av beväpnade vakter. Varför? Ingen aning.

På banken. Ett kontantuttag på Visakortet tog lite drygt en timme. Och ingen på banken höjde ett ögonbryn, när en man helt iskallt cyklade in på banken och parkerade. Låste cykeln och ställde sig i kö.

Avlutar nu med att bara säga en sak. "Jag är ingen "fena" på Black Jack!" Jag håller mig fortsättningsvis till Chicago med Stephan. Han plockar inte av mig så mycket pengar. =)

söndag, juni 19, 2005

Vis grekisk man sa..

En vis grekiska man sa en gång: "Jag tänker, alltså finns jag"

Detta har blivit lite omodernt, så jag myntar ett nytt. "Jag bloggar, alltså finns jag."

Men beviset på att jag finns, ser jag i antalet kommentarer....varit lite tunnt sista tiden. Så jag kanske inte finns så mycket längre.

Så trots detta, packar jag resterna av min existens, bilen full och vi far till Gdansk. Nu ska här handlas vin och "Linjerullare". Och vem vet....kanske en och annan guldväska.

Ja, min små "Skitgrå" får följa med. =)

Skvalmusik på toa.

Efter kaffe, cig och knäckmacka så bär det av till det där lilla privata rummet i huset. När jag satt där och släppte alla hämningar, kom jag att tänka på en sak.

Alla offentliga toaletter borde ha skvalmusik strömmande ur högtalare. Speciellt dom toaletterna där det är öppet upptill och nertill på dörren. För vare sig man vill eller inte, ger kroppen ifrån sig en massa konstiga ljud när muskulaturen slappnar av. Kan kännas pinsamt om det står ett gäng ärtiga tejer utanför, som boktavligen pudrar näsan. Med lite "Blå blå vindar och vatten" i högtalarna, skulle alla tro att bakgrundsljuden från toaletten, ingår i arrangemanget på Ledins låt. Och man kan med högnuret huvud lämna "the ladies room".

Vore inte det en bra idé?

lördag, juni 18, 2005

Nu skiter jag i alla knäppa puckon!

Ja, det gör jag. För i morgon, tar vi lillsemester och kryssar till Polen. Sen i nästa vecka åker vi uppåt landet. Midsommar i Eskilstuna...sen Stockholm och Multrågatan. På Multrågatan kan man ju bara hoppas på att få slippa luftmadrass denna gången. *hint, hint*

Jag kom bara på en sak. Polisen sa att Said var ofarlig och aldrig beväpnad. Men saxen han hade med sig för att klippa av kabeln......vad kallar man då det?

Överfallet på mig

Överfallet på mig
Överfallet på mig,
originally uploaded by Mamselamsen.
Här är artikeln om när han sparkade mig. Den andra artikeln vill jag inte lägga ut, då det är foto på kvinnan som fick uppsöka läkare.

Överfall gärna kvinnor, men klipp inte av en fiberkabel för då kommer polisen!

http://www.barometern.se/article.php?args=872978,103;112;0;0

Tja, där ser man hur mycket ett kvinnoliv är värt i Nybro. Att Said har sparkat och ofredat kvinnor (mig och många andra), gör man inget åt. Men att klippa av en kabel, då kommer polisen och burar in honom. Säger inte detta en del om hur kvinnor värderas I Nybro?

Och att kommunen oroar sig mer över datasäkerheten än påhoppade och misshandlade kvinnor.

Jag har alltid trott att jag är "Guld värd". Men det var ju helt fel. Jag är ju mindre värd än en plastkabel. Där ser man!

Hur som helst...nu sitter han bakom lås och bom och jag och många andra kan våga oss ut på stan igen utan att vara rädda.

Hur länge? Ett par dagar kanske.

/Mamselamsen beväpnad med en gigantisk handväska (mitt enda lagliga vapen)

Det var någon som ville att jag skulle skriva något om min "Hummers" outfit. OK...jag gör det EN gång! Han har precis dragit iväg på hästskokastningstävling i Tingsryd. Men innan han åkte kom han nerför trappan med ett leende på läpparna. Och det tror tusan att han log.

Peter Siepen vs Pappselapsen.
-Byxor? Helt normala gräddvita Chinos. Faktiskt alldeles lagom.
- Skjorta? Herre Gud! Han hade rotat fram Hawaiiskjortan som är inköpt på Maui nångång 2001. En mycket mycket iögonfallande sak i ill-blått med stora, stora vita blommor.
-Svarta strumpor. (Det var kanske inte så snyggt, borde kanske haft något blåaktigt.)
- Blå Ecco-skor. Snedgångna, men tydligen någon form av lyckoskor vad gäller att kasta hästsko.

Så, med lyckoskorna och en fenomenal outfit på hoppas jag att det går bra för honom idag, och inte kastar en hästsko i huvudet på någon medtävlare.

fredag, juni 17, 2005

Nu är vi två "ruggugglor" som tar upp kampen.

Jag kom i kontakt med den andra kvinnan som blivit överfallen av Said (Reserv Jesus) Hon är alldeles blå efter att han knäat henne.

Hon berättade att psyk i Kalmar anser att Said är färdigbehandlad och därmed har ansvaret gått över till kommunen. Så fr.o.m. nästa vecka ska vi "terorrisera" Hovbäck (chefen) med telefonsamtal samt att vi ska få folk som hon och jag känner att polisanmäla Said för grejor han har gjort innan.

Tidningen Östra Småland berättade för min man, att Said har sex aktuella polisanmälningar på sig nu.

Hälsningar
Ruggugglorna på krigsstigen

Polisen påstår att han inte är farlig!

Kvinnan som ringde mig från brottsofferjouren härom dagen ringde tillbaka idag. Hon hade pratat med polisen, och fick beskedet, att "Reserv-Jesus" inte är farlig. Vad säger man om det?
Han ju bara kladdat på min rumpa, sparkat mig i ryggen och väst obceniteter i mitt öra. (Kolla gärna alla tidigare inlägg om detta.)

Inte nog med det. En fru till Stephans kompisar råkade ut för honom härom dagen. Han körde upp handen mellan benen på henne. Mitt på stan.

Sen ska vi inte prata om alla andra kvinnor/flickor han har varit på. Det är nog ett hundratal..minst!

Polisen sa att han går på medicinering!.... Ja, det har han gjort de sista 10 åren här i Sverige. Och det verkar ju inte hjälpa.

Jag undrar om polisen hade agerat annorlunda om det hade varit män som "Reserv-Jesus" hade gett sig på? Hade han blivit klassad som pedofil då?

Eller väntar polisen på en ny "Anna Lind"?

Ja, jag bara undrar. Men räkna med att jag kommer inte att låta polisens förklaringar/ursäkter passera. Nu djä...ar är Mamselamsen förbannad. Dags att plocka fram Godzillan i mig. *byter om snabbare än Stålmannen*

12.23 Fick reda på att Östra Småland tog upp detta ovan. Var på löpsedeln. Det hade jag ingen aning om, men ska kolla upp det idag.

14.20 Fick tag på tidningarna. Vi är nu två som anmält honom. Den andra kvinnan var tvungen att uppsöka läkare. Men likt fördömt påstår psykiatrin i Kalmar att han är ofarlig. Och omvårdnadskontoret här i Nybro, säger att dom inte kan göra något.

Men polisen då? Nä, jag vet inte. Det verkar vara OK att attackera folk, om man kan skylla på psykisk sjukdom. Dom verkar "stå över lagen".

Ja, jag är förbannad!!

15.53 Vill bara uppmärksamma denna artikel.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=302091

Jordbävning!

Jag fick ett samtal till från Calua i LA. Hon ringde framåt midnatt för att lugna mig.

"Det vara bara en liten jordbävning. Möblerna bara hoppade lite." Det kändes ju oerhört lugnande. *biter på naglarna och river mitt hår*

Återkommer under dagen om överfallet på mig för ett par veckor sen. Jag lovar....man tror inte att polisens förklaringar/ursäkter är sanna.

torsdag, juni 16, 2005

Hon genomförde det som ett proffs! Mamma är så stolt.

Hon genomförde showen som ett fullblodsproffs (sa dom) Att genomföra den med minst 398 grader i feber, var dom impade över. Calua berättade att hon var stenhög av alla medikamenter när hon äntrade scenen. Allt kändes så himla soft och livet var underbart. Det hela avslutades med en "MissUniversum-bukett" och en Oscarsstatyett i plast. Ojojojoj...vad jag skryter. =)

Värre är det idag...hon kunde knappt få fram ett ljud. Dagen ska ägnas åt att få klart en blues och ligga i soffan och "maratontitta" på "Friends". Hon har laddat med falukorv, Kavli mjukost, Skogaholmslimpa samt en liten bit Grevé. Hon har hittat en affär i närheten som säljer svensk mat. Och hon är jättelycklig över sina "skatter"

Nu kommer hon att få vara ledig en tid. Då flygs hon upp till Sacramento för att få träffa sin "extrafamilj" i USA.

Hur får man julafton året runt?

Juldeko
Juldeko,
originally uploaded by Mamselamsen.
Jenny! Du ville ha lösningen på en massa frågor. Julafton varje dag?


Julgran året runt. Det har vi här, för det är ju jag! Det är bara att belasta sig med tillräckligt mycket "glitter". Och på nått vis verkar jag ha lyckats, för jag tycker att Stephan tindrar med ögonen...så där julaftonsaktigt. =)


Jag ska klura lite på din tredje fråga...den om generande hårväxt. Men jag tror att även det har något med jordens dragningskraft att göra.

Jenny! Jag har lösningen på "fettiga" magar.

Ja....jag har lösningen på det också. Ingen träning... ingen diet... ingen fettsugning.

Det är bara att gå ut i garaget och leta upp flaskan med avfettningsmedel. Insmörjes på behövliga ställen. Tja..sen skulle det väl vara klart. =)

onsdag, juni 15, 2005

Sickan sa:"Jag har en plan". Men jag har en ny vetenskaplig teori!

Lite sprit och jag blir en ny Einstein! Efter en kaffe och ett glas Baileys går hjärncellerna igång.


Jag har länge funderat på varför jag aldrig blir brun på "bakbenen". Men "Heureka"! Detta beror på (i alla fall för mig) att jag alltid sover på magen. Detta betyder att med hjälp av jordens dragningskraft förflyttas allt pigment nedåt. D.v.s. till benens framsida. Detta resulterar i pigmentfria "bakben", som är ständigt lika "likvita", hur mycket jag än solar. Jaa...så är det!
Så vill vi bli jämnbruna/jämnbleka måste vi byta ställning emellanåt. (Detta blev nästan ekivokt. *rodnar som en blyg viol.)

Snälla Horace Engdahl...ge mig Nobelpriset nångång!

Hon är sjuk!!!!! Stackarn.

Camilla i mössa
Camilla i mössa,
originally uploaded by Mamselamsen.
Pratde nyss med Camilla eller Calua som dom kallar henne där. Hon är jätte sjuk. Feber, ont i halsen och huvudvärk. Typiskt!!

Men hon ska till doktorn idag som ska skriva ut någon form av superdroger, så hon står på benen i kväll (där) och kan få ur sig någon form av ljud.

"You still rock!"

Jag ber till alla högre makter som finns.

Nu börjar mamselamsen bli lite pirrig. Ska ringa Camilla om en stund (måste vänta till klockan fem, så hon är vaken) och önska: "Brake a leg, baby!"

Idag har hon stor show inför en massa "A and R:s" i Hollywood. Hon är inte helt nöjd med bandet, för alla vill vara stjärnor, vilket kan resultera i en massa konstiga solon som inte ska vara där. Hon är inte heller nöjd med att en av hennes ballader gjordes om till en "upptaktlåt". Men å andra sidan....när tusan var hon nöjd med sin musik?

Så jag ber till alla högre makter som finns... Gud.... Hare Krishna.... Allah..... ödet.... slumpen. Det spelar ingen roll vad det kallas, för alla dessa namn/ord är för mig det samma.

"So Go Baby Go.... YOU ROCK!

Trendsättare igen!

"Caucasianbladder-Jenny" tycker att det är dags att ta upp mitt "trendsätteri" igen. Så här kommer det

Ebba vs Mamselamsen (My outfit just nu)
-Skor? Inga alls. Mina guldsandaletter står ute vid solstolen. Så nu vädras alla liktornar och valkar friskt. (Borde kanske göra något åt det.)
-Trosor? Nä, det är faktiskt inga små nätta trosor, utan rejäla underbyxor. Dock inga ben på dom.
-BH. Svart från Lindex. Ganska svettig och kladdig, efter en dag i solen.
-Shorts. Röda. Alldeles fullkomligt gräsliga. De var lagom för ca 8 kg sen. Hänger på höfterna och har rejält slack där bak. Camilla köpte dom i Sacramento år 2000, till 4th of July.
-Magtryckare? Nä det svävar fritt idag också. Även om ordet svävar är ett "overstatement". Hänger är nog mer rätt.
-Banderan. Även den rätt läskig, efter att ha suttit på min svettdroppande panna ett par timmar. Dock matchar bandera och shorts, om det nu skulle vara någon form av ursäkt att se ut så här. =)

Ibland undrar jag hur och varför Stephan älskar mig. Förmodligen för jag är så dj...la dålig i Chicago och han vinner hela tiden. Har förlorat tre gånger idag.....och då är dagen inte slut än.

Hade tänkt lägga in en bild på det hela.....men nån måtta får det vara.

Godzilla!

Godzilla? Ja, det är jag idag. Säger bara en sak....statliga myndigheter!*morrar*

Återkommer eventuellt framåt kvällen.

tisdag, juni 14, 2005

Vi på shoppingtur.

Vi på shoppingtur.
Vi på shoppingtur.,
originally uploaded by Mamselamsen.

Så var vi hemma igen. Jag måste säga att "Skitgrå" såg lite vilsen ut på sitt livs första shoppingtur. För att inte tala om alla som gick förbi, när jag plockade upp mina tofflor och arrangerade dom på pollaren. En riktig installation som Jessica skulle bli stolt över.


Det blev lite smått och gott på vår raid i Kalmar. Dock inget guldigt...eller jo! Påsen från MQ var i guld. Hurra!

Hohejoj dådå

Mina "skitgrå" har gått i pension.

Ja, vi hade lite MBL-förhandlingar här i går kväll. Mina "skitgrå" påstår att dom blivit utsatta för offentlig mobbing och förnedring, och vill inte längre vara i tjänst. Jag kan ha viss förståelse för detta. Och genom sluten votering bestämdes enhälligt att de skulle få gå i pension med en fantastisk fallskärm. Dom kommer fr.o.m. idag få ett alldeles nytt boende, i form av en "dustbag" från LV. Snacka om lyxboende!!! Samt ett halvt löfte att få följa med på lite resor och så. Dock utan att vara i tjänst.

Så, fr.o.m. nu är det min "Hollywoodare" som ska utsättas för pennalism.

Var tvungen att ta bort.

Ja, var alltså tvungen att radera mitt inlägg "Vill ha vill ha" Länken till ebay gjorde att min blogg blev lite konstig. Men jag kan underrätta ev. intresserade att jag inte fick guldväskan.....tyvärr!
Hohejoj dådå

måndag, juni 13, 2005

Ebba...jag har ju nästan glömt bort dig.

Jag har ju nästan glömt bort henne. Jag.....som är Ebbas största "wannabe"!!!! =D
Tar tag i detta också i morgon....jag lovar!!!!!!

/Hohejoj dådå

Här doftar allt av "Fete des fleurs"!

Äntligen, äntligen är det klart. Eller egentligen inte riktigt. Detta skrivbordet är en katastrof. Allt från CD-böcker, kaffekoppar, konstiga papper, en gammal Barometern, kamerafodral, en väska, en broschyr från Sundbyholms gårdsbutik, filofax till travar med böcker. Jag undrar hur allt hamnade där? Men nu ska vi inte överdriva städningen idag. Jag tar det en annan dag eller vecka eller månad.

Men resten av huset är hur fräscht som helst. Jag är så stolt över mig själv. Självklart min älskade "Hummer" också. Han tog tag i övervåningen. Dock dammsög han bara runt mina skor, som ligger lite överallt.

När alla denna städning var klar, belönade jag mig lite. Jag vågar knappt säga vad belöningen bestod i. Men OK......det blev en ny handväska. *rodnar* En häftig sak i rosa mocka. Det var rea på Lindex, så den kostade inte mer än 149:-. Tja, sen blev det en turkos sidenblus som passar super till det ena guldiga efter det andra.

Stephan belönade sig också. Dock ingen handväska. Men han utökade sin samling av TV-spel med "Chrash". Så även han är lite lycklig.

Nu har jag inte tid längre. Måste packa nya väskan full med allt en kvinna behöver på sina utflykter.

/Hohejoj dådå

Dammtussarnas odlingsplats

Dammtussar
Dammtussar,
originally uploaded by Mamselamsen.
Ja, som vanligt fick jag inte in det i texten under.

Men jag lär mig nog snart.

"No blogging today", för här morras det.

Måste lägga om prioriteringen idag. Gick nyss genom vardagsrummet och någon/något morrade åt mig. Jag tittade mig runt omkring och hittade varken hund (den som jag inte har) eller make i närheten. Men när jag tittade ner på golvet, såg jag hur dammtussarna vibrerade lite. Och när jag lade örat intill, hörde jag klart och tydligt att dom morrade.

Så, idag är det städning på schemat. Måste!!!! Nästa steg för mina dammtussar är väl att de går till attack.

Nästa gång jag skriver något här, doftar jag förmodligen Ajax "Fete des Fleurs"

/Hohejoj dådå.

söndag, juni 12, 2005

Jag är så trött på "klagoskator", bittra och missunsamma människor.

Fick ett telefonsamtal i kväll. Det gick ut på gnäll....gnäll....gnäll...avundsjuka... gnäll...gnäll....och sur bitterhet.

Jag har lyssnat på dessa samtal i minst 20 år och det är så himla trist. För fan...sluta gnäll och gör nått åt saken istället. Sluta att vara så avundsjuk på allt och alla.....det förpestar bara din tillvaro. Fortsätter du med bitterheten, kommer du att bli odräglig att umgås med och du kommer snart att bli väldigt ensam.

Har du problem? Det finns ALLTID nån lösning!!
Avundsjukan. Varför se på vad andra har? Se istället på det du har...det är faktiskt inte "kattskit"
Bitterheten. Skyll inte allt på någon annan..titta inte bara bakåt. Du kommer inte framåt då.

Jag har sagt detta till dig tusentals gånger...men jag orkar snart inte med dig längre.

Det finns så otroligt mycket fint och bra i livet. Det gäller bara att se det, OCH.... mitt liv kan inte bli ditt liv.

Du är så fin.....förspill inte mer av ditt liv!

16 kassar kunskap.

Har alltså fortsatt att flytta böcker idag. Upp till vinden på 4:e våningen i vårt nya hus. Jag stretade och slet upp och ner för dessa trappor. Pulsen låg nog på 98% av maxnivån. Det var alla mina gamla kurslitteraturböcker som skulle med. Jag släpper dom aldrig ifrån mig. Det kommer stunder när jag får nytta av dem.

Men upp med statskunskap, redovisning, Kottlers "tegelsten" "Marketing", lite statistik, sociologi i alla former, Svea rikes lag 2000 (ja det blev en kurs i handelsrätt också). Med dessa kassar i händerna, upp för fyra trappor, kände jag hur ryggraden trycktes ihop. Så här sitter jag nu framför datorn och dinglar med benen och är förmodligen inte längre än 1,42 m lång.

Vad var det egentligen för en klurig jäkel som påstod att "Kunskap är lätt att bära"?

Bullshit, säger jag bara!!

/Hohejoj dådå.

Fisa = hälsotecken.

Jag läste det nånstans i veckan, att folk som fiser och rapar mycket är väldigt hälsosamma.

Jag konstaterar då att min älskade make är oerhört frisk och kommer att bli hur gammal som helst.

Det var väldigt vad det var tomt.

Det var väldigt vad det var tomt här ovanför.

Kan det vara det som kallas för andrum?

Korsordsbordet... Chicagobordet.. "Kolla-på grannarna-bordet"

Korsordsbordet
Korsordsbordet,
originally uploaded by Mamselamsen.
Fick aldrig in texten som den skulle....men den finns nedanför.

Samarbete på hög nivå.

Jajamensan! Vi har sannerligen samarbetat idag på morgonen. Och vi hade inte klarat oss utan varandra.

Vi sitter på var sida om bordet på terassen med varsin mugg kaffe och en cig i mungipan och löser korsord.
-"Hjälp mig....Vad blir, ingenting...ingenting..r..o..r...ingenting? Det ska va´morgonrodnadens gudinna."
-"Hmmm.." (Jag lyfter blicken mot himlen och skrynklar ihop ögonbrynen.) "Hur många bokstäver sa du?"
-"Sex...med ror i mitten.
(Jag skrynklar ännu mer)
-"Heureka!!! Jag har det! Aurora!"
- "Ja...det passar både kors och tvärs."
- "Men du! Det här då. Igenting.....ingenting....ingenting....ingenting....g?"
- "Va.....har du ingen annan bokstav?"
- "Nä."

Så här tillbringar vi ganska ofta våra morgnar. Exalterande? Nä, men mysigt!!

lördag, juni 11, 2005

Linda och alla andra "knäppgökar" som lägger tid på min blog. Här kommer maratonen!

1. Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?
Ebba.....absolut Ebba! Jag vill också bli intervjuad i Elle, och berätta om min förträfflighet. (Jag köpte den tidningen igår. Min man påstår att den "lilla skitungen" styr mitt liv.) =)

2. Tre hemliga önskningar.
- Hångla "järnet" med Sam Elliot.
- Att Camillas demo snart blir klar och att alla vill ha den......alla ska få den, utom Bert Karlsson.
- Att få fettsuga magen lite. Eller "lyfta" knäna.

3. Vad gjorde mina päron för största misstag?
- Att de aldrig lät mig, på egen hand välja den gymnasielinje. Gick byggnadsteknisk....men ville gå ekonomisk. Detta har jag visserligen fixat på äldre dar, och har ett och annat poäng i både ekonomi och sociologi nu.
- Sen måste det nog bli nånting om klädsmak.

4 Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.
- Svärfar svävar bland änglarna i det blå. Men han var riktigt hygglig. Ska jag hitta en dålig sida, är det väl att han gick och dog, den jäkeln.
- Svärmor: EN!.......Bara EN dålig sida? Du skojar!
(Fotnot. Svärfar och svärmor var skilda.)

5. Vad skäms jag mest över mig själv?
- Att jag inte blev "bitchigare" långt tidigare.
- Att jag inte kan låta bli att skryta över ungarna.
- Att jag allt emellanåt får hybris och tror mig klara allt. Och sen går det åt he.....te och Stephan får ta över.

6. Vad är jag mest mallig över?
- Att jag får hybris....och faktiskt ibland reder ut det.
- Att jag är mycket stark och självständig och skiter i vad folk tycker och tänker. Om dom nu gör det.
- "Hönsen" förståss.
- Att Stephan och jag nästa år varit gifta i 30 år. Med viss reservation för de fyra år vi var skilda.
- Att jag lotsat familjen genom all skit som kommit i vår väg.
- Att jag vågar blogga om hur sunkig jag egentligen är. Jag är så stolt!!
- Att jag blir 52 år, men känner mig som.......20-25-13-15....och ibland 100 år.
- Att jag har samma storlek som för 25 år sen!!
- Och tro det eller ej...Jag har faktiskt ganska mycket självdistans och självironi (till skillnad från vissa...no name!)
- Hur långt får man skriva????

7. Vilken är min livs största sorg?
- Inget snack!!! Att min mamma gick bort, alldeles åt he..te för tidigt.

8. Beskriv varför jag är en stor bluff?
- Bara läs min blogg. Jag menar, hur kul är jag egentligen? (Bara se här! Stephan och jag ska gå på tipspromenad i morgon. Vi brukar ibland spela Bingo, med pensionärerna i Folkets hus och vi följer "Seventh heaven" på TV.)
- Mina "magtryckare" döljer både det ena och det andra.

Jag vill att följande ger sig in i maratonen.

http://sessan.squarespace.com
http://gammelmamman.blogspot.com
http://caucasianbladder.blogspot.com
http://mandalaya.blogspot.com
http://coolamorsan.blogspot.com

åsså du Polly, vem du nu är.

Brännbara chips....Viktig kunskap att bära med sig.

Kollade in den lilla TV-snutten på Aftonbladet om hur kolossalt lättantändligt och brännbart chips är. OCH...att det inte var någon skillnad på light-chips och vanliga chips. Det här känns ju jätte-viktigt att veta.

När ska dom testa hyllmeter efter hyllmeter med toapapper, hushållspapper, bindor och tamponger? Jag tror dom brinner rätt bra dom också.

Undrar vilken "antändlighetsgrad" det är på personalen?

Nästa gång jag ska på Willys, är det nog bästa att ha med sig en bärbar brandsläckare i handväskan. (gärna i guld)

Hohejoj dådå.

Mamselamsen

Mamselamsen
Mamselamsen,
originally uploaded by Mamselamsen.

En del har frågat när jag ska lägga in ett kort på mig. Tataaaa..här är jag i full mundering.

Blev inte så bra va?

PS. Dom små fotona är på "Hönsen" när de var i 10-års åldern. Hon med propeller på huvudet, är hon som jobbar på ett jätte-hippt "teknik- digital- och kameraprovande" magasin i Stockholm. Divan under är hon i Hollywood. DS.

/Hohejoj dådå.


fredag, juni 10, 2005

Guldskor

Guldskor
"Bosnien Herzegovina-skorna",
originally uploaded by Mamselamsen.
Ebba, lilla Gumman! Du var på jakt efter ett par guldskor. Jag har dom!! Och jag lovar....du kommer att vara alldeles ensam om dom! Du får dom för bara 250 Skr, inkl. moms men exkl."post and package".

Du kommer att bli hetast på stan! (Ja, jag vet att det kostar att ligga på topp.)
/Håhejoj dådå

Det har varit en sån jäkla bra dag!

- Har vågat konfrontera "puckot" som sparkade mig i måndags. Jag hade visserligen 4000 i puls, men jag gick förbi honom på väg in på banken.
- Min älskade Stephan, tyckte jag var så duktig så jag fick en stor bukett med rosor och några blå blommor av honom.
- Mitt besök på banken resulterade i att en dotter grät av glädje och en som kan bjuda sin sambo på semester. Kalla mig gärna Florence Nightingale!!!!
-Jag har druckit 1...2....3 glas vin, och mår som en Gud! (Beauloulais Royal)
- Min man och jag har konstaterat att vi nog har ett djä....gt bra äktenskap...trots allt. (Vissa tycker vi är lite knäppa, men det känns helt OK.)
-Min pappa mår bra och han tittar fortfarande på kvinnfolk. Han är snart 83!!!!!!! (Han är riktigt jä...la cool!)
- Solen skiner och vi har ätit ute på terassen. Det vi åt var inte så himmelskt gott. Vi vet nu att vi inte gillar soltorkade tomater. Men vinet var både gott och gjorde gott.
- Jag har inte varit sunkig en enda gång idag. Var riktigt proper!!!!!!!!!!
- Har klappat en Collie-valp.
- Fikat på torget. På fiket som inte har varken kvitto- eller kontrollremsa i kassaapparaten. Det har den apparaten aldrig haft. (Undrar hur länge det håller, innan skattemyndigheten slår klorna i honom.)
- Syrran mår bra och är på väg till Göteborg, till den lilla "äckliga" ungen Emil. (barn-barn!!!)*grön av avundsjuka*
- Brorsan? Vet inte....måste ringa!

Mamselmamsen vs Ebba
-Mina Ralph Lauren jeans. Ahhh....så snygg jag är i dom......storlek 38.
-En tennisskjorta. Inget märke i nacken. Men den är mer bred än lång. Har haft den nedstoppad hela dagen.
- Strumpor? Va´tusan, det är väl sommar.
-Magtryckare? Så mycket sommar blir det aldrig.
- Skor? Ahhhh....så coola beige slingback med små tofsar fram. Anne Klein. Inköpta iBurbank 2002 för 34 dollar.
-Vit kritstrecksrandig kavaj. HM. En present från Inga-Karin när jag fyllde 51.
- Väska? Tja...vad tror Ni? Guld så klart! =)

Så jäkla snygg hela dagen idag!!!!!!!!!!! *rodnar av blygsamhet*

Ebba...Ebba...Jag kommer att lägga ut mina "Bosnien Herzegovinaskor" snart. Dom är till salu, för man får så förb....t ont i fötterna av dom. Du får dom för 250 spänn..... storlek 36,5. Jag köpte dom på Ebay och dom är nästan oanvända. Tänk på saken...inte ens du borde kunna motså detta par.

Detta är beroendeframkallande...finns AB?

Nu sitter jag här IGEN. Jag har på 3 veckor blivit beroende av att blogga eller surfa runt på andras bloggar. Det är bredbandets fel!!! Datorn står på hela dagarna, och det är så lätt att slinka in här.

Finns AB (Anonyma Bloggare)?

Jag behöver nog snart sitta i en grupp och säga: "Hej! Jag heter Mamselamsen och jag är Bloggare". Alla andra svarar: Hej Mamselamsen.

Fast innan det går så långt ska jag försöka ransonera min tid här. 1 timme på förmiddagen och 1 på kvällen.

Så...nu är min tid ute./Hohejoj dådå!


Kl. 18.43
Jag har redan misslyckats!

torsdag, juni 09, 2005

"Guldbananen"

'
"Guldbananen",
originally uploaded by Mamselamsen.
Jaha, du Biggis. Här har du min guldväska. Eller som Stehan kallar den: "Bananen". Inköpt i "Fashion district" Los Angeles för 13 dollar. Material: Nått genuint plast-aktigt.

Vad har jag i den?
-1 plånbok. Lite svart. Många och konstiga kort. Kontanter:23,50. "Tusen" kvitton. Visitkort.
-4 pennor. Varav en med en rosa blinkade "diamant" på toppen (Hollywood förståss!)
-Vitpepparburken!!!!!
-1 kvitto från Apoteket Örnen (Compeed)
-1 Chap Stick (USA) Mintsmak.
-1 Labello med pärlemor.
-1 Nyckelknippa (7 nycklar)
-3 cigarettändare
-1 Mobiltelefon. Samsung. Så liten att jag aldrig hittar den i väskan när det ringer.
-1 Läkerol Blue shox. Lappar med mintsmak.
-4 Dioterelle. Ligger kvar sen jag gick på diet.
-2 enkronor
-7 stulna tandpetare
-1 Filofax. En brun i skinn. Väldigt avskrapad.
- Och en jäkla massa tobaksmulor
-1 Läppglans Elisabeth Arden (används aldrig)

Inga kammar eller borstar. Fixar håret bara en gång om dagen...hemma på morgonen.

Annars inget senastionellt. Hinner inte bli det, när jag byter handväska var och varannan dag

Have mercy!!!

Ohhh...himmel vad har jag gjort? "Förnedringsblog" att lägga ut mina sunkiga tofflor.

Ah, vad fasen...det är min vardag. Inte riktigt så glamourös som många utanför närmsta bekantskapskretsen tror. Hihihiii.......men nu vet dom.

Birgittas tofflor

Birgittas tofflor
Birgittas tofflor,
originally uploaded by Mamselamsen.
Morgonrocken, tofflorna och mina "Hollywoodare" får ligga ute en mycket kort tid!!!

Jag...Monika Geller?

Min älskade (nu hatade) make, påstår att jag är Nybros svar på Monika Geller i "Friends".

Är det konstigt eller? Han har slagit mig i Chicago 4 gånger idag. Har man inte rätt att bli lite sur....svära hejdlöst.....rusa iväg och slå huvudet i väggen......och hota lite med skilsmässa?

Fast nu har det nästan gått över....jag gillar honom lite igen...Pyttelite!

En lite fråga om min out-fit.
Mina vita byxor hade perfekt passform i morse. Nu är dom jättestora...ramlar nästan över höfterna. Är det jag som gått ner en 6-7 kilo idag?

"Fryst färskpasta"?????

Kollade lite på "Go´morrron- programmet" på TV. Och så kom den förb...de reklamen, som ska få oss att konsumera ännu mer. Idag satt jag kvar i soffan och tittade. Annars är de minutrarna med reklam, ett pefekt antal "skräpminuter" som kan ägnas åt tvätthängning, gå ut med soporna, ringa ett samtal, plocka ner tidningar till pappersinsamlingen eller helt enkelt bara gå ut och "ta ett bloss". (Ja ja, jag vet!)

Hur som helst, kan någon förklara för mig vad: "Fryst färskpasta" är för något? Är motsatsen "Ofryst ruttenpasta"? Eller är dom där stenhårda sakerna som jag köper i krispiga plastpåsar "Torkad färskpasta"? Eller är den mjuka pastan som ligger lite överallt på Willys "Färsk färskpasta"?

Jag fattar ingenting, mer än att jag förmodligen är en "ny-gammal stofil". *kraxar hest* Eller en helt vanlig mogen kvinna, vilket inte är helt kul när ungarna ger definitionen på vad mogen betyder. "Mogen = nästan rutten". Hmmm...akta Er "höns"!

Snart kommer väl det gamla uttrycket tillbaka, som etablerades på 70-talet: "Ny-färska räkor".

Ebba vs Mamselamsen. (Var har du tagit vägen Ebba? Inte ett ord sen i fredags.)
-Skor: Guld....självklart.
-Byxor. Satte först på mig mina vita knäbyxor, men med hänsyn tagen till min make (Ska med honom på ett möte idag) bytte jag, till dito vita i "fullängd" Rea på Indiska förra året.
-Top. Cerise-vit omlottop från Lindex. Underbart blommig. Jag får en kolossal "getingmidja" i den.
Strumpor: Faktiskt inte! Min "sex-dödare" har gått i ide.
Magtryckare: Jajamensan! "Getingmidjan kanske beror på den.
Morgonrocken: Ligger förmodligen på golvet i mitt sovrum.
Tofflorna: Finns förmodligen nånstans under soffan.
Make-up: Vet inte om jag ids idag.

Jag la´faktiskt in bilder på min morgonrock och tofflor här igår, men de var så fruktansvärt äckligt fula, så jag var tvungen att ta bort dom. Man måste ju ta lite hänsyn till de "kvackelmagade" människor som finns.

onsdag, juni 08, 2005

Mamselamsens helt ovetenskapliga teori.

Har precis kommit ut ut duschen och smöjt in mig med en alldeles underbar och kladdig lotion från Shiseido. När jag smörjde som värst kom jag att tänka på en sak.

Alla dessa krämer som framför allt vi kvinnor smörjer in oss med under en livstid.....Var tar det vägen? Den bara "slurpas" upp av huden och är borta. Men jag VET nog var den är!!!! Den samlas under skinnet på magen. Det är därför som vi kvinnor får "fettiga" magar, vart efter åren går.

Så om jag hamnar under kniven hos en patolog nån gång, kommer han att få sitt livs överraskning när han skär upp min mage. Ut kommer det att välla alla former av krämer i en enda salig röra. Jaa, så är det!

Ebba vs Mamselamsen
Outfit just nu.
- Nu är Ni nog nyfikna på om mina skitgrå tofflor är på. Men Nej! Inte ens min "vackra" morgonrock. Jag är faktiskt spritt språngande naken. Nja...jag sitter på ett vinrött badlakan (inköpt nån gång på åttiotalet) och väntar på att min bodylotion ska "slurpas" in i........magen!

Nu jäklar ska jag utsätta mig för honom!

Har suttit här och kaxat upp mig. Jag vet att Said sittet på gågatan igen. Han har dock bytt kläder. Stephan sa att han har glittriga knästrumpor just nu. Nu jäklar bär det av. Jag SKA på banken!*Mamselamsen går iväg beväpnad med vitpepparburken*

13.56
Vilket anti-klimax. Han var inte där! Men nu känner jag mig oövervinnerlig!! Vitpepparburken ger mig ett enormt självförtroende.

Jag var i alla fall på banken. Och det enda jag kan säga är, att ungarna kommer att bli väldigt, väldigt glada i nästa vecka.

Jessica och Camilla!!!!! Hur mycket älskar inte Ni mig nu? =)

Ingen polisanmälan har kommit till polisen!!!!!!

Ingen polis från Nybro ringde igår! Och det är kanske inte så konstigt. Dom hade nämnligen inte fått någon anmälan från Kalmar. Den hade försvunnit någonstans på vägen. Men jag ringde upp. Jag blev kopplad lite hit och dit, men till slut hamnade jag i Nybro, där jag fick sitta i telefonkö i cirka 20 minuter innan jag fick prata med en polisman.

Han blev ytterst irriterad över att han inte hade anmälan från mig. Den andra anmälan från igår hade han. Så jag fick ta allt från början igen. Men nu finns det en anmälan liggandes i Nybro i alla fall. Och polisen berättade att det nästan dagligen kommer i anmälningar på den här mannen, som för övrigt heter Said. Kallas även "Låtsas Jesus".

Varför jag så desperat ville få tag på polisen idag, beror på att jag var uppe på stan i bankaffärer. Och vem sitter inte "skräddarställning" på parkbänken mitt emot banken, iklädd en blank laxfärgad vindoverall? Jovisst "puckot" från igår. Jag blev så jä..la rädd, så jag vände på en femkrona och åkte hem. Och nu sitter jag inlåst i huset....vågar inte ha olåst längre.

Ska det vara så här? Jag menar, jag har aldrig gjort en människa förnär. Mina värsta brott är en och annan parkeringsbot. Jag vill inte vara rädd för att åka upp på stan. Men den här djäveln har lyckats. Och jag som trodde att jag var en riktigt kaxig "bitch"

Nog om det....jag ska gå och "peppa" upp mig under dagen. Jag ska bli gamla Mamselamsen igen. Ska fundera på en Pit-bull också. En med många, många tänder. =)

tisdag, juni 07, 2005

Det kunde lika gärna varit en kniv!

Idag är jag inte ett skit "putslustig". Bara chockad och jävligt skärrad. Jag tar det från början.

Vi har en man här i Nybro, som är kroniskt psykiskt sjuk. Alla/de flesta i Nybro vet att man måste hålla sig undan honom, för man vet aldrig vad han kan hitta på. Men likt fördömt tillåter kommunen/omsorgsförvaltningen att han vistas fritt på gatorna här i Nybro.

Det som hände var: I fredags var jag uppe på stan och stannade på gågatan, för att prata med min man i mobilen. När jag står där, känner jag att någon bakifrån smeker mig över skinkorna. Jag blir vansinnig och börjar skrika. Självklart var det denne man. Han bara skrattade och sa att han bara skojade. Sen gick han bara. Jag kände mig äckligt skändad. (Det finns bara en person som får ta på mig utan att fråga, och det är JAG!) Jag vidtog inga rättsliga åtgärder då.

Idag var jag på biblioteket och när jag går ut därifrån, står samme man där. Han går emot mig. Jag sätter upp ett pekfinger och säger: "Passa dig!" Och jag tror att han går tillbaka. Men ICKE! När jag står vid gatukanten för att gå över gatan, får jag en hård spark i ryggen. Och nån som väser: "Ska vi slicka fitta?" Vem tror Ni? Jo, samma man. Jag blir så chockad att jag bara tar mig till bilen. Kör upp på till bankomaten, där jag ser samma man igen, trakassera ett par i 70-års åldern. Jag hör inte vad som sägs, mer än "Jag bara skojade".

Jag körde hem och ringde polisen i Kalmar (här är ju "aldrig" öppet) . Där fick jag reda på att jag var nummer två idag som polisanmält honom. Nu väntar jag på att polisen i Nybro ska ringa mig. Samt att chefen för omsorgsförvaltningen i Nybro ska ringa tillbaka.

Jag vet att han har blivit polisanmäld ett antal gånger förut. Men inget har gjorts! När ska de ansvariga förstå att den här mannen är FARLIG!! Fast det är väl enklast att göra som strutsen.

Jag sitter nu här och är gråtfärdig. "Tänk om det hade varit en kniv i stället för en spark, vad hade hänt då?"

Han måste bort från gatorna, för jag har ingen lust att gå omkring och vara rädd för att sen sån sjuk djävul ska få tillfälle att skada någon en gång till.

Men som sagt, jag väntar på samtal från polis och omvårdnadsförvaltning. Jag håller det hela öppet för uppdateringar här.

14.31
Nä, han(omsorgen) ringde inte upp, utan jag fick göra det istället. Han lyssnade och berättade sen att han skulle ta kontakt med psyk i Kalmar, samt polisen. Tja...så får vi se vad som händer.....om det händer nått.

14.38
Han ringde(omsorgen) tillbaka och berättade att psyk i Kalmar och polisen är sammanförda.

17.09
Nu har jag sovit en stund. Det skärrade ledsna har nu gått över till ilska. "Nobody fucks" med Mamselamsen!!

19.54
Ingen från polisen har hört av sig!!

21.20
Jag är tillbaka till mitt "gamla" jag!! Jag säger bara: "Let kick some ases!"

23.41
Ingen polis har hört av sig!! Skiter dom i det?


Out fit just nu.

Ebba vs Mamselamsen
- Skor. Jag är rädd att säga det. Men det är mina skitgrå tofflor. 3 paljetter kvar!!!!!!
- Blå linnebyxor. 4 år gamla. Har några mystiskt brandgula fläckar på vänster knä.
Nagellack??
-Rosa tröja i acryl från Gina Tricot. 149:- (Har fem stycken)
-Svart BH från Lindex. Riktigt jä...la sexig om det inte hade varit för...
-Magtryckare. Beige. Minst 20 år gammal. Får figur som en Adonis......eller....Nej, som en PUDRA. Min älskade make säger alltid att jag är hans PUDRA. Jag har alltid tyckt att det har varit gulligt, tills jag förstod att PUDRA var stormens gudinna i nån grekisk-romersk mytologi. Hmmm....undrar vad han menar med det. Jag, som är så otroligt mjuk, följsam och tillbakadragen. *fnissar alldeles hysteriskt*
-Höll på att glömma mina undersköna nylonknästrumpor. Nä det blir nog inte mycket älskog i denna outfitten i kväll. *suckar*

måndag, juni 06, 2005

Nationalist med platta öron.

Nu är vår allra, allra första Nationaldag snart till ända. Och det känns så himla bra att kunna få vara stolt över att vara nationellt svensk. Till skillnad från statligt svensk.

För mig är nationellt svensk en känsla för Sverige, samhörigheten, naturen, vädret, människorna, traditionerna o.s.v. De har inget med det politiska styret i Sverige att göra.... tack o lov.

hurra att jag är svensk!!! (Även om jag har en ful-gul tröja på mig, med nagellack på höger bröst.)

Snackade länge med syrran i telefon ikväll. Självklart om hennes "äckliga lilla nya barn-barn" *avunsjukan lyser illgrön om mig* Hennes barn-barn Emil har begåvats med mor-fars-fars öron. "À la vingmutter". Syrran påstår att även hon har detta. Brorsan har det definitivt. Men inte jag. Mina ligger så slimmade och fina tätt intill huvudet. Hur kommer det sig? Jag har som vanligt en fantastisk teori om detta. Det är faktiskt tack vare Telia, som jag har platta öron.

Sitter man med telefonluren tryckt mot örat ett par tre timmar per dag borde det väl hända något. Om jag trycker in örat 1176 timmar per år, borde det nog resultera i platta öron. Ja, så är det!!! Tack Telia!

Stephan.....skäll aldrig mer på mig när telefonräkningarna är höga, för du har en fru som bär upp Nybros vackraste öron./Hohejoj dådå.

Du...Linda Skugge!

Jag gillar dig med! *kramar*

Jag undrar om Ebba vågar höra av sig nån gång? Jag tror hon är här och smyger ibland. =)

/Hohejoj dådå.

Nationaldag idag.

Idag ska vi för en gångs skull gå ut och vara med i festligheterna. Varför vi firar denna dag har jag bara en svag aning om. Det var någonting med Gustav Wasa. Men det spelar ingen roll, för ska jag vara riktigt ärlig, har jag egentligen ingen aning om varför vi firar Pingst heller. "But what the heck", lite trevligheter i vardagen är alltid välkommet.

Jag tycker att det vore väldigt "morsomt"om man kunde lägga alla skolavslutningar på denna dag också. Vilken fest det skulle bli!

Ska snart rota i genom garderoben för att se om jag kan gå lite i blått och gult idag. Har en svag aning om att det nånstans till höger i garderoben ligger en gul tröja, som jag köpte för att antal år sedan men nog aldrig använt. (Gillar inte gula kläder!)

Ebba von Sydow versus Mamselamsen
- Den där morgonrocken....Asch,Ni vet.
- Samma skit-grå tofflor som igår.
-Underkläder. Nått beige, som tappat lite i form, efter att trosorna åkte med i en tvätt på 90 grader.


Uppdatering. 11.20
Efter mycket letande hittade jag den gula (fula) tröjan. Den låg under alla träningskläder som inhandlats under alla de anfall av tränings-noja, som emellanåt ansätter mig. Behöver jag påpeka att dom är oanvända?

Jag undrar när jag tittar på min gul-fula tröja hur jag egentligen bär mig åt när jag målar naglarna. Det var nagellack på den OCKSÅ!!! Jag menar, så stora bröst har jag faktiskt inte, så dom skulle behöva "lägga näsan i blöt" på mina nylackerade naglar hela tiden./Håhejoj dådå.

söndag, juni 05, 2005

16,7 meter skor.

Om jag ställer mina skor i en rad efter varandra, så blir den raden 16,7 meter.

Börjar misstänka att jag lite för lite att göra.

"Nära döden upplevelser" hela natten.

Ja, det blev som jag befarade igår. Jag har under natten haft flera "nära döden upplevelser". Har blivit jagad av oerhört brutala mördare i kulvertar under ett sjukhus någonstans på västkusten. Jag dog inte, men mördaren var hela tiden mig på spåren. Jag sprang och jag sprang och jag......

Vadan detta jagande? Finns en mycket enkel förklaring.

Mitt bästa sömnmedel är att alltid sätta på en CD-bok, innan jag lägger huvudet på min "gosekudde". Så skedde även igår. Dock hade jag inte kollat upp vad det var för en bok, utan la´mig tillrätta i sängen för en god och hälsosam natts sömn. Men ack nej.....10 minuter in i boken låg jag med "Trixie-stora" ögon och undrade om det låg något monster under sängen. (Vågade inte titta efter.)Somnade dock till slut (efter tre mord) in. Och sen började Maran att rida mig.

Aldrig, aldrig mer i mitt liv kommer jag att spankulera i kulvertar. Speciellt inte om de befinner sig på västkusten.

Så mitt råd är: Sätt aldrig på boken "De obarmhärtiga" av Willy Josefsson vid sängdax! Om Ni inte vill ha en oerhört action-fylld natt.

Mitt absolut bästa "sömnpiller" är CD-böcker av Håkan Nesser. Han hade, i alla fall i början av sin karriär för (o)vana att läsa in böckerna själv. Med en bok av och med honom i CD-spelaren kommer Ni att ha drivit in i drömmarnas värld på cirka 27,35 sekunder. Ledsen Håkan, men din röst är bättre än alla sömnmedel i världen.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen
- Morgonrocken...tja Ni vet vilken. Luktar ännu värre idag. Har sovit i den i natt.
-Julklappstofflorna....lika skitgrå som i går.
-Trosor. Lite spets runt benen.
/Håhejoj dådå.

lördag, juni 04, 2005

Samlat ihop mina bloggar/dagbok.

Allra längst ner i min bloglista, finns min äldsta dagbok, dock lite konstigt utförande. Den blev inte perfekt när man kopierar rakt av. När jag får tid ska jag även lägga in den näst sista....den ligger och skräpar på Lunarstorm just nu./ Hohejoj dådå.

Nu är det riktigt synd om mig!

Första semesterdagen, eller vad jag nu ska kalla det och jag är sjuk!! Jag tycker så outhärdigt synd om mig själv. Näsan rinner, halsen värker, svag, lock för öronen, nysningarna avlöser varandra och jag har minst 37,2 i feber. Känner att "nära-döden-upplevelser" är på väg.

Min make (dags att börja nämna honom vid namn), Stephan brukar ibland ge mig små presenter, men detta hade jag inte precis hoppats på. Ett hop "bacillus förkylus" som kravlat sig in, och för en tid bosatt sig i ansiktet på mig. Jag måste vara en bra förökningsplats för jag känner hur dom ynglar av sig minut för minut.

Stephan borde vara här och verkligen ta hand om mig. Men icke!! Han åkte nyss iväg till Jämjö för att tävla i "hästsko-kastnig". En ytterst allvarlig sport som man inte får skoja om. =) Men jag tror att han snart kommer hem igen, för det regnar alldeles kopiöst. Skulle inte förvåna mig om han blir sjuk.....IGEN!

Så, jag sitter här med Nezeril, Otrivin, Echinagard, Comtrex (USA-piller), Treo, Bafucin och en mugg starkt kaffe och väntar på ett underverk. Hjälper inte dessa medikamenter, ska jag framåt kvällen hälla i mej ett par whisky. Hjälper kanske inte, men det gör i alla fall det hela lite roligare.

Så, när jag nu med mycket darriga och svaga fingrar tar upp mitt arbete/kall med min kollega Ebba von Sydow, konstaterar jag att denna out-fit slår hon mig aldrig.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen
-Rosa-grå flanell pyjamas...eller rättare sagt, den var det en gång i tiden. Nu är den i princip enfärgad i någon "råttfärgad" nyans. Byxorna är typen "baggy pants". Eller som en gammal käring som jag säger:"Hängröv"
-Raggsockar, modell antik. Dom är Stephans (storlek 44) men så ljuvligt sköna. Får bara se till att gå lite försiktigt då dom är ganska stora och långa. Jag har ju ingen lust att i min hemska sjukdom snubbla på dom.
- Morgonrock. Självklart, den alldeles underbara leopardmönstarde saken, som börjat lukta lite mysko igen. Jag vägrar att lägga den i tvättmaskinen idag!!!!
-Magtryckare. Nix. Idag svävar allt fritt.
-Make-up. Tja...den sitter kvar sen igår.....orkade inte ens tvätta mig innan jag stapplade i säng. Skäms på mig!!!!!

Ska gå och lägga mig igen. Vi får se om jag överlever dagen. Gör jag det...tja, då ses vi igen!

Hur ska jag avsluta? Jag kan ju inte köra med Ciao jag också. Nä det får bli "rövarspråket" istället. /Hohejoj dådå!!

fredag, juni 03, 2005

Nån form av semester.

Har gått på semester idag...eller? Jag sa till Amelie (big boss i Nybban) att det var OK att ringa under sommaren om något projektjobb. Har i alla fall fått iväg sista orderbekräftelsen. Och nu sitter jag här vid datorn och väntar på att klockan ska bli tre, så vi kan åka ska iväg på 60-årskalas. "Gamle Tom" blir riktig gubbe idag! Annat är det med mig, som fortfarande sprudlar/lider av "pubertets-känningar"? Stackars min familj, som har en fru och en mamma som aldrig blir riktigt vuxen. *ler förnöjt*

Ok Ebba....here we go!

Ebba von Sydow versus Mamselamsen.
-Röda linnebyxor. REA naturligtvis på Duveskogs för 5 år sen. Lite häftiga, om det inte hade varit för dom snedställda fickorna. När man gått en bit, så kryper det vita fodret i dom upp och ser ut som två små magväskor....en på varje höft.
- Blå-vit-rödrandig top. Hmm..ganska ny....men REA! Snygg men tajt. Varenda lite "love-handle" syns perfekt. Men det fixar jag med...
- Blå Lacoste kofta. Minst 10 år gammal. Har inte en aning om hur den kom i min ägo. OK, men något "sticksig"
- Strumpor. Som vanlig mina "sex-dödare" Nytvättade!!!
- Skor. Ja, vad tror Ni? Guldskor så klart. Inköpta på "Magasin Lou", när hon hade 75% rea för 4 år sen. Köpte faktiskt två likadana par. Jag älskar dom. Går bara in i den affären när det är minst halva priset. Då är det hyfsat normala priser.
-Väska. Min giganiska GULD-väska. Inköpt som många av mina väskor i "Fashion district", LA. Den är hur guldig och plastig som helst. Men rymmer allt från pärmar till ett läppglans, som jag för övrigt aldrig använder. Förstår inte varför jag alltid släpar med mig det. Förmodligen vill jag verka lite "flashig".

Nej nu måste jag komma på något riktigt vackert att skriva på kortet till Tom. Man måste vara snäll!.......speciellt som det vankas fillipinsk mat.

Ska förresten byta om innan vi åker. Kanske uppdatering. =)



Uppdatering kl 18.22

Så var man hemma igen från Toms kalas. Efter fyra portioner smörgåstårta(de´e gott de´), en stor bit gräddtårta, massa kaffe, mineralvatten (jag körde), ett fat med exotiska frukter, och multum med godis är jag i hemmets lugna vrå igen. Ska lägga mig i soffan och filosofera lite över hur många kalorier och kolhydrater som just nu dansar vals i mitt mag-tarmsystem. Ska nog neutralisera det hela med ett glas vin eller två om en stund.

OK Ebba....kalasoutfit!

-Klänning. Vinröd med stiliserade rosa blommor på. Fick den av min "lilla Hummer" (make) på Mors dag Märke:....måste kolla......."Street". Hmm...säljer inte Magasin Lou det märket? Dom har inte rea nu. Han är helt galen som betalat fullt pris!! Eller så älskar han mig kopiöst. Hoppas på det sistnämnda.
- Skor. Beige krokopräglade pumps med slingback. Urläckra, även om tårna kommer lite i kläm ibland. Sko Dej. 200:-
- Rosa bolero. Också "Street" (Magasin Lou)! Han är nog galen i alla fall. Så mycket kan han ju bara inte älska mig.
-Stay-ups. Blanka!!!!
- Ja, så var det "magtryckaren". No comments.
- Klocka. D&G (faktiskt) Mors Dagspresent för två år sen. Den glittrar och glittrar och glittrar....

Om någon undrar varför jag har så mycket guldigt och glittrigt, så beror det på att jag ska vara fullfjädrad "julgran" när jag är sextio. =D





torsdag, juni 02, 2005

Har jag nästan blivit kändis? Ebba mingla med mig?,

Ojojojojoj...nu jädrans får du se upp Ebba! Här kommer Mamselamsen, den nya mode-ikonen bland "Pantertanterna"!

http://www.mymarkup.net/anna/

Känner mig enormt hedrad! Hoppas jag kan leva upp till detta nu...... Ja....och sen vill jag tacka...min producent ..... min "spökskrivare".... mamma....min man.....mina barn som ställt upp för mig i alla med- och motgångar. Sen vill jag tacka........Va? Är inte detta Oscarsgalan?

Shoppat "järnet" idag!

Satte mig i min för dagen "pollendekorerade" Huyndai, och för en gigantisk shoppingtur "down-town" i Nybban. Målet för dagen blev Willys för inköp av diverse pasta, ost, prickig korv, köttfärs, plåster och "Dennis-korv" (Himmelskt god rå). "Lasses tobak" för att uppdatera min lottokupong. Har aldrig vunnit något, men som någon vis man sa: "Hoppet är det sista som överger människan". Så man får väl tro på det då.

Mamselamsen versus Ebba von Sydow.
Outfit just nu:
- Joggingskor (får vistas inomhus) Märke: Saucony. Inköpta någon gång under "tidig stenålder" (självklart rea). Något för små, så man kan helt tydligt se konturen av min ena stortå på höger sko.
- Jeans. Calvin Klein. Inköpt i den fantastiska kedjan ROSS i Sacramento. Så där 6 år gamla. 14 dollar. Ohhh...kommer Ni till USA.....missa inte ROSS...ett Ullared med märkeskläder. Ett Mecka för mig.
- Alldels ny lime-grön top, som jag lyckades kladda nagellack på första dagen. Sätter nog en brosch över fläcken på höger bröstvårta. Kan nog bli riktigt chict.
- Beige bommulskofta. Hur gammal? Har nog ärvt den. Ganska "grunge".....vilket egentligen betyder...ser för jäklig ut.
-Strumpor? Måste titta efter. Huuuu....vita tennissockar med reklam på från Sportringen.
-Underkläder. En rejäl magtryckare. Världens säkraste preventivmedel!!

Ebba! Hittat några guldskor än. Om inte....hör av dig...jag har ett gäng.

onsdag, juni 01, 2005

"Upp till"...och..."från". Va´tusan är det?

Jag håller på att reta ihjäl mig på Tv-reklam där de kör med uttryck som "upp till" och "från".

Exempel: "Vi säljer kostymer med "upp till" 50% rabatt"
Vad fan betyder det? Hänger där tusen kostymer och en av dom är det 50% rabatt på?

Eller: "Vi säljer kostymer från 999:-".
Hänger även där tusen kostymer för fyra tusen pix, men längst inne i ett väl dolt hörn hänger en liten ensam rackare för 999:-.

Jag undrar hur många dom lurar? Inte mig i alla fall, för jag bojkottar av princip alla produkter som har TV-reklam.